|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
21.4.2015 11:02:38   
Carobno jutro

LieToMe, tako i mene odgovaraju da ove godine krecimo jer smo prosleuser posted image svadjam se sa svima redom, ama ljudi moram...beba dolazi, nije sto je prljavo nesto..nije fakat ali eto volim dezinfikovati sve a i od lampi na zidu pozuti na tim mjestima pa to mene sve redom zivcira a ako ostavim za sljedecu godinu onda ce da bude bas prljavo tako da sam i ja narucila krecenje u maju aBd..i jednu tetu koja ce mi pomoci uraditi jer sam ja na mirovanju pa ne smijem nista specijalno raditi..uglavnom jedva cekamuser posted image
a sto je najsmjesnije pola ovog svijeta sto me odgovara i ne zna da sam trudna jer ja to uredno krijemuser posted image fras ce ih udarti kad saznajuuser posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 726
21.4.2015 11:14:12   
LieToMe RR
Ma zaboli mene uho iskreno za te mahalske price i ogovaranja user posted image da se mahala pita nikad se nista ne bi radilo ili bi se radilo kako mahala nalaze.

Mi imamo vec jedno dijete od 2 godine, zivi se, prlja se, hodnik je uvijek u nekom haosu od stvari koje se prislanjaju na zid, od tockova kolica...rukica, lopti... Ona sad velika user posted image moze saltere da dohvati pa pokusava da pali svjetla i naravno ostaju prstici i gdje treba i gdje ne treba. Ne pada mi na pamet da dijete stresiram radi nekih mrljica po zidu. Gdje je zid bijel obrisem vlaznom krpicom, gdje je boja zakamufliram nekako user posted image elem... ove godine cemo hodnik i dio spavace sobe prekreciti lijepo sa onim jupol latexom (to smo prosle godine stavili u americki plakar u hodniku - stalno ostajale mrlje po zidu od cipela ili kisobrana ili necega). To dodje ko masna boja koja se lijepo detrdzentom i truleksom samo blago prebrise i ko nova. Ma dusu dalo za malu djecu.

Ja sam dosta sama posla vec zavrsila (kuhinja bi bila najbitnija jer sam je prosle godine preskocila, nije mi se dalo). Ove godine sam je tip top sredila, iz vana se svakako stalno brise. Nisam u fazi mirovanja tako da ja to mic po mic svaki dan nesto. Uglavnom zadovoljna sam. Poslije krecenja i ovog ciscenja (podova, prozora, plakara), ide pranje cilima, pranje krevetica od malene (njega bebi ubacujemo u upotrebu), onda ce u svemu tome da dodje i krevet za malenu user posted image ja se tako veselim tom spremanju i ciscenju i onom mirisu okrecenog i cistog stana

Ti samo lagano, polako. sredi sebi da kasnije mozes da uzivam. Ja da sam ove godine preskocila sljedece godine bih morala sa dvoje djece da se iselim iz stana a da neko uradi sve mjesto mene user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 727
21.4.2015 11:21:03   
meri1983
Dobar dan svima!

Hvala svima na lijepim riječima dobrodošlice.. Prijavila sam se prije par dana i odmah sam zakazala user posted image
Mogu vam reći da mi olakšavate ove trudničke dane jer sam tek doselila u Sa i nemam baš puno prijatelja a pogotove ne trudnica user posted image

Što se tiče psihofizičkih priprema za porod, poslala sam mail i ljubazna gospođa mi je odgovorila da je idealno krenuti sa 22 sedmice, te da se za sada održavaju na lokalitetima Centar (3 puta sedmično), Saraj polje (2 puta sedmično) i Vogošća (1 put sedmično)... Informacija za one koje zanima user posted image

Lijep i ugodan vam ostatak dana želim!!!

Neposredna veza do poruke: 728
21.4.2015 11:24:59   
Carobno jutro

Ja sam ove godine imala nesrecu sa kompotom od smskog vocauser posted image . aman punu serpu napravila. VEeeeeeeeeliku i htjela da ga iznesem na balkon a da to uradim mmoram prci kroz trpezariju i kao da mi neko izbi tu serpu iz ruku i uredno ode serpa u zrak i sav ali bas sav kompot ode po zidovima, cilimu i svom amjestju. user posted image user posted image user posted image Imala sam dvije opcije, da se nasekiram ili da se sama sebi mije...ja izbrah ovu drugu. Znaci oplakala sam od smijeha...sta cu..ocistili kolikko smo mogli, malo prekrecili ivoz. Zato sad ide sve detaljno. A o sve govorim vizavi toga malo dijete..nisam rob stvari i necu da budem niti mi je mama kad branila ista..sta ce ona ako dodirne prljvim rukicama..kao d ona pazi na to...pusti dijete i cao...a u mene zahvalna boja..neka kremasta...pa se i ne vidi plaho, opt cu u istuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 729
21.4.2015 11:26:48   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: meri1983

Dobar dan svima!

Hvala svima na lijepim riječima dobrodošlice.. Prijavila sam se prije par dana i odmah sam zakazala user posted image
Mogu vam reći da mi olakšavate ove trudničke dane jer sam tek doselila u Sa i nemam baš puno prijatelja a pogotove ne trudnica user posted image

Što se tiče psihofizičkih priprema za porod, poslala sam mail i ljubazna gospođa mi je odgovorila da je idealno krenuti sa 22 sedmice, te da se za sada održavaju na lokalitetima Centar (3 puta sedmično), Saraj polje (2 puta sedmično) i Vogošća (1 put sedmično)... Informacija za one koje zanima user posted image

Lijep i ugodan vam ostatak dana želim!!!

meri, bas mi je ova info i trebala...znaci neka me josuser posted image pa za koju sedmicu krenuti aBd. Rose kaze da su bas korisneuser posted image

(odgovor članu meri1983)
Neposredna veza do poruke: 730
21.4.2015 11:36:23   
rose
meni su super korisne bile ja isla od 25-e do 41-e sedmice redovno user posted image nema veze sto se ponavlja...ja sam tako skulirana otisla na porod, imala relativno lagan porod i kuci bila smirena oko bebe i sve znala user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 731
21.4.2015 12:11:18   
Leena

IZVORNA PORUKA: rose

joj kad se sjetim tebe 2013-e s velikim pupom na N rodjendanu...onda oktobar 2014...ti bez pupe, L kuci a evo opet te ceka...da ti aBd bude sve u redu i kao zelis...zamisli jos jedno malo pored one dvije smjeskice user posted image

user posted image user posted image user posted image

Carobno, ih visa sam od tebe citava dva centimetra user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 732
21.4.2015 12:29:34   
putujuca
Helou user posted image

Vidim ima nas svakakvih, od pospanih i umornih do cilih i radisnih user posted image
Ja vala ne mogu se pozaliti hvala Bogu ali nisam se do sad nesto naradila. Uglavnom oko curice.

Vezano za temu ja osrednja oko 170 visoka, citav zivot mrsavica prava rodila se sa oko 3200 a mm sa 2700 cini mi se user posted image dobro, nije sad sitan al eto:D
A moja prva cura k´o iz topa preko 4 kg i duga 54 cm, sve procjene zahebala da prostite user posted image
Sad drugo ne znam koliko ce biti jos je djecak, kazu da drugo zna biti i vece....a meni samo da je zivo i zdravo kad sam nju kao prvorotka izvalila i ovo cu aBd user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 733
21.4.2015 13:28:52   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Leena

joj kad se sjetim tebe 2013-e s velikim pupom na N rodjendanu...onda oktobar 2014...ti bez pupe, L kuci a evo opet te ceka...da ti aBd bude sve u redu i kao zelis...zamisli jos jedno malo pored one dvije smjeskice user posted image

Carobno, ih visa sam od tebe citava dva centimetra user posted image user posted image

Leena, znaci tu smo negdjeuser posted image user posted image user posted image ma sta ja mogu..niska pa niska...sta nam fali user posted image
Sretan rodjendan velikoj curi i danas...da je ziva i zdrava i uvijek nasmijana...user posted image a nadam se da ce se i mama obradovatinalazim danas pa da bude bas no veselouser posted image

Putujuca, mashAllahh za curu...kvalitetna je bilauser posted image valj to rodituser posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 734
21.4.2015 13:32:43   
alman
pozz drage moje,ja evo kod svekija i kod mene je radno mada ja malo malo pa sjednemuser posted image , lijepo vani pa ne bih ulazila u kucu, sad evo cekamo majstore da sastave i montiraju kuhinju pa da fino sve poslozimo unutra, bas se veselim, pa cemo onda ostalo sobu po sobu raditi i slagati vec se pomalo ormari slazu, al samo da hoce kuhinja lec jer sve nam je sad posudje po sobi, kad smo staru izbacili, uglavnom u kuci je haususer posted image

ma nije lose ni bit trudan kad se ovi poslovi rade, a kad ima neko drugi da radi, meni samo govore sjedi odmori, a ja se stvarno dobro osjecam pa i mogu ponesto uraditi, mene ceka to slaganje

nemoj te se zene nista brinuti, sve vam je to individulno i zavisi od bebice do bebice, kod mene je mali bio meni se cini aktivniji puno, zato sto se puno vise okretao 3 -4 put za vrijeme trudnoce a bio je i dosta krupniji, al zadovoljna sam i sad pokretima bebice

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 735
21.4.2015 13:34:19   
alman

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Leena

Leena, znaci tu smo negdjeuser posted image user posted image user posted image ma sta ja mogu..niska pa niska...sta nam fali user posted image
Sretan rodjendan velikoj curi i danas...da je ziva i zdrava i uvijek nasmijana...user posted image a nadam se da ce se i mama obradovatinalazim danas pa da bude bas no veselouser posted image

Putujuca, mashAllahh za curu...kvalitetna je bilauser posted image valj to rodituser posted image

ma nisam vam ni ja puno visocija user posted image user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 736
21.4.2015 14:18:52   
pinkie pie
Samo da pozdravim trudnice,stare i nove,nadam se da ste dobro,i vi i bebe,kod mene radno danas,radimo kupatilo,za par dana krečenje,najgore je što ja ne mogu puno toga uraditi,čim se preforsiram počnu kontrakcije user posted image ...za 10 dana idem na pregled,tad će mi uzimati bris,ne znam jeste li vi to radile i da li je bolno...pišite iskustva user posted image

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 737
21.4.2015 14:30:03   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: pinkie pie

Samo da pozdravim trudnice,stare i nove,nadam se da ste dobro,i vi i bebe,kod mene radno danas,radimo kupatilo,za par dana krečenje,najgore je što ja ne mogu puno toga uraditi,čim se preforsiram počnu kontrakcije user posted image ...za 10 dana idem na pregled,tad će mi uzimati bris,ne znam jeste li vi to radile i da li je bolno...pišite iskustva user posted image

Ako mislis na bris vagine,cervixa i klamidiju ja sam to radila prosli mjesec,nije nista strasno i ne osjetis,nalaz bude za 7 dana,ja sam radila na Jezeru

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 738
21.4.2015 14:40:25   
maksi
Dan zene,

Juce sam cjeli dan skitala sinoc zaspala ko beba,danas po kuci i peglala bilo mi se nakupilo bas,sada da jos zavrsim rucak dok momci dodju pa da malo odmorim pa odo malo u skitnju.

Malo me zabolilo podnu stomaka,valjda od stajanja.

Vidim pricate o dlakama kod mene ih nema nikako u ovoj trudnoci uopste ne rastu,a jetrva mi se zali da je sva odlakavila a najvise po stomaku.

Kao i vecina vas i ja cu u maju kreciti da sredim kucu pa da polako pripremam stvari za bebu.

Tetminuse kupujete li vi sta za bebane,ja nisam jos nista kupila,dok jetrva uveliko kupuje a 17 sedmica trudna.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 739
21.4.2015 14:42:45   
LieToMe RR
Ja sam to dva puta radila uprvoj trudnoci, prvi put nekad u 6tom mjesecu Divanovic uzeo bris, a drugi put nekad pred porod u Drzavnoj - Nakas. Oba puta brisevi bile uredni, sve bilo ok. ne boli nista, ja nisam ni osjetila.
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: pinkie pie

Ako mislis na bris vagine,cervixa i klamidiju ja sam to radila prosli mjesec,nije nista strasno i ne osjetis,nalaz bude za 7 dana,ja sam radila na Jezeru

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 740
21.4.2015 15:27:49   
pandica
Mene isto zanima da li ste počeli kupovati za bebu stvari. Ja sam trenutno 23/24 i još uvijek odoljevam iskusenju, mada mogu priznati jedva user posted image Sve mi stariji govore nemoj, jos je rano, eto kao ne valja prerano, al niko da mi da odgovor kad treba user posted image
IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zene,

Juce sam cjeli dan skitala sinoc zaspala ko beba,danas po kuci i peglala bilo mi se nakupilo bas,sada da jos zavrsim rucak dok momci dodju pa da malo odmorim pa odo malo u skitnju.

Vidim pricate o dlakama kod mene ih nema nikako u ovoj trudnoci uopste ne rastu,a jetrva mi se zali da je sva odlakavila a najvise po stomaku.

Kao i vecina vas i ja cu u maju kreciti da sredim kucu pa da polako pripremam stvari za bebu.

Tetminuse kupujete li vi sta za bebane,ja nisam jos nista kupila,dok jetrva uveliko kupuje a 17 sedmica trudna.

My Ovulation Chart

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 741
21.4.2015 15:30:56   
rose

Dan zene,

ne kupujem nista, sve imam od starije..a da nemam, pocela bih polako kupovati user posted image

i mi aBd krecimo u maju, peremo cilime i tako to user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 742
21.4.2015 15:33:24   
rose

IZVORNA PORUKA: pandica

Mene isto zanima da li ste počeli kupovati za bebu stvari. Ja sam trenutno 23/24 i još uvijek odoljevam iskusenju, mada mogu priznati jedva user posted image Sve mi stariji govore nemoj, jos je rano, eto kao ne valja prerano, al niko da mi da odgovor kad treba user posted image

Dan zene,

ma bolje sada polako...osnovbno, dekice, benkice, peskire za kupanje...ja prosli put nisam cekala da otezam pocela u 6-om mjeseci..mislim da sam do 8-og imala i krevet i kolica user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 743
21.4.2015 15:34:04   
pandica
Mene iskreno pomalo muka uhvatila, neki dan se kolegica porodila u 7. mjesecu. Ja kuci kontam, čovječe zamisli desi se ne daj Boze, a ja nista nemam... Valjda nisam toliki baksuz user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 744
21.4.2015 15:57:14   
memsi
Ja sve kupila,nisam nesto sujevjerna bas i neosvrcem se na te price.Bice kako dragi Bog odredi i mislim da kupovina stvarcica za bebu ne pretstavlja nikakavo baksuziranje kao sto stari kazu.Tek cu prati i peglati kasnije ali sve je spremno sto se tice stvarcica.

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 745
21.4.2015 16:09:03   
LieToMe RR
Mi smo u prvoj trudnoci poceli dosta rano kupovati, onda na ljeto dolazile prijateljice iz dijaspore, ja tek ostala trudna, naravno rekla im (vidimo se samo jednom godisnje ili u dvije godine) i svaka je donijela neki poklon bebi user posted image , mi smo do 8 mjeseca trudnoce kupili i krevet, kolica, kadicu, hranilicu...sve nam je trebalo jer smo prvi u familiji i raji probili led, nista nismo naslijedili niti dobili - sto se tice ovih kabastih stvari (do duse bilo je ciljanih kupovina) ali sve smo laganini i na vakat, pogotovo sto sam se ja 2.1. porodila, kolica i krevet dolazili iz italije pa nismo htjeli da se kockamo da nam zakasni, da padne neki snijeg od 2 metra pa da sve poremeti user posted image bolje prije.

Sad za ovu drugu bebu imamo sve od prve, krevetic cemo samo oprati, trebamo samo naruciti presvlaku za onu ljulju-lezaljku, posto smo je posudjivali u 2 navrata pa cemo to ipak promijeniti, trebace neke bodije dokupiti i neke djidje (ipak je jedna zimska jedna ljetna beba pa se neka garderoba nece moci uklopiti u vremenske prilike) ali u principu to kad okrecimo pa jedno po jedno ;-)

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 746
21.4.2015 16:10:52   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: pandica

Mene iskreno pomalo muka uhvatila, neki dan se kolegica porodila u 7. mjesecu. Ja kuci kontam, čovječe zamisli desi se ne daj Boze, a ja nista nemam... Valjda nisam toliki baksuz user posted image

hahahahah dobra si i ja sam to neki dan pomislila,zamisli krene a ja nemam ni krevetac user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 747
21.4.2015 16:14:21   
pandica
Meni je jedina utjeha sto cu te vece stvari uzeti od rodjaka ako Bog da, pa kontam i da se desi znaju gdje su... Ali od ovih ostalih stvari nemam nista heheh... Ma kupicu ako Bog da hajde user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 748
21.4.2015 16:47:38   
mala curica
Dan i od mene.
Vrijeme prelijepo suncano.

Danas sam neki kolac napravila i sada se najela i kontam.polahko u kadu na kupanje.Priprema sutra ujutro za kontrolu.
Malo sam se nasekirala.....vec dva dana muza mi zovu iz bolnice da trebam doci.Danas ga zovu da dodjem,on kaze da sutra imam termin,ali kao da i on mora samnom doci....
user posted image
On nikako nece moci samnom doci jer radi i ne moze izostati s posla.
Ovo je prvi put da me zovu da dodjem,nisu nikada do sada.
Radila sam nalaze krvi i ogtt......nezz ima li kakve veze s tim nalazima?I ako ima sta moze da bude tako opasno da me traze da dodjem?
Ja bebu osjetim,nadam se da nije nista lose po bebu....user posted image
Cijelo vrijeme razmisljam sta ce mi sutra reci......user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 749
21.4.2015 17:03:50   
putujuca
Nemoj se puno sekirati unaprijed curice, iako znam da ovo sada zvuci gupo jer bih se i sama brinula...takav je insan.

A da nazoves bolnicu i pitas jel oni praktikuju te pozive i u kojim slucajvevima, mislim da vidis sta te ceka?
Ja ti zelim svu srecu i da na kraju bude glupost vezana za administraciju sto i vjerujem da jeste user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *