Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:18:39
alman
planirala sam ako Bog da u cet. nam dolazi urolog pa da odem da vidim mozda imam i kamen ili pjesak u bubregu, pa da se to sad pokrenulo, jer sam citala da pojava krvi u urinu poze bit da se to pokrenulo, a svakako sam u srijedu narucena na kontrolu kod ginkol.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:27:20
lala88
alman sto vise brusnice, ako znas onaj recept sa rotkvom i medom probaj jer to topi kamen 100%. I ja ti preporucujem da odes dr, ja bi se i danas sikirala da li je kamen ili su kontrakcije, ovako otisla i saznala sta je i lakse mi je podnositi bol kad znam da nije nista opasno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:40:26
alman
ma otici su sigurno, i sinoc bih ja otisla u hitnu da mi se ponovo pojavila krv, bas sto kazes nek mi kaze da znam je li kamen il je samo upala, ja nikad prije nisam imala proleme sa bubrezima, evo kuham brusnicu, zalijem je kljucalom vodom pa pustim da mi jos 5min vrije, pa sad mi pusti malo i boje, pa je onda dobro izgnjecim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:50:19
lala88
ako ti bude kamen, rotkva i med su najbolji lije, kamen se istopi u potpunosti, inace je rotkva lijek za kamen u bubregu. Poznajem 3 osobe kojima je pomogla. Dr je napisao da mi je posteljica straga, jel bitno da li je sprijeda ili straga, citala sam da kad je straga da intenzivnije se osjete udarci bebe, ali ima li jos kakve vaznosti?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:58:51
alman
lala hvala ti za lijek, koliko ide omjer rotkva-med nisam sigurna da li je bitno za nacin poroda da li prirodno ili carski ko da sam negdje o tome citala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 14:59:53
Marien
Cao zenice,
Bejbibi sretan rodjendan draga, da ti se sve zelje ispune a najvise, najlakse i najbrze ova prva- lijep i hairli porod ti zelim! Ti ces bas dobiti divan poklon za rodjendan! Alman, cuvaj se draga i obavezno doktoru, nemoj se zezati da te jace ne zaboli. Cini mi se Rose napisa da je prehladjena, ja sam vec danima i nikako da popusti, nije mi jasno nigdje ni ne izadjem, kljukam se vitaminima i jos gora ustanem svako jutro Ne mogu popamtiti imena profila svim novim trudnicama ali vas svejedno sve pozdravljam. Da se vratimo starim temama rucka , danas teletina i grasak...jucer sam pretjerala sa rostiljem, pravila tortu cudo od cokolade sa sumskim vocem i nju smo slistili vrlo brzo Recite mi kada ste prale i pripremile stvarcice za bebu i torbu za porodiliste, ja sve cekam da krecimo slijedeci mjesec pa da onda to uradim (da mi se ne prasi ranije ni stvari ni sobica) a opet se mislim da ne zakasnim, za dva dana ulazim u osmi mjesec, kako i kada ste vi to rijesile? Pusa od mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:10:09
alman
hvala marien, bas sto kazes ne znam ni sama gdje sam se ovako nahladila ma neces draga zakasniti i ja planiram da tek pred kraj osmog krecim i da sve poradim pa tek onda operem i da smjestim krevetic i odjecicu, al vjeruj mi jedva cekam ja u tome uzivam,
a kakva sam sad sa zdravljem do podne dobro od podne druga osoba, ne znam ni sama kako cu sve to da uradim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:39:05
luela
alman dok ne odes doktoru,uradi urin privatno i po potrebi ako bude bakterija i urinokulturu.jer doktor ce ti svejedno trazit to da uradis i izgubices vrijeme cekajuci nalaz do iduce sedmice.ako ima bakterija u urinu puno i poslije u urinokulturi da mozes krenuti odmah sa terapijom.krv u mokraci hoce od bakterija,upale ili od kamena ili pijeska.ja sam ekspert sto se tice eserihije inace,na zalost,tako da caj od brusnice meni nikad nije bio neki hit da bas pomogne.tablete jesu.ima tu jos raznih cajeva ali cu ti pisati ako ti bude trebalo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:42:53
Marien
I ja sam Alman, mislila sam- jedina luda koja govori: jedva cekam da krecimo ali eto ima nas jos Sto kazes i za zdravlje ali ja sam zadnjih dana toliko bezvoljna i toliko mi se nista ne da, ranije dok su me tjerali na strogo mirovanje, bila sam puna energije a sad mi je vec sve tesko i mrsko pa se stalno brinem kako cu to, jos za mjesec sve raditi Ali nek su nam bebe dobro i sve kako treba pa uradice se. E hajde da jos saznamo sta je kod tebe, ja nesto mislim curica, sve smo udarile po curicama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:44:01
anitaa
Citala sam da pisete da cesto mokrite i zednite, moguce jer je beba nize...kod mene isto, uvijek boca vode u tasni, naravno u skladu s tim odlasci u toalet...a u prosloj trudnici ni blizu, a cura i poslije termina visoko bila, isla nebu pod oblake...trebala u petak na pregled, dr nije bila u Sa, pa cu tek i ja kad ce vratim u Sa, u cetvrtak, jedva cekam...beba me njezno lupka dosta nisko, nekad mi se cini blizu reza s proslog poroda....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:51:08
LieToMe RR
Ko je spomenuo krecenje ja se veselim krecenju (vjerovatno kraj marta ili pocetak aprila... jer na more cemo ove godine ranije s obzirom da beba dolazi u augustu a ne mogu frke i panike u zadnjem fotofinisu). Mrak mi jedino na oci padne kad pomislim da ciscenje kuhinje... vadi sve peri slazi i jedino sto cemo malenu morati izmjestiti kod mojih ili kod svekrve i svekra...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 15:57:51
alman
IZVORNA PORUKA: luela
alman dok ne odes doktoru,uradi urin privatno i po potrebi ako bude bakterija i urinokulturu.jer doktor ce ti svejedno trazit to da uradis i izgubices vrijeme cekajuci nalaz do iduce sedmice.ako ima bakterija u urinu puno i poslije u urinokulturi da mozes krenuti odmah sa terapijom.krv u mokraci hoce od bakterija,upale ili od kamena ili pijeska.ja sam ekspert sto se tice eserihije inace,na zalost,tako da caj od brusnice meni nikad nije bio neki hit da bas pomogne.tablete jesu.ima tu jos raznih cajeva ali cu ti pisati ako ti bude trebalo.
evo je super forum, uvijek ima neka koja je eksper kod rjesavanja nekog problema, hvala Bogu pa postojite pa i mislila sam da kad odem gin trazim opet uputnicu pa da radim ponovo urin, jer sam ga radila prije mjesec i tad bio uredan, pa da mi bude gotov jer u cet iz 3 sata dolazi urolog pa nek mi uradi uz pa da znam sta mi je, premda sam ja sad puno bolje sad mi je urin bez ikakve boje al kad mokrim ko da me nesto reze pogotovo kad zavrsavam, joj izvinite na ovako detaljnom opisivanju , uglavnom vidjet cemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:00:48
alman
IZVORNA PORUKA: Marien
I ja sam Alman, mislila sam- jedina luda koja govori: jedva cekam da krecimo ali eto ima nas jos Sto kazes i za zdravlje ali ja sam zadnjih dana toliko bezvoljna i toliko mi se nista ne da, ranije dok su me tjerali na strogo mirovanje, bila sam puna energije a sad mi je vec sve tesko i mrsko pa se stalno brinem kako cu to, jos za mjesec sve raditi Ali nek su nam bebe dobro i sve kako treba pa uradice se. E hajde da jos saznamo sta je kod tebe, ja nesto mislim curica, sve smo udarile po curicama
haha ma vidjet cemo, ma joj i ja nesto sve u zadnje vrijeme mislim da je curica, cak sam se posla i obracati bebici u zenskom rodu al opet kazem nek samo bude zivo i zdravo kad odem na kontrolu sa vrat cu mu reci da mi kae sta je da ne bi zaboravila ko prosli put
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:04:53
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Ko je spomenuo krecenje ja se veselim krecenju (vjerovatno kraj marta ili pocetak aprila... jer na more cemo ove godine ranije s obzirom da beba dolazi u augustu a ne mogu frke i panike u zadnjem fotofinisu). Mrak mi jedino na oci padne kad pomislim da ciscenje kuhinje... vadi sve peri slazi i jedino sto cemo malenu morati izmjestiti kod mojih ili kod svekrve i svekra...
potpisujem ovo za kuhinju i meni je najmrze kuhinju cistiti, evo od prosle subote kad sam radila generalku knim se da ocistim detaljno kuhinju pa da onda moze cekati kraj maja il pocetak juna kad sam planirala krecenje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:08:33
AzraB
Pozdrav drage moje evo da se i ja javim danas. Jutros sam bila na kontroli na Jezeru i sve je u najboljem redu, opet iduce sedmice ctg i uzv. Beba zdrava i okrenuta kako treba hB..
