Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 26.5.2015 7:25:00
Alma_27
Preoruc
IZVORNA PORUKA: bebaa
Toplo preporucujem...
Dervis Susic - Hodza Strah..
Ja preporucujem "Jadnici" Viktor Igo.
Iako je vise puta ekraniziran i radjen u pozoristu, misim da vrijedi procitati tih cca. 950 stranica. Jedan od onh romana koji nas uce razmisljanju, uzdizu kao citaoca i zbog kojih pozelimo biti bolji judi.
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 11.6.2015 10:59:55
bebaa
IZVORNA PORUKA: salmy
danas je zavrsila ..na poslu sjedim i lagano
40 pravila ljubavi Elif Safak..divna je..bas mi je godila..sutra idem po novu...
Jeli ides u biblioteku ili??? Ne isplatii se kupovati stalno.... Prije sam bila uclanjena,ali mi usteklo davno clanstvo... Zna li neko koliko je sad clanarina...
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 11.6.2015 11:39:08
salmy
40 pravila ljubavi Elif Safak..divna je..bas mi je godila..sutra idem po novu...
Jeli ides u biblioteku ili??? Ne isplatii se kupovati stalno.... Prije sam bila uclanjena,ali mi usteklo davno clanstvo... Zna li neko koliko je sad clanarina...
seka mi radi u biblioteci grada tako da uzmem sta hocu... akupovala sam knjige kad naletim povoljno...valja mi popuniti moje police
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 15.6.2015 22:18:40
salmy
procitah Preljub Paulo Coelho
nije losa...ali vec vidjeno...ona 33godisnjakinja...ima dobar brak djecu muza hadzu itd...ali joj fali nesto i naravno tu je ljubavnik ...moze se citati..samo sve vec vidjeno
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 15.6.2015 23:00:44
teacher75
nije losa...ali vec vidjeno...ona 33godisnjakinja...ima dobar brak djecu muza hadzu itd...ali joj fali nesto i naravno tu je ljubavnik ...moze se citati..samo sve vec vidjeno
sutra idem po novu
Ja je do pola procitala i stala. Ne vuce me nikako
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 15.6.2015 23:15:56
Hannica
Ja već mjesec dana čitam Prohujalo s vihorom, pročitala dva dijela, treći nikako da završim. Baš sam razvukla, ali lijepo vrijeme i nemam vremena ni za što. Započela sam i Šišmiš Jo Nesbo, i on negdje na pola stoji. U redu čekaju Grmuša i Sjena vjetra, jedva čekam.
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 16.6.2015 8:34:32
Hannica
18 km..... preskupa mi je....čekat ću neki sajam na jesen....
Pa biblioteka bebo, kad bih čekala da kupim svaku knjigu koju želim pročitati i ja bih kao Tiki, od ljetovanja do ljetovanja. Ali su mi mrske one raskupusane knjige iz biblioteke, ali što je tu je, jednom će i Hannica imati svoju kućnu biblioteku. ABd
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 18.6.2015 8:53:49
vila_7
sutra idem po novu
Ja je jucer zavrsila i toliko sam se razocarala u Paula . Inace bas volim njegove knjige ali ova mi je nekako tako isprazna da ne mogu vjerovati da ju je on napisao. Žalim 14 KM što dadoh sa oduševljenjem
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 18.6.2015 11:57:25
niki83
IZVORNA PORUKA: Hannica
18 km..... preskupa mi je....čekat ću neki sajam na jesen....
Pa biblioteka bebo, kad bih čekala da kupim svaku knjigu koju želim pročitati i ja bih kao Tiki, od ljetovanja do ljetovanja. Ali su mi mrske one raskupusane knjige iz biblioteke, ali što je tu je, jednom će i Hannica imati svoju kućnu biblioteku. ABd
Ja sam od Coelha citala samo Alhemicara i Rukopis iz Akre, ali mi ni jedna nije bila wow..nije moj tip
RE: Re: Knjiga za citati - preporucite! 18.6.2015 14:33:49
vila_7
niki meni je Alhemicar vise onako izvikan a pun je metafore pa ni ne "sjedne" uvijek svakom. Ali probaj procitati : 11 minuta , Peta gora ili Sjedila sam na obali rijeke i plakala - te su mi super ... Vjestica iz Portob...je isto bezveze ali hajde inekako mi prolazi jer je njegov stil , al ovu Preljub nikako ne mogu preboliti