Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 15:31:03
marinčii
UNCHY draga ma kakvo je vrijeme doslo vise me nista ne.cudi,ovaj svijet poludio naskroz. MACA pa kako bi te zaboravile ,tebi se isto primice termin?jel jos radis.?A ja i mucnine smo posebna prica,doktori me samo tjese kao proce kad rodis ,valjda oce skoro pa sam i zaboravila kako je to kad nema mucnine i povracanja vec 6 mjeseci mi je ovako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 15:37:11
maca76
IZVORNA PORUKA: marinčii
UNCHY draga ma kakvo je vrijeme doslo vise me nista ne.cudi,ovaj svijet poludio naskroz. MACA pa kako bi te zaboravile ,tebi se isto primice termin?jel jos radis.?A ja i mucnine smo posebna prica,doktori me samo tjese kao proce kad rodis ,valjda oce skoro pa sam i zaboravila kako je to kad nema mucnine i povracanja vec 6 mjeseci mi je ovako.
Ja sam konacno na godisnjem i evo od ponedjeljka sam u kucnim akcijama pranja i robanja. Cim zavrsim sa godisnjim otvaram aBd trudnicko.... Ne znam sta da ti kazem za te mucnine..ja sam tamo do 28 nedjelje znala povratili...mada mi je kiselina prisutna citavu trudnocu. Do sad sam uspjevala da se i izborim sa njom,ali evo ovo kako odmice sve mi gore...Ja sam i u prvoj trudnoci imala uzasnu kiselinu. Izdrzi jos malo i ti si dobro odmakla....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 18:35:23
vanchi88
cao cure ja sad s kontrole od endokrinologa. Tsh nam 1.5... nalazi svi uredni... bas sam se bila prepala sta ce reci al hvala Bogu sve ok. Gdje andi nestalaa ...generacijo,javi seee
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 18:44:27
vanchi88
ps danas smo punih 28 i usli u 29 nedelju!
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 18:48:45
marinčii
MACA znaci kod tebe krenule pripreme?super draga moja uzivaj sada vala si se i naradila. VANCII super za nalaze da su uredni,kako si ti. Mene maloprije nesto zignu dole jako sreca brzo prodje bas sam se bila prepala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 18:51:38
vanchi88
marinci,cao to su vjerovatno ligamenti jos se sve rasteze ehhee mene danas nesto glava boli, nekad se budim nocu nikako zaspati ili se pred zoru probudim pa dok opet zaspem moram ustati. mozda je i do vremena, cak zahladi,cas ugrije nigdje vezze.. tebe jos mucnine a? koliko ti cessto ides na kontrole kod dr, mjesecno?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:07:41
marinčii
VANCHII a valjda si upravu al bome ja na svaki zig pretrnem ,nisam ovako bila plasljiva u prvoj trudnoci. I ja zadnji dana losije spavam probudim se moram u wc oa onda posle nikako zaspat po sto put se prevrnem. Na kontrole idem mjesecno jos uvijek ,sljdeci tjedan bi trebala ici ,jedva cekam da vidim jel sve ok i jel bebac napreduje jer ja bas slabo dobiham na kilazi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:16:52
vanchi88
vjerujem da je on ok iako ti ne dobijas na kilazi to sve sto uspijes pojesti ode njemu.. da li ti dr kaze otprilike tezinu bebe? ja imam jedan strah i ne znam ni sama zasto .....placenta abruption. ono odvajanje posteljice od maternice, znam da nemam rizik toga, i da se desi u 1% slucajeva ali moram pitati svoju dr da ona meni potvrdi ja sam panicar po prirodi joj....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:17:40
mishkica
Vece okruglice...nadam se da ste dobro i vi i bebice...mi lagano pripremamo i guramo kraju...mene svasta zigucka i boli, najvise lijevi kuk, ali dobro nije strasno...s moba nabada Sve vas ljubimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:20:03
mishkica
Marinchi bez brige ja sam isto dobila na kilazi dosad 8 kg, a dr rece da je 3 i 400 u bebi..pa taman da uzv i malo slaze opet mu dosta, ja se zezam da se hoce ranoje rodit, ko ceto izvalit ako jos puno dobije hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:23:26
marinčii
VANCHI ma nekad si mislil da bi bilo bolje da neznam nizasta samo sr onda ovako plasim ,lupo neznanje i onaj spokoj ovako sto scenarija u glavi odvrtim na svaki bol i zig.ZAdnji put bila sam 25+4 a bebica bila oko 760grama rekao je doktor da je to ok,valjda i sad bude ok. MISCKICE nek si se malo javila....kako ti guras li jesu li kraju priprwme?htjedoh ti reci za zeljezo da probas dzem od kupine bademe i kakao to sve pomjesas i svako jutro dvije kasike pojedes na taste
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:30:37
mishkica
Marinci evo privodim kraju odoh sutra u dm higijenu jos kupiti i spakovati, radim jos slj sedmice abd, a za zeljezo sam napravila sok od kupina i drenjina a i rendam mrkvu cveklu i jabuke pa pijem sok...probam svasta da malo podignem, pa mislim da ce imati efekta, jos i kad malo primirim eto ga hehehe..jesu radovi kraju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:34:39
vanchi88
moje kontrole su sada svake dve nedelje...pa cu ja nju da pitam svasta hehee...kad odem kod nje i kad me pita sta ja se zbunim sva a kasnije se sjetim sta sam kontala imam ovdje jako finu doktoricu, divna i pazljiva zena, medjutim ja se krajem ovog mjeseca selim u drugi grad, i tamo sam vec nasla novog ginekologa......meni bezveze njoj reci da se selim, bojim se naljutice se ehhe.. svakako snjom ne pravim termin vec na salteru u bolnici da li da joj kazem ili da jednostavno ne napravim sledecu kontrolu, koliko god to meni sad glupo zvucilo dok pisem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 19:57:11
ena23
Hej imam pitanje, malo je hitno, je li normalno da se neka iLucevina luci iz mene, oni kao pred kraj menstruacije? Kafenkasto nesto? Nikad prije ovo nisam imala, 10ta sam sedmica, pa sam se bas prepala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:05:23
vanchi88
ena da li kad se brises imas to ili i na gacicama primjetis? da li si imala ultrazvuk vaginalni u skorije vrijeme?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:19:51
rose 87
hello ,ja danas bila na kontroli,pa da podnesem izvjestaj,sve je hvala Bogu uredu,bebica se super razvija,bjezi nam jednu sedmicu unaprijed i trebali bi dobiti jos jednog djecaka ... ena23 mozda nije nista strasno,ja sam imala takav iscjedak u prvoj trudnoci nekada u 7-8 sedmici ali ja bih na tvom mjestu otisla na kontrolu ili nazvala gin. da pitam ako imas tu mogucnost vanchi88 ja bih joj rekla naravno,mislim selis se nema se tu sta ljutiti,lijepo se pozdravite i cao marinchii ti kao da mene opisa,toliko se vise brinem u ovoj trudnoci da nekada jedva cekam da zavrsi i da ako Bog da docekam svoju i da uzivamo....sto kazes lijepo neznanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:33:51
marinčii
mishkice znači polako sve privodiš kraju,ajde neka vala si zasluzila odmor mada će biti kratak al bolje išta nego ništa.Kod na sradovi kraju još zavjese pokačit i tepihe da nam donesu da stavimo i gotovo. vanchii ja bi rekla zeni i lijepo se pozravila,ne bi se ona sigurno naljutila eto i sama kažeš da je divna a i da nije nema se na to šta ljutiti.. ena23 desilo mi se u 8 tjednu trajalo dva dana i,odma sam otišla na pregled poveco mi dozu dabrostona i morala sam mirovati do sljedece kontrole. almond da baš takav bol,znači i tebi se dešavalo?jesi pitala doktora ?šta kaže? rose87 super za kontrolu ,i cestitam na dječaku.Šta veli veliki dječak ?jel mu drago da će dobiti brata?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:35:27
vanchi88
rose, bravo za kontrolu, i za djecaka, jos jedan zimski paketic nam stize, tvoj doduse malo kasnije od andi,marinci,mene samo da je ziv i zdrav i da sve prodje ok do kraja u sta ne sumnjam :) brzo ce to..kao da sam juce na tvom tickeru vidjela 8 nedelja a vidi te sada masala do pola ena nemoj se oko toga brinuti a jos vise da citas i opteretis se, to je vjerovatno ostatak krvi sto je ostao pa sad izlazi, smedje znaci stara krv, ako te ne boli trbuh sve je ok i normalno... ti si na prelazu u drugi trimestar uskoro i mozda malo i jaci rad hormona.. odmoori st vise mozes, ne dizi tesko i uzivaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:39:25
rose 87
ena kazem ti i meni se desilo ali znas da je svaka trudnoca,zena i simptom razlicit...jesam ja do sredine dogurala haha hvala Bogu ali prolazi vrijeme marincii jest mu drago,isao je s nama na uz,dok. mu pokazao prstice,lice, nogice ali on od svega govori samo vidjeo sam bebinu guzu hahaha i on je od pocetka zelio bracu i eto izgleda zelja mu se ispunila a kod vas je isto opet braco jeli tako...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2014 20:41:22
rose 87
vanchi88 hvala draga,ma stizem ja vas polako hahaha ali stvarno vrijeme tako brzo prolazi nekada ne mogu da vjerujem,ma samo da ga docekamo ako Bog da a i vi svoje naravno...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.