Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 13:39:13
mala curica
Pandice dobro nam dosla i ugodnu trudnocu ti zelim.... Bravo za malog malo ce nam zasareniti listu
Sto se tice zuba to ne normalna pojava u trudnoci....kako.nasi stari katu svaka trudnoca "ode" jedan zub Kod mene je pukla desna jedinica gornje vilice....pa ti zamisli kako izgleda kada se nasmijem...fali dio zuba . Ali necu sada nista dirati,poslije poroda cu uraditi navlake i mirna.sam.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 13:42:23
pinkie pie
Pozz ljepoticama trudnicama,Pandice ...normalno je da u trudnoci bude problema sa zubima,ja nemam ovaj put hB,eh sad znam da je mojoj drugarici doktor propisivao fluor da pije,sad ne znam koliko je to dobro,pitaj svog doktora...pij puno jogurta,češće peri zube,ispiri žalfijom,ali nemoj je piti...nadam se da će biti bolje...to je samo jedna od stvari koje moramo pretrpjeti...svako ima nešto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 13:50:44
pinkie pie
Evo odzdrav od mene...dobro smo,malo nam je vrijeme teško,tmurno i kiša počinje,apetit sve veći i veći... ja sve manje energije imam...a putujuća pravo vrijedna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:03:06
anitaa
Pandice, eh da se i ja utješim, i ja od kad pijem prenatal krenulo je, joj maloprije portiru izleti - mašala, krupniji ste nego prvi put....meni su u prvoj trudnoći pukla dva zuba, nedavno ponovo jedan od ta dva, ponovo sam išla kod istih zubara (muž i žena), malo iznad Inat kuće, baš je ova zubarka specijalizirana za trudnice, pa mi nešto lakše bilo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:12:56
pinkie pie
Ja sam prije trudnoće bila mršava,sad sam dobila 14 kg,doktorica mi prijeti,ne smijem jesti slatko i rezultat toga je da mi je sad šećer ispod normale,a na meni se i ne vidi da sam išta dobila,samo stomak...rekoh pusti me ženo da se udebljam,ovo mi je jedinstvena prilika da dobijem koju kilu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:14:37
pandica
Cure moje, hvala vam na dobrodošlici. Jučer sam srela prijateljicu iz srednje škole čija je reakcija bila "mašala, pa ti blizu termina" Pala sam u blagu depresiju i prokomentarisala da nas ima i krupnijih i da imamo još do sastanka na slijepo Hvala vam cure na savjetu, idem na kontrolu sad u utorak doduse samo UZV, pa cu pitati dr. da li mogu nesto piti. Meni je sreca sto su sve nevidljivi zubi nije mi baš jedinica, sreća. Ali što kažete nek sve bude kako treba i da bebica bude dobro, a sve ostalo će se polako poslije poroda riješiti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:25:57
Anoniman
hello evo po prvi put pisem,nadam se da sam pogodila.i da cu uskoro dobiti bilo kakav odgovor.s partnerom zivim od 13.03.15.zadnji ciklus sam imala 08.03.15.pre dva dana sam otkrila da sam u sestoj sedmici trudnoce,beba je 5mm.moj partner tvrsi da je nemoguce da sam u sestoj sedmici.ja zova ne znam sta da radim.kada znam da nema cije da bude.prvi odnos smo imali 13.03.15. Molim ako moze ko da mi malo bolje objasni.prva mi je trudnoce,treba da sam sretna a ja pod stresom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:26:32
Anoniman
hello evo po prvi put pisem,nadam se da sam pogodila.i da cu uskoro dobiti bilo kakav odgovor.s partnerom zivim od 13.03.15.zadnji ciklus sam imala 08.03.15.pre dva dana sam otkrila da sam u sestoj sedmici trudnoce,beba je 5mm.moj partner tvrsi da je nemoguce da sam u sestoj sedmici.ja zova ne znam sta da radim.kada znam da nema cije da bude.prvi odnos smo imali 13.03.15. Molim ako moze ko da mi malo bolje objasni.prva mi je trudnoce,treba da sam sretna a ja pod stresom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:30:24
maksi
Pravim rucak dok momak spava,nesto je nervozan cas ga svrbi,cas ga boli zao mi ga je bas.
Pandice dobro dosla,a to za zube je normalno meni je pukla petica u ovoj trudnoci,a sto se kila tice ne brini poslje ces ih skinuti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:34:40
pinkie pie
Jel ovo neki matematički zadatak...zamanta mi se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:35:10
anitaa
Kako su mi na zadnja dva pregleda rekli da je cura (dobro, prvi put uvijeno - da se ne vidi ništa ) već počinju pitanja vezana za ime...a to mi je bolna tačka ostala od cure, imala sam ja i tad nekih imena u igri : Ela, Lena, Sara, ali negdje pred kraj trudnoće nakačila se na emisiju na Animal Planetu o nekoj ženi (Tia Marija, koja uz bivše osuđenike lovi pit bulove), istetovirana i neustrašiva , što je mene asociralo na malo nemirno u pupi i poželjeh ludo da se zove Tia Marija ili bar Tia..mm se bio složio i u zadnji tren predomislio, kao rijetko, morala bi stalno ponavljati, pa pitanja je li Fia....uglavnom, halalila mu još nisam, a djetetu ne rekoh da je Sara plan B, istina opet moja želja, ali kompromisna i ipak B...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:37:28
rose
IZVORNA PORUKA: Anoniman
objasni mu da dr racuna tvoju trudnocu od zadnje mens (2 sedmice prije nego si zatrudnila)...realno si 4 sedmice a po zadnjoj menstruaciji 6
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:43:34
pinkie pie
Kako su mi na zadnja dva pregleda rekli da je cura (dobro, prvi put uvijeno - da se ne vidi ništa ) već počinju pitanja vezana za ime...a to mi je bolna tačka ostala od cure, imala sam ja i tad nekih imena u igri : Ela, Lena, Sara, ali negdje pred kraj trudnoće nakačila se na emisiju na Animal Planetu o nekoj ženi (Tia Marija, koja uz bivše osuđenike lovi pit bulove), istetovirana i neustrašiva , što je mene asociralo na malo nemirno u pupi i poželjeh ludo da se zove Tia Marija ili bar Tia..mm se bio složio i u zadnji tren predomislio, kao rijetko, morala bi stalno ponavljati, pa pitanja je li Fia....uglavnom, halalila mu još nisam, a djetetu ne rekoh da je Sara plan B, istina opet moja želja, ali kompromisna i ipak B...
Meni je ljepše Sara...i moj mm je imao ludih prijedloga,ali se na kraju uvijek složi sa mnom...sad je rekao ti si davala curicama,sad ću ja halali ba čo'j'ku Anitaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:45:36
alman
IZVORNA PORUKA: pandica
Evo da se i ja prijavim na ovaj spisak. Termin nam je 15.08.2015 ako Bog da i kazu da je Za sad hvala Bogu sve je ok, samo sto se mama puno deblja. Nisam puno količinski počela da jedem, ali mi se izgleda sve prima. Doduse, čini mi se kako sam prenatal počela koristiti da se kile samo lijepe.. Imam jedno pitanje za vas, da li je neka imala problema sa zubima. Iako pijem dosta mlijeka, jedem sireve, pijem prenatal meni zubi pucaju, plombe ispadaju ne znam vise sta da radim. Moj stomatolog je na GO, čekam da se vrati, pa do tada ne znam sta da radim. Da li smijem neki dodatak da uzmem i da li ima nesto bas za trudnice?
Hvalaaa
dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu do kraja i da sve bude uredu, sad cu te dodati na nas spiask i bas mi je drago sto imamo jos jednog djecaka na spisku. mene jedino cesto zabole svi zubi, al mi je to vise iz razloga sto su mi pocele nicati osmice i gornja i donja pa kad se to upali sve me boli. a ne znam sta bih mogla dodatno da koristis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:45:53
pinkie pie
Lijepa su sva imena,Tarik pogotovo,mada ih je sad baš puno...ne znam kako vam se svidja ime Imran,nema ga na listi...to sam ime našla neki dan i mislim da će ostati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:48:38
pandica
Hvala puno Eto kao stomala curica rece neka nas da vam malo zašarenimo spisak
Što se muških imena tiče, moja dva favorita su Mak i Benjamin
IZVORNA PORUKA: alman
Evo da se i ja prijavim na ovaj spisak. Termin nam je 15.08.2015 ako Bog da i kazu da je Za sad hvala Bogu sve je ok, samo sto se mama puno deblja. Nisam puno količinski počela da jedem, ali mi se izgleda sve prima. Doduse, čini mi se kako sam prenatal počela koristiti da se kile samo lijepe.. Imam jedno pitanje za vas, da li je neka imala problema sa zubima. Iako pijem dosta mlijeka, jedem sireve, pijem prenatal meni zubi pucaju, plombe ispadaju ne znam vise sta da radim. Moj stomatolog je na GO, čekam da se vrati, pa do tada ne znam sta da radim. Da li smijem neki dodatak da uzmem i da li ima nesto bas za trudnice?
Hvalaaa
dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu do kraja i da sve bude uredu, sad cu te dodati na nas spiask i bas mi je drago sto imamo jos jednog djecaka na spisku. mene jedino cesto zabole svi zubi, al mi je to vise iz razloga sto su mi pocele nicati osmice i gornja i donja pa kad se to upali sve me boli. a ne znam sta bih mogla dodatno da koristis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:51:49
maksi
Ja ime za djevojcicu imam vec sest godina ali svaki put trazi ime za djecaka,ma nek su oni meni zivi i zdravi,imam par imena u opticaju za djecaka ima jos vremena odlucicemo.
Ima nas dosta terminusa u avgustu bice veselo iscekivanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 17.4.2015 14:52:48
maksi
Moj mladji sin se zove Benjamin a stariji Danin
Hvala puno Eto kao stomala curica rece neka nas da vam malo zašarenimo spisak
Što se muških imena tiče, moja dva favorita su Mak i Benjamin
IZVORNA PORUKA: alman
Hvalaaa