|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
20.3.2009 0:02:06   
dadaaaa_sa
Eh drage moje..kako da se opustim kad mi je i TSH povisen i progesteron a nisam user posted image ...user posted image , sve me to brine...trudim se da se opustim ali PRL 1470 m je nonstop u glavi user posted image ...imam divnu doktoricu Zelija Velija i baš sutra idem na kontrolu pa ćemo vidjeti šta će reći...ja sam veoma osjetljiva, sekiram se za sitnice, takva sam i ne mogu da se promijenim..razmišljam samo o tome šta ako bude problema oko bebaća, ako ne budem mogla ostati user posted image  zbog PRL...tako sam tužna

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 501
26.3.2009 23:41:16   
Visnja
IZVORNA PORUKA: dadaaaa_sa

Eh drage moje..kako da se opustim kad mi je i TSH povisen i progesteron a nisam user posted image ...user posted image , sve me to brine...trudim se da se opustim ali PRL 1470 m je nonstop u glavi user posted image ...imam divnu doktoricu Zelija Velija i baš sutra idem na kontrolu pa ćemo vidjeti šta će reći...ja sam veoma osjetljiva, sekiram se za sitnice, takva sam i ne mogu da se promijenim..razmišljam samo o tome šta ako bude problema oko bebaća, ako ne budem mogla ostati user posted image  zbog PRL...tako sam tužna

ej dada, ja sam isto bila kod velije zelije, i svi spolni nalazi su uredu, pa cak i taj prolaktin, jedino je TSH 3,5 a granica je 4,2 i naravno neka antitijela Tpo cini mi se su veca od 600. a trebala bi kao biti manja da bi mogla ostati trudna. Dr. mi je malo povecala terapiju letroxa jer sam do sad koristila 50mcg a sad 75mcg a vikendom ostalo 50mcg dok se organizam ne navikne na povecanje terapije.
U svakom slucaju zanima me gdje bi mogla naci vise informacija o TPO i TG antitijelima? zaista bi mi puno pomoglo. Dr mi je rekla da ce to opasti sa povecanjem terapije ali ja sam skepticna jer sam isto to provjeravala 2007 godina i tada sam imala oko 1.000 :(
eto pozz

(odgovor članu dadaaaa_sa)
Neposredna veza do poruke: 502
27.3.2009 15:19:30   
dadaaaa_sa
eh..ne znam:( ali ti evo gledam na netu..i našla sam ti nešto na ( šta su zapravo TPO antitjela)..pa šta ti je doktorica rekla..? znam da si skeptična i ja sam isto..ali moras se smiriti i raditi sve kako ti ona kaže...jesi li se konsultovala sa ginekologom...ja cu se raspitati oko tog tvog problema..pa čim nesto saznam javim ti...nemoj se sekirati sada i stvarati sebi dodatno stres vec pokusaj se smiriti i redovno se kontroliraj...
pozdrav

(odgovor članu Visnja)
Neposredna veza do poruke: 503
27.3.2009 21:00:37   
Visnja
IZVORNA PORUKA: dadaaaa_sa

eh..ne znam:( ali ti evo gledam na netu..i našla sam ti nešto na ( šta su zapravo TPO antitjela)..pa šta ti je doktorica rekla..? znam da si skeptična i ja sam isto..ali moras se smiriti i raditi sve kako ti ona kaže...jesi li se konsultovala sa ginekologom...ja cu se raspitati oko tog tvog problema..pa čim nesto saznam javim ti...nemoj se sekirati sada i stvarati sebi dodatno stres vec pokusaj se smiriti i redovno se kontroliraj...
pozdrav

hvala ti puno. Dr. kaze dok se ne smanji ispod 600, kao da nema uslova za oplodnju. ali je ipak savjetovala redovne odnose itd. a vjerujem da treba dosta vremena da bi se taj nalaz snizio. ako nesto saznas podijeli to sa mnom.
pozz

(odgovor članu dadaaaa_sa)
Neposredna veza do poruke: 504
28.3.2009 18:48:43   
delfin
Ja prvi put čujem da antitjela igraju veliku ulogu, jer se na njih ni sa čim nemože utjecati. I kod mene su povišena kao i PRL, uz to ja još imam hipotireozu. Ja sam neki dan bila kod dr. i rekla mi je pošto nemam ništa na hipofizi da prestanem piti bromergon (a pijem ga već 2 godine).Vadim nalaze za koji dan pa ću vidjeti šta je. Mada mi je štitna u zadnje vrijeme prolupala, to osjetim, a i na UZ se uvećala. Da li je do vremena?
Uglavnom TSH i PRL su povezani, a kod nekih ljudi i nisu. Koliko sam ja shvatila kad su antitjela povišena to znači da je to autoimuna bolest. A  čitala sam na nekim stranim sajtovima da se na njih ne može utjecati. daj Bože da može.

Meni je dr. dala da uradim i neki 24 sata urin (skuplja se 24 sata)user posted image  Jeli iko od vas to radio' Ne kontam zašto?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Visnja)
Neposredna veza do poruke: 505
29.3.2009 14:00:49   
Dancy
Cao Delfin,pises da ti se stitna uvecala u zadnje vrijeme,meni se cini da je i moja.Ja takodjer imam hipotirozu.Na terapiji sam od 7 mjeseca 2008.Ali jos nikad nisam uspjela dovesti tsh u normalu i stalno mi se mjenja terapija.Jako sam se zabrinula zasto mi se povecala stitna iako nisam radila uvz ali ja vidim reznje sama prostim okom,a moji svi kazu ne.Reci cu to dr.na kontroli,za mjesec dana,pa da vidim hoce mi napisati da radim uvz.
Antitjela sam radila prije godinu i pol,tad su bila u redu.Ja znam da ona nemaju veze s zatrudnjivanjem vec samo ako su povisena radi se o autoimunoj bolesti stitnjace ili Hosimoto,a dok su u redu antitjela a terapija se ipak mora uzimati jer je tsh povisen onda se radi o subklinickoj hipotireozi koja ce nekad preci u Hosimoto.
Mozes li mi,molim te,napisati svoj zadnju uvz koliko ti je izmjerena stitna da uporedim sa svojim.
Ja pijem i bromergon i sad u maju mi je kontrolna magnetna.Jako me interesuje da znam sta mi se desilo za ovo vrijeme koliko sam na terapiji.Kod mene su definitivno povezani prl i tsh jer kako je rastao tsh prije terapije tako isto i prl.
       Pozdrav veliki i hvala........

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 506
29.3.2009 14:05:30   
Dancy
Zaboravih napisati za urin.Meni to jos niko nije dao da radim.Ali radila je npr.moja mama.Ona je kupila urin u 24h ali njoj su mjerili koliko izbaci urina u 24h i kalcij u njemu,zbog kostiju.Zasto ces ga ti kupiti bas ne znam.Kad ides to raditi?Hajd,molim te,napisi i to,kad saznas zasto radis tu pretragu i vrijednosti kad d obijes nalaz.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 507
29.3.2009 22:44:09   
delfin
Dancy, javiću ti sve na pp, dok vidim i za taj urin. A uradi UZ štitne pa da vidiš jel ti poralsa ili ne.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 508
30.3.2009 0:17:04   
Visnja
Ja isto imam hypotierozu i vec zadnje tri godine uzimam letrox 50 mcg, kontrolisem stitnu svakih pola do godinu dana i TSH se krece od 2,2 do 3.5. Sad u februaru je bio 3.5, a svi ostali hormoni su uredu kao i prolaktin. Jedino je TPO bio preko 600. Povecana mi je terapija letroxa i opet za 1,5 moram provjeriti TSH, a TPO tek za 6 mjeseci :( s ginekoloske strane su svi nalazi uredu. Jedino me tjesi sto smo se mi tek od januara prestali cuvati, pa se nadam da ce vremenom biti sve ok.
pozz

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 509
1.4.2009 12:47:29   
delfin
Reazultati PRl su mi već gotovi i on je užasan 1200, a dr. mi rekla na par dana prije netrebam piti više bromergon jer nemam ništa na hipofiziuser posted image  i ja bila prestal.a Ali ovaj mi se rezultat nimalo nesviđa. Čekam još rezultate hormona štitne i antitjela (još 10dana), koja su prema mom osjećaju podivljala. Možda zbog
proljeća user posted image  
Ginekolog mi rekao da mi prolaktin i tsh trebaju biti u normali. E šta ja sad da radim. Da nastavim piti bromergon?

(odgovor članu Visnja)
Neposredna veza do poruke: 510
1.4.2009 22:18:29   
Dancy
Meni isto to nije jasno,bez obzira sto imas urednu magnetnu i hipofizu,ako zelis trudnocu mislim da trebas uzimati bromergon jer ako je prolaktin povisen rijetko da moze doci do zaceca,bar tako nam govore doktori.A logicno je ako ti je povisen da ili neces moci zatrudnjeti ili jos gore plod ne moze ostati u maternici.Ja sam se vec toga dosta nacila po netu tako da je to moj neki zakljucak.
Zasto ne uzimati nesto za prolaktin ako ce to pomoci ka zacecu.Vrijedi zaista sve pokusati,zar ne?
Meni su vise svi doktori postali cudni,jedni govore ovo,jedni ono,a u biti niko od njih ne razumije zenu koja zeli bebu.Nju samo to interesuje i nista vise.Ali kad oni to zapetljaju covjek ne znam ni gdje se nalazi ni u sta da vjeruje.
Moja kolegica nakon 9 godina braka,rodila sina.Vec ima 6 mjeseci,ziv i zdrav,pravi ljepotan.Nikad nije imala nikakvih problema s hormonima,niti drugih zdravstvenih ali nije mogla ostati trudna i gotovo.Niti je ikad ostala niti pobacila.Bas nista,kao sto posto sterilna.I odjednom kad se nije ni nadala vise nikako,nakon 9 godina,ostala trudna.Kaze niti zna kako,niti sta se desilo.Trudnoca i porod kao i beba danas u redu,bez ikakve komplikacije.Njen slucaj jos uvijek nemozemo objasniti a ona samo zna reci da joj je Bog dragi poslao dijete.Pa,kad malo bolje razmislim i meni se tako cini.........
Nadam se da cu bar nekom malo pomoci s pricom..........koja je stvarno istinita........

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 511
1.4.2009 22:51:47   
jopy 84
ćao svima,i ja sam od onih sretnica s visokim prolaktinom.imam  25 godina a nisam u braku.prije par mjeseci mi je uočen visok prolaktin i to 1724,išla sam na MR hipofize i sve je u redu,hvala bogu. poslije sam isla ginekologu i rekao mi je da je sve u redu. prije 2 mj. sam počela terapiju bromergonom dva puta dnevno. međutim imam osjećaj da se to nije poboljsalo zbog stalnog mliječnog iscjedka iz dojke. čim završim terapiju trebala bi opet vaditi prolaktin.zna li netko čemu je ovo uzrok??? stalno se priča da je uzrok svemu stres iako ja nisam baš pod stresom...može li uzrok biti nešto ozbilljnije???

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 512
2.4.2009 1:10:52   
delfin
Dancy, ja sam odlučila da od danas nastavljam sa bromergonom (ionako zasad pijem samo 1), a čekam i nalaz za tsh. Mislim da će mi vjerovatno povećati dozu letroxa (osjećam da štitna nije ok) jer stim se baš i nesmijem igrati.

(odgovor članu jopy 84)
Neposredna veza do poruke: 513
2.4.2009 9:54:53   
Lilly
ćao svima,i ja sam od onih sretnica s visokim prolaktinom.imam  25 godina a nisam u braku.prije par mjeseci mi je uočen visok prolaktin i to 1724,išla sam na MR hipofize i sve je u redu,hvala bogu. poslije sam isla ginekologu i rekao mi je da je sve u redu. prije 2 mj. sam počela terapiju bromergonom dva puta dnevno. međutim imam osjećaj da se to nije poboljsalo zbog stalnog mliječnog iscjedka iz dojke. čim završim terapiju trebala bi opet vaditi prolaktin.zna li netko čemu je ovo uzrok??? stalno se priča da je uzrok svemu stres iako ja nisam baš pod stresom...može li uzrok biti nešto ozbilljnije???

Provjeri stitnu! Meni se prolaktin povecao samo zbog povisenog TSH i cim se TSH stabilizovao i prolaktin se vratio u normalu...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 514
2.4.2009 10:01:08   
Lilly
Ako se sjecate pisala sam na ovoj temi jer mi je prolaktin bio 595 a drugi put 800 i nesto...Bunila sam se sto mi dr. nije dao bilo kakvu terapiju zbog planirane a ne ostvarene trudnoce. Radila MRI-hipofize i nalaz ok. Sada, godinu ipo poslije, sam ponovila prolaktin i vrijednosti su sl. 296 a 15min poslije 255user posted image
Prije ove provjere mi je dijagnosticirana subklinicka hipotireoza pa sam bila i jos uvijek sam na terapiji. Cim je TSH dosao u normalu i prolaktin jeuser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 515
2.4.2009 10:37:50   
lamama
Lilli baš mi je drago da ti je sve ureduuser posted image user posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 516
3.4.2009 11:26:02   
goca87
E ovako, prvo da vas sve pozdravim posto sam nova ovdje i da vam se zahvalim sto ste me, kroz citanje vasih odgovora bolje upoznale sa ovim problemom.
Naime, ja sam jutros saznala da imam visok prolaktin... Ali me buni jedna stvar, imaju stare i nove mjere... Kod vas je vidim islo po starom, pa mi zato nije jasno. Sad je dozvoljeno od 0.7 do 19, a kod mene je prolaktin 46,6!!!!! Menstruacije su mi inace nerodovne ima godinu i po, dobijam otprilike svakih 40, 50 dana. Ovaj put nisam dobila od 12.2. i zbog toga sam i otisla doktorici. Inace, kod mene nije u pitanju zelja da ostanem trudna (ne jos), nego me je zabrinula ta neredovna menstruacija. Mada ste me sad jos vise zabrinule za buducnost, kad sam vidjela da zene koje imaju visok prolaktin teze ostaju trudne.user posted image
Sad mi je novi problem sto moram cekati jos 10 dana, dok mi se ova doktorka vrati sa godisnjeg, a to me cini jos nervoznijom. Rekla mi je da ce mi najvjerovatnije ukljuciti Bromergon kad se vrati, i ja se pitam kakve su te tablete, da li ce mi uspjeti "unormalit" hormoneuser posted image  ili ce mi, ne daj Boze, izazvati neki hormonski poremecaj, pa me udebljati ili izazvati maljavost...
Nadam se da cete mi odgovoriti, jer sam se jako zabrinula, pa sam odmah dotrcala na Internet da vidim kakav je to hormon sto me zeza user posted image
Veliki pozdrav!!!

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 517
3.4.2009 14:41:37   
Dancy
goca 87,kod mene se prolaktin mjeri u jedinicama kao kod tebe.Zadnji mi je 1.47 sto je super.Inace sam na terapiji bromergonom a prije terapije je bio 48.Ustanovljeni su mi i mikroadenom hipofize,i krenula sam s terapijom,iako u nekim slucajevima kao sto si i vjerovatno ovdije procitala ne moraju mikroadenom izazivati visoki prolaktin vec neki stres.A ko danas zivi bez stresa?!?!
Ako krenes ipak s terapijom bromergon ne plasi se nikakvih nus pojava,mozda budes sretnica pa nista ne osjetis,kao i ja.Sto se tice debljanja u mom slucaju to nije istina,cak sam smrsala opet u zadnje vrijeme,nema veze s bromergonom niti maljavost.Ja nikad nisam bila pretjerano maljava pa da sam pocela od bromergona sigurno bih primjetila.
A sto se mene tice kod mene je bas sve krenulo neredovitom mjesecnicom,razmak 40,50 a nekad znao biti i 60 dana.
Sada sam pot terapijom i sve je u redu,mjesecnica u dan tacna,sto je meni koja nikad nisam znala kada cu dobiti,super.
Ne plasi se toliko,opusti se,poslusaj lijecnike,jer ipak nam oni i otkriju te poremecaje.
Puno srece u borbi s prolaktinom.............takodjer i svim drugim curama kao i meni.........

(odgovor članu goca87)
Neposredna veza do poruke: 518
6.4.2009 20:00:29   
magnolijaa
Cao svima, narocito Dancz,  nova sam odmah moram reci i nemam nikakvih problema ... Ali....... evo molila bih lijepo pomoc . Potreban mi je NAJBOLJI  endokrinolog u Sarajevu, ne bitno je li privatni ili je u bolnici... Trebam za sestru ... Odmah evo zasto ....
Naime , moja sestra ima 27 godina i od svoje 19 te godine poceli su joj problemi sa zdravljem, prvo je znala plakati danima iz cista mira i bez razloga, depresija, nesanica, cesto mokrenje, zedna stalno, pa je kao dobila "pubertetski secer" i to tip1 (bode se inzulinom), pa joj secer sve ove godine nije bio ni normalan, onda joj izostajale menstruacije po 2-3 mj. cak i 4, onda se pocela debljati, rast dlaka po bradi i ledjima, lice joj se zaokruzilo, nalazi jako neuredni, masnoce... sve smo to (skupa sa doktorima na zalost) pripisivali dijabetesu. Radila je magnetnu rezonancu hipofize cesto i svaki put je na snimkama bila vidljiva samo sjena, mikroadenom nije imao nikakvu velicinu da sad pise 1 mm ili 2 mm ili nesto. Dakle, samo sjena.  Nakon kojekakvih ljekara u Sarajevu i kad su doktori valjda vidjeli da sestri nije nista bolje uz nikakve lijekove, odlucili smo je dovesti u Zagreb kod jednog izvrsnog  doktora, maheras samo za hipofize i sa tim radi valjda 30 god. , u bolnici Sestara milosrdnica. Napominjem da ugodan razgovor i konzultacije od sat ipo vremena doktor i bolnica stranim drzavljanima nista ne naplacuju,  samo se telefonski narucis user posted image .  Doktor  je sat ipo vremena strpljivo objasnjavao , crtao, pricao o pojedinim slucajevima kako bi smo shvatili sve to. Do tada nam nikad nitko nista nije objasnio tako na dugo i na siroko.... Inace njemu dolaze iz cijele nase bivse juge...  odmah je rekao kako je sestra za  operaciju jer ocito  da nesto nije u redu sa hipofizom, stvara veelike probleme i da ce se truditi svim silama spasiti hipofizu.... Mislio je da ima mikroadenom pa ce ga maknuti ali dok je operirao ustanovio je da je hipofiza cijela u tumoru i cijelu ju morao izvaditi van. Kaze gdje god je zarezao svugdje tumor.  Na zalost. To smo mu u ostalom i rekli prije operacije (da hipofizu cijelu makne ak nije u redu) jer najprece je vlastito zdravlje  a dijete ako bog da doci ce....  Naravno, nismo se radi toga obeshrabrile  jer doktor veli da je i njegova sestricna nakon vadjenja cijele hipofize ostala trudna u ekspresnom  roku od 6 mj. Cudim se i sama jer nekako mi to sve neshvatljivo ali ocito je i izvedivo uz pravilnu terapiju.  Sestra je odusevljena bila i doktorima i svim jer su joj se doktori posvetili, mjerenja i ostalo svako malo, pazili su je kao kap vode na dlanu , kaze sestra da je puuuno drugacije ( i bolje) lijecenje od onog sto je dozivjela i vidjela do dolaska u Zagreb . Operacija je isla kroz nos i nista je nije bolilo, jedino nakon operacije boli glava ali to traje cca 3 dana + daju ti sredstva protiv glavobolje. Uglavnom sad je odlicno ali eto trebamo endokrinologa koji ce joj sve te hormone sa voljom pratiti i koji ce joj se u punom smislu posvetiti. 

Moram jos reci da sam se od doticnog doktora naslusala svakakvih prica al najcesce onu da zene zatrudne kad rijese hipofizu i mikroadenom, da mnoge nisu mogle zatrudniti ali  nakon operacije jesu, da neki imaju mikroadenom na dijelu hipofize a na mjestima tu i tamo pa   kad makne mikroadenom ,ovaj koji je bio na mjestima razbijaju beta gama zrakama, onda kao neko vrijeme sve bude dobro , mozes i zatrudniti , roditi ali mikroadenom se vrati i opet na operaciju... Uglavnom,  htjedoh reci sa hipofizom se nije  za saliti... Moja prijateljica je recimo dobila u trudnoci mikroadenom, druga prije trudnoce i uspjele su ga eliminirati terapijom i tabletama u kratkom vremenskom periodu. Po mom misljenju ako se mikroadenom ne moze rijesiti u nekih godinu dana do godinu ipol  tabletama - onda je problem malo ozbiljniji.  Nemojte dopustiti da potrosite brdo novaca, zivaca i vremena na bezuspjesne oplodnje, doktore i sl. a problem je samo i jedino u hipofizi. Nisam doktor ali zbog sestre sve sam doktorirala sto po internetu sto slusajuci druge. Ne treba dopustiti slusajuci "bit ce bolje" da se covjek dovede u lose stanje i u zadnji tren rjesava neke stvari kad moze biti cak tad i kasno. Ako imate kakvih pitanja, slobodno, tu sam na raspolaganju. i...........  Dancy ako nije problem kod kojeg doktora si isla u Zagreb?
Eto nadam se da nisam nikog obeshrabrila, jednostavno sam se tu registrirala da podjelim sa vama jedno iskustvo i da mozda nekome pomognem svojom pricom.
Unaprijed hvala i svako dobro user posted image

< Poruku je uredio magnolijaa -- 6.4.2009 20:10:00 >

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 519
7.4.2009 21:56:15   
Visnja
IZVORNA PORUKA: magnolijaa

Cao svima, narocito Dancz,  nova sam odmah moram reci i nemam nikakvih problema ... Ali....... evo molila bih lijepo pomoc . Potreban mi je NAJBOLJI  endokrinolog u Sarajevu, ne bitno je li privatni ili je u bolnici... Trebam za sestru ... Odmah evo zasto ....
Naime , moja sestra ima 27 godina i od svoje 19 te godine poceli su joj problemi sa zdravljem, prvo je znala plakati danima iz cista mira i bez razloga, depresija, nesanica, cesto mokrenje, zedna stalno, pa je kao dobila "pubertetski secer" i to tip1 (bode se inzulinom), pa joj secer sve ove godine nije bio ni normalan, onda joj izostajale menstruacije po 2-3 mj. cak i 4, onda se pocela debljati, rast dlaka po bradi i ledjima, lice joj se zaokruzilo, nalazi jako neuredni, masnoce... sve smo to (skupa sa doktorima na zalost) pripisivali dijabetesu. Radila je magnetnu rezonancu hipofize cesto i svaki put je na snimkama bila vidljiva samo sjena, mikroadenom nije imao nikakvu velicinu da sad pise 1 mm ili 2 mm ili nesto. Dakle, samo sjena.  Nakon kojekakvih ljekara u Sarajevu i kad su doktori valjda vidjeli da sestri nije nista bolje uz nikakve lijekove, odlucili smo je dovesti u Zagreb kod jednog izvrsnog  doktora, maheras samo za hipofize i sa tim radi valjda 30 god. , u bolnici Sestara milosrdnica. Napominjem da ugodan razgovor i konzultacije od sat ipo vremena doktor i bolnica stranim drzavljanima nista ne naplacuju,  samo se telefonski narucis user posted image .  Doktor  je sat ipo vremena strpljivo objasnjavao , crtao, pricao o pojedinim slucajevima kako bi smo shvatili sve to. Do tada nam nikad nitko nista nije objasnio tako na dugo i na siroko.... Inace njemu dolaze iz cijele nase bivse juge...  odmah je rekao kako je sestra za  operaciju jer ocito  da nesto nije u redu sa hipofizom, stvara veelike probleme i da ce se truditi svim silama spasiti hipofizu.... Mislio je da ima mikroadenom pa ce ga maknuti ali dok je operirao ustanovio je da je hipofiza cijela u tumoru i cijelu ju morao izvaditi van. Kaze gdje god je zarezao svugdje tumor.  Na zalost. To smo mu u ostalom i rekli prije operacije (da hipofizu cijelu makne ak nije u redu) jer najprece je vlastito zdravlje  a dijete ako bog da doci ce....  Naravno, nismo se radi toga obeshrabrile  jer doktor veli da je i njegova sestricna nakon vadjenja cijele hipofize ostala trudna u ekspresnom  roku od 6 mj. Cudim se i sama jer nekako mi to sve neshvatljivo ali ocito je i izvedivo uz pravilnu terapiju.  Sestra je odusevljena bila i doktorima i svim jer su joj se doktori posvetili, mjerenja i ostalo svako malo, pazili su je kao kap vode na dlanu , kaze sestra da je puuuno drugacije ( i bolje) lijecenje od onog sto je dozivjela i vidjela do dolaska u Zagreb . Operacija je isla kroz nos i nista je nije bolilo, jedino nakon operacije boli glava ali to traje cca 3 dana + daju ti sredstva protiv glavobolje. Uglavnom sad je odlicno ali eto trebamo endokrinologa koji ce joj sve te hormone sa voljom pratiti i koji ce joj se u punom smislu posvetiti. 

Moram jos reci da sam se od doticnog doktora naslusala svakakvih prica al najcesce onu da zene zatrudne kad rijese hipofizu i mikroadenom, da mnoge nisu mogle zatrudniti ali  nakon operacije jesu, da neki imaju mikroadenom na dijelu hipofize a na mjestima tu i tamo pa   kad makne mikroadenom ,ovaj koji je bio na mjestima razbijaju beta gama zrakama, onda kao neko vrijeme sve bude dobro , mozes i zatrudniti , roditi ali mikroadenom se vrati i opet na operaciju... Uglavnom,  htjedoh reci sa hipofizom se nije  za saliti... Moja prijateljica je recimo dobila u trudnoci mikroadenom, druga prije trudnoce i uspjele su ga eliminirati terapijom i tabletama u kratkom vremenskom periodu. Po mom misljenju ako se mikroadenom ne moze rijesiti u nekih godinu dana do godinu ipol  tabletama - onda je problem malo ozbiljniji.  Nemojte dopustiti da potrosite brdo novaca, zivaca i vremena na bezuspjesne oplodnje, doktore i sl. a problem je samo i jedino u hipofizi. Nisam doktor ali zbog sestre sve sam doktorirala sto po internetu sto slusajuci druge. Ne treba dopustiti slusajuci "bit ce bolje" da se covjek dovede u lose stanje i u zadnji tren rjesava neke stvari kad moze biti cak tad i kasno. Ako imate kakvih pitanja, slobodno, tu sam na raspolaganju. i...........  Dancy ako nije problem kod kojeg doktora si isla u Zagreb?
Eto nadam se da nisam nikog obeshrabrila, jednostavno sam se tu registrirala da podjelim sa vama jedno iskustvo i da mozda nekome pomognem svojom pricom.
Unaprijed hvala i svako dobro user posted image

Neka ti sestra pokusa otici kod dr. Velije Zelije Asimi, izvanredan endokrinolog. Nalazi se u kolodvorskoj 10 u Sarajevu. Broj telefona je: 061 206 476.

pozz
Visnja

(odgovor članu magnolijaa)
Neposredna veza do poruke: 520
7.4.2009 22:34:16   
magnolijaa
hvala Visnja, evo vec smo poduzeli korake da je ona uzme pod svoje  user posted image  citala sam malo okolo na okolo po forumima i svi je hvale... doktora u Zagrebu smo odabrali putem interneta , slusajuci glas forumasa i nismo pogrijesili, nadam se da i ovaj put glede endokrinologa  nismo user posted image  tnx.

(odgovor članu Visnja)
Neposredna veza do poruke: 521
10.4.2009 18:30:15   
Dancy
magnolija,ja sam u zg. isla kod dr.Drinkovica.On je specijalista za uvz i radiologiju,jedan od naj boljih u Hrvatskoj.Cesto bude u nekim prilozima na tv-u.Ono sto mi je rekla moja endokrinologinja to je isto i on.Pravo da ti kazem niko se dosad nije zabrinuo za te moje mikroadenome.Sad mi u maju predstoji kontrolna magnetna pa cu vidjeti sta dalje.Svakako bi voljela da mi napises ime tog doktora kod kojeg ti isla sestra,gdje radi i broj telefona,sto se kaze zlu ne trebalo ali da imam.U slucaju da mi ne bude u redu magnetna posjetila bih tog doktora svakako.Iako,napominjem.ja nemam velikih zdravstvenih problema,za sad.......ali nikad se ne zna...........
Sta ti je sad sa sestrom,jel skroz izvadila hipofizu,jel na kakvoj terapiji?Ne znam puno o tome kad se operira i kako i sta poslije.U biti kako je sad ona?
.........Sretno svima kao i meni...........

Neposredna veza do poruke: 522
11.4.2009 13:16:49   
magnolijaa
E Dancy draga.... moja sister je fenomenalno, masala kucam u drvo, operacija je bila prije 7 dana..Kad nije bila smjena dr. GnjidiĆa on bi ipak obisao u prolazu bolesnika, nazove telefonom da vidi kak je, jednostavno te nadzire 24 sata dnevno kao i ostalo osoblje, sestra nije mogla vjerovat kako se svi sa njom i drugim pacijentima lijepo ophode, cak je bila sumnjala da nesto nije u redu pa su tako svi fini :))  sestru su vec pustili iz bolnice prije 3 dana i jucer smo vec isli i malo setat van na sunce user posted image  Uglavnom sister je odlicno, stalno ponavlja ovo nije moje tijelo, jao kako se lijepo osjecam, jednostavno ne vjeruje kako joj lijepo a to se vidi i na njoj, u ovih 10 dana smrsala je vec 4 kg . Izvadili su joj hipofizu cijelu i nakon operacije imala je samo 2 dana glavobolju sad vise nema a secer joj je po 15 sati normalan, umjesto 4 x inzulin dnevno kao do sada sto si davala presla je na 1 do 2 x dnevnu dozu :)  Bez hipofize  normalno to funkcionira , popije 2 tablete dnevno i 2 x dnevno si sprejem u nos sprica i tako dobija ono sto bi trebala hipofiza proizvesti...Naravno sad ce zahvaljujuci Visnji sa foruma (HVALA VISNJA NA BROJU TELf.. :)) ici kod najbolje u Sarajevo da joj sve te hormone i terapiju dotjera.
Moj savjet ti je da odes kod doktora Gnjidića (Živko Gnjidić) u bolnicu Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu, naruci se telefonom , razgovor i da on sve tvoje nalaze pogleda nista ne kosta (naravno da ne ides praznih ruku spremi nesto u vrecicu, makar litru pica i neku bombonjeru :)) Predivan je i izvrstan strucnjak za hipofize, mnogi njemu na kraju dodju kad operacije i trudnoće kod  drugih doktora i bolnica nisu uspjevale. On sto kaze to je tako i moras mu vjerovat . Moj savjet je da odes do njega bez obzira na magnetnu koju ces raditi i hoce li biti u redu ili nece.  Njegov telefon direktni je : 00385-1- 3787-596 (on je tamo uglavnom oko 7 ili 8 sati pa ode na operaciju pa se vrati ... pokusavaj svakim radnim danom do 15 sati) ili pokusaj na  odjelu 00385-1- 3787-585.
E da poslala sam ti jos neke detalje privatnom porukom ...

< Poruku je uredio magnolijaa -- 11.4.2009 13:20:22 >

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 523
12.4.2009 13:24:53   
ajnur
Drage moje imam redovne cikluse al mi se pojavio prozirno zuckasti iscjedak iz bradavica al samo kad stisnem.user posted image user posted image user posted image citajuci skontala sam da je rijec o povisenom prolaktinu a i cure su mi rekle user posted image user posted image user posted image moze li mi neko preporuciti dr u sarajevu i reci koliko kostaju te pretrage i preglediuser posted image user posted image user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

Neposredna veza do poruke: 524
12.4.2009 16:35:29   
ena0002
Ajnur ako mislis na privatnog gin. mozes otici kod Divanovica, a i Godinjak radi privatno. A hormoni ti na DIP-u sa uputnicom ljekara opste prakse kostaju 2 KM.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *