Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 20:39:27
Psiholog27
Drage moje trudna će pozdrav, Za prehladu uzmite dzumbira ta nije čaj od njega, pomaže i kod grla, kuha te dzumbir isjeckan u vodi 15min. I neka se ohladi i procjedite i pijte, isto tak obklozite med oko vrata ako vas boli grlo tako ja sebi i pomaže mi :) pa ko želi nek pokusa.
IZVORNA PORUKA: rose
bas me strasno boli grlo, jedva gutam napravila am caj od kadulje da probam ispirati...jos kad me kasalj napadne pa dok nos ispusem..toliko se napreyem da mislim da cu si kontrakcije izazvati...a nisam htjela bolovanje uzimati...sve te fore cuvam ako mi je S bolesna pa ostabnem s njom...ja cu se vec nekako iskobeljati maloprije se u kuhinji zadah u ormar s namirnicama izbacih hrpu cemu je prosao rok trajanja...domacica prava nema sta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 18.3.2015 21:37:38
alman
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Marien ja bogami stavljam operil.djeciji za zacepljen nos jer drugcije ne.mogu zaspat i nervoza me uhvati.... Ma to sa prirodnim lijekovima nazalost sporo.ide
Alman draga, sta je to.kod tebe? Upala jel? Zelim tk.brz oporavak.. Joj nema nista gore kad te u trudnoci.boli sta,pored trudnickih tegoba jos to nesto uh aBd da ti sto prije prodje sta god da je...svima zelim brzo.ozdravljenje koja.god.je.bolesna...evo i ja jos tako.devwram sa kasljem i nosom..al hB M je bolje
ma joj draga bejbibi neka gadna upala mokracnih kanala, ne znam ni sama sta je ovo ovako, i gdje sam se ovoliko nahladila valjda se vremenom skuplalo malo pomalo dok se nije upalilo sve al bit ce bolje ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 7:43:54
Pravnica
Cestitke za Selzy ♥ Aa bejbibi... ja sam bila skoro posizila od iscekivanja... heheh... nije malo 7 dana al hvala Bogu sve je super proslo, iako je voda vec bila zelenkasta... to me i brinulo. Evo imamo vec 18 dana i super smo se snasle nas dvije, hehe... ispocetka je dojila bas dugo, po sat ipo bude na grudima... malo jede malo spava. A onda kad mi je nadoslo mlijeko zamalo da dobijem upalu pa sam pocela korisiti izdajalicu i to me spasilo. Tako da sad i doji i jede iz flasice al samo moje mlijeko. Ostalo sve super ♡
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 8:01:15
M.A.M.
Jutro loptice,kakve ste mi jutros,opet ce izgleda dan biti prelijep,a ja imam posla po kuci preko glave sve nesto pomalo raduckam,jedva cekam krecenje pa da opalim generalku Pravnice bravo za bebicu znaci brzo je naucila dojiti blago tebi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 8:32:38
LieToMe RR
Jutrrrrooooo
Evo radno...ja lijepo vrijeme mogu gledat samo kroz prozor do pauze
Danas sam poslije posla planirala da sredim balkon (izuzev da bude nekih nepredvidjenih vremenskih neprilika ), da lijepo operem prozore, preslozim veeeliiikiii plakar i sve prebrisem (usput malo i revidiram stvari iz plakara) i da laganini krenem sa pripremama za krecenje
Sto se tice trudnica koje imaju problema sa mokracnim kanalima prolom voda pod obavezno. mene je to spasilo prije 10ak godina kad sam od jedne druge vrste upalnog procesa dobila jaku upalu mokracnih kanala i doktor mi kao terapiju prepisao caj od brusnice i uve i prolom vodu (sto vise to bolje). Upala sanirana u roku od nekoliko dana. Ja je i u prvoj trudnoci pila i sad je popijem s vremena na vrije, dobra je za svasta nesto. Umjesto obicne vode pijem prolom i milina. Urin u prvoj trudnoci ko kod bebe, nikad bakterija, nikavih nepravilnosti. Do sad sam samo jednom nosila urin na analizu i bili odlicni nalazi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 8:38:32
bejbibi
Jutro drage....ja kontala vec 10 h a ono tek 08.30.... Bojim se glava ce me zabolit ko juce pa da se jos malo odmorim....i ovdje prelijrpo vrijeme pa cu vidjet da idem malo setati....
