Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 10:37:36
Carobno jutro
Jutro... Ja se nista nisam naspavala. Nos mi je konstantno zacepljen. Ne znam jesu li se ovo sinusi nesto pokvarili ili je ovo neka alergija. Ne da mi disati nikako.
Alman, sto kaze rose, anestezija bez adrenalina i vadit. Te osmice dobro znaju zezati i boljeti kad izbijaju. Zao mi je bas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 11:35:18
maksi
Dan zene, Nisam se naspavala,malo su me ledja bolila
Vrijeme je fuj,mi smo sutra kontali na selo sa prijateljima izgleda nista od toga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 11:58:12
ananas_ze
Carobno jutro!!!! E najiskrenije ti cestitam! Nisam upratila da si trudna, a ne mogu ti opisati koliko mi je drago. ABd da ti ostat trudnoce i porod prodju u najboljem redu! Mazi tu cezu za mene i gdje je slika pupe?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 13:16:13
alman
isala sam stomatologu prije 15 dana kad mi je ispao lijek iz sestice, i pitala je za osmice, kaze ima prostora al sta cu mora me boliti, i to boli ovako jednu noc pa onda miruje sedmicu pa ponovo i tako u krug, ima sigurno 2 mjeseca, al sto je najgore neko ne moze da jede a meni bas godi da nesto jedem tako je masiram ma ja sam do prosle godine imala i mlijecni zub tricu nikad mi nije ispala aonaj sto je trebao da izraste bio se poprijecio vodoravno u desni, pa sam isla na operaciju, jedva mi izvadili, trajalo pola sata i poslije i taj mlijecni se napatila dok je izvadila, dr. nije mogla da vjeruje da su mi tako jaki korijeni zuba,
a imala sam strasne traume iz djetinjstva sto se tice zubara, tako da dugo nisam isla, al opet hvala Bogu imam zdrave zube,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 14:24:53
meri1983
Pozdrav svim mamama i budućim mamama ...
Ja sam nova na ovim forumima... Termin mi je 17.08. i djevojčica je Nadam se da ćete mi moći pomoći..Da li neka od vas ide na psihofizičku pripremu za trudnice u Sarajevu? Kada? Gdje? Kako?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 14:35:07
rose
IZVORNA PORUKA: meri1983
Ja sam nova na ovim forumima... Termin mi je 17.08. i djevojčica je Nadam se da ćete mi moći pomoći..Da li neka od vas ide na psihofizičku pripremu za trudnice u Sarajevu? Kada? Gdje? Kako?
Unaprijed zahvalna
Dobrodosla, termin nam je u par dana i kod mene je djevojcica
evo za vjezbe
Zbog radova na lokalitetu NDC vjezbe za psihofizicku pripremu trudnica nece se odrzavati na ovom lokalitetu do daljnjeg. Trudnice se mogu javiti na Lokalitet Centar, ul. Josipa Vancasa broj 1 ili Lokalitet Saraj polje, XII Transferzala bb i prisustvovati vjezbama koje se odrzavaju na ovim lokalitetima po datim terminima.
Lokalitet Centar, ul. Josipa Vancaša broj 1
Ponedeljak i Srijeda od 16,30 sati Petak od 11,00 sati Lokalitet Saraj polje, XII Transferzala bb
Utorak od 16,30 sati Lokalitet Vogošća, ul.Igmanska bb
koliko je meni poznato od 2010, ne treba ti knjizica za ovo niti karton kod njih...samo odes na termin koji ti odgovara...prosli put sam bila redovna i cini mi se da su bile vjezbe malo kasnije...sad ne mogu nikako stici...dok odem po starije dijete i kuci vec kasnim... valjda nisam puno zaboravla
< Poruku je uredio rose -- 18.4.2015 14:38:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 14:43:18
Bella.88
Dan žene pandice dobro nam došla alman ja ne bih vadila te zube,meni sa 16,17god.nikli,u međuvremenu mi se pokvarile dvije sedmice i dvije šestice,ja imala fobiju od igle,nisam smela liječit,izvadila bez anestezije,a mogli se spasit da mi osmice nisu ostale ne pitaj,meni je jedan pokvaren nikao-zalečila ga nakon ovih vađenja i eto 10 god.me služi ,dva mi se nakon trudnoće pokvarila zalečila ih,a jedan je još uvek zdrav uglavnom služe me rose za urednu kontrolu
< Poruku je uredio Bella.88 -- 18.4.2015 14:44:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 14:43:37
maksi
Bas nas je puno u augustu,ima da bude veselo. Ja sada nikako ne mogu da stignem na vjezbe,a tjesim se treca trudnoca valjda sam apsolvirala gradivo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 14:51:48
rose
Hvala puno na informacijama ..I drago mi je da imam nekog ko je ublizu sa terminom
Čula sam da su vjezbe super i bas poučne.. A kako nam je prvo dijete voljela bih da budem spremna koliko mogu ..
Hvala još jednom...
jako su korisne...ja sam se tako rastereceno osjecala...i kad se beba rodila sve sam znala i sve mi je bilo korisno....sada nemam kad...ali se tjesim da mi je ostalo u glavi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 15:13:38
meri1983
Nadam se jer ću poslije poroda biti prepuštena samoj sebi.. Nemam ni ja nešto puno slobodnog vremena ali ću dati sve od sebe da odem barem jednom sedmično
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 16:14:52
maksi
Nisam
IZVORNA PORUKA: Bella.88
meri dobro nam došla
maksi kod tebe ono 3 dečak,da nisi udata u Nanića?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 17:55:37
ninuska
Unaprijed zahvalna
Dobro dosla :). termin ti je na moj rodjendan Sto se tice vjezbi ja sam isla u Skerlicevu. termini su 3 puta sedmicno, jedan u prijepodnevnim satima, u 11 (mislim petak), a ova dva u pola 5 ili 5, nisam.sigurna. Samo odes na termin koji ti odgovara i to je to
P.S. vidim da ti je rose dala link i objasnjenje
< Poruku je uredio ninuska -- 18.4.2015 17:56:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 19:40:37
idana1812
Ja dodjoh da cestitam Carobno jutro i da joj pozelim sto laksi ostatak trudnoce i jos laksi porod. Bas se obradovah kad procitah. Alijepo se iznenadih kad ugledah da je i Leena trudna. Zaista mi je drago, i zelim ti od srca da sve prodje u najboljem redu. Samo mi zao Lejle, evo promatram ovu svoju smrdu i zamisljam kako bi bilo da je sad moram prestati dojiti...Cuvajte mi se!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 1:17:14
alman
Unaprijed zahvalna
pozz dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu do kraja i nadam se lijepom druzenju na forumu, sigurno ces naci odgovorne na sve sto te zanima jer ima dosta iskusnih mamica, koje nisu nimalo sebicne u djeljenju savjeta
sad cu te dodati na nas spisak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 10:37:58
maksi
Jutro drage ,
Nocas sam se fino naspavala malac je spavao u svojoj sobi hvala Bogu opekotine su mu bas fino zasusile. Jutros me muzic probudio sa kaficom,smirom smo je popili dok su momci spavali,divno poceo dan.
Odustali smo od sela jer je pohladno i varljivo vrijeme,ali smo se dogovorili sa djeverom i jetrvom da malo rostiljamo. Inace i jetrva mi je trudna 17 sedmica.
Sada cu malo poraditi po kuci i da uzivam danas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 10:51:24
Carobno jutro
Jutro zene Ja ustala maloprije Od sramote. Probudismo se i evo sad mm gleda crtani na tv-u Sou program. Imam neke goste pa cu vazdan kafe ispijati.
Evo meni mojih druga starih, ananas ze i idana Hvala vam od srca. Nadam se ovaj put najboljem i guram dan po dan. Ljubim vas. Hajte i vi u novi krug
Mogla bih i ja na te vjezbe ali meni nesto rano jos za toga...cekat cu jos malo pa onda otici..Ja veze nemam ni o cemu Ima li kakav pocetni kurs? Ono od poctka skroz, znate, da vam pokazu i kazu e ovo vam ej beba , ne zamjerite, ja se salim malo...iako fakat veze nemam ni o cemu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 11:17:38
rose
carobno jutro na vjezbe idealno od 25-e sedmice a mozes i kasnije...a svaki kurs je pocetni...imaju oni i lutke pa ti pokazu kako se beba uzima pravilno, kako se pravi pelena za siroki povoj, pa npr. pokazu kako je oblacis, kako se odrzava higijena za djevojcice a kako za djecake, njega pupka...ma super su vjezbe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 13:35:32
ninuska
alman boli li zub? Sta je ovo? Nigdje nijedne . mala kod nane, a mi po kuci. Malo nesto pospremala, pa cemo predvece po nju. Lijep dan, ali sam se toliko nahodala ovih dana i.umorila od gostiju da mi se nigdje ne ide .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 13:56:28
mala curica
Dobar dan i od mene Ja se od jutroa naradila i napokon oprala prozore Sada bolji pogled imam,prije kada pogledam tmirno mi vani,sad ja skonta........nije vani tmurno do prozora je bilo Danas nezz sta cu za rucak.U zadnje vrijeme nemam.nikakvih ideja .....u zadnji momenat nesto skontam.Prije sam znala unaprijed sta cu za sutra i sve tako. Ja cu jos malo po stanu i odo malo vani sama prosetati u park s mojom flasicom (vode) Ne smijem ni pomisliti da izadjem negdje bez nje.
U srijedu trebam na kontrolu pa cu da vidim jeli sve ok na.vag pregledu.Vec dva dana osjecam neki uzasan pritisak koji prelazi u bol,prepone me bole.Imam osjecaj da ce mi beba "ispasti" toliko je pritisak.Kada lezim ok je,a kada hodam osjetim ga.Nadam se da se grilic nije skratio(Konizacija ) .
Eto toliko od mene.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 19:15:51
alman
IZVORNA PORUKA: ninuska
alman boli li zub? Sta je ovo? Nigdje nijedne . mala kod nane, a mi po kuci. Malo nesto pospremala, pa cemo predvece po nju. Lijep dan, ali sam se toliko nahodala ovih dana i.umorila od gostiju da mi se nigdje ne ide .
ej draga dobro je, to mene jednu noc izboli pa sam rahat sedmicu pa opet , on to meni ne da da se opustim da me nista ne boli
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 19.4.2015 19:16:09
Leena
Idana, i meni zao Lejle, ali sta cu jos uvijek mi pride i stavi ruku na siku i kaze: nema meko pile moje Grozde, nije, 14.12. je, necu valjda prenijeti do januara Ma meni je jos ovo nestvarno... Cekam iducu kontrolu, pa da se aBd opustim...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms