Purplica
|
EH, da se i ja stupasim Moja je trudnoća krenula divno, sve krasno.. Nakon toga stres na poslu i 2 smrtna slučaja... Uočen mi je miom, i prepisan dobraston 2x na dan ujutro i navečer. U 12. sedmici trudnoće nakon posla sam obilno prokrvarila, ali baš obilno (uložak pun od vrha do dna, svježa krv) Već sam tad pomislila da je gotovo.. Prilično sam mlada, 24 godine, zdrava prava,nalazi uredni -.- . Momentalno sam otišla dokoru gdje su mi rekli da mi je baba ok, ali da imam hematom. Rekli su mi da odmah popijem 4 dabrostena i stavim 2 ultrogestana. Od tad sam na terapiji 2x na dan dabrosten ujutro i navečer, te svakih osam sati na dan po 2 ultrogestan vaginalno. Na posao više nisam ni otišla. Nakon tog krvarenja, nisam sebi 5 dana dolazila, samo sam spavala i ležala. ( i dan danas ležim, ali ono je bilo kao neko bunilo) Valjda sam bila hronično izmorena.. U 15. sedmici sam sada, i nekidan sam primjetila 2 kapi krvi na gaćicama, Nakon toga opet smeđi iscjedak, čišćenje kao i prvi put. ( da napomenem da sam se taj dan vozila autom i u jednom trenutku smo udarili u nešto na putu, čovjek nikako to nije mogao vidjeti, a prilično smo skoknuli) I dalje ležim, ležim i samo ležim, i pijem ove tablete i stavljam :) Malo je reći da sam depresivna, ubija stvarno ovo, ovaj konstantan strah i neizvjesnost.. U 16. hefti idem opet na pregled, ali meni se čini da je ovo više od žene do žene.. jer meni se hematom očito stvori čim nogu podignem. I čuvam se koliko mogu naravno, ali ne mogu se nikako ukipiti konstantno, primoran si da se malo ..barem minimalno krećeš. (kupanje, obroci, pregledi) A mrdanje u snu da ne spominjem. Istraumirana sam, malo je reći. I btw rekli su mi u 14. sedmici da im se čini da je dječak <3.
|