|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
16.4.2015 20:30:58   
Carobno jutro

roseuser posted image user posted image za kontrolu. Cura se namjestila, sta je briga.user posted image Da se na pati kasnije, dok ima mjesta da se ona okrene sto je sigurno, sigurno je. Nek' je ona dobro user posted image
Znaci da je ne pitam doktoricu, da zenu ne dovodim u nezgodnu situaciju da mi ne mora objasnjavati da nisam bas sva svojauser posted image

LieToMe, joj i ja imam te promjene raspolozenja, to je cudo. Sama sebe ne prepoznajemuser posted image . Na reklamu placem k'o godina pa se razbjesnim..elem pukla totalnouser posted image i btw upravo gledam seriju tvog nickauser posted image Volim ih strasno.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 526
16.4.2015 20:32:41   
LieToMe RR
ja bih prije rekla da je do bebe a ne do misica user posted image
meni se ni u ovoj trudnoci nije stomak vidio do 4tog mjeseca ako ne i kasnije...a ni sad nije plaho velik i imam osjecaj da samo preko noci odjednom duplo veci
IZVORNA PORUKA: rose

da bas kao da me ustine i dobro me iznnadi, bas se vidno trznem user posted image ...valjda su nam misici sada slabiji od prosle trudnoce pa je sve intenzivnije user posted image

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image za pregled
I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnijeuser posted image

I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem

pozz zene, ja s kontrole..sve ok hvala Bogu user posted image user posted image

cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla user posted image user posted image mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca user posted image

carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije

meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 527
16.4.2015 20:44:54   
rose
ma nije ni moj stomak nesto veliki...ali mi dr rece da je sada sigurno dosta drugacije nego pvi put...jer je nase tijelo drugacije...koliko god mi blo sigurne da smo se vratile...ipak su nasi stomaci i materice vec jednom bil razvuceni do maksumuma user posted image

ja bih prije rekla da je do bebe a ne do misica user posted image
meni se ni u ovoj trudnoci nije stomak vidio do 4tog mjeseca ako ne i kasnije...a ni sad nije plaho velik i imam osjecaj da samo preko noci odjednom duplo veci

da bas kao da me ustine i dobro me iznnadi, bas se vidno trznem user posted image ...valjda su nam misici sada slabiji od prosle trudnoce pa je sve intenzivnije user posted image

user posted image za pregled
I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnijeuser posted image

I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem

pozz zene, ja s kontrole..sve ok hvala Bogu user posted image user posted image

cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla user posted image user posted image mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca user posted image

carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije

meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad user posted image

user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 528
17.4.2015 9:17:40   
memsi
Jutro cure,
Ima li danas naspavanih,raspolozenih mamica.Vidim pisalo se o svemu jucer.Za uredne kontrole svaka cast user posted image .Kako sam procitala kod nekih forumasica porodiljno traje samo 4 mjeseca,da li je to moguce drage zene.U mojoj firmi je 1 godina,jedino ako se porodilja zeli ranije vratiti to moze.Moja cura aktivna konstanto a imam osjecaj da je promjenila polozaj jer je sad mnogo veci pritisak na dole.Da li je moguce da se vec okrenula,ja sam 26+4.

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 529
17.4.2015 9:31:23   
mala curica
Jutro i od mene....
Ja i nisam bas nesto spavala.Sinoc nisam nista pravila za veceru i odemo kod Kineza na büffe i naravno pretjeram
jer sam jela do te granice dok nisam osjetila da u zeludac ne moze ni mrvica vise stati user posted image
Cijelu noc vodu pila kao luda i naravno hodala po wc.

Danas petak...kraj sedmice.....idem.promijeniti posteljinu,malo po kuci i oko 12 da rucak pravim(mm ranije dolazi s posla).
Ako Bog da slijesece sedmice kontrola,jedva cekam i nemam.ni malo straha ni treme jer bebica svaki dan bas udara kao bokser.user posted image
Samo se nadam da ce mi nalaz ogtt i ostali lazali krvi biti ok.
Tada cu biti 31 sedmica,ako Bog da user posted image

Jucer nesto pricam s muzem i spomenem mu da cu jos malo uci u 8 mjesec....Negova reakcije je bila bas slatka.....pogleda me i kaze "Daj ne zezaj me......salis se.....tek si sedmi.mjesec.....nije moguce da tako brzo dodje 8 mjesec.....pa brzo ce nam.mali smrad"
Razumijem njegovu reakciju jer ni je ne vjerujem.da se blizi 8 mjesec,a tu je odmah i 9 mjesec......
Nema vise imam.ja jos do poroda....pa kao da sam jucer uradila test i vidjela dvije crtice....user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 530
17.4.2015 9:32:50   
Carobno jutro

Jutro mamite,
evo ja doruckovah pa kafu napravila i vratila se u pocetni polozaj...jos cu se i naviknuti na ovu dosadu i ljenostuser posted image
memsi, bas je malo 4 mjeseca. I kod mene je 1 godina. I isto tako ako zelim da se vratim ranije, mogu naravno. Ali do sada ni jedna zena nije to uradila. Sve uredno iskoriste svaki danuser posted image

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 531
17.4.2015 9:54:52   
rose

IZVORNA PORUKA: memsi

Jutro cure,
Ima li danas naspavanih,raspolozenih mamica.Vidim pisalo se o svemu jucer.Za uredne kontrole svaka cast user posted image .Kako sam procitala kod nekih forumasica porodiljno traje samo 4 mjeseca,da li je to moguce drage zene.U mojoj firmi je 1 godina,jedino ako se porodilja zeli ranije vratiti to moze.Moja cura aktivna konstanto a imam osjecaj da je promjenila polozaj jer je sad mnogo veci pritisak na dole.Da li je moguce da se vec okrenula,ja sam 26+4.

naravno da je moguce...ja radim za strance, koji su nerezidenti i nisu duzno raditi po nasim zakonima...ta 4 mjeseca ja primam punu platu ...a imam i godisnji pa cu nesto skontati kako da razvucem

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 532
17.4.2015 10:02:06   
M.A.M.
Jutro zenice,kakve ste mi jutros?
Meni je jutros odkako sam oci otvorila naompala maslenica i morala sam je praviti user posted image
Sto se tice tog porodiljskog moguce je,i mm radi kod stranaca,njegova kolegica je otisla na bolovanje i dobila 6 mj samo,tuga al eto sta ce,mora

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 533
17.4.2015 10:02:43   
Carobno jutro

Ma samo u nasoj drzavi, kao i u susjednim nam drzavama ima ovo porodiljsko koje traje godinu dana. Sve evropske drzave su ukinule taj institut davno. Porodiljsko traje tri mjeseca ili najduze 4 i to je to. Nazad na posao. Prije je i kod nas tako bilo. 80-tih godina i u bivsoj nam drzavi je porodiljsko trajalo tri mjeseca. Kapak nema vise.
Moja rodica radi isto tako kod stranaca. Kada je rodila blizance, dobila tri mjeseca, kako je i sljeduje po njihovim zakonima, ali u njih imas mogucnost da ti ostali zaposlenici doniraju dan svog godisnjeg u takvim situacijama i ona izasla na 4 i po mjeseca sto je odlicnouser posted image .
Mislim da je u Belgiji, ako me sjecanje dobro sluzi, ako ima neka forumasica neka me ispravi, isto tako tri mjeseca ali uz punu platu, s tim da imas mogucnost uzeti neplaceno do godine dana.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 534
17.4.2015 10:32:43   
memsi
Ma ja sam prvo djete rodila u Njemackoj i tada je bilo porodiljno 3 godine,zaista ne znam kako je danas.Imam i brata koji zivi u Danskoj,i kod njih je takoder 1 godina porodiljnog pa cak i muskarci imaju pravo na isto u trajanju od 9 mjeseci.Iskreno meni je to katastrofa samo 3-4 mjeseca.Kako da jedna majka ostavi tako malu bebu a i kako da funkcionise na poslu da svi znamo da se bebe u tom periodu jos uvijek bude po par puta preko noci.Stvarno zalosno da imamo takve poslodavce.Ma nista nam dobro od tih stranaca nije doslo.

Neposredna veza do poruke: 535
17.4.2015 10:34:18   
anitaa
Bravo za uredne kontrole, i moja se bliži, a još nisam ni sigurna kod kog ću dr,  kod svoje doktorice na koju sam navikla, ali koja je i prilično u godinama, boležljiva, pa nestane,  ne javlja se ili ode na put ili kod dr Mašića, kod kojeg sam prošli put bila, ali  nekako mi isuviše rutinski pregled...ja mislim da je stomak naglo "iskočio" u 5. mjesecu, prije toga niti sam se debljala, niti bi ljudi kontali da sam trudna, u prvoj trudnoći čak i kasnije...čini mi se da ovu bebu manje intenzivno osjetim, znači nije do godina, ovo je neka mirnica i gotovo (kuku, da se ne ufuram, pa da me ne iznenadi user posted image ...

Neposredna veza do poruke: 536
17.4.2015 10:35:06   
rose
memsi...prosla sam to vec jednom tako da sam spremna na to i na svoje osjecaje...2010 sam radila kod istog poslodavca i bila sa bebom nekih 15 sedmica...onda ju je muz cuvao preko dana...sad cemo neku slicnu varijantu napraviti s njegovim radnim vremenom odnosno pomjeranjem isteog...ili cak da ja radim pola radnog vremena pa da i taj godisnji razvucem na mjesec dana user posted image

Neposredna veza do poruke: 537
17.4.2015 10:44:27   
maksi
Jutroooo drageuser posted image

Evo mene neispavane nisam se naspavala ima sedam dana maleni spava samnom od kada se opekao pa cjelu noc pazim da se ne okrene na onu stranu koja mu je sprzena pa da se ne povrijedi.
Polako mu se opekotine suse ali izgleda bas ruzno,nije mu bilo bolje dok nismo dobili melem iz hercegovine sada je svakim danom bolje hvala Bogu

Vidim imamo novih user posted image dobro nam dosle

Bravo za uredne kontrole.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 538
17.4.2015 10:45:18   
Leena
Ja kao padobranac, nisam bila na rr ne pamtim od kada, slucajno udoh i vidim carobno jutro i rose trudne user posted image user posted image user posted image Cestitam drage moje!
Cestitke i ostalim trudnicama, naravno, samo su me ove dvije vijesti bas obradovale user posted image user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 539
17.4.2015 10:49:31   
anitaa
Rose, ma biće to dobro, već viđeno, drugo pa bi sve, čini mi se trebalo biti lakše..čitam Bellu88, kako joj je frka za dječaka da ga ostavi kad bude u bolnici, joj i ja sam tako, ali oni u toj dobi cca 2 godine već uveliko kontaju, osjećaju i razlikuju...S je imala 2 godine i tri mjeseca, a ja zbog posla morala odsustvovati nekih 15ak dana, čitavu sam frku nadigla, da bi ona zaključila da je ok da mama ide daleko na posao, ako će njoj donijeti puno para...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 540
17.4.2015 10:54:46   
ladyblue RR
Leena, kad vidjeh da si pisala na ovoj temi pomislih "evo je opt trudna, nije normalna" user posted image user posted image user posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 541
   [Obrisana poruka]
17.4.2015 10:57:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 542
17.4.2015 10:57:18   
rose

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja kao padobranac, nisam bila na rr ne pamtim od kada, slucajno udoh i vidim carobno jutro i rose trudne user posted image user posted image user posted image Cestitam drage moje!
Cestitke i ostalim trudnicama, naravno, samo su me ove dvije vijesti bas obradovale user posted image user posted image user posted image

user posted image hvala leena ...i kod mene je cura opet...pa ce mi S imati seku user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 543
17.4.2015 10:57:36   
InLove

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Leena, kad vidjeh da si pisala na ovoj temi pomislih "evo je opt trudna, nije normalna" user posted image user posted image user posted image

a mene iznenadi odkud ti ovdje user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 544
17.4.2015 10:58:12   
rose

a ja kad vidjeh da ti pises na temi...kontam evo je da me nesto zajebava user posted image

Neposredna veza do poruke: 545
17.4.2015 11:01:45   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: InLove

a mene iznenadi odkud ti ovdje user posted image user posted image

najbolje je kada odem na temu trudna sam i tamo nešto napišem....cijeli chat leti tamo da vidi da ja nisam trudna user posted image user posted image user posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 546
17.4.2015 11:26:21   
Carobno jutro
Leena, gdje si draga user posted image curice vidim na fb. Preslatke su mashAllah. Narasle i jedna o druga bas basuser posted image . Hvala ti na cestitkama. Evo guram po ko zna koji put pa nadat se da cemo izgurati ovaj put. Curica je i u meneuser posted image .

Neposredna veza do poruke: 547
17.4.2015 11:41:39   
Carobno jutro
Leena, gdje si draga user posted image curice vidim na fb. Preslatke su mashAllah. Narasle i jedna o druga bas basuser posted image . Hvala ti na cestitkama. Evo guram po ko zna koji put pa nadat se da cemo izgurati ovaj put. Curica je i u meneuser posted image .

Neposredna veza do poruke: 548
17.4.2015 12:39:28   
alman
pozz drage moje kako ste mi danas, ja sam kao i vrijeme nesto nenagodna , nista mi se i ne radi, samo cu se izlezavati

rose user posted image za kontrolu, drago mi je da jesve uredu i da se cura namjestila, premda e mora da znaci da se nece ponovo okrenuti ima jos vremena

za rucak cu danas pastrmku sa krompiricima

a sto se tice porodiljskog odsustva jest malo i zalosno sto se tako mala bebica ostavlja, al opet zahvalite se Bogu sto radite i imate posao, pa i to ce se nekako uskladiti, ja evo jutros islada se javim na biro, peta godina kako sam na birou, a to sto nam prijeti bijela kuga nikog ne nazanima u nasoj drzavi user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 549
17.4.2015 13:23:33   
pandica
Evo da se i ja prijavim na ovaj spisak. Termin nam je 15.08.2015 ako Bog da i kazu da je user posted image Za sad hvala Bogu sve je ok, samo sto se mama puno deblja. Nisam puno količinski počela da jedem, ali mi se izgleda sve prima. Doduse, čini mi se kako sam prenatal počela koristiti da se kile samo lijepe..
Imam jedno pitanje za vas, da li je neka imala problema sa zubima. Iako pijem dosta mlijeka, jedem sireve, pijem prenatal meni zubi pucaju, plombe ispadaju ne znam vise sta da radim. Moj stomatolog je na GO, čekam da se vrati, pa do tada ne znam sta da radim. Da li smijem neki dodatak da uzmem i da li ima nesto bas za trudnice?

Hvalaaauser posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *