schmeteling
|
Evo i mene drage moje!!!!!! Jos jedan slucaj,vanmatericna trudnoca . Neznam odakle da krenem,jer bih imala knjigu da vam pisem. Stvarno neznam kako da zapocnem. Ovako: 26.09.2007 uradila sam test i pokazalo mi je dvije crtice,sto me jako obradovalo i mene i moga muza,jako nas je obradovalo.Jer mi je to prva trudnoca. Kad sam ispratila muza na posao i nakon dva sata otisla sam na wc kad ono krv, .Odmah sam znala da nesto nije uredu.Panika me uhvatila.Jer sam i ocekivala da ce mi se nesto desiti.Jer mi je uvijek negdje u glavi bila genetika. Moja mama je imala prvu trudnocu,spontani,pa jedna sestra imala spontani i druga sestra isto imala spontani,pa sam i ja ocekivala i eto meni se desi nesto gore. Odmah sam otisla dr. i rekao trudnoca je u pitanju,a ploda nema.Dr. mi je prepisao dabroston tablete i rekao ako se stanje,krvarenje pogorsa nista drugo nego u bolnicu.Lezala sam u bolnici i 9 dana sam bila na pretragama i dr. su to pratili mislili su da ce plod doci na pravo mijesto i nista od toga. 03.10.2007 su me operisali,laparaskopiju su mi radili,tj.ko u "sanjalice" samo sto je u mene bilo u desnom jajovodu. Zatim sam lezala jos 5 dana i kuci,napokon. Svega sam se nagledala u bolnici za to vrijeme,pa me to sad ubija. Nista mi nisu rekli da su mi odstranili desni jajovod. Nisam znala istinu!!!!! I poslije toga u januaru 2008 su mi radili propuhivanje lijevog jajnika ili jajovoda.I kad god odem dr. na kontrolu ,uvijek sve uredu,sve je ok.A mene boli,nikad mi nije davao neke terapije ili nesto. E nakon godinu dana od operacije hocemo muz i ja da idemo drugom dr. da vidimo drugo misljenje. Zakazala sam sebi termin kod drugog dr. i otisla sam .Dala sam dr.dokumente i otpusna pisma.I ja sam dr. ispricala kako me strah opet trudnoce,jer se bojim da ce mi se opet isto desiti,nemogu se opustiti,da sam svasta vidjela u bolnici,.. itd..... Kad sam ja zavrsila kaze ti meni dr. ovako:gospodo zanate li vi da je vama odstranjen desni jajovod????? Reko MOLIM!!!! I pita on mene zar vi to niste znali???Reko NE!!! To je za mene bio sok,nikako se nisam osjecala sva svoja,tako mi je to tesko bilo. Nakon godinu dana da saznam pravu istinu,to je za mene pravi sok! Onda je mene dr.pregledao i lijepo samnom popricao sto mi je to jako pomoglo,mislim malo mi olaksao.Jer kad mi je pricao rekao mi je da sam kandidat da zanesem opet vanmaternice i da mi se opet moze to desiti i onda postoji samo vantjelesna oplodnja,cega je mene jako strah,jer nisam spremna na to... Kad me pregledao dao mi je terapiju da pijem folacin-folnu kiselinu 1x1 i vitamin E 3x1 tri mijeseca i da radimo muz i ja na bebi.I nestali su mi svi bolovi sto sam ih imala u stomaku tj.maternici.I rekao mi dabogda mi dodes za tri mijeseca trudna? E na zalost nista od trudnoce,jer se ja nemogu opustati,jer me strah da ce mi se opet isto desiti,itd....Kad trebam dobiti menzes mene tad uhvati panika,nekako na psihickoj bazi,uzas....dok zatvorim oci odmah se svega sjetim . I nakon tri mijeseca opet odem na kontrolu i nista novo samo mi produzio istu terapiju da pijem naredna tri mijeseca i dodao mi dijazepam za smirenje,jer me strah trudnoce. Tako da pijem te lijekove i mi radimo na tome,sve uz ALLAHOVU pomoc,vjerujem u Njega i On mi snagu daje i trazim od Njega da mi pomogne. Svakome,pa i meni!AMIN!!!! JA se stvarno izvinjavam sto cu ovo ovako napisati,NIJE MI DRAGO,ali mi je lakse sto nisam sama sa ovakvim slucajem i sto mogu sa vama dijeliti i traziti pomoc. Nadam se da ce i mene sunce obasijati kao i sanjalici i sve ostale koje to zeljno ocekuju!!!!!! Lijep pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|