Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 19:25:14
bejbibi
Hwllo zenice,sta ima...raspisale ste se fino:).... DOBRODOSLICA NOVIM CLANICAMA I UREDNE TRUDNOCE :**
Luela normalno.je taj pritisak ti si u aprilu pa svw je to.ok...lezi ako ti se lezi...ja sam jako rano taj pritisak imala jer mi jw.nisko... Cuvaj se jos malo i eto bebice aBd :)
Ostale kako ste???
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 19:34:47
sprinter
pozdrav vam drage moje.moje bebano već završilo kod doktora.prešla mu prehlada od nas.jadničak.nos mu začeljen,jedva diše pa ga nosim u dz da mu prate stanje da se ne spusti na bronije ili pluća.duša me boli. spašava nas usisavanje nosića. zato se rješavajte tih virusa dok nije stigla beba. eto,nikad nisi miran.dk je u stomaku osluškuješ gdje žiga a ad se rodi onda si ko na iglama non stop-.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 20:22:19
bejbibi
IZVORNA PORUKA: sprinter
pozdrav vam drage moje.moje bebano već završilo kod doktora.prešla mu prehlada od nas.jadničak.nos mu začeljen,jedva diše pa ga nosim u dz da mu prate stanje da se ne spusti na bronije ili pluća.duša me boli. spašava nas usisavanje nosića. zato se rješavajte tih virusa dok nije stigla beba. eto,nikad nisi miran.dk je u stomaku osluškuješ gdje žiga a ad se rodi onda si ko na iglama non stop-.
Draga zelim vam brzo ozdravljenje...joj znam kako je sa bebicom bolesnom:( bas tuzno, al redovno mu nos cisti barem to.. Ja imam fobije od zacepljwnog nosa...eto i mi jos bolesni uh....molim boga da se ne porodim jos
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 22:49:35
Selzy
Drage moje kako ste mi? :) vidim imamo novih clanica, super da se druzite kada mi odemo, pa cemo se kasnije druziti na temama o bebama zelim vam ugodne trudnoce i lahke porode ALMAN draga nema jos nista konkretno, po malo me love laznjaci, ali nista strasno, aa bas me zanima je li kod tebe curica ili decko, javi nam ibavezno, neka je zivo i zdravo sta god ali eto lijepo je znati bejbibi ufff taj tvoj djever mi dize pritisak nego cuvaj zivce draga,trebat ce ti i ako Bog da sto prije da prodju ti virusi i ptehlade pa da bezbrizno docekas svoju curicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 23:09:32
alman
selzy ja sam vec pomislila kako se nisi javljala da si otisla da se porodis al neka je do termina, al sad ce to usitnilo je pravo pa aBd pitat cu trebam sljedece sed. na kontrolu, i mene sve vise interesuje sta je da vise ne nagadamo sta li je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 23:40:35
lala88
hej zene, mene nije popustilo i isla sam u hitnu, dao mi inekciju protiv bolova i uputnicu za nalaze ujutru da ih radim. Bilo je super dok je inekcija djelovala sad opet pocelo boliti i to i lijevo. Nadam se da cu sutra znati sta je?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 9:04:04
rose
ja se prehladila momacki bas me grlo boli a uz to mi sinoc spadne navlaka s petice...moramn kasnije zubara zvati da vidim hoce li me primiti na 5-o minutu intervenciju ljepljenja navlake
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 9:33:41
bejbibi
Jutro zenice,naspavale se? Ja onako..probudila se gladna pa evo.jedem...tmurno i danas kod nas, bas bezveze vrijeme.. Plabiram otici malo do ove prijateljice jedne al vidjecu... Ja nemam nikakvih bolova osim onih standardnih...krsta i pritisak dole...cura gurka pa eto...neka je jos malo vala,da skroz ozdravimo..ja sam malo bolje mada me grlo boli,lijeva strana al se kasalj smirio i nos...M je isto malo bolje al i dalje pije terapiju i sutra aBd kontrola...
Rucak cu spageti bolonjez najvjerovatnije...... A ono sto sam govorila skuhat i zaledit, ipak nisam sve mi nesto mrsko...a mislim da ce mi i mama dic odmah kad se porodim pa bice hrane :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 10:01:49
AzraB
jutro drage moje! Ja se vala nisam naspavala nimalo. Prvo me mucila kiselina do neko doba, pa je onda mm hrkao tako da sam bas kasno zaspala. A valjda sam ja zahrkala u drugoj turi i on se prebacio u drugu sobu Terminuse ne znam kako vi spavate u devetom mjesecu, ja slobodno mogu reci da nemam nikakvih smetnji osim dok se navecer namjestim na desnu ili lijevu stranu?
