Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 15:51:18
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: araj
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Krevetac cu dobiti,moram samo madrac kupiti hajd to mi je i nekako lako,al ta kolica ,neki dan gledam u bimacu ma meni se sva svidjaju al te funkcije ima li ovo,ono,bas se gubim ,niti znam sta da trazim,niti sta je najbitnije
i mene zbunjuje. Neko bebu iznese iz bolnice u sjedalici za automobil. Al kad skontam da je beba tu u polulezecem polozaju, mislim da to nije ok. Valjda do 6 mjeseci treba da bude u lezecem polozaju. To me buni. Onda bi voljela kolica, kad bude mogao da sjedi da mogu po potrebo okrenuti ga prema sebi, a po potrebi da mogu okrenuti da mi bude okrenut ledjima.
ja moram sve kuputi, jer mi nema niko sta dati :)
Ja cu isto posuditi onu korpu za iznijeti bebu,jer svi kazu da nema potrebe kupovati,a nisam pametna za autosjedalicu,mi trenutno nemamo auto,kontam sta ce mi,al opet korisno je,tek vidim sad koje su ovo muke,kako cu tek s bebom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 16:10:05
rose
nema veze sto nemate auto...mi nismo vozili (imali vozacke ali nismo vozili) pa smo kupili AS...kad god je bila duza relacija (npr. moj tata nas vozi...ili idemo na more pa unajmimo vozaca s autom )...AS je obavezna ...sad kad i ja vozim onako urijetko kad idemo svekijevcima...ona zna da je u AS njeno mjesto
korpu sam nakon porodilista koristila jos samo za prvu kontrolu...kasnije smo je stavljali u AS i u taxi do doma zdravlja...tj imali smo onu jaje AS...kasnije nabavili onu 0-18 kg koja se moze montiratu u oba smjera....i poloziti u lezeci polozaj i sada ima veliku.... koja ce kasnije biti booster kad se skine naslon...za malo, nerodjeno dijete imam sad sve ovo...jos da ugradim jedan pojas na zadnju klupu (samo imamo jedan) ili da kupim drugo auto
< Poruku je uredio rose -- 16.4.2015 16:12:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 16:11:32
LieToMe RR
Ja mogu samo prenjeti svoje iskustvo nista vise...
Nasa malena je prva 3 mjeseca spavala izmedju nas u onoj korpi od kolica i u tome smo je i nosali (imaju kaisevi pa se lijepo u autu poveze i ne seta). Taj dio nam je isao i na kolica pa je bilo i vise nego prakticno. Pogotovo noscu dok je dojila, uzmem, podojim, vratim i nastavim spavati
Sto se tice te prve autosjedalice ona je dosla isto uz kolica, nju smo poceli koristiti kad je pocela sama da se dize (sa neka 4 mjeseca). I ona je isla isto na kolica i podugo smo je koristili. Bilo nam je super sto se na kolicima moze rotirati i prema nama i prema drugima, tako kad smo joj mi dosadili bila je odusevljena vanjskim svijetom i onim sto vidi.
Sportski dio (koji se isto moze rotirati i koji ima i kabanicu i zimsku presvlaku i navkaku, i onu kisnu kabanicu). Koristimo najvise i najduze i nije nikad bilaokrenuta prema nama jer joj mi vise nismo zanimljivi .
Ja sam vec napisala sta je meni bilo presudno u odabiru kolica. Mi smo odlucili ustediti na nekim drugim stvarima na kolicima, Recarovoj autosjedalici i cipelama ne stedemo. To mi je najbitnije za moje dijete. Ova kolica aBd ostaju i drugoj bebi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 16:36:25
araj
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Nasa malena je prva 3 mjeseca spavala izmedju nas u onoj korpi od kolica i u tome smo je i nosali (imaju kaisevi pa se lijepo u autu poveze i ne seta). Taj dio nam je isao i na kolica pa je bilo i vise nego prakticno. Pogotovo noscu dok je dojila, uzmem, podojim, vratim i nastavim spavati
Sto se tice te prve autosjedalice ona je dosla isto uz kolica, nju smo poceli koristiti kad je pocela sama da se dize (sa neka 4 mjeseca). I ona je isla isto na kolica i podugo smo je koristili. Bilo nam je super sto se na kolicima moze rotirati i prema nama i prema drugima, tako kad smo joj mi dosadili bila je odusevljena vanjskim svijetom i onim sto vidi.
Sportski dio (koji se isto moze rotirati i koji ima i kabanicu i zimsku presvlaku i navkaku, i onu kisnu kabanicu). Koristimo najvise i najduze i nije nikad bilaokrenuta prema nama jer joj mi vise nismo zanimljivi .
Ja sam vec napisala sta je meni bilo presudno u odabiru kolica. Mi smo odlucili ustediti na nekim drugim stvarima na kolicima, Recarovoj autosjedalici i cipelama ne stedemo. To mi je najbitnije za moje dijete. Ova kolica aBd ostaju i drugoj bebi.
a koja ti kolica imas? Vjerovatno si pisala, al da ne trazim :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 17:20:18
Carobno jutro
DD
Ja jos novi kolac pa nikako da se ukljucim. Sve vas citam ali mi nesto rano jos razmisljati o ovim stvarima. Ali lijepo vas je citati makar cu nauciti sve
Doduse, mogla bih u ovu skolu za trudnice. Ustvari od kojeg mjeseca se ide u istu, ima li to odredjeno Koliko se samo razumijem u sve
rose sretno na kontroli
i imam jedno pitanje za vas iskusnije, je li moguce da ja pocinjem osjecati curicu svoju Kraj sam 17. sedmice... ja sve kao nesto osjetim, pa se brzo skontam da mi se cini..ili umisljam ..pukla sam zivota mi
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 16.4.2015 17:26:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 17:38:18
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
DD
Ja jos novi kolac pa nikako da se ukljucim. Sve vas citam ali mi nesto rano jos razmisljati o ovim stvarima. Ali lijepo vas je citati makar cu nauciti sve
Doduse, mogla bih u ovu skolu za trudnice. Ustvari od kojeg mjeseca se ide u istu, ima li to odredjeno Koliko se samo razumijem u sve
rose sretno na kontroli
i imam jedno pitanje za vas iskusnije, je li moguce da ja pocinjem osjecati curicu svoju Kraj sam 17. sedmice... ja sve kao nesto osjetim, pa se brzo skontam da mi se cini..ili umisljam ..pukla sam zivota mi
Hehehe moguce je draga,tako sam i ja kad sam osjetila nisam znala jel umisljam ili je stvarnost,i ja sam negdje u tom periodu cula prvi put bebu,mada vec vidim da je ljenguza velika nije pretjerano aktivna beba,bar ne jos
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 17:42:03
Carobno jutro
imam osjecaj kao da mi baloncic pukne, pa malo veci pa malo manji...ili su crijeva ipak.. osluskujem cijeli dan..i to tako brzo dodje pa prodje...ne mrdam nikako..haha
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 17:53:48
M.A.M.
hahah ma ista sam ti bila,onda namjerno lezim po pola sata nebil sta osjetila,al ono ko uz inat nece pa nece,sacekaj jos koji dan osjetit ces bas ili osluskuj navece kad se malo umiris,ja sam lezala na ledjima Jeli to prva bebica ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 18:03:07
M.A.M.
Bice to dobro akoBogda,ruzne stvari su iza tebe,sad uzivaj maksimalno ,i mi smo cekali dugo bebicu,jos uvijek postoji neki strah al eto ja se nadam najboljem akoBogda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 18:05:59
alman
imam osjecaj kao da mi baloncic pukne, pa malo veci pa malo manji...ili su crijeva ipak.. osluskujem cijeli dan..i to tako brzo dodje pa prodje...ne mrdam nikako..haha
moguce je da su to blaga talasanja bebice u stomaku, ubrzo ce bit i jaci pokreti i udarci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 18:09:19
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: alman
moguce je da su to blaga talasanja bebice u stomaku, ubrzo ce bit i jaci pokreti i udarci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 18:29:51
alman
moja evo danas bas aktivna, i tako uzivam ona mene gurka a ja samo malo prstima lupkam po stomaku i tako komunicaramo biti dozivjeti ovaj osjecaj je neprocjenjivo, da drgai Bog obraduje svaku zenu koja zeli bebicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 18:39:31
Carobno jutro
Kad bih prije slusaj trudnice kako pricaju, jedna kaze, povraca, ona druga spava samo, ona treca jedva hoda itd itd...i uvijek bih pitala ima li boni sta lijepo u tome i sve uvijek u glas..ima kad se beba krene lupkati pa ona broji koliko puta se mrdne, onoj se stomak mice..joj jest mi to shega e reko dragi Boze to je bas neprocjenjivo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 19:07:12
LieToMe RR
araj pisala vec jednom cam cortina X3 tris evolution zvuci ko marka auta al nije, to im je jednostavno naziv
IZVORNA PORUKA: araj
a koja ti kolica imas? Vjerovatno si pisala, al da ne trazim :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 19:13:33
LieToMe RR
U prvoj trudnoci sam povracala po 8-9 puta dnevno,u trecem trimestru mirovala ko koska na jajima i Boga molila da udjem u 9ti mjesec bez ikakvih komplikacija... u ovoj na pocetku i spavala i povracala, i konstantne mucnine... i jos dijete, posao...balansiraj izmedju obaveza...pa opet sam uzivala i uzivam u svakom danu Treba samo sitnim koracima, lagano i uzivati u svakom danu...
Kad bih prije slusaj trudnice kako pricaju, jedna kaze, povraca, ona druga spava samo, ona treca jedva hoda itd itd...i uvijek bih pitala ima li boni sta lijepo u tome i sve uvijek u glas..ima kad se beba krene lupkati pa ona broji koliko puta se mrdne, onoj se stomak mice..joj jest mi to shega e reko dragi Boze to je bas neprocjenjivo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 19:18:58
Carobno jutro
joj ja u svakom danu uzivam..isto cak i u onim kojim sam povracala i s dusom se rastavljala na solji. Meni to kao znak bio da je ok. Pa se zabrinem ako ne povracam. ma luda glava. Svaki dan mi je dragocijen vjeruj mi ali ja jos uvijek sa strahom ali eto polako oslobodim se valjda do kraja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 19:26:28
LieToMe RR
Ma polako samo, bice to sve ok. Mene su mucnine sad podobro popustile i ne povracam vise tako cesto al me kiselina ubi Samo laganini, dan po dan...vidjeces bice to super sve
Ja sam i u prvoj trudnoci bila opustena, smirena, vesela...uzivala u svemu narocito kad sam sta mogla pojesti a da ostane u meni Sad cini mi se sve manje imam vremena od obaveza i curice i dnevne rutine da uopste razmisljam o bilo cemu...i fali mi da dignem noge i uzivam pola sata...prosto nemoguca misija uz hiperaktivnog dvogodisnjaka...ima miro samo kad spava
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 19:31:59
Carobno jutro
i meni je sad lakse sto se tice povracanja..ne ovracam sve i svasta samo ponekad ali i mene kiselina ubi, grlo me od nje boli.. a ja se i pitam kako vi koji imate jos jedno dijete, meni dr rekao da moram mirovati, nista tesko itd itd i kontam Boze kako li je kad imas dijete, moras oko njega..nema druge...svako je dijete ko zvrk..sta ce.. ne zna drugacije...to je njihovo da vudu aktivni i puni energije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 20:05:17
LieToMe RR
Nema tu mirovanja Ne mozes ti djetetu od 2 godine objasniti da ne mozes vise da se igras s njim ko prije, da skace po tebi...ali moze se uzivati na neke druge nacine Neki dan mi nakon 1000 godina jedemo cevape i muz pita malenu hoces malo dati i bebi...ona se dusa draga zaleti, podigla mi majicu i uperi cevap u stomak: njam njam bejbi Meni naravno doslo da odmah placem ko kisna godina
Skontala sam da su mi sad u trudnoci najgore ove promjene raspolozenja, tako me nekad uhvati huja na netaktiku i pojedine komentare a opet istovremeno mogla bih samo plakati na neke dirljive i lijepe geste... prava placljiva trudnica iako se nikad ne bi reklo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 20:16:53
rose
pozz zene, ja s kontrole..sve ok hvala Bogu
cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca
carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije
meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 20:20:53
LieToMe RR
za pregled I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnije
I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem
IZVORNA PORUKA: rose
cura je vec naglavacke...ona ko i sestra joj...okrenula se odmah da se kasnije ne pegla mada ja znam da se ona ima prostora vrtiti...S nije, ostala je od 6-9 naglavacke ...pa cemo vidjeti sad..a tacno sam osjetila kad se okrenula...i sad je osjetim kad stuca
carobno jutro...moguce da osjetis pomalo..mada je i meni dr rekla da je nemoguce...al eto, nesto se u tebi mrda, i to je lijepo...za koju sedmic aBd bit ce to konkretnije
meni je s ovom bebom sada sve intenzivnije...cesce se javlja, dobro me zna trznuti nekad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 16.4.2015 20:25:06
rose
da bas kao da me ustine i dobro me iznnadi, bas se vidno trznem ...valjda su nam misici sada slabiji od prosle trudnoce pa je sve intenzivnije
za pregled I moja je bila od 6tog mjeseca okrenuta a s obzirom da sam ja od 7og bila otvorena 2 prsta nije bas bio lijep osjecaj, ali sto kazes to one da se ne peglaju kasnije
I meni je sa ovom bebom sve intezivnije i cesto bude mirna pa me samo potkoci tako me trzne i udari da se paralizujem
IZVORNA PORUKA: rose