N_N
|
Naša kćerka ide u produženi, od početka. Sada je III razred. U sklopu škole je produženi boravak. Ja nisam baš za tu opciju produženog b. u vrtićima iz razloga izlaska- ulaska iz jedne ustanove u drugu, praktičnije mi je ovako, i onako im je torba teška užas Da li sam zadovoljna ili ne..... teško pitanje, dalo bi se polemisati.... U biti, na produženi b. gledam kao mjesto gdje mi je dijete sigurno dok ne dođemo po nju. Nisam niti sada očekujem neku pozitivu u smislu da će nešto novo naučiti isl. Urade domaću zadaću ali ja to ne prepuštam tek tako, kući sve nanovo radimo i kontrolišemo. Učiteljice, razumljivo, nemaju vremena obratiti pozornost na svu djecu pa se nerijetko dese prepirke, prepucavanja pa čak i tuča Ono što mene nervira je da nema neke umjerene discipline u smislu da jedna grupica galami dok druga radi zadaću, treća se, pak, igra itd itd. Nekako imam osjećaj da svi rade šta im je volja u datom momentu. Uglavnom, da skrati, sve cajke koje moja S zna, zna ih iz produženog b., žargonske riječi, način preglasnog komuniciranja, djeca u boravak nose stvari za koje ja smatram da im nije mjesto (šminka , šnale, gumice, nakit, igračke isl.). Ili ja imam neku falinku pa smatram da bi se princip rada u produženom b. trebao mijenjati ili to stvarno sve tako treba biti Ja sam za opciju ponavljanja gradiva, društvenih igara, boravka na otvorenom - u dvorištu (kada vrijeme to dozvoljava) a ne da naša djeca gledaju kako se učiteljice, ispred njih, šminkaju te da se polemiše koja boja sjenila za oči odgovara kojoj boji očiju Na kraju da sumiram, jedino čime sam zadovoljna je ishrana. Odličan redoslijed prehrane od doručka, ručka, užine. To je Za ostalo...... jedva čekam da dođemo do faze da ne mora ostajati u produženom boravku jer kad sagledam naša S ništa pametno nije naučila u njemu. Znači, po meni, produženi boravak je nužno zlo! Eh da, to "zadovoljstvo" košta 170 KM.