Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Predat cu nakon ovog sto sam procitala iako je doticna doktorica Indira rekla da ce svi koji predaju uredno dobit odbijenicu, jer su na dodatnom sastanku upravnog odbora dogovorili da vremenski ogranicavaju na 12mjeseci....I kaze ona meni ne vidim u cemu je problem kada cete svakako ponovo radit pa kad predate s "friskim" papirima nece bit problem dobit cete refundaciju..Ovako mi je rekla od rijeci do rijeci.
Nisu se nadali da ima ovoliki broj neplodnih...ocigledno su skontali da ima previse parova a para malo... ti imas pravo predati, to ti ne mogu osporiti, a neka pisu odbijenicu, a mi cemo uloziti zalbu...
Sve mi je jasno, ali zasto su odobravali parovima koju su bili u postupku prije par godina,,,po kom kriteriju su oni dobili novac, po kriteriju poznanstva...drugacije ne ide...oni su izgleda iz pocetka odobravali svima pa kad su vidjeli da je zahtjeva mnogo e onda su se dosjetili to nekako ograniciti....
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
Tako je, i kaze ona meni, ne vidim zasto se bune parovi koji ne dobiju refundaciju jer nisu bitniji parovi koji se bore s steriliterom nego oni koji boluju od raka. Prece nam je nekom spasit zivot refundirajuci novac za lijek, nego paru koji nema djecu.. wtf... Al to smo mi...i nasa posla... i onda se zale na bijelu kugu i sl..uzas..
Tako je, i kaze ona meni, ne vidim zasto se bune parovi koji ne dobiju refundaciju jer nisu bitniji parovi koji se bore s steriliterom nego oni koji boluju od raka. Prece nam je nekom spasit zivot refundirajuci novac za lijek, nego paru koji nema djecu.. wtf... Al to smo mi...i nasa posla... i onda se zale na bijelu kugu i sl..uzas..
Hahahah shvati nju molim te lijepo, ogledao naseg zdravstva, ma drzave u globalu....tko li je nju nastelio na mjesto pa da tako pametuje...ti predaj zahtjev i pokusaj da istjeras svoje...sta ima bolje spasit zivot nego dat vama,,,pa sta smo to mi gubavci
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
Sram i stid da je bude...a ko ju je doveo..pa stranka, zna se... Mislim, kakav je to rezon, ako su vec donijeli Odluku o refundaciji, neka je i ispostuju...ne bi je donijeli da nisu imali novca za takve stvari... Sigurno jesu prioritetniji slucajevi, tj. pacijenti s tumorom...ali mi nismo trazili da nam daju nista na ustrb njih - UO je sam donio odluku.
i ja sam se borila sa neplodnoscu, i nikad nisam marke ni od kog dobila, vec smo sve mi platili. ali i mene da pitas, ja mislim da su prioritet oni koji imaju maligna oboljenja od nas neplodnih. tako da mislim da komentar "WTF" nije ni malo na mjestu i iskreno sam razocarana takvim stavom jedne trudilice . naravno, da smo kakva drzava i da se ne krade onoliko koliko se krade, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge, jer je i jedno i drugo prioritet. ali da nekog osudim na smrt ili kraci zivot zato da bih ja dobila dijete, neka hvala! opet ponavljam, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge pa i za trece indikacije, i nismo mi krivi za njihove odluke koje donose, ali svejedno... tvoja izjava mi je bila
Aavalon vjerujem da nije amela mislila nista lose i ja sam prokomentirala u tom fazonu, zao mi je ljudi koji su obolili od malignih oboljenja ali nisu neplodni parovi krivi za to, njima njihova sudbina nama nasa, svakom je njegov problem najgori...krivi su oni sto donose takve odluke i otkud njoj za pravo da rasudjuje kome su pare potrebnije....
i ja sam se borila sa neplodnoscu, i nikad nisam marke ni od kog dobila, vec smo sve mi platili. ali i mene da pitas, ja mislim da su prioritet oni koji imaju maligna oboljenja od nas neplodnih. tako da mislim da komentar "WTF" nije ni malo na mjestu i iskreno sam razocarana takvim stavom jedne trudilice . naravno, da smo kakva drzava i da se ne krade onoliko koliko se krade, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge, jer je i jedno i drugo prioritet. ali da nekog osudim na smrt ili kraci zivot zato da bih ja dobila dijete, neka hvala! opet ponavljam, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge pa i za trece indikacije, i nismo mi krivi za njihove odluke koje donose, ali svejedno... tvoja izjava mi je bila
Draga Avalon, ja se izvinjavam ako sam uvrijedila tebe ili bilo koga s ovim, nego wtf se odnosilo na ukupno izjave doticne doktorice Indire o ubjedjivanju mene da nema sanse da dobijemo redundaciju. I naravno da su maligna oboljenja preca od sterilita, i moj MM kaze, halal bilo svaki dinar od refundacije ako ce otic onima koji boluju od tih oboljenja...a ne po prijateljskoj osnovi, rodbinskoj opet na refundaciju za vantjelesnu, a ne refundacija za lijek nekog ko boluje od tumora i sl.
Jos jednom se izvinjavam, i kazem halal bilo svaki dinar i nikad ja ne dobila refundaciju ako ce zaista ta sredstva otici nekom kome je potrebnije,..tj.nekom refundirat za lijek ko boluje od malignih oboljenja...al ako ce meni neko mazat oci s tom pricom, a redundirat svojoj prijateljici, ili od rodjaka prijateljima a mene odbijat...eh to je meni wtf-.. sorry jos jednom
AmelaRR, onda nisam razumjela tvoj komentar, do mene je, izvini... ja se apsolutno slazem s tobom, da se pare daju po kojekakvim rodbinskim vezama a ne po objektivnim krierijima, i gdje treba da se daju i gdje ne treba. mislila sam da smatras sterilitet prioritetom nad malignim oboljenjem, ali drago mi je da tako ne mislis jer mi trudilice ako sta znamo cijeniti onda je to zivot. bilo da je novostvoreni zivot, ili zivot koji se rodio prije 70 godina, znamo da je neprocjenjiv. izvini jos jednom sto sam te pogresno razumjela, suborko moja
Dobro jutro, Prije svega lijep pozdrav svima. Imala bih pitanje za one koji su postupak vec prosli..Imam lagane grceve nakon ET, da li je neko imao slicnih iskustava? Inace radjen transfer 5. (2 blastociste).
Draga Salines imam bolove kao pred m.sve kontam sad ću dobit najavljuje hanija dolazak pa onda ništa nema nikakvih bolova ni stezanja pa opet ti kao grčevi blagi preznojavanje.. A kontam rano mi za bilo sta tek 6 dnt blastica