Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.9.2008 1:58:30
maida 28
Cestitke buducoj teti Ja 28 mm27 pokusavamo dobiti oko5mj. imam neredovne pa svaki put se ponadam a ono nista otplacem svoje i idem dalje. Puno mi je lakse kad vidim da nisam jedina s tim problemom. radila sam test u 20 danu ciklusa(toliko o mom strpljenju) pokazala mi se jedna crta i jedna crvena mrlja na drugoj strani, neznam sta bi to moglo biti. danas mi je 29 dan ciklusa i neznam kad opet korisstiti test jer mi mece dodju 20-45 dana. Nemojte mi reci da cekam jos 16 dana, jako sam nestrpliva.Zadnjih par dana imam glavobolju, nesanicu, obilan bijeli iscjedak i osjecam pritisak u donjem djelu stomaka. Zelim nam svima
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.9.2008 9:01:35
budućamama
IZVORNA PORUKA: maida 28
Cestitke buducoj teti Ja 28 mm27 pokusavamo dobiti oko5mj. imam neredovne pa svaki put se ponadam a ono nista otplacem svoje i idem dalje. Puno mi je lakse kad vidim da nisam jedina s tim problemom. radila sam test u 20 danu ciklusa(toliko o mom strpljenju) pokazala mi se jedna crta i jedna crvena mrlja na drugoj strani, neznam sta bi to moglo biti. danas mi je 29 dan ciklusa i neznam kad opet korisstiti test jer mi mece dodju 20-45 dana. Nemojte mi reci da cekam jos 16 dana, jako sam nestrpliva.Zadnjih par dana imam glavobolju, nesanicu, obilan bijeli iscjedak i osjecam pritisak u donjem djelu stomaka. Zelim nam svima
Maida, dobro nam došla Možeš pokušati test ponovo uraditi za sedam dana, ali svaki test urađen prije očekivane se smatra još uvijek nesigurnim. Znam šta znači čekati da prođe taj period nako O do , i sama sam trenutno u tom limbu, pa te mogu razumjeti. Ipak, nadamo se da će novi test koji budeš uradila pokazati ono što želiš . Sretno nam objema
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 18.9.2008 12:51:27
maida 28
Znam buduca mama da bi trebala sacekati dan kad trebam dobiti ali ja to nikad neznam. za regulaciju mjesecnice sam pila Yasmin pilule i sve je bilo ok. onda sam nakon pola godine napravila pauzu i ubrzo kao posljedicu sam dobila cistu na dojci (to mi kaze druga doktorica). pijem macinu travu, samo da mi nepocne nicati iz...... strpicu se jos 7 dana pa cuponoviti test. hvala puno cure na podrsci drzim nam fige za
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.9.2008 15:33:57
maida 28
e buducamama nisam mogla docekati 7 dana pa sam test uradila danas, i bio je naravno negativan imam gotovo sve sumptome trudnoce ali je to vjerovatno pms ili sam si umislila od silne zelje. Danas mi je 34 dan ciklusa i zanima me da li ipak postoji mogucnost da je test pogresio
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.9.2008 20:31:17
meedic
Ne mora znaciti da je test pogresio, ali moze biti da si jednostavno prerano uradila test. Pokusaj ponovo za nekoliko dana i ne predaji se , ja ti zelim jedno jasno ili . Mislim da je ovo testiranjem od zene do zene razlicito, jer sam pratila na drugim stranicama da su neke zene radile sest dana prije test pa im pokazalo pozitivno, dok su neke koje su takoder trudne tek nakon ocekivanog dana men. test pokazao poz.
A poznajem te simptome trudnoce. Ja od kada zelim bebicu nekako svaki mjesec osjecam kao da sam trudna.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 1.10.2008 17:00:06
future mumy
Ja sam nova na ovom forumu(upravo sam se uclanila) i kao i vi pokusajemo ja i moj dragi vec godinu i 2mj imati .dosad nista .Prije 2dana mi je prosla i sad bi trbalo opet u nove pobjede Nedavno sam bila kod doktora i ja i muz-oboje smo imali ureaplazmu,a on jos i klamidiju..popili sumamed oboje,ja vaginalete geonistin..Sad se samo nadat..pokusavam ne misliti puno o tom ali mi ponekad tesko ide..pozdrav svima prisutnima!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 1.10.2008 17:43:57
future mumy
cestitam buducoj teti i ja imam seku 7g stariju od mene i ona ceka prvu trudnocu vec godinu i pol..tako da znam kako se sad osijecas,i ja bi tako bila sretna..
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 1.10.2008 21:46:50
Anoniman
da se mozemo nekako zamjeniti,vi se borite oko zatrudnjivanja,a meni se to lahko desi,dovoljno samo jednom da nepazimo i gotovo-postalo me strah,bjezim od MM.imam troje malo,sve jedno za drugim rodeni.imate li kakav dobar recept ili da idem do 10 -stvarno neznam sta je samnom,jeli to normalno-ni mojoj doktorici nije jasno da se to tako lahko desava .
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 9.3.2009 11:17:52
Vedica
prijenos posta sa slicne teme
IZVORNA PORUKA: NINA 3 Drage moje... Neznam da li je nekada tema poput ove bila na forumu, ali ja bih htjela pročitati vaše komentare na ovu temu i vaša iskustva. Napomenula bih da sam hvala Bogu sretna u braku i volim svog muža ali ja lično nisam skoro nikad opuštena tokom odnosa tj. misli su mi... neznam kako bih definisala. Da li je po vašem mišljenju opuštenost toliko važna za začeće??? Imate li neki dobar trik da se to prevaziđe?
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 12.3.2009 23:20:14
Vedica
prijenos posta
IZVORNA PORUKA: lilla_22
cao svima nadam se da se ne vracam na temu jer sam se tek ukljucila na ovaj forum molila bih vas da mi pomognete .u braku sam 4god i od prilike prije 1,5 god smo poceli da radimo na bebaci al do sad neuspijesno ,na pocetku sam imala problema sa mengom pa sam i hormone vadila posto sam malo deblja .moj prvi ginekolog bila je dr. nejra pasic .pa nakon razni prica koje sam cula ,sa preporukom moje prijateljjice kojoj je pomogao dr jasar prezime sam zaboravila uglavnom ginegolok iz poliklinike sanas-ei nakon papa testa dijagnostike rekao mi je da je sve uredu ,neznam sta da radim opteretila sam se i previse ,pa bi vas molila ako set cule za clearblue ovulationstest jel pouzdan i gdje se moze kupiti u sarajevu ..... pusek
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 19.3.2009 19:49:02
ledy blue
mi smo 6,5 god. u braku, ispocetka nismo zeljeli djecu,,, a od prije par godina se ne cuvamo,al nije uspjelo a nekih zadnjih 6 mjeseci smo pod ljecnickim tretmanom pa eto nadamo se najboljem
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 21.3.2009 19:29:33
feniks
Ćao,pozdrav za sve trudilice .Ja sam nova na forumu.4godine sam u braku,u početku sam mislila da se podrazumijeva da ću ostati valjda tako treba.Međutim iz mjeseca u mjesec počela sam da se brinem.Nakon kraćeg vremena obavila sam pretrage i kod mene je sve ok.ali kod mm je manjak progresivno pokretnih spermatozoida.Svašta pijemo ,malo mu se nalaz poboljšao ali neznamo od čega.Prošli mjesec mi je mckasnio 7 dana.Na UZ sam bila i moj gin mi je rekao da dođem za 7 dana.Imala sam g est vrećicu koja je bila prazna.Bila sam jako razočarana ali opet se nadam da šansa postoji .Ako neko ima slično iskustvo voljela bih da mi se javi.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.3.2009 14:26:27
palcica33
Dobar dan. Ja sam sasvim nova na forumu, ali vas čitam već nekoliko sedmica. Jako ste pozitivne, pa sam rešila da se učlanim Imam 33 godine i javljam se iz Makedonije. Imam 13 godišnjeg sina , i jako, jako želim jednu bebicu. Ja i MM intenzivno radimo na slučaj dva meseci. Danas mi je zadnji dan mens i od sutra krecem u akciji. Nadam se da sam primljena u vaš klub. Puno toplih pozdrava vam šaljem i obaveštavam vas da ne očekujem 19 Aprila.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.3.2009 14:43:40
Leva
Dobro dosla palcice33. Ako zelis da budes na spisku aprilskih borki odi na temu Zelimo novog clana i tamo ces naci Vjestice ne ocekujemo u aprilu. U svakom slucaju zelim ti puno srece. MM i ja trudimo se za nasu bebu vec 2.5 godine i nadamo se da cemo uskoro ugledati nas prvi plusic
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.3.2009 14:53:51
lely
Vec duze vrijeme citam ovu temu i sve se pitam sta li bi Boze mogla napisati da pomogne ovim zenama.Sve ste tako jake i pozitivne,ja vam samo mogu reci da vam od srca zelim .Citacu i dalje, pratiti vas i naravno podrzavati,samo tako nastavite
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.3.2009 15:23:15
ana08
Hej Leva, i ja pokušavam dvije i po godine. Iskreno, meni je svega dosta. Čini mi se da sam došla do granice kada više ne mogu...Dosadili su mi i ginekolozi i stalne pretrage i mjeseci i dani koji se samo broje po ovulaciji i čekanju...Još samo nisam radila laparo i postkoitalne testove i iskreno razmišljam da kada i to završim idem na inseminaciju ili vještačku. U ovom momentu bih najradije digla ruke od svega, jer imam osjećaj da sam "izgorila" u želji za svojom bebicom. Izvinite što sam ovako pesmistična, ali teško je boriti se iz mjeseca u mjesec i stalno trpiti nova razočarenja...Kao da si kažnjen, a ne znaš zbog čega!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 23.3.2009 15:38:07
Leva
Ana08 znam da ti je svega preko glave i meni je vjeruj mi ali nekako postajem samo tvrdoglavija iz mjeseca u mjesec i sada samo cekam da se pretvorim u magare Mi smo bili na ciljanim uz stimulaciju Klomifenom i ako se po obicaju i u ovih pet dana koliko imam do kraja ciklusa nista ne dogodi idem pocetkom aprila na inseminaciju. Ovdje ces naci zene koje imaju slican problem http://www.ringeraja.ba/forum/m_228906/mpage_81/key_/tm.htm pusica