Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 15:50:04
LieToMe RR
Ma nesto mi sama pomisao na sirutku izaziva mucninu kontam se drzati tog sirceta pa vidjecu. A vidjecu da nabavim i tu domacu sirutku, imam koga i za to zaduziti
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
LieToMe imas kupiti na svakoj pijaci domacu sirutku,kod onih zena sto prodaju mladi sir
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 15:51:20
mala curica
Da,da 30-ta sedmica si Bas me zanima koja ce prva ....ti ili ja
Moram i ja kupiti flasice i dude.Bas sinoc seku pitam za te staklene sto zene spominju,meni se ne uzimaju. Ona mi kaze kako je noci ustajala hranila djecu u polu snu,znala joj je flasica ispasti iz ruke,sreca mije bila staklena. Mislim da cu i ja samo plasticne flasice uzeti.Gledala sam pamucne pelene da kupim.....uhhh ..ma kad skontam svasta mi treba .....odnosno...sve Ja sve nesto polahko ima vremena.
A da,kolica smo kupili sad cu staviti slicicu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 15:53:49
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Pa tako i radim. Ampula dodje do mene zaledjena umotana u alu foliju i mi je onda odledimo tj samo je malo ugrijem rukama i izvadim sa medom i dobro dobro umutimo i onda prespem u one hippove male teglice (nesvjesno sam stavljala u one tamne jer je malena jela najvise kasice sa grizom one su u onim tamnijim teglicama). Ja koliko se sjecam mi smo placali oko 30-35 ampulu jer je to prijateljska veza (znam da su inace poskupe) ali ne bude covjeku zao jer je stvarno lijek za sve.
IZVORNA PORUKA: alman
Pozz zenice,moze li se znati cijena maticne mlijeci?
pa inace se cijena krece oko 50 km jedna ampula, al mi smo prosle godine prodavali po 30 km, nekako mi puno a vecinom dodje neko da trazi za lijeka,a treba uzeti 3 doze, tako da je nama nekako zao toliko zacjeniti, premda je nedavno covjek dosao daje 100 km samo da mu prodamo al nismo imali
LieTo Me moze i tako, al sto kazes moras da je dobro izmjesas,jer ti nju onako moras drzati zaledjenu, jer se moze pokvariti i ne smije biti na svjetlosti, mm je vadi u zatvorenom prostoru, i odmah je zatvoramo izvucemo zrak i zalijemo poklopac voskom i zamotamo alu folijom i odmah u zamrzivac, tako da sto manje ima dodira sa svjetloscu
Alman kada budes imala,planiraj me uzela bih i ja,ja sam prosle godine kupila ampulu i platila 50 km,al nije bitna cijena koliko je zdrava,medjutim uopste mi nije bila zaledjena i receno mi je da uzimam velicine zrna rize i pod jezik,i cuvala sam je u frizideru
hahah nadam se da ce biti ako Bog da, sto ja muzu pravim biznis vjeruj mi da mora bit zaledjena jer je to vrlo kvarljiva stvar, i tacno tako kao zrno rize oko 1grama, rasporediti da se bocica potrosi za 10 dana on sinoc govori kao ne znam hocu li moci vaditi jer kaci Ramazan a tad ima najvise obaveza, a to se mora tacno znat kad presadjivari larve i za tri dana se mora vaditi, ne smije bit duze, ma rekoh ima da je vadis radi mene i svekrve, jer nama je tek treca god da se bavimo pcelarstvom, ono vise iz hobija jer nas to bas opusta volimo oboje prirodu i otici od kuce mozak odmoriti ako bude javit cu ti nije problem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 15:56:01
mala curica
Prvo pitanje koje mi je seka postavila zasto crna...... Nisam htjela neke boje koje asociraju na djecaka ili djevojcicu,u biti jos 100% ne znam sta je. To cu saznati kada se akk Bog da rodi. Htjela sam crno braon,ali nisu imali ,samo ova su bila.S obzirom da smo ne nameracili da kuci necemo bez kolica ta smo uzeli.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 15:57:36
pinkie pie
ma ukus sirutke je isti k'o jogurt...a što se tiče mlijeka,bebu treba što češće stavljati na siku i ne odustajati,svako ima mlijeka,nekom se kasnije pojavi nekom ranije,ja sam dojila obje 12 mjeseci,sad čujem da je najbolje 2 godine dojiti,valjda ću ovoga aBd uspjeti toliko :D...a i najlakše je noću,ne moraš ustajati,beba je ionako ispočetka kraj tebe,kad god zatraži daš
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:11:24
alman
IZVORNA PORUKA: pinkie pie
Meni nije jasno zašto kupujete flašice,ako mislite dojiti,a tek oko 4-tog mjeseca se počinje davati voda ili sok?
ma nemam pojma, i prosli put sam kupila prije i stojala mi je dok nisam posla da dohranjujum od treceg mjeseca, a ja moram potraziti i aentove silikonske nastavke, mislim da mi je jednu nagrizo mali, a za drugu ne znam u kakvom je stanju moram je portaziti. a i ja sam Nukove kupovala plasticne, mada eto kazu kao da su staklene bolje zdravije pa hajd sad budi pametan,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:16:00
alman
IZVORNA PORUKA: putujuca
Pozz okruglicama, kako ste sve redom? Cestitam od srca novim porodiljama, da su vam zive i zdrave bebace :)
pisite nama danas nam rekao cika dr da je deckic :D
pozz pa gdje si nam ti nesto nisi aktivna, dobro si se javila, inace dijelim minus neka nam djecaka da se zasareni ovaj spisak kako si nam ti ima li kod tebe kakvih tegoba, ovdje malo malo neka se zali na nesto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:18:34
alman
IZVORNA PORUKA: mala curica
Prvo pitanje koje mi je seka postavila zasto crna...... Nisam htjela neke boje koje asociraju na djecaka ili djevojcicu,u biti jos 100% ne znam sta je. To cu saznati kada se akk Bog da rodi. Htjela sam crno braon,ali nisu imali ,samo ova su bila.S obzirom da smo ne nameracili da kuci necemo bez kolica ta smo uzeli.
super su vam kolica ovo je 3u1, izgledaju pravo prakticna, bas sam htjela da napisem da nam uslikas da vidimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:22:18
mala curica
Da 3u1 sam i trazila.a prakticna su za sklopiti i nisu ni malo teska. Samo sto se meni ne svidja rucke su odvojene nisu sastavljene....valjda si skontala na sta mislim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:27:58
alman
da da kontam sta govoris ma nema veze, bit no je da su prakticna, mi sto smo kupili malom su zelena, i lahko se sklapljaju jednom rukom al su glomazna, velika ne znam da li ce nam sad u ovo auto i moc u gepek jer su tockovi veliki, mm visok pa je on po sebi gledao da kad ih gura da se ne saginje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:29:13
rose
da da kontam sta govoris ma nema veze, bit no je da su prakticna, mi sto smo kupili malom su zelena, i lahko se sklapljaju jednom rukom al su glomazna, velika ne znam da li ce nam sad u ovo auto i moc u gepek jer su tockovi veliki, mm visok pa je on po sebi gledao da kad ih gura da se ne saginje
bolje su te s odvojenim ruckama...to je tzv kisobran i manje mjesta zauzimaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:32:06
rose
mi smo nasoj S kupili teget...znali smo da je cura druga smo joj kupili zelena a treca siva...pa ti vidi evo i druga cura ce aBd u tome da se voza
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 16:45:12
mala curica
Cuj bolje sto su rucke odvojene nisam znala. A nisu veliki tockovi,kod nas je veliko pprodicno auto ima gepek kao mala sobica To smo auto nedavno uzeli i odmah smo razmisljali o kolicima da ih svaki put ne skalapamo,samo ubacimo u gepek. A ova su crno-siva.....sto kazes Rose,sta ima veze koje su boje i sto nije bas boja za djevojcice. Iskrena da budem meni je isfurano i bezz da moraju biti crvena ili roze ako je djevojcica,plava ako je djecak.Veliki sam.protivnik toga.
Nesto je mm govorio ova kolica dok beba ne bude prohodala.i lijepo sjedila pa da kupimo druga,a nezz zasto.Mislim da ce htjeti da promijeni da nisu uvijek ista. Ali za sada aam zaljubljena u ova samo sto me obijaju te rastavljene rucke. Moram lijepo k' ko zena voziti,a ne lagano jednom rukom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 18:37:06
Carobno jutro
Hvala vam cure na dobrodoslici
vidim pisale ste o trombocitim, lala88, ja inace uzimam clexan, to su inekcije za razrjedjivanje krvi jer mi je u drugoj trudnoci utvrdjena trombofilija. Svaki mjesec vadim na Hematologiji nalaze radi toga i specijalno pratim trombocite. Uvijek mi radi tih inekcija padaju ispod granice ali evo zadnja dva puta sam ih podigla na 190, sto je ogroman uspeh za mene. To sam uspjela sokom od mrkve, jabuke i cvekle. Po kilogram od svakog i u sokovnik. Prethodno obarim cveklu. I ujutro casu i navece casu. U svaku casu iscijedim pola limuna. Hem sa digla zeljezo koje mi je bilo ocajno, hem sam digla trombocite koji nikad nisu bili iznad 140. Pa eto nece ti skoditi, pokusaj. Ja sebi napravim za sedmicu. Mrsko mi svaki dan sokovnik prati
a ta maticna mlijec je zakon.. alman, a koliko dodje u toj jednoj ampuli..ja sam kupovala ali u teglici dodje Ocito se slabo razumijem u to
Joj vi vec o flasicama i kolicim, ja nesto ne smijem ni misliti o tome...meni sve nesto daleko to..k'o kad sam isprepadana da Bog sacuva da opet necu izgurati..ali lijepo vas je citati..taman da naucim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 19:32:38
rose
Cuj bolje sto su rucke odvojene nisam znala. A nisu veliki tockovi,kod nas je veliko pprodicno auto ima gepek kao mala sobica To smo auto nedavno uzeli i odmah smo razmisljali o kolicima da ih svaki put ne skalapamo,samo ubacimo u gepek. A ova su crno-siva.....sto kazes Rose,sta ima veze koje su boje i sto nije bas boja za djevojcice. Iskrena da budem meni je isfurano i bezz da moraju biti crvena ili roze ako je djevojcica,plava ako je djecak.Veliki sam.protivnik toga.
Nesto je mm govorio ova kolica dok beba ne bude prohodala.i lijepo sjedila pa da kupimo druga,a nezz zasto.Mislim da ce htjeti da promijeni da nisu uvijek ista. Ali za sada aam zaljubljena u ova samo sto me obijaju te rastavljene rucke. Moram lijepo k' ko zena voziti,a ne lagano jednom rukom
kupovina drugih kolica je kad skontas da si sezeznuo i da su ti ova teska pa uzmes laksa, ono kada mama sama seta s bebom...pa joj tesko popet se na sprat bez lifta i slicno...i treca su jos laksa---tako mi imamo graco od nekih 9 kg i ta imaju onu spojenu rucku i zauzimaju puno mjesta u gepeku...onda smo uzeli zelena kisobran s lezecim polozajem od 7 kg...njih smo najvise koristili..i onda kada smo prestali koristiti kolica...cura htjela da hoda i onda da se nosi kad se umori..kupimo obicna kisbran od 3kg samo sjedeci polozaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 19:41:29
mala curica
Ova sto smo uzeli teta kaze da su do tri godine.A moja seka.ima graco zelena i meni se bas svidjela.Samo nezz jesu li 3u1 .Znam da ima maxi cosi takodje zeleni,mozda je posebno kupila ili dodje. Kaze htjela mi ih dati a ja iz Bosne otisla da nisam uspjela ni pozz se. Vidjet cemk kako ce ova da nas slusaju,ako budu nesto ne stimala mijenjam.ih. Ali mislim da ce biti ok,chicco su a za njib sam cula da su teska.Ova nisu.Ja zivim na 4 spratu a imam i lift,u tramvaju ima za kolica napravljeno tako da mi ni to nije problem.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 14.4.2015 22:10:36
alman
vece zenice, joj al se ja osjecam nesto tesko, kako sam rucala, bolje reci vecerala nimalo se ne osjecam dobro, nekako mi je tesko pala vecera valjda sto sam pregladnila,i glava me pocela boliti
Carobno jutro u jednoj ampuli dodje 10 g, kao pencilinska ampula takve su bocice
i mi smo vise iskoristili obicna kisobran kolica od 3o-40 km nego ova sto smo skupo platili
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 15.4.2015 9:29:31
memsi
Jutric zene,jeste li se naspavale.Ja opet slabo spavala,sve teze i teze se uspjevam namjestiti i naci dobar polozaj za spavanje.Probudila se u 5,pa ponovo malo dremnula. Mala curice i ja isto ne praktikujem to roze za djevojcice a plavo za djecake,kod mene sve nesto univerzalne boje ima svega a najmanje roze iako su potvrdilu 3 puta da je cura.Kolica su ti super,i mi smo planirali tako nesto kupiti ali dobismo na poklon tako da nas je to zaobislo.Dobili smo pravo dobra kolica Aktiv-baby se zovu,bas su extra ali smo sjedalicu trebali kupiti.Takoder su sivo-narancaste boje,pa smo i sjedalicu kupili sivu.U bimacu u scc-u u Sarajevu imaju odlicne sjedalice id 0-4 godine,mislim da je oko 230-240 KM,neki novi model.Barem rahat za naredni period. Danas nam opet lijepo vrijeme,bice setnji uveliko.Svima zelim ugodan dan a trudnicama koje imaju kontrolu da sve bude u najboljem redu.Ja sledece sedmice ponovo krv,urin i ogtt test pa ba Jezero.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 15.4.2015 11:02:58
mala curica
Dobro jutro i od mene. Jeste li se naspavale? Ja sam lose sanjala cak i da me stomak zabolio kao da cu dobiti i krenula krv da ide koju ne mogu zaustaviti.Probuli sam se sva oznojena i mokra. Kazem Boze na hajr.
Memsi ti ta je kominacija lijepa sivo narandzasto. Kod nas ako posebno kupujes auto sjedalicu kosta 20-250€ .A komplet 3u 1 imas raznih modeta pa tako i cijena.Najskuplja sto sam vidjela su 850€ ,a najjeftinija ta kisobran kolica samo za sjedenje 125-200€ . Ja nisam te srece da mi neko kupi nesto za bebu tipa,kolica,krevetac,djeciju sobu,neke sitnice poput onog cuda za dezinfekciju duda,pumpica.........itd. Tako sto kupim sama to mi je....... Zato se mama i babo trude da maloj bebici sve kupe i pripreme kada se rodi,ako Bog da , mamina radost.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 15.4.2015 11:13:34
putujuca
IZVORNA PORUKA: putujuca
Pozz okruglicama, kako ste sve redom? Cestitam od srca novim porodiljama, da su vam zive i zdrave bebace :)
pisite nama danas nam rekao cika dr da je deckic :D
pozz pa gdje si nam ti nesto nisi aktivna, dobro si se javila, inace dijelim minus neka nam djecaka da se zasareni ovaj spisak kako si nam ti ima li kod tebe kakvih tegoba, ovdje malo malo neka se zali na nesto
Evo dobro hvala Bogu, hvala ti na pitanju...ne mogu se pozaliti na nesto posebno bilo bi mi grehota :D A za minuse mi progledaj kroz prste ova mala me satra, briga nju sto se ja kotrljam :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 15.4.2015 11:19:29
alman
pozz zenice samo da vam mahnem i odoh, danas lijep dan i odoh smo na vikendicu malo da sredjujem jagodice, borovnice, i kupine, a ostali ce sijeti krompir, tako da me nema do mraka , iskoristite lijepo dan, da prosetate djecicu a i stomacice