Alman jasta sam nego tu sa vama gdje cu drugo hehe...zsjedno cemo brojati do bebica...moguce da cs me i Azra prec hehe...
Pravnica draga mene sad popustila panika,bas me bilo uhvatilo.... Sad kad bude bude sta cu... Mozda se i zbog toga nisam otvarala... Drago mi je da se fino snalazite,bravo za dojenje i za bebicu :))) :*** samo neka.doji... Ja bas sanjala da mi je mlijekeo nadoslo heheh...da se hoce obistiniti...
Valhda kad mi budemo spremno i bebica ce doc,samo da plodna voda bude ok pa neka je jos u pupi:)
Sta vi planirate danas? Kakvo jw vrijene kod vas??
MAM pusti bona ciscenje idi hodaj ako mozes
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 8:57:42
alman
uranile naspavale drage, ja sam evo od jutros hvala Bogu dobro, mnogo mi je bolje, al jesam jucer pa mozda i 4 l tecnosti popila a kone i vise i bila sam svakih 5 min na wc, i ovaj prasak sam sinoc popila tako da cemo vidjeti kako ce stanje biti u toku dana i kod nas je lijepo vrijeme i odmah se moze i ranije ustati i raspolozenje bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 9:15:28
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Jutro drage....ja kontala vec 10 h a ono tek 08.30.... Bojim se glava ce me zabolit ko juce pa da se jos malo odmorim....i ovdje prelijrpo vrijeme pa cu vidjet da idem malo setati....
Alman jasta sam nego tu sa vama gdje cu drugo hehe...zsjedno cemo brojati do bebica...moguce da cs me i Azra prec hehe...
Pravnica draga mene sad popustila panika,bas me bilo uhvatilo.... Sad kad bude bude sta cu... Mozda se i zbog toga nisam otvarala... Drago mi je da se fino snalazite,bravo za dojenje i za bebicu :))) :*** samo neka.doji... Ja bas sanjala da mi je mlijekeo nadoslo heheh...da se hoce obistiniti...
Valhda kad mi budemo spremno i bebica ce doc,samo da plodna voda bude ok pa neka je jos u pupi:)
Sta vi planirate danas? Kakvo jw vrijene kod vas??
MAM pusti bona ciscenje idi hodaj ako mozes
ne sekiraj se...moja S po dr racunici prenesena 6 dana...po mojoj racunici rodila se tacno u dan...a voda mlijecno bijela... nije joj jos vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 9:42:11
lala88
jutro zenice, evo i mene. Kod mene oblacno vrjeme, al moracu poslije voznje na setanje, bolovi su se smanjili za 50% kako setam. Alman upotpunosti te razumim prije 5 god sam imala problem sa E.coli bila sam vise u kupatilu nego u sobi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 10:31:53
AzraB
Jutro loptice kako ste danas? Ja evo doruckovala pa imam posla po kuci, ali polako sve ima vremena
bejbibi ne vjerujem da ce moja tako brzo udara na sve strane danima, ne prestaje meni se cini tek sad postala praaavo aktivna, mada to nista ne znaci jutros joj bas govorim da hoce izaci vise meni dosadilo, pa nek babo malo nosa, od mene dosta
alman draga super da je bolja situacija s upalom, samo se cuvaj i pij sto vise tecnosti
Pravnica za bebaru, samo nek ruca i napreduje, to je najbitnije. Drago mi je da ste se snasle brzo i da mala hoce da doji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 12:52:50
maksi
Sada me zove brat bio kod doktora ima morbile ili krzamak,evo sava se tresem. Vidjeli smo se zadnji put u subotu. Sada me zanima koliko to moze biti opasno za mene,zaista ne znam jesam li bolovala a nemam koga da pitam. Znam da sam bolovala vodene ospice ili pljuskavice a ovo ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 13:34:33
anitaa
Kako je počelo ko zna kad ću ja na pregled, dr mi se ne javlja ni juče ni danas, prošle sedmice u stvari trebala ići, prvo meni sastanci, pa dr. ode iz Sa, pa ja, pa sad se ne javlja...i što sam se poželjela vidjeti bebče i što nekako nisko osjetim da me lupka, pa kontam ako moram mirovati da bar znam, i što sam uradila nalaze krvi, koji su me zbunili željezo 32 (životni rekord, jeste da pijem vitamine i baš se zdravo hranim, ali ja ovako blijedolika?, da mi je čak i mm prokomentarisao da nisu pogriješili), ali zato hemoglobin 114, sletili šećer i tlak... ova doktorica opće prakse ništa konkretno ne odgovori, a ja računam objasniće meni moja ginekologinja, a evo nestade s lica zemlje...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:21:17
Valerie
Pozdrav svima,
Imam bol ispod lijevih rebara nakon kaslja, prehlade. Boli puno, kao jaca upala misica. Sljedece sedmice mi je kontrola, 33 sedmica. Da li je neko imao slicno iskustvo? Da li ste koristile kapi za nos u trudnoci?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:23:42
rose
maksi ja znam da je u trudnoci opasna rubeola...za ovo ostalo ne znam...moguce da si zasticena ako si nekad primila MMR al fakat ne znam....kad sam ja bila trudna 2010 bila je epidemija rubeole
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:33:33
alman
IZVORNA PORUKA: Valerie
Pozdrav svima,
Imam bol ispod lijevih rebara nakon kaslja, prehlade. Boli puno, kao jaca upala misica. Sljedece sedmice mi je kontrola, 33 sedmica. Da li je neko imao slicno iskustvo? Da li ste koristile kapi za nos u trudnoci?
dobro nam dosla, zelim ti urednu i bez prehlada trudnocu do kraja mene su jedno vrijeme bolila rebra al je brzo samo od sebe prestalo, moze bit da beba sabi pravi prostor u stomaku pa da pritisce ispod rebara, pa da te zbog toga boli, a mislim da smijes koristiti sprej za nos akvamaris ili neki drugi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:43:59
bejbibi
Hello zenice kako ste mi:) kod nas pretoplo,suncano..odmah covjeku bolje.isli vani setati sa prijateljicom i njenom malom,M je bas uzivao :) sad kuci rucak pravit huh...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:45:10
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Valerie
Pozdrav svima,
Dobro dosla :) ugodnu trudnocu do kraja zelim i sto laksi porod...ja sam koristila i.koristim operil p za djecu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 19.3.2015 14:47:54
bejbibi
IZVORNA PORUKA: maksi
Sada me zove brat bio kod doktora ima morbile ili krzamak,evo sava se tresem. Vidjeli smo se zadnji put u subotu. Sada me zanima koliko to moze biti opasno za mene,zaista ne znam jesam li bolovala a nemam koga da pitam. Znam da sam bolovala vodene ospice ili pljuskavice a ovo ne znam
Joj draga ne znam sta da ti kazem osim da odes doktoru da radis analize( ne znam ni kako to.ide, sta) al ja bih to uradila da budem mirna...nedavno je nasa jedna clanica koja se vec porodila imala isti taj strah jer joj prijateljica obolila al sreca nije preslo na nju pa drzim.fige da budrs dobro aBd i ti :)..... Al otidji doktoru zasvaki slucaj ako.mozes