Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 18:36:27
mala curica
Di ste zene.....vidim i novih clanica i anonimna.... Anonimna sve su ti zene objasnile,pa ljaljda doktor najbolje zna po uz koja si sedmica,mislim da si 5+ 3i to je odmah6-ta sesmica. Nezz zasto je tvoj partner sumnjicav... Pa ako ste i ali ne zasticene odnose naravno da je moguce da zatrunis.
A sto se tice imena... .samo pisite ja registrujem.i upijam.svako ime kao ideju .... Za curicu nemam predstavu,mouda Dannya ili Lajla(mm se svidja) a za djecaka bas ni jedno ime nemam.Zelim neko.kratko,lijepog znacenja.
< Poruku je uredio mala curica -- 17.4.2015 18:39:47 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 18:39:46
maksi
Tako je ovo vrijeme fuj,oblacno spava mi se a ne mogu da zaspim....pa sam isto drogirana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 18:44:52
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Leena
Carobno, hvala, draga! Radujem se zbog tebe i princeze Iman, zeznu ti mene, nisam sebe spominjala, cestitala zenama, ali ti lijepo izleti Nisam znala za trudnocu, imala sam neku terapiju, pa moram na farmakologiju da utvrdim je li sve ok, pa se jos ne smijem radovati Anonimna, meni je datum posljenje m 9.3., isto sam 5 sedmica trudna, ne racuna se to po datumu zaceca, nego po zm
Leena, ja kontam Iman se zeza. Aaaaaa sto mw obradova A bit ce sve ok aBd, sigurna sam. Ja sam ionako non stop na lijekovima Uopste ne sumnjam da ce sve to proci odlicno i da ce one dvije preslatke curice dobiti bracu ili seku.
Anoniman, sto ti kazu to je trudnoca od 5 plus 3 ili 4 dana. Mozda je dr zaokruzila na sest sedmica ili se zbunila. Ne kontam tu sumnjicavosti nikako. Meni je recimo O kasnila i 5 ili 6 dana sigurno, ali nijedan dr nije to spomenuo a ja ocekivala da ce plod kasniti za tih par dana...nije to bas sve u dan tako. Pa zene i rode prije termina ili prenesu pa nije problem i ne sumnja se kada se zacelo. Tebi neka je sretno u svakom slucaju.
Pandice, pa gdje si ti? Evo nas i ovdje zajedno
mala curice, i ja nemam uopste predstavu za zensko ime..ali nikako ma hajde smislim do kraja nesto..evo gledam ove prijeldoge i ja
maksi, evo i ja zmirim na jedno oko a sve mi zao zaspat..sta cu veceras raditi
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 17.4.2015 18:45:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 18:53:50
Leena
Carobno jesi vidjela sto me jetrva ocinka, a nisam mislila jos govoriti, do iduce kontrole ovo se "zalomilo", ali nije mi zao ni najmanje samo da aBd bude sve ok... Snimala sam rtg zuba i koristila neonpenotran forte vaginalete. Kaze mi dr da je zracenje kod rtg zuba bas malo, pa nije to problem, a ove vaginalete se ne daju u prvom trimestru, pa trebam to provjeriti, mada bi trebalo biti ok. Danas sam uzela uputnicu za farmakologiju i laboratoriju (vec ocekujem echerichiu coli u urinu, obiljezila mi je pocetak obje prosle trudnoce).... I da, morala sam prestati dojiti L. Zbog kontrakcija blagih (sve vrijeme imam osjecaj da cu dobiti ) Za sada dobro podnosi, teze ja nego ona...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 19:03:10
Carobno jutro
Leena, ja sam mozda dva ili tri mjeseca prije trudnoce snimala mamografiju i onako bezveze usput na recepciji gore na Kosevu upitam smijem li ja raditi na trudnoci, kad neki fin dr bio i kaze hajde sad sa mnom. To je bilo na Radiologiji. I provede me nekim stepenicama drvenim i upadnemo nekom u kancelariju. Sjede dvije tete i momak. Oni su fizicari. Nesto su uglavnom specijalizirali oko tog zracenja i uticaja istog generalno na zdravlje. Kad se oni razletise oko mene, oni su mislili da sam ja trudna i da sam snimala mamografiju pa su mi povadili sve moguce naucne radove koji dokazuju da su ta danasnja zracenja puno manja nego prije i da su dobro usmjerena. Njima nije prestavljalo problem moja mamografija koja je opet bliza stomaku a kamoli ta kolicina zracenja koja je usmjerena na zube. ALi eto ti opet provjeri i vidjet ces da ce ti svi potvrditi da su danasnji aparati puno bolji od onih ranijih i usmjereniji sto je najbitnije. Elem, poslije traktata, ja ne rekoh da nisam trudna, bilo me sramota koliko su ljubazni bili
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 19:29:04
rose
Carobno, hvala, draga! Radujem se zbog tebe i princeze Iman, zeznu ti mene, nisam sebe spominjala, cestitala zenama, ali ti lijepo izleti Nisam znala za trudnocu, imala sam neku terapiju, pa moram na farmakologiju da utvrdim je li sve ok, pa se jos ne smijem radovati Anonimna, meni je datum posljenje m 9.3., isto sam 5 sedmica trudna, ne racuna se to po datumu zaceca, nego po zm
o pa cestitam bit ce to dobro aBd. ...ja sam bila godinu dana na terapiji betablokatorima pa cim skontah da sam trudna, promjenih...sad sam na verapamilu...ne si odreagovala odmah a ja ti zelim da bude kako zelis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 19:30:44
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Di ste zene.....vidim i novih clanica i anonimna.... Anonimna sve su ti zene objasnile,pa ljaljda doktor najbolje zna po uz koja si sedmica,mislim da si 5+ 3i to je odmah6-ta sesmica. Nezz zasto je tvoj partner sumnjicav... Pa ako ste i ali ne zasticene odnose naravno da je moguce da zatrunis.
A sto se tice imena... .samo pisite ja registrujem.i upijam.svako ime kao ideju .... Za curicu nemam predstavu,mouda Dannya ili Lajla(mm se svidja) a za djecaka bas ni jedno ime nemam.Zelim neko.kratko,lijepog znacenja.
moze i sa zastitom...ja sam vam ziv prmjer
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 19:34:57
rose
Carobno jesi vidjela sto me jetrva ocinka, a nisam mislila jos govoriti, do iduce kontrole ovo se "zalomilo", ali nije mi zao ni najmanje samo da aBd bude sve ok... Snimala sam rtg zuba i koristila neonpenotran forte vaginalete. Kaze mi dr da je zracenje kod rtg zuba bas malo, pa nije to problem, a ove vaginalete se ne daju u prvom trimestru, pa trebam to provjeriti, mada bi trebalo biti ok. Danas sam uzela uputnicu za farmakologiju i laboratoriju (vec ocekujem echerichiu coli u urinu, obiljezila mi je pocetak obje prosle trudnoce).... I da, morala sam prestati dojiti L. Zbog kontrakcija blagih (sve vrijeme imam osjecaj da cu dobiti ) Za sada dobro podnosi, teze ja nego ona...
ooo zao mi zbog L ...a ja procitah Imanin komentar al ocito nepazljivo pa ni ne skontah dok nisi sama prijavila...ovaj put cu ja prije tebe kad se samo sjetim kad si E rodila...ja negdje na pocetku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 19:38:23
rose
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ja kao padobranac, nisam bila na rr ne pamtim od kada, slucajno udoh i vidim carobno jutro i rose trudne Cestitam drage moje! Cestitke i ostalim trudnicama, naravno, samo su me ove dvije vijesti bas obradovale
Juhuuuuuu
Je li još uvijek ne smijem nikome reći? Da kažem mm ponovo?
mene opalio trudnicki glupitis pa pola ne kontam
vidi kako zaredah s postovima...ko kad na ovoj temi nema puno chata
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 20:14:31
Carobno jutro
rose..ti monolog opalila elem, ne skontah ni ja sta Iman napisa. Ne bih ni pomislila da ona ne napisa 5. sedmica ..pa se i ja vrnuh da vidim sta je to Iman napisala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 20:26:25
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
rose..ti monolog opalila elem, ne skontah ni ja sta Iman napisa. Ne bih ni pomislila da ona ne napisa 5. sedmica ..pa se i ja vrnuh da vidim sta je to Iman napisala
ma ja dok ja stignem sve a srecom nema puno...od ovog sistema sam odustala kod chat teme na zajednici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 20:51:44
maksi
Leena bice sve uredu vidjecces,Carobno ti je sve fino napisala.
rose nije samo kod tebe i mene muci taj glupitis nekada bas dugo treba da nesto skontam
Carobno ja mogu spavati u svako doba samo me danas nesto zeza
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 6:59:24
Pcelica Maja5
Uranile naspavale drage.. Nesto se rano probudim,pa ne mogu spavat nikako, a na pocetku trudnoce sam bila velika spavalica.. Citala sam vas malo, nisam ulazila na forum ovo dana..
Vidim tema su bila imena, nisam ni ja jos nesto posebno razmisljala, i meni se svida Zehra, Ajsa, Amna, Hadzera a Emina posebno . Moja kcerkica kad je pitam kako ce nam se zvat beba kaze Amna,a jos ne znamo spol ;)
Od muskih Ahmed,jos otkako sam djevojka bilo to mi ime nesto drago.. ..
Muz je dao kcerki ime, a ovoj bebici aBd red bi bilo da ja dam ..
§vim trudnicama zelim ugodnu i lijepu trudnocu i hairli porod ;-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 8:27:17
ninuska
Jutro zene,
Nije me bilo nekoliko dana, ziva i zdrava hB . S malom hodali, pa gosti. vidim ima i novi trudnica, dobro dosle..taman nas vise pa i chat mozda bude aktivniji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 8:28:55
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 9:36:38
alman
uranile drage moje, ja se nesto bas nisam naspavala, premda sam ranije legla neo inace, al sam cijelu noc osjecala da me boli ova moja osmica, joj jest nasla sad izbijati kad sam trudna, tako da slam ustala umornija nego sto sam zaspala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 18.4.2015 10:02:08
ninuska
Alman..i mene je sztasno bolila dok je izbijala. Okolo meso oteceno ma haos . Jedna se pocela kvariti i ja je izvadim. Mozda da odes do zubara da se posavjetujes