|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
13.4.2015 23:58:36   
Adano
I mi smo danas bili na kontroli kod Divketa :) Sve ok hvala Bogu, grlic se malo skratio, ali serklaz drzi... Imamo 900 grama :) :) Sad za sad sve ide po planu. Meni krvna slika malo losija al eto nije alarmantno... s obzirom da se vodim i na jezeru, oni ce insistirati da primim Dexametazon za pluca bebina u slucaju da dodje do prijevremenog opet. Ima li neko iskustva s tim injekcijama? Ukoliko ih primim, a aBd izdrzim do devetog mjeseca da li uticu na bebu s obzirom da su joj pluca sazrila prije???
Pusica za sve pupe :*

< Poruku je uredio Adano -- 13.4.2015 23:59:27 >

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 351
14.4.2015 1:10:27   
alman

IZVORNA PORUKA: Marien

Cao zenice moje, vec sam ocekivala minus od Alman pa da pozurim da se tuspasim user posted image , mi okrecili, ocistili, pranje bebinih stvari gotovo, peglanje do pola, sobica, krevetac, kolijevka, samo da se namjesti user posted image , danas sam usla u deveti pa je i torba za bolnicu manje vise spremna. Stalno sam istrzana da ce ranije krenuti beba, jucer neki bolovi- reko` evo ga, danas ne izlazim iz wc-a sve mislim pocelo je user posted image , sutra idem na ctg i kontrolu.
LietoMe cestitam i drago mi je sto je sve tako super na pregledu, neka skace mali ili mala gimnasticarka user posted image , ostale su nam isto dobro koliko sam uspjela upratiti.user posted image Falile ste mi i citanje vas dok smo bili u radovima...

sva ti je sreca pa si se javila user posted image ne bi ti ginuo minus, al posto si bila u poslovima progledat cemo tuser posted image kroz prste user posted image
blago tebi pa ti poradila, bas ti zavidim, da hoce i ovaj mjesec proci pa da iscekujemo vase bebice, bas je nekako neobicno kad nema vise ni jedna terminusa, valja mi izbrisati i morenu, ocito nam se vise nece javljati
ti sad polahko pripremaj i odmaraj dok ne dodje dan Duser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 352
14.4.2015 1:13:54   
alman

IZVORNA PORUKA: Adano

I mi smo danas bili na kontroli kod Divketa :) Sve ok hvala Bogu, grlic se malo skratio, ali serklaz drzi... Imamo 900 grama :) :) Sad za sad sve ide po planu. Meni krvna slika malo losija al eto nije alarmantno... s obzirom da se vodim i na jezeru, oni ce insistirati da primim Dexametazon za pluca bebina u slucaju da dodje do prijevremenog opet. Ima li neko iskustva s tim injekcijama? Ukoliko ih primim, a aBd izdrzim do devetog mjeseca da li uticu na bebu s obzirom da su joj pluca sazrila prije???
Pusica za sve pupe :*

user posted image za urednu kontrolu, ma bit ce sve uredu i do kraja ako Bog da izgurat ces ti i do kraja, a sto se tice tvog pitaanja ne znam nista o tome, sto ne upita dr. danas on bi ti najbolje znao reci

(odgovor članu Adano)
Neposredna veza do poruke: 353
14.4.2015 1:15:33   
alman
joj ja sam danas izgleda bas pretjerala evo sad ne mogu da spavam od umora, ne mogu da se nastimam, ne znam kud cu sa rukamauser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 354
14.4.2015 8:30:21   
AzraB
jutro drage moje, nadam se da ste sve dobro i zdravo i da su kontrole uredne. Evo javljam vam se malo s bebicom u rukama, zadnjih par dana nece nikako da spava ujutro, uspavam je ali se brzo probudi. Danas mm otisao na posao pa nam je prvi dan da smo same user posted image
zavidim vam sto mozete spavati. Uzivajte maksimalno u trudnoci i krecite se sto vise. Ja jedva cekam da mognem izaci s ovim mojim piletom aBd user posted image

Ljubimo vas sve redom.

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 355
14.4.2015 8:34:55   
sabiinaa
jutro svimuser posted image , danas kisauser posted image jel vi imate grceve u nogama u listovima, pijem magnezij, jel vi jos sta koristite vec dvije tri noci se budim sa jakim grcevima koji bas bole user posted image .

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 356
14.4.2015 9:42:41   
LieToMe RR
Jutrrrooooo user posted image

user posted image svim trudnica koje su imale kontrulu ovih par dana kad i ja i sto je sve ok proslo. nema vece srece kad znas da sve ide po planu i programu user posted image

Sto se tice grceva magnezij, donat (meni u prvoj trudnoci sam magnezij nije bio dovoljan morala sam i dosta donata piti). U ovoj vec nije strasno, Moram cesce ustati i nogre protegnuti jer mi je sjedeci posao pa nije bas dobro da toliko sjedim zbog vena, oticanja i grceva. Vec sam skontala instalaciju ispod stola pa svako malo ispruzim noge user posted image

Mi jos nismo okrecili, polovinu posla smo obavili (bar sto se tice onog grubogf i glomaznog ciscenja). Imali smo i nekih vodoinstalaterskih radova pa trebamo sad sacekati par dana da vidimo kako ce se ventili ponasati prije nego krenemo u akciju. Ruzno vrijeme ovih dana cu iskoristiti za ciscenje plakara iznutra i slaganje... cilime i krevet od malene ne mogu svakako prati dok ne ugrije i dok ne okrecimo i dok njoj ne kupimo veliki krevet. Tako da ce ovi veliki radovi pricekati ljepse vrijeme valjda ce uskoro i ugrijati bar 10 dana da to sve obavim. Pranje kreveta i cilima mi nije hica, dug juni i juli... krevet svakako ide bebi tako da ima fore.

Joj ima jos nekih sitnih radova po kuci...u nedjelju sam kupila nekih sadnica cvijeca pa sam se navece s tim zanimala. Danas cu jos kale da rasadim, rasirile se udvije sakcije po 3 kale...bas se gurkaju... ma stalno ima nesto user posted image

(odgovor članu sabiinaa)
Neposredna veza do poruke: 357
14.4.2015 9:42:51   
bejbibi
Caoo drage moje, samo dauser posted image kako ste mi sve,kako pupe..jel se koja porodila???... Ima li nervoze:))...
Bas mi nedostaje druzenje sa vama :((
Pusa od nas za vasuser posted image user posted image user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu sabiinaa)
Neposredna veza do poruke: 358
14.4.2015 10:03:44   
maksi
Jutro user posted image ,
Ja sam na belaju od nedelje mladi sin mi izbio iz ruke zezvu sa kafom sprzio se po uhu,vratu i donjem licu izgleda uzasno,plikovi popucali zive rane,svaki dan idemo na previjanje,sigurno ce mu ostati oziljci.ma ne mogu vam opisati kakva sam isto luda

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 359
14.4.2015 10:11:30   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

Ja sam na belaju od nedelje mladi sin mi izbio iz ruke zezvu sa kafom sprzio se po uhu,vratu i donjem licu izgleda uzasno,plikovi popucali zive rane,svaki dan idemo na previjanje,sigurno ce mu ostati oziljci.ma ne mogu vam opisati kakva sam isto luda

uf maksi...jos kad se na tvoje oci tako povrijedi a ne mozes nista user posted image ...mislim da ima nekih ulja i krema za oziljke...a mlad je pa bi to trebalo fino da zaraste

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 360
14.4.2015 10:31:01   
LieToMe RR
user posted image joj mogu misliti kakav je to stres i nervoza... ako imas kantarionovog ulja ono je dobro za opekotine svih vrsta, jekoderm pomaze... Bice to sve ok, velika pusa za malisana!
IZVORNA PORUKA: maksi

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 361
14.4.2015 10:42:03   
Carobno jutro

Dd zene,

Ja sam novi kolac...pa ako me primate, bit ce mi izuzetno drago da se druzim sa vamauser posted image
U 17. sedmici sam. Guram dan po dan. Radila sam amniocintezu u petak i dosao mi je prvi nalaz koji je uredan i koji je pokazao da user posted image user posted image .
Eh, ja sam vam malo specifican slucaj. Ovo mi je 4. trudnoca. Prve tri neuspjele...znaci nemam djece. U ovu gledam kao u sav zivot.user posted image Nadam se najboljem. Treapija milion. Kontrola milion. AL sad zasad sve ok, hvala Bogu.

i prpcitah da se neki djecacic sprzio...imala sam slicnu ja situaciju i nisu mi ostali oziljci i dosta sam se kasnije sprzila, tj. koza je starija bila. Mlada koza ce bolje i brze zarasti. Ali sam dugo vremena korisitila Jomelop mast. Klela sam se u nju i sigurna sam da mi je ona najvise pomogla da ne ostanu oziljci. Nadam se da ce sto prije proci.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 362
14.4.2015 10:44:14   
rose
nek si nam dosla...neko ce te staviti na spisak samo napsii termin poroda...i da vidis kako nam se rozi spisak...ono sto ti rekoh da curice vode ove godine user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 363
14.4.2015 10:45:36   
lala88
zdravo cure, kako ste mi? Ja lose spavala pa nervozna,
Maksi ako imas zambakovog ulja (neki ga zovu ljiljanovo) obavezno mu stavljaj, takav sam slucaj prije 10 godina imala u porodici, pola lica je bilo sprzeno kafom, bas kao kod tebe djete je izbilo dzezvu kafe i sva mu otisla po licu i vratu, a sad nema niti jednog oziljka, dobro je i kantarino njega mozes naci u svakom vecem supermarketu.
ostale cure user posted image za uredne kontrole, Adano najbolje ti je da pitas dr za tu inekciju.
Bejbibi i ti nama falis punoooooooo

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 364
14.4.2015 10:46:31   
Carobno jutro

odoh se vratit da vidim spisak...
termin je 20.09. aBd..

p.s. vratih se user posted image user posted image user posted image user posted image znaci same user posted image ..neka one nama budu zive i zdraveuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 14.4.2015 10:48:53 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 365
14.4.2015 10:48:21   
lala88
carobno jutro dobro nam dosla, zeli ti urednu trudnocu da pored svih terapija i kontrola bude sto ugodnija, cuvaj se i mazi stomak. Pisi nam cesto da te upoznamo

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 366
14.4.2015 10:50:54   
Carobno jutro

lala88, hvala na lijepim zeljama...ja sam na bolovanju trenutno..na kao nekom mirovanju..prvo sam ludila jer sam kod kuce a sad sam se navikla pa mi je lijepouser posted image .
S obzirom da lezim pisat cu ja cesto user posted image ako me primite.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 367
14.4.2015 10:57:52   
lala88
uzivaj draga, gledaj filmove, citaj knjige ili pocni plesti bebi haljinice user posted image
mi nismo veliki strucnjaci ali kad te nesto muci pitaj

Neposredna veza do poruke: 368
14.4.2015 11:03:29   
memsi
Carobno jutro dobro nam dosla,a svima zelim dobro jutro.Jeste da je vec skoro podne ali ja se probudila prije pola sata.Jako sam lose sinoc spavala pa rekoh da nadoknadim.
Jucer sam bila u hodnji skoro 4 sata pa mi noge natekle ko buhtle.Za uredne kontrole jedno velikouser posted image .

Neposredna veza do poruke: 369
14.4.2015 11:07:31   
memsi
Maksi ovaj Jomelop je super i ja sam ga koristila jad sam se sprzila na rernu i nemam ni jednog oziljka.Malenom zelim da mu sto prije bude bolje i nadam se da ga ne boli.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 370
14.4.2015 11:43:56   
mala curica
Heloooo zeMske...kako ste mi sve?Slusaju li bebice,lupkaju li?
One koje su isle na kontrole user posted image za uredne kontrole.
Slijedece sedmice ako Bog da i ja idem na komtrolu.
Mi smo danas usli u 30-tu sedmicu........juhuuui user posted image jos malo imamo da izguramo
i da bebica odluci krenuti vani user posted image
Nisam jos nista kupovala za bebu od stvarcica(nesto imam,dobila) narucili smo krevetic,kolica kupili
Sada polahko da krenemo kreciti spavaci sobu i napraviti razmjestaj,sitnice i ostalo kupovati za bebicu.
Obzirom da jos 100% ne znam sta je(dok uvijek misli da je cura) uzet cu univerzalne stvarcice.
Moram priznati da su me kukovi poceli boljeti,kako oni tako i ostali zglobovi nogu.
Bebica je aktivna,kada se krene protezati razvice mi stomak u neki nepravilan oblik,ali kada gura u rebra to je bolnouser posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 371
14.4.2015 11:45:36   
mala curica

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Dd zene,

Ja sam novi kolac...pa ako me primate, bit ce mi izuzetno drago da se druzim sa vamauser posted image
U 17. sedmici sam. Guram dan po dan. Radila sam amniocintezu u petak i dosao mi je prvi nalaz koji je uredan i koji je pokazao da user posted image user posted image .
Eh, ja sam vam malo specifican slucaj. Ovo mi je 4. trudnoca. Prve tri neuspjele...znaci nemam djece. U ovu gledam kao u sav zivot.user posted image Nadam se najboljem. Treapija milion. Kontrola milion. AL sad zasad sve ok, hvala Bogu.

i prpcitah da se neki djecacic sprzio...imala sam slicnu ja situaciju i nisu mi ostali oziljci i dosta sam se kasnije sprzila, tj. koza je starija bila. Mlada koza ce bolje i brze zarasti. Ali sam dugo vremena korisitila Jomelop mast. Klela sam se u nju i sigurna sam da mi je ona najvise pomogla da ne ostanu oziljci. Nadam se da ce sto prije proci.

Dobro nam dosla ,ugodno cavrljanje ti zelim user posted image
Bit ce sve ako Bog da ok,polahko dani prolaze tako ti i tvoja mrvica napredujete.
user posted image za 17- tu sedmicu.......

Neposredna veza do poruke: 372
14.4.2015 11:47:15   
mala curica

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Caoo drage moje, samo dauser posted image kako ste mi sve,kako pupe..jel se koja porodila???... Ima li nervoze:))...
Bas mi nedostaje druzenje sa vama :((
Pusa od nas za vasuser posted image user posted image user posted image

Pa kako ste nam vas dvije ......napreduje li cura......jeste li se navikli?
Falis nam ovdje...javi nam se kad budes imala vremena.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 373
14.4.2015 11:57:24   
pinkie pie
Pozz svima,Maksi ne brini ništa,ožiljci neće ostati,jer je mlada koža.i moja sestra se spržila,još je velika cura i opet joj nije ništa ostalo,mazala je kantarionovim uljem i zambakovim..nadam se da će biti sve u najboljem redu
Nama je 33. sedmica,moramo ležati stalno,sad malo ustajem,skuham nešto,već sam malo i opuštenija,kako trudnoća odmiče,inače nisko nosim bebu,grčeva nemam.pijem šumeći magnezij dietpharmov,imam BH kontrakcije često,umor je tu stalno prisutan...čekamo lijepo vrijeme da konačno krečimo stan,nadam se da ćemo sve uspjeti na vrijeme...:)

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 374
14.4.2015 12:00:56   
pinkie pie
I kod mene je ista stvar,kukovi bole i pucketaju kad ustajem ili se okrećem,sva sam raštimana,sad trebamo uzimat malo više kalcijuma (jogurt,mlijeko) :D

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *