Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 8:16:08
ElmaB
Vecina Hippovih kasica i onih koje su pakovane u kutiji i prave sa vodom ili ad mlijekom, namijenjene od 4. mjeseca, su bez glutena. Ja imam jednu Hipp-ovu probiotic sa vocem, ali od 8. mjeseca i ona je sa glutenom. Uglavnom, mogu se naci ukusne i raznovrsne koje ne sadrzavaju gluten!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 11:29:00
mišur
Luka je juče doručkovao zobene pahuljice, ručao brokoli, proso i tikvicu sa teletinom, a za večeru Nestle kakao. Jutros je jeo palentu sa pavlakom, ručaće mahune i krompir sa piletinom, između sokić od kruške, i još neku voćkicu, a za večeru ćemo još vidjeti..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 11:37:45
MirelaK
Drage moje forumasice, moj sin ima 4,5 mjeseca. Pocela sam mu davati jabuku i bananu i neku hippovu kasicu za laku noc. <sad me zanima sta mi je slijedece na redu,...kad ide povrce ili riza i sl?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 13:52:46
mišur
Elma, jesi li kad pravila dječici plazmu sa mlijekom? Onako samu...Kao poseban obrok.. Ja sam probala jednom dati Luki, ali mu se nije svidjelo. A do sada sam mu ubacivala u voće po kašičicu dvije i jeo je...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 18:32:32
new mama
Cao svima ja sam bebi pocela sa dohanom od 5 mjeseci,za par dana ce napuniti 6 pa me interesuje da li bi joj smjela polako poceti davati neke zitarice,ili medolino,cokolino itd,sad zasad smo probali ono standardno mrkvica,krompir,tikvica,banana,jabuka...............Pozzzzzz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 18:39:26
ElmaB
Cokolino je namijenjen od 8, mjeseca, ali imas drugih proizvoda koji su namijenjeni od 6. mjeseca. Frutolino, medolino i keksolino, mogu od 6. mjeseca. Tako sam i ja radila! I, zitarice, naravno smijes!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 18:42:02
adannn
Ja sam svojoj od 6 mjeseca davala rižolino,grisolino a čokolino od 9 ili 10 neznam tačno kako piše na kutiji,i eto hvala Bogu sve je doro prihvatila,sad jede ko prava cura,sve kao i mi...Sretno draga sa uvođenjem novijih namirnica i samo polako sve će to ona isprobati.Ovdje možeš naći korisne savjete,meni je ovaj forum puno pomogao pa se nadam da će i tebi biti od koristi....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 19:04:42
new mama
E hvala vam puno ja njoj sad dajem jedino hipp baby first milk pap,pa cemo sad lagano poceti i sa tim... samo ako neko moze jos da mi odgovori sa koliko ste bebici poceli davati treci obrok,jer ja bebi sad dajem ujutro voce,a popodne povrce...hvala,pozzzz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2009 20:45:07
ElmaB
Mislim sa nekih 9-10 mjeseci, jednostavno mi nisu htjeli flasicu po danu, a bili su gladni i tako, krenem sa obrokom, i to je to! Sada su potpuno naviknuti na takav rezim ishrane!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 8:11:46
mukica
7 h Aptamil 120 ili 150 ml kako mu se cefne 10 h zitarice ili keksolino ili frutolino a probali smo i cokolino 13 h slani obrok supa obavezno sa nekim povrcem 16 h Aptamil 120 ml 18 h nocna kasica 21 h Aptamil i abu ba
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 8:50:59
mišur
I ja sam sa nekih 10 mjeseci uvela četvrti obrok...Više je to užina.. Ujutro oko 6h pije mlijeko, oko 9h je doručak(uglavnom slani), a oko 11h mu iscijedim neki sokić.. U 13h ruča neko povrće i meso, a onda oko 16h slijedi užinica-neko voće.. U 19h večera neki Nestle ili Lino, i onda popije mlijeko pred spavanje. Znači dva puta pije mlijeko i ima četiti obroka, i taj raspored nam super funkcioniše.. Nekada mu između dam plazmicu ili neko voće da gricka...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 10:58:03
sanja.sa
da se i mi javimo na ovoj temi sa pet i po mjeseci smo poceli polako da upoznajemo voce i povrce i za sada smo papali jabuku, krusku, bananu, krompir, rizu, tikvicu, mrkvu
gledam ove tabele nadohrane i sada u sestom mjesecu bih mu mogla dati breskvu, kajsiju i sljivu, a sada im nije sezona. breskvu i kajsiju mogu naci u kasicama i dati mu da proba, ali sljivu nisam vidjela. pitanje za iskusne mamice je da li ste vi svojoj djeci davale suhu sljivu, tj. smjem li mu to dati i ako jeste kako ste je spremale? hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 11:13:23
Crvena
IZVORNA PORUKA: sanja.sa da li ste vi svojoj djeci davale suhu sljivu, tj. smjem li mu to dati i ako jeste kako ste je spremale? hvala
Ja sam davala suhe sljive, skuhas ih u vodi nekoliko minuta, ogulis i ???? Neke mame pasiraju, a neke ne Ja sam u pocetku pasirala, dodam malo AD mlijeka njam njam. Pazi na stolicu, kada budes davala sljive. Ja sam u pocetku najcesce davala zajedno sa bananom. Javice se mame sa jos savjeta, sigurna sam. A imas i Hippovu kasicu (sljiva)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 11:16:42
Daja_sa
Sanja.sa...moja bebara je mjesec dana mladja od tvoje i isto smo poceli sa upoznavanjem novih okusa...Skoro pa sve isto je probala i ja sam joj vec davala sljivu...nasla sam gotovu Hipp kasicu od sljive...Imas je kupiti u Mercatoru ili DM-u...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 11:23:34
mišur
Ja sam šljivu uvela sa nekih 6-7 mjeseci, ali je bila sezona, pa je jeo svježe šljive. Kasnije sam pravila i suve, u kombinaciji sa jabukom ili bananom. Imaš kupiti gotovu kašicu, od Hipp-a i Fruteka...pogledaj u malo bolje snabdjevenim prodavnicama...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2009 12:30:32
sanja.sa
hvala vam na odgovorima. znaci mogu dati suhu sljivu u kominaciji sa bananom ili jabukom , super.
ja sam trenutno u svicarskoj i ovdje vjerovali ili ne nema u ponudi hipp sljiva. prvo sam mislila da nema u ovim prodavnicama gdje ja gledam, ali onda sam otisla na hipp.ch i nestlebaby.ch i stvarno nemaju u ponudi sljivu! zasto ne znam