Chuchi
|
hanan cestitam na bebici i zelim vam brz oporavak, da mali bebac uskoro postane veliki! Jeste u pravu si za UkC Tz, sto si ti bolji prema njima, i sto si smireniji takvi su i oni prema tebi.. ako ne daj Boze na porodu samo pipnes neku od doktorica ili sestara, ostavljen si njima na milost i nemilost, da se poradjas kako znas i umijes, pretrpis svakakve rijeci, uvrede itd. a u najboljem slucaju budes samo isjeckana ¨dole¨ ko salata... Fala Bogu pa sam ja bila prisebna, znala zasto sam dosla i sta trebam raditi, pa je moj cevapcic izletio ko cep, ali vidjela sam kako se izgalame na zene koje ne znaju kako ili jednostavno ne mogu da se porode lagano.. Sto se tice Doma zdravlja, najbolja doktorica dole je Lejla Mesalic, i to sto puta bolja od svih, i od Balica, i od Adzajlic, ma svih, jer su oni svi grubi i neljubazni, Lejla te pregleda nemas pojma ni da te pregledala.. Na Gradini od sestara-babica su dobre Azra i Amra, Azru znam licno, a od doktorica Fazlicka, jako fina i ljubazna, ona i Amra me porodile drugi put, a prvi put dr. Enida, al nije nimalo ljubazna iako sam kod nje bila na shteli, gruba je ko traktor... dr. Sherak Indira je definitivno najbolja ali nisam imala srece da me porodi Jednokratne gacice se smiju unijeti i koristiti samo po noci, ali ujutro kad je vizita, ne smijes nista imati na sebi sokovi samo 100% narandza , mobitel ali ugasen do poslije poroda, cetkica za zube, pasta za zube, cesalj/cetka i hig. ulosci najobicniji i mozda peskir jer se nema cime obrisati poslije poroda, ali nisam vidjela nikog da ima ( sapun, sampon, nakit na sebi, pidzame, papuce, nista od toga ne moze) gore imas antibacterial sapun, i nista vise... jer nista vise nije ni dozvoljeno.... ali higijena im je na nivou... eh sad ja sam ipak pripremila i mnogo vise , i rekla muzu da donese ako mu zatrazim, jer nikad ne znas koliko dugo ces ostati u bolnici, u zadnji tren se moze nesto iskomplikovati pa da moras poslije poroda ostati 5-6 dana...