Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 16:56:41
alman
koje ono isao na predavanje sinoc o porodu i dojenju, i jeste li se upoznale, kao vam je bilo? jesam i ja zaboravna postala, veruj te mi da ne znam dok se ne bih vratila da vidim ko je pisao o predavanju, a i ovako podjem nesto da uradim il donesem dok se okrenem zaboravim moram se vratiti na pocetno mjesto da bih se sjetila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 17:13:03
luela
Termin mi je 07.04.ali po mojim prognozama ce to biti mart pa da se upisem malo ovde :) 36+2 danas.Vec 2 pregleda na Jezeru,u ponedeljak prvi ctg i prvi vaginalni.Strah me je kad pomislim na porod,za bebu kazu da je krupna,vise mi mjere i ne govore,ali recimo prije 2 dana je bila oko 3200,pa vidjecemo do kraja.Sad me uhvatio kasalj i slajm u plucima,iscrpljuje me jos i to pored loseg spavanja,ali sta mozemo,sve ce to jednom biti "juce" :) sretno svima!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 17:17:51
alman
IZVORNA PORUKA: luela
Termin mi je 07.04.ali po mojim prognozama ce to biti mart pa da se upisem malo ovde :) 36+2 danas.Vec 2 pregleda na Jezeru,u ponedeljak prvi ctg i prvi vaginalni.Strah me je kad pomislim na porod,za bebu kazu da je krupna,vise mi mjere i ne govore,ali recimo prije 2 dana je bila oko 3200,pa vidjecemo do kraja.Sad me uhvatio kasalj i slajm u plucima,iscrpljuje me jos i to pored loseg spavanja,ali sta mozemo,sve ce to jednom biti "juce" :) sretno svima!
luela dobro nam dosla sto nam se nisi i prije javlljala, evo sad cu te uvrstiti na spisak, nema se cega plasiti bet ce sve to super, zelim ti sto laksi porod ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 18:23:05
Marien
Alman, svaka cast, majstor si! Scarlett i ja bile na predavanju, upoznale se a akobogda ici cemo i na vjezbice, Scarlett je divna, lijepa i nasmijana trudnica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 18:25:38
rose
IZVORNA PORUKA: Marien
Rose, neka nama cura I ja sam posizila sa odjecom, bankrotiracu sa curicom, ove "curske" stvari se preeeeeslatke! I da ti ne kazem da sam sve govorila da cu kupovati samo neutralno a na kraju, rozo, ljubicas_to, posteljina, paravani za sobicu Hello Kitty, luda mama Jesu nam terminuse nervozne, kuku nama kakve cemo mi biti, ja vec sad jedva cekam da se porodim, sve brojim dane da udjem u osmi Alman ti si bas vrijedna zena i svaka cas_t kad ti se da praviti torte i sve ostalo Ja sam jucer, na snizenju u Konzumu kupila samostojeci mikser i danas jedva cekam da ga isprobam, pravicu ono jednostavno "cudo od cokolade" sa Coolinarike, ako niste probajte, prejednostavna a prevrhunska cokoladna torta! Ima li neko sa iskustvom za ovu gardnerellu vaginalis i terapiju? Ljubim vas
vidi ovdhje...ako ti je engleski problem koristi google transalte da prevedes cijelu stranicu
The routine treatment of all women with gardnerella without symptoms is not generally recommended. It is possible for gardnerella to return again after treatment. Therefore multiple courses of antibiotics may be used over a period of time. Most infections of gardnerella will go away without medical treatments.
zadnja recenica kaze da vecina infekcija nestane sama od sebe...jel imas ti nekih tegoba ili si bez simptoma?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 18:34:17
Selzy
Dobro doslica novim clanicama, zelim vam ugodnu i lahku trudnocu kao i porod neko je pitao za vaginalnu infekciju, moj gin.kaze da je candida i gljivice postala uobicajna kod trudnica a cula sam da su najucinkovitije ove neo-penotran vaginalete, ali da se preporucuju tek od 4-og mjeseca, jer ipak ni jedne nisu dibre ni sigurne u prva tri mjeseca!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 12.3.2015 22:18:01
Marien
Hvala Rose, vala sam se nasurfala danas ali da vidim i ima li neko sa iskustvom iz prve ruke, narucila sam da mi kupe kremu u Zagrebu pa cu sacekati, ma imam simptome, zato sam i trazila bris, kazu moze biti od zatvora, pada imuniteta, pretjerane higijene...nista me nije zaobislo valjda bude OK brzo, nervira me kad mi Dr. kaze "moze napraviti haos u trudnoci" jer fakat mi nije prvi put da mi napravi paniku bespotrebno, evo me danas samo sto ne ujedam od nervoze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 8:05:50
bejbibi
Jutro zenice,kako ste?? Naspavane?? Ja nisam nikako,tmurno vrijeme uzas,neraspolozena maximalno...samo da se javim da ne pomislite da sam.rodila,jos sam na nogama :) kad se nw budem javljala dva-tri dana znat cete...
Neka me pitala za tremu:)... Tremu imam vise zbog toga sto ne znam kako ce to bit poslije poroda...a od poroda bas i ne... Uglavnom nike bas neka trema al je prisutna
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 8:38:10
AzraB
novoj trudnici dobrodoslica jutro i od mene danas radni dan mislila sam otici na Jezero na pregled ali ruzno vrijeme i sinoc se ne stigoh okupati i srediti imala goste Zna li neka od vas rade li slucajno vikendom ili ipak moram cekati ponedjeljak?
bejbibi ma samo opusteno, trema je normalna pred porod svakako, doduse ti jos znas otprilike sta te ceka je li djever otisao kuci? Kakva je situacija?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 8:44:57
bejbibi
IZVORNA PORUKA: AzraB
novoj trudnici dobrodoslica jutro i od mene danas radni dan mislila sam otici na Jezero na pregled ali ruzno vrijeme i sinoc se ne stigoh okupati i srediti imala goste Zna li neka od vas rade li slucajno vikendom ili ipak moram cekati ponedjeljak?
bejbibi ma samo opusteno, trema je normalna pred porod svakako, doduse ti jos znas otprilike sta te ceka je li djever otisao kuci? Kakva je situacija?
Nije draga moja.otisao:( krenuo juce i vratio se...a toliko sam se obradovala,mislila hB otisao..zato i jesam ovako razocarana i neraspolozena... Jos mi na muku pristala svadja sa mm ....ne mogu vam sad pisati sramota me... Al eto bas me dotuklo sve
Samo se nadam da ce mi porod barem biti lagan aBd.... I onih 40 dana da nekako preguram sa citavim zivcima:))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 8:49:54
AzraB
bas ti se ne da nikako da ode..uhhh najgore sto tvoj mm nece da s njim poprica, on bi mogao rijesiti citavu situaciju.. Nemoj se draga sad sekirati, cuvaj se jos par dana aBd i eto bebice, ona je sad najvaznija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 9:26:22
AzraB
IZVORNA PORUKA: luela
posto vidim da imas iskustva s ginekologijom na Jezeru, reci mi da li je potrebno da se narucujem na pregled, nemam nikakvog odredjenog doktora? Trebala bih i ja u ponedjeljak otici usla sam u 37 sedmicu, maloprije sam zvala gore kaze mi zena nazovite iza 2 guzva je ogromna (u to nisam ni sumnjala )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 9:54:00
LieToMe RR
Jutro... novi kolacic
I u prvoj trudnoci sam vas citala samo eto nikako da se prijavim. Sad sam 16+4 (druga trudnoca), trudnocu vodi dr. Divanovic, do sad smo prosli sve moguce testove i preglede (urin, kks i one ostale hepkove , radila i dabl test)...sve je u najboljem mogucem redu sem konstantnih mucnina i povracanja (pijem reglan i bedoxin) i cinjenice da sam jos uvijek na -2 kg u odnosu na pocetnu kilazu...ali eto guramo nekako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:01:52
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro... novi kolacic
I u prvoj trudnoci sam vas citala samo eto nikako da se prijavim. Sad sam 16+4 (druga trudnoca), trudnocu vodi dr. Divanovic, do sad smo prosli sve moguce testove i preglede (urin, kks i one ostale hepkove , radila i dabl test)...sve je u najboljem mogucem redu sem konstantnih mucnina i povracanja (pijem reglan i bedoxin) i cinjenice da sam jos uvijek na -2 kg u odnosu na pocetnu kilazu...ali eto guramo nekako
Radujem se novim druzenjima i razmjeni iskustava
Dobro nam dosla,zelim ti skolsku trudnocu i da sto prije akoBogda prodje A i sa terminima smo u par dana pa cemo se trkati ,samo napisi tacan datum da te nasa alman stavi na listu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:04:48
M.A.M.
Ostale loptice kako ste mi jutros,ja se spremam na kontrolu,bas se vijek unervozim,kad dodjem tamo zaboravim i sta sam trebala pitati dr Bejbibi draga nije djever vrijedan tvoje svadje sa m,pokusaj nekako da mu das do znanja da si ti sad najpreca i beba i da nisi raspolozena da igras oko djuturuma besposlenog,izvini na ovim rijecima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:07:41
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro... novi kolacic
Dobro nam dosla,zelim ti skolsku trudnocu i da sto prije akoBogda prodje A i sa terminima smo u par dana pa cemo se trkati ,samo napisi tacan datum da te nasa alman stavi na listu
Hvala na dobrodoslici
Kod mene je prva trudnoca i porod bili ko iz bukvara (sto bi rekao Nakas) na porod dosla u pola 9, porodila se u 10:10, beba izletila za 10 minuta, ja imala samo 2 koncica, 5 dan nakon poroda isla ganjat sa muzem papirologiju za porodiljsku naknadu
Jos mi Divke nije rekao tacan datum poroda (do duse on to i ne govori) ali u prvoj sam se porodila okruglo 39+6, po toj nekoj logici porod je nekad krajem augusta, 40 sedmica pada 24.8. Ali s obzirom da sam imala problema sa grlicem koji je u 5tom mjesecu nestao i da sam od 6tog bila otvorena uspjeh je bio sto sam uopste dogurala do 40te sedmice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:11:30
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro... novi kolacic
Hvala na dobrodoslici
Kod mene je prva trudnoca i porod bili ko iz bukvara (sto bi rekao Nakas) na porod dosla u pola 9, porodila se u 10:10, beba izletila za 10 minuta, ja imala samo 2 koncica, 5 dan nakon poroda isla ganjat sa muzem papirologiju za porodiljsku naknadu
Jos mi Divke nije rekao tacan datum poroda (do duse on to i ne govori) ali u prvoj sam se porodila okruglo 39+6, po toj nekoj logici porod je nekad krajem augusta, 40 sedmica pada 24.8. Ali s obzirom da sam imala problema sa grlicem koji je u 5tom mjesecu nestao i da sam od 6tog bila otvorena uspjeh je bio sto sam uopste dogurala do 40te sedmice.
Sto mi je drago kad procitam da je neko imao tako lagan porod jos sa prvom bebom,odmah kontam i ja cu tako ,a sto se tice grlica i ja strahujem od toga ali eto hvala Bogu kod tebe je sve proslo dobro,ja vjerujem da ce ti jos lakse biti s drugom bebicom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart 13.3.2015 10:20:20
LieToMe RR
Kod mene je bilo problem sto je beba od starta bila jako nisko i teska i duga (curica 4 kg 55 duga) a i ja iskreno govoreci nisam smanjivala kretanje nego sam svaki dan hodala, obavljala sve kucanske poslove i trajalo je tako dok me Divanovic nije dobro naruzio i poslao na strogo mirovanje uz upotrebu boba (one sto su kasnije zabranili i apaurin). I ova bebica je podobro duga i nisko ali za sad je grlic ok, mada je Divanovic oprezan i kaze s obzirom da smo imali problem u prvoj moguce je da se ponovi pa ce biti na oprezu (obicno kazu od 20 sedmice glic krene da se skracuje rapidno). Ja sam od 7 mjeseca bila 2 prsta otvorena, na porod sam dosla puknutog vodenjaka i 9 prstiju otvorena (vodenjak je pukao malo poslije pola 8 ujutru, uspjela sam i da se nasminkam i istusiram i da svratimo na pumpu iako je muz vec sve u 16 histerisao da nisam normalna ) i da se porodim u 10:10
Nakon poroda Nakas mi je rekao da cu sa drugim od pocetka 9tog morat kruziti oko OBS valjda drugi bude jos laksi (iskreno ne vidim kako bi bio u odnosu na prvi ).
Do duse ja po prirodi nisam panicar a imam visok prag bola.
< Poruku je uredio LieToMe -- 13.3.2015 10:22:07 >