|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
17.10.2014 9:02:02   
palachinken
bella, zavjesa je odlična! Tačno to hoću, daj malo pojasni ili pošalji u pp link ili nešto!

salmy, komoda je fantazija!

Svaka čast žene!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1726
17.10.2014 9:43:15   
hatepsut
user posted image cure za stolice,komode,zavjese,ramove i sve ostalo!

Palac,ja imamvakvu kupila sam gotovu(to da imam semu kako raditi nije bila nekih para) provucene su ove kao spagice od vrha,kod mene na dnu ima kao neka plasticna cjev.kod drugarice montana radila,iz djelova koliko su prozori i na dnu imaju tanje letvice(vjerovatno da bi stajle) kod nje ima vise onih kanalica na garnizi pa je napravila vise djelova sirine oko 0,5m.a opet druga drugarica je prosila traku ovu za zavjese od vrha prema dnu u razmacima oko 30cm i samo povuce onaj konac /nadam se da me razumijes

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1727
17.10.2014 10:04:54   
ziki
Za rimske zavjese ima ovaj link dosta dobro pojasnjeno
http://www.nekretninebl.com/uradi-sam-rimske-zavjese/

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1728
17.10.2014 10:17:35   
palachinken
Vidjela sam ovaj tutorial, tako nesto i ja planiram.
Vidjela sam još lakši , gdje se PVC žaluzina preradi, ali je pranje malo nezgodno onda.
Ma imam neku viziju šta i kako.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1729
17.10.2014 10:48:54   
bellla
Palacinko, ova moja je najjednostavnija moguca verzija rimske zavjese.

Inspiracija mi je bila ova zavjesa http://www.oleanderandpalm.com/2010/10/roman-shades-101.html , s tim da sam ja promjenila neke stvari,pojednostavila,tipa kod mene je gore ona traka sa kukicama za normalnu karnisu,kroz koju sam ja dodatno provukla jednu usku drvenu letvicu ,da bude lijepo ravno,isto sam uradila dole na dnu,ubacila tu letvicu.
Onda,napravila sam da se veze rucno,podignes na zeljenu visinu i zavezes,s tim da cu sad kad budem radila raditi onaj fazon sa zaluzinom,mislim da je puno ljepse,prakticnije,hahaha a i ostalo mi je ovog cvjetnog materijala za stolice sto sam radila.

http://littlegreennotebook.blogspot.com/2009/02/make-shades-out-of-mini-blinds.html

Be happy,it drives people crazy!

Neposredna veza do poruke: 1730
17.10.2014 10:54:55   
bellla
Damma boja je obicna bijela mat boja za drvo,ona sto izgleda kao krec,bez sjaja,i onda kad sam zavrsila sa njom,premazala sam lakom, user posted image za sjaj user posted image

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1731
17.10.2014 11:01:27   
palachinken

IZVORNA PORUKA: bellla

Inspiracija mi je bila ova zavjesa http://www.oleanderandpalm.com/2010/10/roman-shades-101.html , s tim da sam ja promjenila neke stvari,pojednostavila,tipa kod mene je gore ona traka sa kukicama za normalnu karnisu,kroz koju sam ja dodatno provukla jednu usku drvenu letvicu ,da bude lijepo ravno,isto sam uradila dole na dnu,ubacila tu letvicu.
Onda,napravila sam da se veze rucno,podignes na zeljenu visinu i zavezes,s tim da cu sad kad budem radila raditi onaj fazon sa zaluzinom,mislim da je puno ljepse,prakticnije,hahaha a i ostalo mi je ovog cvjetnog materijala za stolice sto sam radila.

http://littlegreennotebook.blogspot.com/2009/02/make-shades-out-of-mini-blinds.html

Gledala sam oba ova user posted image
Taj drugi mi je super jednostavan ali kako se pere? Vjerovatno lijepiti sekundarnim pa bi se moglo onda ručno oprati.
I vjerovatno raditi i postavu, da se ne vidi ljepilo iz sobe.
Samo mi je problem gdje naci PVC žaluzinu od 140cm. Eventualno 120. Ako neko negdje vidi, nek mi javi!

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1732
17.10.2014 11:01:35   
muaaa
Odlican je ovaj link....i meni se jako svidjaju ove zavjese,pa nekada ih i uradim...a bella ti si ih super uradilauser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1733
17.10.2014 11:02:53   
muaaa

IZVORNA PORUKA: palachinken

Gledala sam oba ova user posted image
Taj drugi mi je super jednostavan ali kako se pere? Vjerovatno lijepiti sekundarnim pa bi se moglo onda ručno oprati.
I vjerovatno raditi i postavu, da se ne vidi ljepilo iz sobe.
Samo mi je problem gdje naci PVC žaluzinu od 140cm. Eventualno 120. Ako neko negdje vidi, nek mi javi!

Ja ipak ne bih radila ove druge....treba ih opreti,kako rucno?Ne bih bilo prekticno..neznam a lakse jeste izgleda

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 1734
17.10.2014 11:05:25   
palachinken
Možeš zalijepiti čičak traku na žaluzinu, a zašiti na postavu zavjese. Tako bi se mogle skidati. Isto tako i čičak traku na garnižu.
Ne mogu se ni ove prve skidati, jer su zakucane za garnižu.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1735
17.10.2014 11:11:00   
bellla
Cure,ja ih uopce nisam kontala lijepiti,mislila sam to mjesto gdje ce biti taj dio zaluzine,prositi ono dole i gore u i onda je samo ubacis unutra,kad trebas prati,samo izvuces(tako ja sa ovom ove drvene letvice,kad perem samo izvucem,poslije vratim,i nikakav problem)s tim da bi naravno trebala jos jedna duzina materijala sa unutrasnje strane da mozes to prositi sa masinom :) to moze biti bilo koji materijal,mislim cijenom prilagodjen.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1736
17.10.2014 11:24:57   
palachinken
Kontam šta misliš bella, ali je smisao ovih PVC fazona da ostane ona traka koja ide kroz žaluzine. Tako da ne znam kako da ih, zbog trake, uvučem u te džepove, a da ne moram razhebati sav sistem pri skidanju.

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1737
17.10.2014 11:41:06   
bellla

Kontam šta misliš bella, ali je smisao ovih PVC fazona da ostane ona traka koja ide kroz žaluzine. Tako da ne znam kako da ih, zbog trake, uvučem u te džepove, a da ne moram razhebati sav sistem pri skidanju.

Da,u pravu si,to sam skroz smetnula,onda je tvoj prijedlog sa cickom najbolje rjesenje,a ako je zavjesa providna,staviti podstavu,iako mislim da je najbolje u startu uzeti neki deblji i gusci materijal.

Neposredna veza do poruke: 1738
17.10.2014 11:58:34   
elmaL
bella, salmyodlicno zene, svaka castuser posted image

salmy ovi okviri su predobri, i komoda je odlicna. Kako si radila ove ladice?

bella da li ima negdje kupiti kontrukciju ili ovo gore sto se kaci zavjesa?
Planiram ih staviti u dnevni, odavno mi se svidjaju, mogla bi mi ih mama sasiti, ali ne znam kako se postavljajuuser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1739
17.10.2014 12:44:28   
Super Beba
Dok nisam vidjela ove, nisam ni znala da u kući imam rimske zavjese user posted image
Uglavnom, meni je to svekrva sašila (ona se inače razumije u to) :))

Ne čini mi se uopšte komplikovano - s gornje i s donje strane je uvukla dvije deblje letve, a s lijeve i desne strane je provukla kanap, pa kad se navuče, ovako se srolaju :)
(jesam "stručno" objasnila user posted image )
Uglavnom, mogu je pitati kako je to napravila, a mogu i slikati svoje...
Meni su dobre jer se bez problema peru u mašini...Samo izvučem te letve...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1740
17.10.2014 12:48:48   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Dok nisam vidjela ove, nisam ni znala da u kući imam rimske zavjese user posted image

Ne čini mi se uopšte komplikovano - s gornje i s donje strane je uvukla dvije deblje letve, a s lijeve i desne strane je provukla kanap, pa kad se navuče, ovako se srolaju :)

Daj ih slikaj Zleđa i pitaj sveki
user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1741
17.10.2014 12:50:18   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Daj ih slikaj Zleđa i pitaj sveki
user posted image

Haj večeras, sutra postavim slike i objašnjenje user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 1742
17.10.2014 12:51:48   
bellla
ElmaL,- ne znam da li ima uzeti ta konstrukcija,ja sam pravila samo sa vrpcama/spagama.gdje se jedna zasije gore,a druga dole na kraj i onda samo povuces,i zavezes.

Odoh je izvuci pa cu uslikati user posted image

Neposredna veza do poruke: 1743
17.10.2014 13:02:24   
palachinken
bella da li ima negdje kupiti kontrukciju ili ovo gore sto se kaci zavjesa?
Planiram ih staviti u dnevni, odavno mi se svidjaju, mogla bi mi ih mama sasiti, ali ne znam kako se postavljaju

Ima po ovim radnjama što šiju zavjese ili u FIS-u, ali je od 40-55KM po metru dužnom

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1744
17.10.2014 13:20:11   
bellla
Evo

user posted image

user posted image

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1745
17.10.2014 13:49:41   
salmy
Hvala Cure na komentarima i pohvala...ovo je bio velik zalogaj za mene..ipak sam obojila ivericu koja je tamna

elmaL bojila sam akrilnom bojom 3 puta..i zalijepila rizin papir..i sve prelakirala...za pocetnike je lakse raditi sa rizinim nego salvetna tehnika

okvire sam nasla u podrumu..ni manje ni vise sve bile Titine slike u njimauser posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 1746
17.10.2014 14:39:04   
muaaa
Ti Cinko kad budes radila,molom te da ides korak po korak i slikas da na kompletan tuto.postavis...da se bar bella sjetila toga....

Meni nije jasno par stvari vezano za ove sire trakice...jesi li ih svaku posebno nasivala,jer vidim da je ostavljen prostor za donju lajsnu?

Neposredna veza do poruke: 1747
17.10.2014 14:42:24   
palachinken

Evo

user posted image

user posted image

user posted image

E hvala. Ovo je baš jednostavno, nema dodatnih horizontalnih podjela. Nego,gdje ima ovih drvenih oklagijica?
Kontam, da se ne mora uopšte od drveta raditi, nego neke sajle, a za gornju uzeti npr kanalicu od kablova.
muaa, kad skupim materijal, poslikat cu.

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1748
17.10.2014 14:48:50   
canim
Eh nek ste i ovu temu aktivirale user posted image sve vam je super, bella zavjesa je prelijepa i bas prakticna.

Palacinko stolice su ti super, mozes od te kombinacije dezena napraviti i 4 krpice za ispod tanjira kad serviras obrok, ne mogu se sjetiti kako se ono zove user posted image , ili jedan nadstolnjak, onaj uski sto pokriva sredinu stola.

< Poruku je uredio canim -- 17.10.2014 14:59:36 >

Neposredna veza do poruke: 1749
17.10.2014 14:52:53   
bellla
Muaa, imas tri trakice ove dugacke koje idu duzinom zavjese,one su samo zasivene gore,gdje se kaci zavjesa,a ove donje kratke skroz,su nasivene dole kod ovog dzepica za letvicu ovu drvenu.
Duzinom su napravljene rupice kroz koje ide ta vrpca,jednom sa unutarnje,jednom sa vanjske strane,a razmak izmedju rupica ti odredjuje velicinu faldne.
Povlacenjem te dugacke vrpce se zavjesa dize,i onda je samo zavezes na visini koju zelis,sa ovom donjom vrpcom.
Ovaj cvor moze biti i sa unutarnje strane,da se ne vidi.

Palacinko,ja sam to fkt davno radila,ne znam gdje sam kupila te letvice,ali moze i ovo sto si ti predlozila,vazno je da je cvrsto,da ta zavjesa lijepo "pada" da nije onako napuhana.... joj mi izrazauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *