Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:02:39
Pcelica Maja5
Draga bejbibi cestitam ,bas mi je drago sto si rijesila,sad je sve lakse kad je bebica u rukama..i oporavak da bude hairli...kako ste ostale drage..ja sam dobro,danas se malo izvela s muzem i djevojcicom bilo nam lijepo.. Amina i ja sam imala mucnine prca dva mjeseca a sad se osjecam super sve ce to proc..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:12:29
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Dobra si Rose.Ja vec u trecem mjesecu nisam mogla svoje stare farmerke zakopcati,naravno ne zbog velicine ploda,nekako sam se napuhala i bolio me je stomak ako osjetim da me steze. Ne sjecam se tacno,ali znam da sam u petim mjesecu pisala da sam kupila prve trudnicke farmerke.Sve sam nosala helanke. Masala ti vec peti mjesec....masala.
Koliko ste se udebljale? Prosle sedmice sa Andy pricam o kilazi i izvagam se 74kg.Sto je jakoooo mnogoooo . Imala 57-59 kada sam zatrunila. I ona kaze da je to previse,ali na meni se nista ne vidi da sam toliko dobila kilograma
ti si startala s malo kila...pa si moyda dobila vise...ako otices to je onda voda sigurno...ja sam u prosloj trudnoci stratala sa 71 a porodila se s 90...10 kg na porodu otislo..sad sam startala s 75 a sad imam oko 77...nisam se udebljala puno a ove farmerke su posebne...imaju elastina i jako su duboke...tako da fino idu preko cijelog stomaka...a neki dan kupih i trudnicke skinny farmerke...nadam se da necu oticati...one sto imam od prosle trudnoce su preise vrecaste
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:13:48
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Evo drage moje gotovo:) frisko iz sale hehe....ovdje te zadrzavaju u sali dva sata...hmmm sta bi vam reklaza drugi porod...laksi i kraci :) il smo svjesne sta nas ceka pa iskalkulisemo svaku bol
Uglavnom ovako islo: u 10 moj doktor mi stavio neku tabletu dole i reko mi da lezim pola sata pa pocnem hodati..tako sam i uradilai oko 11 krenuli bolovi,prvo ko pritisak dolea kasnije i ziganje i slamanje ....tako je islo svake minute i eto oko tri se porodila...cura je zdrava hB, 3150 kg 51 cm....
Ja imam sad ko menstrualne jace bolove :/
masala divno, cestitam...vidjeh u kasnijem postu da nisi ni pucala niti su te rezali...aBd da nam bude i ostalima tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:16:01
rose
Evo drage moje gotovo:) frisko iz sale hehe....ovdje te zadrzavaju u sali dva sata...hmmm sta bi vam reklaza drugi porod...laksi i kraci :) il smo svjesne sta nas ceka pa iskalkulisemo svaku bol
Bejbiiiiiiiiio ti gotova Kako se osjecas?Jeli ljepotica dobro? Zeno nemoguca si.Iz sale odmah nam izvjestaj pises.
Cestitam ti od sveg srca da vam je ziva i zdrava 100 godina
pa sta ce drugo raditi...najmanje 2 sata ne smije spavati, zato su je i zadrzali u sali...ja prosli put porodila se i cim me vratiose u sobu sms-ove svima poslah i nastavih se dopisivati s muzem da ne zaspim...kad se beba rodi, ako je sve ok i prirodno, onda si super,,nemas nekih bolova dok se rana ne ohladi
< Poruku je uredio rose -- 23.3.2015 19:19:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:22:31
Marien
BEJBIBI, MASHALLAH I CESTITAM DRAGA MOJA!!! Rodila si mi malu drugaricu slavljenicu, danas je i moj rodjendan! Nek ste zive, zdrave i uvijek sretne, puuuuno uzivate sa bracom, tatom i svim najblizima! Ljubim ja vas dvije puno, eto tako mi je drago sto je dosla i tvoja curica!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:24:36
mala curica
IZVORNA PORUKA: rose
Dobra si Rose.Ja vec u trecem mjesecu nisam mogla svoje stare farmerke zakopcati,naravno ne zbog velicine ploda,nekako sam se napuhala i bolio me je stomak ako osjetim da me steze. Ne sjecam se tacno,ali znam da sam u petim mjesecu pisala da sam kupila prve trudnicke farmerke.Sve sam nosala helanke. Masala ti vec peti mjesec....masala.
Koliko ste se udebljale? Prosle sedmice sa Andy pricam o kilazi i izvagam se 74kg.Sto je jakoooo mnogoooo . Imala 57-59 kada sam zatrunila. I ona kaze da je to previse,ali na meni se nista ne vidi da sam toliko dobila kilograma
ti si startala s malo kila...pa si moyda dobila vise...ako otices to je onda voda sigurno...ja sam u prosloj trudnoci stratala sa 71 a porodila se s 90...10 kg na porodu otislo..sad sam startala s 75 a sad imam oko 77...nisam se udebljala puno a ove farmerke su posebne...imaju elastina i jako su duboke...tako da fino idu preko cijelog stomaka...a neki dan kupih i trudnicke skinny farmerke...nadam se da necu oticati...one sto imam od prosle trudnoce su preise vrecas_te
Iskreno,jesam pocela oticati u zadnjih 15-dana. Kada sam dosla u Bosnu nisam prepoznala sebe,noge,ruke sama voda i duplo vrce.Mislim da je to bilo od puta.Trajalo par dana s gtcevuma u nogama i sada mi je ostalo malo,ali ipak je ima.
< Poruku je uredio mala curica -- 23.3.2015 19:30:53 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:31:39
rose
IZVORNA PORUKA: Marien
BEJBIBI, MASHALLAH I CESTITAM DRAGA MOJA!!! Rodila si mi malu drugaricu slavljenicu, danas je i moj rodjendan! Nek ste zive, zdrave i uvijek sretne, puuuuno uzivate sa bracom, tatom i svim najblizima! Ljubim ja vas dvije puno, eto tako mi je drago sto je dosla i tvoja curica!
eto sretan i tebi rodjendan :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:33:26
rose
IZVORNA PORUKA: rose
ti si startala s malo kila...pa si moyda dobila vise...ako otices to je onda voda sigurno...ja sam u prosloj trudnoci stratala sa 71 a porodila se s 90...10 kg na porodu otislo..sad sam startala s 75 a sad imam oko 77...nisam se udebljala puno a ove farmerke su posebne...imaju elastina i jako su duboke...tako da fino idu preko cijelog stomaka...a neki dan kupih i trudnicke skinny farmerke...nadam se da necu oticati...one sto imam od prosle trudnoce su preise vrecas_te
Iskreno,jesam pocela oticati u zadnjih 15-dana. Kada sam dosla u Bosnu nisam prepoznala sebe,noge,ruke sama voda i duplo vrce.Mislim da je to bilo od puta.Trajalo par dana s gtcevuma u nogama i sada mi je ostalo malo,ali ipak je ima.
ma da...meni je prosli put krenulo otocanje rano, vec u 17-oj sedmici...nabacila 20 kg ali je vecina bila voda...prvih dana sam litrima piskila...kayem ti 10 kg odmah izgubila cim je voda otisla...pripazi na hranu, manje soli i ne dosoljavaj uopste...obavezno pristisak mjeri, moguce da te stave na terepaiju krajem trudnoce ko so su i mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:38:17
mala curica
Sada trebam da radim test ma secer. A pritisak je do sada ok,slanu hranu volim ali je bas izbjegavam,nekada mi bude bez ukusa ako nije slana. Cula sam i gazirana pica uticu na oticanje. Bas se bojim visokog pritiska,samo se nadam kada ga do sada nisam imala da i necu pred kraj trudnoce.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:41:53
rose
Sada trebam da radim test ma secer. A pritisak je do sada ok,slanu hranu volim ali je bas izbjegavam,nekada mi bude bez ukusa ako nije slana. Cula sam i gazirana pica uticu na oticanje. Bas se bojim visokog pritiska,samo se nadam kada ga do sada nisam imala da i necu pred kraj trudnoce.
ma da pritisak je nezgodan...meni je ostao problem od prosle trudnoce...pa sam bila na betablokatorima a od kako sam trudna pijem verapamil ya tahikardije...ako se opet javi visok pritisak...idem opet na methildopu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 19:44:41
mala curica
To je bas zeznuto. Moras voditi racuna o tome. Bas cu vidjeti kakav mi je pritisak i sta ce doktor reci.U srijedu imam.kontrolu. Nadam se da me nece zezati,a ako i bude kao sto kazes da na vrijeme dobijem adekvatnu terapiju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 21:26:43
Amiina
Jos jednom hvala na dobrodoslici.
Jako mi je drago cuti da su vas prosle mucnine, za mene je ovo bas nepodnpodnosljivo, WC solja mi postala najbolji prijatelj. Ali eto nadam se i ja onda boljem ako Bog da bas ovo ide na psihu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 22:11:57
alman
Uglavnom ovako islo: u 10 moj doktor mi stavio neku tabletu dole i reko mi da lezim pola sata pa pocnem hodati..tako sam i uradilai oko 11 krenuli bolovi,prvo ko pritisak dolea kasnije i ziganje i slamanje ....tako je islo svake minute i eto oko tri se porodila...cura je zdrava hB, 3150 kg 51 cm....
Ja imam sad ko menstrualne jace bolove :/
Allah mubarek olsun draga bejbibib neka vam je ziva i zdrava puno godine, da vam bude ponos i razlog osmijeha ako Bog da, a posebno cestitke M na maloj sekici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 23.3.2015 22:29:11
mala curica
Vece zenice.......nigdje ni jedne.
Ja nezz sta je samnom danima imam proliv,samo me zaboli stomak i moram u wc. Mislim da sam se dobri prehladila. Sada krenula leci muci me,vratim se i napravim sebi caj pa da popijem i na spavanac.Bebica lupka,aktivna je.