Selzy i bejbibi nema nikakvih simptoma skorog poroda? Meni se sinoc poslije keksa grcio stomak par puta, reko valjda nece izaci dok ne spremim torbu. Danas je napola spremna za svaki slucaj i do veceras ide u auto, pa kad god da krene nek nema panike bar oko toga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 10:15:49
Selzy
Jutro i od mene AZRA spavanje je postalo nemoguca misija ali hajde izdrzat cemo jos malo, imam samo te neke lazne bolove, zapravo vise osjecaj kao da trebam dobiti pa ono ko samo sto nije procurilo ali blagi bol i udara u krsta! ALMAN ja bih voljela da saceka do termina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 10:21:27
AzraB
SELZY to se i meni sinoc desavalo, i par puta vec u zadnje vrijeme bas kao menstrualni bolovi, sto kazes samo sto ne procuri valjda ova moja nece prije termina imam drugaricu koja se trebala poroditi sad u ponedjeljak, ali nije jos, pa se zezam mozda mene ceka pa cemo zajedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 10:29:20
luela
Meni termin 7.4.ali moja beba je vec ovde sedmice(36) bila u procjeni 3200!da li zbog tezine mogu ocekivati raniji porod?dr jos nista ne govori po tom pitanju.A i ja muku mucim sa kasljem i iskasljavanjem slajma,imam osjecaj da ce mi sve ispast dole.Neki virus valjda,bas u 9mj kad nam treba snaga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 10:36:18
AzraB
LUELA ne mora znaciti da ce beba ranije, doktori cesto pogrijese u kilazi djeteta.. Mojoj su kolegici tako rekli na pocetku 9og da je beba bas krupna i ako nastavi da ce morati na carski, a mali se rodio normalne tezine 3200 a jos je izasao par dana poslije predvidjenog termina. Bas su je bili isprepadali.. Tako da se ne brines puno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 11:11:49
Selzy
Draga AZRA nista to ne mora da znaci, neke zenice imaju od pocetka 9-og i prije te kao menstrualne bolove, pa i prebace termin, to se nama samo organizam priprema jer se blizimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 11:57:19
maksi
Sta ima drage okruglice?
Ja sam nocas fino spavala nisam ni piskala stalno,ali jutros sam bas lose manta mi se pritisak mi 80 sa 40 bas mi je nizak u ovoj trudnoci,sad kuham supicu iz kese nece li mi ga malo podici.
Lala88 bas su te uhvatili bubrezi moras sto prije uvesti terapiju,nadam se da ce brzo proci
Bejbibi ti bas sitno brojis draga jos malo eto tebi tvoje cure,vidjela sam da ti je termin 17 a moj mladji momak tada slavi rodjendan,rodjen tacno na termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 12:24:11
lala88
zdravo zene, evo i mene nisu bubrezi vec nemirna beba. Kaze dr pravi beba sebi prostor. Ja kontam kakav prostor pa nije to stadion. Pokusavam preko googla otkriti ove sifre al neide.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 14:44:42
mala curica
Dancek zenice.Vratija se Sime Nisam uspjela sve da procitam,nisam ni u toku sta se desavalo dok me nije bilo. Nadam se da su bebice i trudnoce ok,sto je najbitnije. Ne upratih da li je imamo i jednu novopecenu mamicu.
Ja zaglavi u Bosni,sunoc stigla kuci. Za par papira ovoliko ostati.Zivce sam pogubila hodajuci s jednog mjesta na drugo. Jedva sam cekala kada cu doci kuci.Jos ovaka sa stomakom trcim s mm na sve strane.Iscijedzena sam do zadnjeg atoma snage.
Mnogi ste mi nedostajale.
Vise nigdje ne idem,sada sam s vama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 15:02:36
lala88
dodro dosao sime stalno smo pitale za tebe, brinule smo je li sve ok? Imamo i novopecenih mamica i novih trudnica, sad odmori i uzivaj u ostatku trudnoce.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 16:26:09
M.A.M.
Sta ima zenice,znam vikend je odmah se manje pise,sigurno se mazite sa muzicima ,ja svog ispratila na utakmicu pa se zadala da gledam filmove Uzivajte mi u ostatku vikenda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 14.3.2015 16:52:11
mala curica
IZVORNA PORUKA: lala88
dodro dosao sime stalno smo pitale za tebe, brinule smo je li sve ok? Imamo i novopecenih mamica i novih trudnica, sad odmori i uzivaj u ostatku trudnoce.
Cestitam mamicama a trudnicama uredne kontrile i lahak ostatak trudnoce. Ja sam dobro hvala Bogu,imam neki cudan osjecaj u dibjem dijelu stomaka kao neka hladnoca unutra(ne znam objasniti tacno) Kontan da nije od puta i dugog sjedenja. Sada cu odmarati da dodjem sebi k'o zena.
Vikend pa nam zenice nisu aktivne.