|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
15.4.2015 12:22:59   
rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

Ova sto smo uzeli teta kaze da su do tri godine.A moja seka.ima graco zelena i meni se bas svidjela.Samo nezz jesu li 3u1 .Znam da ima maxi cosi takodje zeleni,mozda je posebno kupila ili dodje.
Kaze htjela mi ih dati a ja iz Bosne otisla da nisam uspjela ni pozz se.
Vidjet cemk kako ce ova da nas slusaju,ako budu nesto ne stimala mijenjam.ih.
Ali mislim da ce biti ok,chicco su a za njib sam cula da su teska.Ova nisu.Ja zivim na 4 spratu a imam i lift,u tramvaju ima za kolica napravljeno
tako da mi ni to nije problem.

meni ova ne djeluju teska...i zbog sistema sklapanja i malih tockova...a kad je moja drugarica kupovala kolica poslal sam je u chicco da tamo kupi jedna koja sam joj ja preporucila...laksa od mojih gracco, ovako razdvojene rucke da se lakse sklapaju...i nije se pokajala...ja da sam bila pametnija kupila bih ta chicco a ne ova gracco...al to nadjodjes u voznji user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 451
15.4.2015 12:23:35   
mala curica

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zaboravih prijaviti.....danas za rucak zeljanica...user posted image

Kod mene krompirusa user posted image

Mogla bi i krompiruse user posted image

Hajde ja tebi malo zeljanice,meni malo krompiruse i tako na menü imamo obje pite user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 452
15.4.2015 12:26:25   
rose

ja cu skontat kad dodjem s posla...posto je to vec 5 sati..bity ce rucak-vecera user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 453
15.4.2015 12:26:44   
mala curica
Rose,bas tako.....nadodjes u voznji user posted image
Onda sam ja imala neku srecu pa nisam pogrijesila iako se ne razumijem u to user posted image
Moja seka ima Graco kolica i meni su bas lijepa,svidjaju mi se,ali sto kazes djeluju mi glomazna za sklapanje.
Eto hvala ti na savjetu u moje a i u drugaricino ime pa smo uzele prava,dok si ti malo se zeznula user posted image

Neposredna veza do poruke: 454
15.4.2015 12:27:40   
mala curica

IZVORNA PORUKA: rose

ja cu skontat kad dodjem s posla...posto je to vec 5 sati..bity ce rucak-vecera user posted image

Pa ti zeno jos radis?Nisi na bolovanju tj. trudnickom?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 455
15.4.2015 12:29:37   
rose

Rose,bas tako.....nadodjes u voznji user posted image
Onda sam ja imala neku srecu pa nisam pogrijesila iako se ne razumijem u to user posted image
Moja seka ima Graco kolica i meni su bas lijepa,svidjaju mi se,ali sto kazes djeluju mi glomazna za sklapanje.
Eto hvala ti na savjetu u moje a i u drugaricino ime pa smo uzele prava,dok si ti malo se zeznula user posted image

ma da...zato ja sad imam 3 kolica umjesto 2 user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 456
15.4.2015 12:31:50   
rose

IZVORNA PORUKA: rose

Pa ti zeno jos radis?Nisi na bolovanju tj. trudnickom?

nemam ja to...pa ja zivim u bosnia ne radim u drzavnoj sluzbi da iskoristim benefite razne user posted image ja moram raditi do kraja jer je moje porodilsjko samo 16 sedmica user posted image mala me prosli put zeznula...termin bio 7 novembar ja radila do 1 novembra a ona se rodila 13 novembra...u startu izgubih 2 sedmice sa njom...vratila se na posao a njoj 3.5 mjeseca user posted image sad cu i godisnji cuvati da ostanem duze s bebom

Neposredna veza do poruke: 457
15.4.2015 12:34:48   
mala curica
O Boze user posted image
Svaka ti cas_t pa mozes izdrzati na poslu cijeli dan,doci kuci oko rucka i malene.
Zaista je to zalosno koliko vrijedi inkoliko se postuje jedna trudnica u nasoj drzavi.user posted image
Ja dok odem u kupovinu ja sam slomljena,rucak napravim nisam ni zasta.

Nadam se da ti nije fizicki tezak posao i na si u toplom.

