LieToMe RR
|
Meni je iskreno bilo pravo zao dati za neku tortu 100 KM-ova (posto je kod nas bilo puno ljudi uvijek idu dvije torte i uvijek sama sve pravim). Ove godine tj ovaj put sam 2 mjeseca ranije pocela pripreme, kupila boje, glicerin...sve materijale za fondan i lijepo 2 dana pred rodjendan ispekla kore, napravila kremu, poslozila i krenula sa fondanom. Rodjendan je bio tematski, Hello kitty tako da je naravno i torta bila u duhu mace S tim sto nisam pravila figurice nego samo glavu , nasla slikuna internetu, isprintala, izrezala i po tome lijepo rezala fondan i slagala. Svi su bili odusevljeni i ukusom torte a i izgledom i jedina osoba koja na cijelom rodjendanu nije pojela taj fondan sam ja kontala sam da ni drugi nece mozda im se ne svidi ali prijateljice su sve pojele, ove dvije cak imaju djecicu koja su ublizu sa ordjendanima pa je krenula sala hajd i nama pravi...reko nema tih para ni te ljubavi kao prema rodjenom djetetu jer sam cijeli dan do kasno u noc sve pravila, mjesila, pekla, slagala, lijepila, ukrasavala...zamo za ljubav vlastitog djeteta i da sebi dokazem da mogu. Ja sam inace nekako vise specjalizirana za slatko nego za slano, pogotovo kad Bozic dodje, kod mene bude po 12-13 razlicitih vrsta sitnih kolaca, sto neka torta, a kako je i curicin rodjendan odmah iza Bozica svi ti kolacici budu i za njen rodjendana pa bas bude bogata slatka trpeza. Ako te sta interesuje pitaj, nije tesko, ja sam cak i folder napravila Fondan, tu su mi svi detalji oko toga IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: LieToMe E to da, sa slatkim sam malo je reci vjesta nema torte i kolaca i keksica koje ja ne napravim Ove godine sam imala pravi poduhvat, fondan tortu za 2 rodjendan nase princeze. Ispala i bolja nego sam ocekivala, a pojela se u jednom danu Dragi me zezao kaze sad ces svaki put morati bolju od prethodne IZVORNA PORUKA: M.A.M. Ne sumnjam da je i to ukusno,ihhh sad nisi vjesta sa jufkama,zato si vjesta sa slatkisima ,sreca moja pa ja nisam ,gdje bi mi bio kraj Svaka cast! Meni fondan tako komplikivano djeluje tako da svaki rodjendan placam torte oko 85-90 KM :(. Bas puno. a, i ja sam pitu pocela nedavno.praviti . Sad mi to najjednostavniji rucak (osim zeljanice) jer ne moram musliti sta cu za prilig, salatu
|