veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica inac ja sam strogo protiv djelidbe bilo cije imovine nek svak sebi kuci ha ja , sto bi vesel arekla plati pa se klati :))) uh jest vala al ne znadoh za ova pravila da mladjem sinu idu imovina ja sam za da svak sebi stvori,a ako se ima i nešto zajedničko ako ide super ako ne da ne pada mrtva glava zbog 50-100 m2 mm je eto napravio kuću sa svojim starcima i bratom, 4 etaže naša je jedna i naše su dvije garaže, al je bašta zajednička , ulaz i co sad za sad nemamo problema, svakako sutra i ne bi kćerkama kao udatim ženama savjetovala da žive u ovoj kući,moj savjet bi im bio da rentaju dio svoje kuće a žive kod muža i da za onu lovu od kirije ćosaju, što bi rekli sandže il u prevodu uživaju u slučaju da ispadne neki problem sa svekijevcima il djeverom mi bi iselili, i rentali naš dio, ha ja, ne bi se uopće nadurivala mislim ne znam šta mm misli,al svakako bi bilo kako ja kažem svekrve su inače, gledam okolo sebe,jako dosadne žene, nikako mi nije jasno šta se nekima desi s pameću pa nikako da sidju sa grbače snahi,ok dala si sinu sprat pa šta sad oće od snahe?? da joj isplati u pokornosti,u isšpijanju cjelodnevnih kafica ??? ne razumijem takav tip svekrva kažem po 100 puta hB pa je moja mama o sebi pri sebi, nit bi živjela sa mojim burazerom niti sa mnom,hastal ti, hastal mi o dosadjivanju snahi i zetu govora nema, ta sa nama razgovara i vidja se, uopće nema potrebu ni za heftičnim vidjanjem sa snahom i zetom a moja sveki mene zaista gotivi, ono želi da bude sa mnom dobra,u toj dobroti nekad i pretjera, al meni ne bude krivo,bude mi glupo a ponekad smiješno a dana nema da mi djeca il ja ne dobijemo poklon neki od nje, u hrani,odjeći, ostalim kućnim potrepštima i sl dovoljno je da osjeti da bi Ajša nešto i već sutra je to tu i ja je simpatišem, nastojim skuhati im ručak,počistiti im kuću i sl Jer na drugi način im se ne mogu revanširati obzirom da ona ima sve i svašta i sve bi joj drugo višak bilo, vidim da je na skuhanom ručku,kad dodje umorna s posla zadovoljna naravno to ne radim svaki dan,ne bi da pomisli da ja to moram ;-)