< Poruku je uredio mala curica -- 15.4.2015 12:35:42 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 458
15.4.2015 12:36:13   
lala88
zdravo zene, kako ste mi sve odreda? Dan je prelijep, kod mene sve po starom.
Rucku cu punjena pileca prsa i zapecene makarone, nesto mi se to jede, a mogla bi i krompiruse user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 459
15.4.2015 12:40:59   
mala curica
U cemu peces makarone.U nekoj teflonovoj tepsiji(naravno maloj)zemljenoj ili vatrostalnoj.

< Poruku je uredio mala curica -- 15.4.2015 12:42:21 >

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 460
15.4.2015 12:45:01   
rose

O Boze user posted image
Svaka ti cas_t pa mozes izdrzati na poslu cijeli dan,doci kuci oko rucka i malene.
Zaista je to zalosno koliko vrijedi inkoliko se postuje jedna trudnica u nasoj drzavi.user posted image
Ja dok odem u kupovinu ja sam slomljena,rucak napravim nisam ni zasta.

Nadam se da ti nije fizicki tezak posao i na si u toplom.

ma sjedim u kancelariji...inace ovdje zene po zakonu ukoliko je sve ok sa trudnociom na trudnicko idu mjesec prije termina...inace uglavnom rade osim ako im se ne radi pa izmajmunisu bolovanje..a ima i takvih...meni moja vrsta ugovora to ne dozvoljava jer ja radim za strance...tako da radim dok god mogu a hvala Bogu nemam nekih komplikacija koje zahtjevaju mirovanja.

Neposredna veza do poruke: 461
15.4.2015 12:56:14   
anitaa
Meni ne pada na pamet da idem na bolovanje kad se već dobro osjećam, (uredski posao u državnoj firmi), tako sam i u prvoj trudnoći uzela stari godišnji, mjesec dana prije bolovanje, ali ne smijem ništa reći, ko zna šta će sutra biti, evo na pauzi se jedva dovukoh od čaršije do posla koliko je vruće, da me nije kolegica razuvjerila vratila bih se jednu stanicu tramvajem...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 462
15.4.2015 12:58:25   
rose

IZVORNA PORUKA: anitaa

Meni ne pada na pamet da idem na bolovanje kad se već dobro osjećam, (uredski posao u državnoj firmi), tako sam i u prvoj trudnoći uzela stari godišnji, mjesec dana prije bolovanje, ali ne smijem ništa reći, ko zna šta će sutra biti, evo na pauzi se jedva dovukoh od čaršije do posla koliko je vruće, da me nije kolegica razuvjerila vratila bih se jednu stanicu tramvajem...

ma da ali eto imas mogucnost...ja nemam pravo na taj mjesec prije...tj ukoliko ga uzmem...automatski imam samo 12 sedmica s bebom...i 16 je premalo user posted image ... ovako cuvam godisnji da produzimo bar jos kokju sedmicu user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 463
15.4.2015 13:09:32   
anitaa
Ma razumijem te potpuno, meni je poslije godinu dana šok bio vratiti se na posao, ona u vrtić, ja na posao gdje me je čekala nimalo baby friendly šefica, ogorčena što smo i ja i kolegica zatrudnile baš kad je počeo važan projekat (srećom ode i ona lani u zasluženu penziju), moji hormoni još luduju, ne mogu zamisliti kako bi bilo da sam se još i ranije vratila... 

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 464
15.4.2015 13:23:37   
lala88
Mala curice makarone pecem u tepsiji, oblozim tepsiju alu folijom i pecem u njom.
Rose sa koliko mogu bebe u vrtic, jer ako pocenm raditi krajem mjeseca na porodiljsko cu 7 dana prije termina i mogu ostati 3 mjeseca, ali me brine gdje cu bebu, mama i svekrva su se ponudile da dolaze naizmjenicno dok beba ne napuni 6 mjeseci. Meni ce posao biti blizu 5 minuta auto, tako da cu moci dolaziti da dojim, ali neznam sta cu poslije 6 mjeseca, moze li beba od 6 mjeseci u obdaniste?

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 465
15.4.2015 13:23:56   
pinkie pie
Dobar dan "svjema"...čitam vas i kontam,blago njima kad mogu raditi normalno,ja gotovo čitavu trudnoću moram ležati,već mi je dosadilo,lijep dan,a ja gledam kroz prozor...jedino dobro u svemu ovome je to što jedva čekam da se porodim i uvijek sa pjesmom idem u porodilište user posted image

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 466
15.4.2015 13:37:33   
rose

IZVORNA PORUKA: lala88

Mala curice makarone pecem u tepsiji, oblozim tepsiju alu folijom i pecem u njom.
Rose sa koliko mogu bebe u vrtic, jer ako pocenm raditi krajem mjeseca na porodiljsko cu 7 dana prije termina i mogu ostati 3 mjeseca, ali me brine gdje cu bebu, mama i svekrva su se ponudile da dolaze naizmjenicno dok beba ne napuni 6 mjeseci. Meni ce posao biti blizu 5 minuta auto, tako da cu moci dolaziti da dojim, ali neznam sta cu poslije 6 mjeseca, moze li beba od 6 mjeseci u obdaniste?

ja znam da imaju jaslice koje primaju i bebe od 6 mjeseci ali ti trebas da se raspitas sta ima u tvojoj okolini...pa da skontas...moj plan je da ja budem s bebom koliko god uspijem porodisljko + godisnji...nakon toga da muz pomjeri radno vrijeme i da radi od npr. 13.00 a da moja mama uleti od 12.00-17.00 dok ja ne dodjem...ja cu isto imati pravo na odsustvo za dojenje pa cu skontati sta mi je najbolje i koji termin...mozda uzmem od 12.00-14.00 u komadu...pa muz ode na posao a ja sacekam mamu....prosli put je muz radio samo druge smjene (druga vrsta posla) pa smo se snalazili i sretali user posted image a planiram ovaj aranzman do 1 rodjendana jer nisam sigurna da vrtic u koji ide S prima i bebice mladje od godinu dana

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 467
15.4.2015 13:38:40   
rose

IZVORNA PORUKA: pinkie pie

Dobar dan "svjema"...čitam vas i kontam,blago njima kad mogu raditi normalno,ja gotovo čitavu trudnoću moram ležati,već mi je dosadilo,lijep dan,a ja gledam kroz prozor...jedino dobro u svemu ovome je to što jedva čekam da se porodim i uvijek sa pjesmom idem u porodilište user posted image

ja kad bih morala lezati, mislim da bih izgubila ugovor... kod mene su ugovori na godinu dana i tako vec 5 godina user posted image

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 468
15.4.2015 13:42:02   
lala88
moracemo i mi nesto kombinovati kasnije, mozda cu naci koga da cuva bebu, time bi produzila dojenje je za jos 6 mjeseci. Mm nema mogucnost rada u smjenama, a ni ja. Ma razmisljacu o tome kad dodje vrjeme, nemogu se jos time opteretiti.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 469
15.4.2015 14:26:20   
LieToMe RR
Helooouuuu
da se nadovezem za ovaj rad, trudnocu, porodiljsko...
Elem, nijedna situacija nije idealna kako god.
Gledam da radim sto duze cisto zbog sebe i dok jos mogu, opet u drugu ruku, sjedeci je posao, puno sam za racunarom, ponekad i naporan, nekad ostanem i prekovremeno...sreca radim sa muskima, imam trojicu divnih kolega user posted image paze me ko malo vode na dlanu user posted image

E sad belaj je kad provedes 9 sati na poslu pa trcis kuci djetetu, muzu, hoces i otici negdje, dodje ti se, o kucanskim poslicima da i ne govorim...sad cei lijepo vrijeme vise ce se hodati (automatski sve obaveze i poslice koje sam radila u letu pomjeram na iza 9-pola 10 kad je kupanje malene i hranjenje)... generalno s obzirom da sam uveliko u 5tom mjesecu trudnoce ja sam prezadovoljna kako trzim tempo s obzirom da mi svaki dan zapocne u 6 ujutru a nikad ne legnem prije 11 user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 470
15.4.2015 16:10:30   
M.A.M.

Mogla bi i krompiruse user posted image

Hajde ja tebi malo zeljanice,meni malo krompiruse i tako na menü imamo obje pite user posted image

Saljem brzom postom,evo je gotova user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 471
15.4.2015 18:44:38   
sabiinaa
pozdravcic svima ,danas pravo suncano sve behara , ja upravo sa kontrole sve je uredu,zelim svima uredne kontrolice , na pregled isla moja princeza pa vidila seku sva je odusevljena doktorica joj pokazivala rukice ,nogice , oci user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 472
16.4.2015 2:15:58   
scarlett
Evo i mene po običaju samo da vas pozdravim. Vidim da razgovarate o poslu i bolovanju, ah zavidim vama koje možete raditi. Ja nemam pojma šta je s mojim tijelom, al nikako me ne sluša u ovoj trudnoći, samo mi se spava, umaram se kao da po cijeli dan orem njive, ma ovo je haos. Spora sam ko puž, nadam se prirodnom porodu, al nekad kontam da možda uopće neću imati snage za to.
Sutra počinjemo s krečenjem, nek mi je Bog na pomoći, radovi ima da se otegnu do poroda.
Već postajem jaaaako nervozna i napeta, mislim da hormoni odrađuju svoje.
Što se tiče priprema za bebu, dobila sam dosta odjeće, do sada sam potrošila nekih 80 KM na neke stvarčice što su mi nedostajeale, sve je oprano i spremno, samo da još dođe krevetac i da se namontira. KOlica i sjedalicu imamo od sina, marka bubu, nema je više kod nas, kolica smo platili 180 KM i prezadovoljni smo kvalitetom, ručka se može okretati na obje strane, udobna su i jako lagana, mislim da su teška nekih 8 kg, sjedalica također od sina, nadala sam se da ću moći kupiti cybex, jer su one na ADACovim testovima ocjenjene kao najbolje, ali trenutno neće moći, zaista su mnogo, mnogo skupe. Možda ako se bude moglo uzeti kasnije onu za 2 grupu, ona čini mi se može duže trajati.
I eto da se prijavim da smo u ponedjeljak ušli u 36. sedmicu. user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu sabiinaa)
Neposredna veza do poruke: 473
16.4.2015 6:26:51   
mala curica
Scarllet user posted image za 36 sedmicu ...masalaa........
Jos malo i eto tebi bebice....
Sto se tice krecenje,ja cu to ako Bog da slijedeci mjesec tj kada budem 8 mjesec.Nesto se ne smijem usuditi da udjem u deveti i nesto zapocnem raditi.
Imam neki osjecaj da cu ja prije nego sto trebam......
Znaci od sl mjeseca cu polahko kupovati sta mi treba za bebu(iskreno pojma nemam sta mi sve treba,morat cu nasu Andy pitati user posted image )
Ma ako vam je dobra ta auto sjedalica zasto ces kupovati drugu.Mislim da nema potrebe.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 474
16.4.2015 8:29:59   
LieToMe RR
Jutrrooooo
Evo mene na poslu user posted image standardne jutarnje aktivnosti po obicaju pa kad se sad zaholcam nema stati do pauze (posla preko glave) user posted image

user posted image svim trudnicama na redovnim kontroloma (da vas ne nabrajam posebno)

Mi imamo sve od curice (kolica u njih smo bas dobro ulozili i vrijedili su svakog feninga, uzeli smo tad najveca i najvecim tockovima cam cortina x3 tris evolution user posted image isto marka auta user posted image , investirali smo i u AS (prva je dosla uz kolica a druga smo uzeli RECARO do 36 kg cini mi se tako da smo rahat sve dok bude morala u sjedalicu, i ta nas je sjedalica malo skuplje dosla ali to mi je najbitnije za dijete).

Mame koje imaju vec jedno dijete a koriste ili su nekad koristile lumpi pelene (znam da ih je puno hvalilo) dosle su u konzum na socijalnom pa eto da znate (cini mi se da je i akcijska cijena), cisto infa radi user posted image

Ja sam juce oprala prozore na balkonu jer sam rasadila i posadila svo cvijece, sve sredila (oprala sam sve i sredila ima i 3 sedmice) a prozori su od ovih kisa bili grozni tako da sam to juce cim sam dosla s posla zavrsila. Kasnije smo izasli malo u skitnju i kupili curici pape u cicibanu (ona je jedno od one djece koje ujutru kad ustane odma nosi pape da joj se obuku user posted image ).

Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *