|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart
17.3.2015 21:42:20   
lala88
djeste zenice, sta ima? Meni lakse kako setam svaki dan.
Bejbe potvrdila si da bosanska vjerovanja nisu tacna, ipak se cure ne radjaju prije termina ili ces se ti iznenaditi na porodu user posted image nemoj biti toliki tremaros, ja se jos vise uplasim kad citam tvoje postove jer kontam ti si drugorotkinja znas sta te ceka, trebamo paniciti mi prvorotkinje.
Mala curice tu sam ja nego me muci kicma pa sam vise u pokretu nego inace, ali svaki dan moram minimalno 3 puta uci da vidim sta ste pisale.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 901
17.3.2015 21:45:50   
bejbibi
Lala hahha nemoj citati.moje.postoveuser posted image ma ne znam, izgleda veca panika kad je drugi.put....ja se nista nisam plasila u prvoj,ni razmisljala nisam...nije sad da panicim zbog poroda, vise razmisljam kako cu sa dvoje djece..jos zenice sto su se porodile isprepadale me zive da je tesko sa dvojeuser posted image zato sad i mene panika hvata...al haj izaci ce se na kraj, nisam jedina.. Sve prolaze kroz to :))...

Nista ti nemoj paniciti,nije strasno;)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 902
17.3.2015 21:53:56   
lala88
polako bejbe uces u rutinu i bice ti smijesna ova panika. Ti bar znas sve oko bebe, sta cemo mi koje nikad nisu okupale bebu, previle pupak, polahko sve dodje na mjesto. Sta bi da nosis blizance, opusti se brige ostavi za kasnije, nemoj zivjeti u buducnosti, brinuces se kad dodje beba.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 903
17.3.2015 21:54:57   
rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Eto,nije tacno da cure prije dodjuuser posted image

naravno da nije...ja stalno ponavljam da je moja okasnila 6 dana user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 904
17.3.2015 21:59:48   
Marien
Cao zenice,

super, ima vas dosta sa pozitivnim iskustvima iz vojne a i jos vas planira, ja bih isto iako mi je prvi porod i nemam ranijih iskustava- u vojnu i kod Nakasa akobogda dok jos zavrsim jedan pregled kod Divanovica i u Domu zdravlja.
Cula sam i za babicu Binasu sve najbolje pa iskreno vise bih voljela na nju da naletim na porodu nego na nekog posebnog doktora. A razmisljam i o tom bazenu...
Bejbibi, ne pozuruj bebu draga, eto nje kad ona odluci user posted image , nek je ziva i zdrava i neka je jos samo neka ide prirodno sve.
Od kad se jedu te hurmice i maze medjica, jel rano od osmog mjeseca?

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 905
17.3.2015 22:18:04   
bejbibi
Ma ovoj mojoj curi se izgleda ne zuri,fino u pupi,jos se proteze ko pravauser posted image ...ma kolko god ja pozurivala ona ce kad bude htjela samauser posted image ..kad bude sudjeno aBd, samo hairli da prodje...

Marien hurme mozes od devetog mj najbolje... Jer one poticu otvaranje pa da ne bi sta bilo..mada sam ih ja od pocetka devwtog jela i to onu veliku kutiju znala u jednom danu pojest al nista od otvaranjauser posted image sve to zavisi od zenice do zenice a za masiranje medjice mozda je bolje sto ranije... Mada ni to ne mira da znaci da pimaze sta.... Al valja probati sve, sto da ne ;)

Ma Lala draga ne brini, snaci ces se vjeruj.. Svima nama je prvi put bio bauk a vjeruj iako sad znam sve otprilike,svako dinete je rqzlicito pa nikad nisi 100% sigurna kako sta... Al nemoj se toga plasiti, vjeruj da ces znati sve,instinktivno... A i pokazat ce ti patronazna kad dodje..i pitaj sve sto te zanima nju... I nas ovdje narqvno hehe;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 906
17.3.2015 23:41:24   
alman
uh jedva sam se sredila za kontrole user posted image mislila da malo ranije legnem al ne mogu, nesto jedva cekam jutro, valjda ce vidjeti sta je do sad me nije toliko interesovala a sad nesto jedva cekam user posted image javm vm ako Bog da cim dodjem kuci

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 907
17.3.2015 23:43:40   
alman
bejbibi neka te bona jos koji dan sa nama na ovoj temi user posted image premda vjerujem da jedva cekas da uzmes u ruke svoju malenu curicu user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 908
17.3.2015 23:45:29   
Marien
Jedva cekamo Almanuser posted image , sretno na kontroli draga, nek sve bude dobro, jesi li odmorila od vikendice, kako bolovi?
Ja cu vise poludjeti od ove prehlade, vise ne znam ni koliko dana me drzi, kljukam se svim i svacim prirodno a svako jutro ustanem kao da sam na ulici spavala user posted image
Bejbibi, da znas da bi vi koje ste vec radjale i mogle davati malo savjeta nama prvorotkinjama a i mi cemo pitati za savjete user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 909
17.3.2015 23:56:17   
alman
ma joj da me vidis hodam ko pingvin user posted image stvarno volim i uzivam izaci prosetat u prirodu po brdima i livadama, i mislila sam da cu svake sedmice kad dodjemo ovamo izlaziti i sto vise setati al daj Boze ako ovo ovako nisko ostane stomak, sutra cu ga pitati da li da kupim pojas za trudnice je li nosim nisko

ovo izgleda koga uhvati prehlada, tesko se izvuce nikad popustiti, jos pogotovo nas trudnice

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 910
18.3.2015 0:14:27   
Marien
Draga i ja od pocetka nosim nisko i bebina glava je bas pritiskala dole pa su mi preporucili pojas, da budem iskrena ne vidim neko veliko poboljsanje pa ga cesto i zaboravim.
Za kretanje te skroz razumijem, ista sam ti a sto je jos i beba teza (sad ima preko 1,5 kg) sve mi je teze i mrze se kretati user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 911
18.3.2015 0:24:20   
alman
ma ja sam danas nasla neki pojas nije striktno za trudnice,namjena mu je za ledje al se mozze staviti i na stomak jer se kao i kod pravog pojasa pritegne trekom na cicak pozadi, i sto kazes ja ga danas stavila al samo mi bilo vruce i grijao mi stomak al nisam osjetila da mi je nesto pridrzavao stomak, user posted image ma ija se plasim da ce mi tako svake sedmice bit sve teze, kod mene je beba okrenuta zatkom, barem je bila do sad vidjet cemo sutra je li se okrenula, al mislim da nije i stvara mi bas jak pritisak dole user posted image

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 912
18.3.2015 1:17:57   
Marien
Meni je cijelo vrijeme bila glavom dole, pritisak strasan i kontrakcije, mirovanje zbog ne daj Boze prijevremenog i sad se u osmom okrene karlicno, e mozes misliti user posted image , kaze doktor, opusti se i setaj a ja tek sad ne mogu user posted image zato nema pravila, mozda se vec okrenula...mislim beba, ne curica user posted image a mozda je i curica, cujemo sutra akobogda user posted image sa srecom draga

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 913
18.3.2015 8:31:51   
LieToMe RR
Jutro svima user posted image

Sto se tice bazena, ja sam imala neku furku da cu se poradjati u bazenu pa kad su mi rekli da se dobro placa (ne sjecam se sad tacno sume pa sve sto kazem bice lupanje ali znam da je preko 500 Km i plus jos moras vaditi hrpu nalaza (izmedju ostalog i na sidu) jer neko s tobom od babica mora biti u bazenu) ja vala digla ruke, nije mi padalo na pamet davati tolike pare i maltretirati se radi 10ak minuta poroda. Radje cu te pare djetetu uplatiti na stednu nego eto da se pika da se poradjam u bazenu i da sam nesto fensi.

Dugo nisam cula da se neko porodio u bazenu (a imaju cini mi se svega jednog ili dva doktora obucenog bas za taj porod) valjda zbog placanja i zbog procedura. Nekad kad sam se raspitivala za taj bazen kuma mi rece da joj sekomsinica poradjala i da se zajebala jer em je dobro to platila em je te nalaze morala vaditi a morala je cini mi se proci i nekoliko sati obuke jer se porod u kadi tj bazenu drasticno razlikuje od onog legnes rasitris noge, malo se napnes i hop user posted image

Sto se tice ubrzavanja poroda pomaze ljuto, ananas, i kad se udje u 9ti mjesec svako jutro malo putera namazat na krisku. Hurme su isto dobre.
IZVORNA PORUKA: Marien

Cao zenice,

super, ima vas dosta sa pozitivnim iskustvima iz vojne a i jos vas planira, ja bih isto iako mi je prvi porod i nemam ranijih iskustava- u vojnu i kod Nakasa akobogda dok jos zavrsim jedan pregled kod Divanovica i u Domu zdravlja.
Cula sam i za babicu Binasu sve najbolje pa iskreno vise bih voljela na nju da naletim na porodu nego na nekog posebnog doktora. A razmisljam i o tom bazenu...
Bejbibi, ne pozuruj bebu draga, eto nje kad ona odluci user posted image , nek je ziva i zdrava i neka je jos samo neka ide prirodno sve.

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 914
18.3.2015 8:42:19   
bejbibi
Jutro drage moje,jeste se naspavale? Ja i ne bas:( kukovi me bas bole pa kad se okrenem s jedne na drugu stranu probudim se od bolova.
A sad sam i gladna pa nista od spavanja :(...
Nikakvih naznaka kod mene...danas idem na kontrolu pa cemo vidjeti..mislim na ctg al valjda ce me gledati i vaginalno...

Marien samo pitaj draga, sta god te zanima ;) zato smo tu..

Alman draga ja sam na pocetku vezala sal oko stomaka i tako sebi olaksala hodanje..iskreno bilo mi skupo za taj pojas pa ga nisam ni uzimala...uvijek.ima alternativa...ne mora znaciti da nosis nisko da imas taj pritisak dole..ja sam ga isto imala sve vrijeme al se beba povukla u 28 sedmici al opet sam imala..izgleda y drugoj trudnoci tako bude... I ja sam ko pingvin hodala,evo i sad jos goreuser posted image

Marien ako kasljes probaj ovo: narezi glavicu manjeg luka il pola velikog u zdjelu i dodaj kasiku veliku meda il kasiku ipol i nek stoji preko noci...ujutru procjedi i uzimaj po kasikicu svaka dva sata il po potrebi...meni je malo smirilo kasalj kao..al to je doza za jedan dan a ja ga danima uzimala jer mi je fuj bilo al eto na zor..

Izgleda svima imunitet nula:( ja sam cak po ruci dobila lisajuser posted image sreca pa imam one propolis kapi prirodne pa mazala i hB bolje..a citala sam da je to gljivicna iznfekcija najcesce zbog pada imuniteta....

Kod nas vrijeme uzas..tmurno i maglovito:(

Neki autor...

(odgovor članu Marien)
Neposredna veza do poruke: 915
18.3.2015 8:47:49   
bejbibi
Ah kako sam promasila da komentarisem bazen hahauser posted image ja sam u prvoj trudnoci isto to htjela i putala svoju doktoricu kaze ona meni bolje nemoj jer nije to.kod nas jos yhodano a i bog zna kakva je higijena tu, zato prirodno.. A za bazen sto Lietome kaze trebas imat bas bas urednu trudnocu i doooobar pritisak tokom citave trudnoce.... Znam da ima i.opcija cucanje za radjanje,mislim cak da je to.bolhe od stolice,prirodnije jer se valhda ne trebas puno napinjati pa raspitajte se...

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 916
18.3.2015 8:51:11   
bejbibi
Jao morat cu se i ja srediti za kontroluuser posted image bas mi je dosadilo to viseuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 917
18.3.2015 9:06:32   
LieToMe RR
Vi pravo aktivne ne moze covjek da vas sve uprati i da na sve da komentar user posted image
A jos ne mogu ni svima da popamtim nickove pa ne zamjerite ako nekome ne odgovorim direktno nego ovako u globalu.

Sto se tice spavanja nemam problema, zaspem i do ujutru dok ne ustanem da se spremamza posao spavam ko beba. Cak vecinom zaspem ko koska prije malene i supruga. neo vece sam se prije 10 komirala, ni telefon koji mi je pored glave stajao nisam registrovala user posted image
Sto se tice pojasa ja sam u prvoj trudnoci dobila od kolegice neki cikov koji je ono ko steznik ima gacice i ima taj pojas koji lijepo podize stomak a ujedno je potpora za kicmu. problem je jedinos to je bijel pa ga svako malo moram prati i malo sam primjetila da u zadnje vrijeme nije bas kao sto je bio ali drzi ono sto treba na mjestu user posted image
Dobila sam i taj neki pojas na cicak ali ono nesto cupavo i nije ni blizu jak kao ovaj sa gacicama a ne znam kako bi taj cupavi u augustu nosala (mozda da je zimska trudnoca pa ok).

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 918
18.3.2015 9:13:49   
luela
Ima li koja terminusa da "spava" kao ja? :( obicno je bilo jednu noc spavam drugu ne,a sad vec 3 zaredom nisa.ustajem u wc po tri puta i onda ne mogu zaspat.pa glupi snovi,pa mi sad vruce sad zima,oznojim se i tako.patnja ziva

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 919
18.3.2015 9:20:20   
bejbibi
Lietome draga nece ti nijedna zamjeriti.nistauser posted image sve smo mi zaboravne ovdje, zato.i imamo onaj spusak sa teeminusama da ne iapitujemo stalno kad je kojauser posted image a da ne pricam kako smo cooluser posted image

A eto ja opet moram pitati LUELA koja je sedmicauser posted image ja sam ista takva sto se spavanja tice a i te nalete vrucine imam non stop...samo odjednom me nekakav val vrucine pukne,onda odjednom zimauser posted image uzas jedan....

A evo sad ce me i glava zaboliti jer danima ne spavam kako treba:(

Neki autor...

(odgovor članu luela)
Neposredna veza do poruke: 920
18.3.2015 9:25:18   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Sto se tice bazena, ja sam imala neku furku da cu se poradjati u bazenu pa kad su mi rekli da se dobro placa (ne sjecam se sad tacno sume pa sve sto kazem bice lupanje ali znam da je preko 500 Km i plus jos moras vaditi hrpu nalaza (izmedju ostalog i na sidu) jer neko s tobom od babica mora biti u bazenu) ja vala digla ruke, nije mi padalo na pamet davati tolike pare i maltretirati se radi 10ak minuta poroda. Radje cu te pare djetetu uplatiti na stednu nego eto da se pika da se poradjam u bazenu i da sam nesto fensi.

Dugo nisam cula da se neko porodio u bazenu (a imaju cini mi se svega jednog ili dva doktora obucenog bas za taj porod) valjda zbog placanja i zbog procedura. Nekad kad sam se raspitivala za taj bazen kuma mi rece da joj sekomsinica poradjala i da se zajebala jer em je dobro to platila em je te nalaze morala vaditi a morala je cini mi se proci i nekoliko sati obuke jer se porod u kadi tj bazenu drasticno razlikuje od onog legnes rasitris noge, malo se napnes i hop user posted image

Sto se tice ubrzavanja poroda pomaze ljuto, ananas, i kad se udje u 9ti mjesec svako jutro malo putera namazat na krisku. Hurme su isto dobre.

Cao zenice,

moja kolegica se poradjala u bazenu...samo je nalaze uradila nista nije placala..s tim da je praksa na vojnoj da se vecina bolova bude u vodi jer kao olaksava porod a sam izgon bebe je na stolu...ja sam 2010 planirala porod u vodi, uradila sve nalaze (nikakva placanja nisu trazili) ali dosla puknutog vodenjaka u dezuru...kuburila s visokim pritiskom i bila sva otecena i kazu ne moze user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 921
18.3.2015 9:31:22   
LieToMe RR
Ja sto znam taj slucaj od prije 4 i vise godina ( prije 4 sam se ja raspitivala a zena se jos prije porodila a nema razloga da ne vjerujem zeni jer je znam i licno) rekla da je platila plus nalaze vadila. Isto znam i za pricu da su muzevi koji su planirali da prisustvuju porodu morali raditi briseve svasta nesto...moj suprug nije, samo ga obukli od glave do pete i uletio...do duse kod nas je sve bilo nekako brzo i munjevito user posted image

Vala mene i ne zanima taj porod u kadi... imam divno iskustvo sa prvim porodom i vec mi je postalo normalno siriti noge (nakon silnih pregleda user posted image ). A kazu drugi je i brzi i laksi od drugog tako da cu po svoj prilici opet na vrat na nos na porod user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

Cao zenice,

moja kolegica se poradjala u bazenu...samo je nalaze uradila nista nije placala..s tim da je praksa na vojnoj da se vecina bolova bude u vodi jer kao olaksava porod a sam izgon bebe je na stolu...ja sam 2010 planirala porod u vodi, uradila sve nalaze (nikakva placanja nisu trazili) ali dosla puknutog vodenjaka u dezuru...kuburila s visokim pritiskom i bila sva otecena i kazu ne moze user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 922
18.3.2015 9:32:23   
luela
37 draga.ovo je za poludit.beba je spustena skroz u karlicu tako da isto imam bolove,a okus i vene na stidnim usnama koje me bole kad hodam od silnog pritiska.medjutim ovo nespavanje i ti naleti vrucine i znojenje me iscrpljuju.nekad se prepadnem pa pomislim da nisam sta nedaj boze bolesna.

Lietome draga nece ti nijedna zamjeriti.nistauser posted image sve smo mi zaboravne ovdje, zato.i imamo onaj spusak sa teeminusama da ne iapitujemo stalno kad je kojauser posted image a da ne pricam kako smo cooluser posted image

A eto ja opet moram pitati LUELA koja je sedmicauser posted image ja sam ista takva sto se spavanja tice a i te nalete vrucine imam non stop...samo odjednom me nekakav val vrucine pukne,onda odjednom zimauser posted image uzas jedan....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 923
18.3.2015 9:35:39   
rose

e zbog toga bi vi sve trebale napraviti tickere i staviti uz profill..ili bar u potpis...ni ja nemam pojma kad je koja pa moram onda spisak traziti..kod mene je sve transparentno imam ticker kad dovedete mish na moj nick...imam potpis user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 924
18.3.2015 9:38:09   
rose

Ja sto znam taj slucaj od prije 4 i vise godina ( prije 4 sam se ja raspitivala a zena se jos prije porodila a nema razloga da ne vjerujem zeni jer je znam i licno) rekla da je platila plus nalaze vadila. Isto znam i za pricu da su muzevi koji su planirali da prisustvuju porodu morali raditi briseve svasta nesto...moj suprug nije, samo ga obukli od glave do pete i uletio...do duse kod nas je sve bilo nekako brzo i munjevito user posted image

Vala mene i ne zanima taj porod u kadi... imam divno iskustvo sa prvim porodom i vec mi je postalo normalno siriti noge (nakon silnih pregleda user posted image ). A kazu drugi je i brzi i laksi od drugog tako da cu po svoj prilici opet na vrat na nos na porod user posted image
IZVORNA PORUKA: rose

Cao zenice,

i ovaj porod je bio u januaru 2010 a moj je bio u novembru 2010 i nije mi niko nikakve dodatne pare trazio...smao nalaze

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *