Gigana
|
Ama nama je najveći problem taj što je mali iz dana u dan sve gori i gori po pitanju ponašanja (ja lično za to krivim ovu našu tetu čuvalicu, jer ona ne može ništa da mu odbije zaboga). Naime, zadnjih nekoliko dana je počeo svaku noć da nam priređuje scenu plakanja, vrištanja, bacanja po podu, histerisanja i prosipanja huje, a sve to zato što mu se u tom trenutku nešto zabranilo (npr. nisam mu dala da baca stvari iz ladice - kako sam samo bezobrazna ). Dijete je po cijeli dan sa svojom tetom, koja mu ugađa u svemu. Ja sam joj nekoliko puta skrenula pažnju na to, rekla sam joj da ga mora i zaružiti i ne dati mu sve što on hoće, jer kad mi dođemo s posla, on bi nam po glavi skakao, a onda kad vidi da ne može, dijete je jednostavno zbunjeno (pošto mu je to kod nje prolazilo) i naravno da svoje nezadovoljstvo izbacuje kroz plač i histeriju. Iz svih ovih razloga sam počela razmišljati o obdaništu, kontam, možda bi se tu "ispuhao", potrošio energiju, skontao da ne može uvijek dobiti sve, itd.. Mama me, opet, ubjeđuje da to ne radim, da idu ljepši dani, da se može družiti sa djecom i u parku, itd.. Inače, što se tiče ove tete čuvalice, ja sam stvarno zadovoljna u svemu osim u navedenom. Ona mu i kuha i pazi ga, izvodi ga van, čuva ga kao da joj je rođeni. Sve je to super, ali samo mi smeta što mu popušta i ide niz dlaku. Eto, ne znam, drage moje, u velikoj sam dilemi šta da radim. U svakom slučaju, hvala vam što ste podijelile svoja iskustva sa mnom. Rado bih ih čula još, ako ih ima.