BEJBIBI sretan ti rodjendan draga i sve najbolje ti zelim od srca, a pogotovo da se vrlo brzo i lahko porodis aBd
ALMAN otidji sto prije doktoru, mozda je neka bakterija, bolje nego da se brines.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:17:15
anitaa
Preko mobitela bas nepregledno, Bejbibi sretan rodendan, Alman zaista se nadam da ce sve biti kako treba, AzraB super da je sve proslo kako treba na pregledu, pozdrav i svim ostalim trudnicama :-D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:17:51
luela
Mene od kako imam stent skoro uvijek boli kad idem u wc ali sta mogu :( Ja idem veceras na Jezero,i imam prvi vaginalni pregled od kako am u 9mj.nisam bas uzbudjena oko njega... AzraB da li su tebi radili vaginalni?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:19:23
LieToMe RR
Ja se u zadnje vrijeme isto bavim mislju da prvo kuhinju laganini svaki dan ponesto ono neoptereceno iznutra (ima jako dosta elemenata i velika je kuhinja ukupno 6,5 metara plus 2 metra sanka, a i sudja ima i plus onih djidja sto vise rekviziti i zacini ma mrak da ti padne na oci ) pa da kad okrecimo samo iz vana ono lijepo prebrisem.
Krecenju se veselim, znam da uradimo sve generalno, prebrisemo, povadimo...osvjezimo. Volim miris okrecenog stana i ono kafu na balkonu prvi vikend poslije akcije. Samo mi je ta kuhinja u mislima a prosle godine sam je eskivirala (vadila se na dijete i na more ) ove godine definitivno moram sve generalno svaki milimetar.
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
potpisujem ovo za kuhinju i meni je najmrze kuhinju cistiti, evo od prosle subote kad sam radila generalku knim se da ocistim detaljno kuhinju pa da onda moze cekati kraj maja il pocetak juna kad sam planirala krecenje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 16:47:35
Pcelica Maja5
Draga Alman, nadam se da ce ti bit bolje, bas si se nahladila, obavezno doktoru.. Sto se tice krecenja ja jedva cekam da se malo osvjezi sve, krajem aprila ili pocetak maja planiram, arije toga sve unutrasnjosti smjestim, ormare, kuhinju itd i kasnije mi puno lakse..danas sam se bas umorila malo oprasila po kuci ali evo sad odmaram..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 17:05:58
bejbibi
Woooow jeste se raspisale mashalla nisam vas sve citala sad cu... Mi isli malo na kafu i prosetali i kuci..M mi kupio svijece i balone za rodjendan, pa morala puhati ...
Idem vas citati.i odgovarati / komentarisati
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 17:07:38
M.A.M.
Sta ima drage moje,i ja danas bila na jezeru na kontroli rad skracenog grlica,ali hvala Bogu ne treba raditi serklazu,uglavnom dr mi je preporucio da gore vodim trudnocu sto mi je u neku ruku drago,pitala sam za pol bebe kaze mi dr tek od 28 sedmice on govori,bas sam se nesto rastuzila,ali najbitnije da je beba dobro pa cu cekati,nema mi druge Bejbibi draga sretn rodjendan i sve najbolje ti zelim sa najmilijima,da ih puno docekas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 17:09:00
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lala88
ako ti bude kamen, rotkva i med su najbolji lije, kamen se istopi u potpunosti, inace je rotkva lijek za kamen u bubregu. Poznajem 3 osobe kojima je pomogla. Dr je napisao da mi je posteljica straga, jel bitno da li je sprijeda ili straga, citala sam da kad je straga da intenzivnije se osjete udarci bebe, ali ima li jos kakve vaznosti?
Lala kod mene je tako od pocetka.bilo,straga al izgkeda nije to.nista jer se cura smjestila u normalan polozaj i ici ce prirodno aBd...ja bas pitala doktora prosli put hocu li cr il prirodno.kaze on meni pa sto ne bi prirodno isla kad je sve ok tako da ne sekiraj se... Izgkeda to nista ne znaci
De olz taj recept za kamencice... Jel to samo za bubrege!???... Ja imam u zuci i imam isto tako jedan prirodan recept 6 dana ide pa se ocistic...isprobano, preporucujem...al ne znam jesam se skroz ocistila il trebam ponavljat jer sam bas puno kamencica imala u zucnoj kesi
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 16.3.2015 17:10:34
bejbibi
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Sta ima drage moje,i ja danas bila na jezeru na kontroli rad skracenog grlica,ali hvala Bogu ne treba raditi serklazu,uglavnom dr mi je preporucio da gore vodim trudnocu sto mi je u neku ruku drago,pitala sam za pol bebe kaze mi dr tek od 28 sedmice on govori,bas sam se nesto rastuzila,ali najbitnije da je beba dobro pa cu cekati,nema mi druge Bejbibi draga sretn rodjendan i sve najbolje ti zelim sa najmilijima,da ih puno docekas
Draga hvala ti puno :)... A ne sekiraj se, najbitnije da je beba ok pa sta god da je;)).... Ti odmaraj i ne naprezi se previse kad ti je skarcen.grlic a mozda do kraja bude sve super;))