Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:27:59
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
gdje izadjes crvenim grmom dole u dalmaciji ... i bijaca isto ... koliko se isplati ici tim putem ako recimo ides za drvenik?
ako ćeš u Drvenik onda na Prud ili Bijača i isljučuješ se prema Pločama. Ne ići dalje jer onda imaš Vrgorac pa se valja spuštati odozgo. Crveni grm je za Makarsku i taj dio najbolji. ko ide dalje onda ići prema Posušlju, na Imotski pa autoputem dalje.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 12:30:40
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Moja kika bi prespavala pola puta Svitave, u svojoj stolici, tako da i ne osjetimo nju. A niti meni niti mm nije bio problem preko Svitave ići. Mislim da imamo više sela u našoj BH koji imaju gore puteve od Svitave.
Ne moramo ići na selo...udji autom u neku mahalu Bistrika, Sedrenika, Vratnika..... Naš narod samo kuka. ALi ne mogu kad mi kažu nema alternative, ima...e sada, drugo je što nekome ne odgovara to što ima. Onda neka čeka 5 sati na Doljanima.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 12:39:53
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Moja kika bi prespavala pola puta Svitave, u svojoj stolici, tako da i ne osjetimo nju. A niti meni niti mm nije bio problem preko Svitave ići. Mislim da imamo više sela u našoj BH koji imaju gore puteve od Svitave.
Ne moramo ići na selo...udji autom u neku mahalu Bistrika, Sedrenika, Vratnika..... Naš narod samo kuka. ALi ne mogu kad mi kažu nema alternative, ima...e sada, drugo je što nekome ne odgovara to što ima. Onda neka čeka 5 sati na Doljanima.
a zato meni jasno što oni kukaju na Svitavu, meni baš fina
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:23:21
mama75
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
gdje izadjes crvenim grmom dole u dalmaciji ... i bijaca isto ... koliko se isplati ici tim putem ako recimo ides za drvenik?
ako ćeš u Drvenik onda na Prud ili Bijača i isljučuješ se prema Pločama. Ne ići dalje jer onda imaš Vrgorac pa se valja spuštati odozgo. Crveni grm je za Makarsku i taj dio najbolji. ko ide dalje onda ići prema Posušlju, na Imotski pa autoputem dalje.
Mi idemo na neki GP Orah, pa se spustimo u Makarsku i onda lijevo ili desno zavisi gdje smo krenuli Uglavnom nema guzve i ne peglaju na granici.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:35:01
Visnja RR
ako zanemarim cekanje od 2.30 minuta mi smo se toliko ismijali da to nije normlano...pogotovo jednoj njemici ... starija gdja oko 60 godina u pink haljinici koja je isla od auta do auta i trazila da se uredno primaknu jedno drugom....jer se dešavalo da ugasimo auto i cekamo pa se napravi razmak od jednog auta ...nju to opasno nerviralo hahahaha.... a muzevi za volanom a zene setaju s djecom i mahalaju...hebo Frerhadiju kako je bilo prometno od šetača
a jel svaki puta na te druge granice ide preko onog puta kojim se ide za Međugorje??? one je nekad bio jako krivudavo - serpentine
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:36:38
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Oplakah majke mi :)))
Ma eto nisam htjela da pominjem naše "mahale" i onu staru ... nešto oko koze i ručnih kočnica. I fakat ne znam što se ljudi nađu uvijeđeni. Zar je teško priznati da ašćare ima mjesta u/oko glavnog grada ili bilo kojeg drugog većeg grada u BIH, gdje stvarno se postavi pitanje, kako ti ljudi dođu do kuća i kako smiju zanoćiti tu.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:38:51
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ako zanemarim cekanje od 2.30 minuta mi smo se toliko ismijali da to nije normlano...pogotovo jednoj njemici ... starija gdja oko 60 godina u pink haljinici koja je isla od auta do auta i trazila da se uredno primaknu jedno drugom....jer se dešavalo da ugasimo auto i cekamo pa se napravi razmak od jednog auta ...nju to opasno nerviralo hahahaha.... a muzevi za volanom a zene setaju s djecom i mahalaju...hebo Frerhadiju kako je bilo prometno od šetača
a jel svaki puta na te druge granice ide preko onog puta kojim se ide za Međugorje??? one je nekad bio jako krivudavo - serpentine
tako sam ja prošle godine, i još ih zamolim da peđem granicu do wc i opet se vratim, hahahaha
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:44:42
mama75
mm uzasno nervira cekanje u koloni. Meni svejedno, ali djeca bi se garant unervozila nakon pola sata. Ide se preko Citluka i Ljubuskog. Mozda je to isto sto i ovaj Crveni grm, nisam vozac pa nemojte zamjeriti. Put nije toliko los, nema se gdje usput svracati puno, pa za 4h stignemo u BAsku Vodu npr. Kada idemo preko Metkovica svratimo: Konjic/JAblanica ( jedno od ovo dvoje je uvijek opcija za jutarnju kafu i dorucak), Mostar - Interex ( onako da se ode u wc, kupi jos neka glupost za puta i sl), Pocitelj, Metkovic - pauza za sendvic tamo u onom parku, eventualno bankomat, Bacinska jezera... Elem bez 6h nema putovanja do mora. Ovako stanemo samo u Konjicu, jer je put prava vukonesto i nemas gdje svratiti zanimljivo do MAkarske.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:46:59
elmaL
Da li je neko bio u Vodicama kod Sibenika? Kakvo je?
Danas ce mm rezervisati..nismo nikad prije bili
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:48:18
Visnja RR
ma i MM ne voli čekanje osim kad ide na odmor... njegova rečenica je "ništa me više ne može iznervirati" a mi bas volimo da odmaramo na vise mjesta i dugo...jer nam je svejedno kad cemo stici na more....
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 13:56:36
mama75
ma i MM ne voli čekanje osim kad ide na odmor... njegova rečenica je "ništa me više ne može iznervirati" a mi bas volimo da odmaramo na vise mjesta i dugo...jer nam je svejedno kad cemo stici na more....
I mi isto, da se primjetiti iz ogrnjeg opisa Prosle god smo prvi put isli ovako samo sa 1 pauzom i svidelo mi se i to. Kada se vracamo onda krenemo npr odmah poslije dorucka i svratimo ili u Mostar ili u Stolac ili na Bunu ... ono namjenski odemo na rucak da djeca malo upoznaju domovinu. Ove god smo do navece bili na plazi i vracali se opet bez pauza, sem kod Gojka naravno
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 14:38:39
palachinken
IZVORNA PORUKA: vila_7
Jel iko prelazio Crveni Grm? Ja prvi put cujem a tako mi onaj Via Mich. rutu najbrzu "odredio" ?
A što ti uopšte gledaš te prelaze, kad je nama najprirodniji Aržano. Još možeš i pola kile kokaina prenjet'. Fino izađeš u Brelama na Jadransku magistralu i kraj mora lagano do destinacije, gdje već treba.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 14:46:09
Lady26
IZVORNA PORUKA: elmaL
Bila ja prije 6 godina, nama je bilo super...voda je prilicno hladna, otvoreno more pa je hladnije... I sto je nama bilo extra super , nismo 2 auta vidjeli sa nasim tablicama , vecinom stranci...cijene su bile ok. Samo na plazi gdje smo mi bili nije bilo hlada nikako... Toliko se sjecam, ostalo je u magli , bili na na medenom Obisli smo sibenik i Zadar - predivni
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 14:54:07
ladyblue RR
ne moraš tim putem....prođeš Mostar i u Žitomislićima desno prrema Čitluku. ima nekoliko oštrih okuka ali nema oniliko onih serpentina. vidi se ko ovdje vozi 20 godina
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 15:22:22
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 18:37:30
teacher75
Mm ludi i kad 2 min.po mahali vozi
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 23:27:08
aidana
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: elmaL
Bila ja prije 6 godina, nama je bilo super...voda je prilicno hladna, otvoreno more pa je hladnije... I sto je nama bilo extra super , nismo 2 auta vidjeli sa nasim tablicama , vecinom stranci...cijene su bile ok. Samo na plazi gdje smo mi bili nije bilo hlada nikako... Toliko se sjecam, ostalo je u magli , bili na na medenom Obisli smo sibenik i Zadar - predivni
ljetovala sa roditeljima od 97'' pa nadalje, a prije 2 godine i sa bebom isla. Meni se u Vodicama ne svidja sto puse, nema puno sljuncanih plaza vecinom su betonske, guzva! (navece kad ides proset_ati ubacis se u masu ljudi i pustis da te nosi :) gore od ferhadije ), hladno more... Mi smo prije 2 sedmice isli u Drvenik a u augustu namjeravamo oko Sibenika ili Zadra, ali def ne Vodice. Moze biti i da sam se zasitila.
Lady ne znam kako nisi vidjela nase tablice. Jedne godine nas na granici pita kud idemo, kad smo rekli u Vodice kaze on ma ja svi putevi vode u Rim ili Vodice :) Dio Krajine ide u Vodice kao sto sarajlije idu u Makarsku.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 24.7.2014 10:12:47
vila_7
aidana i u Zadru ti nece nista biti bolje. Ja godinama tamo ljetujem i obozavam ga , ali i tamo UVIJEK vjetar puse - samo sto meni to ne smeta jer se onda bas odmoris na plazi nema one sparine. Jest da moras paziti da ako si u hladu , djeci moras obuci bar bodic, a znale su im rukice biti hladne pa jos i majicicu dok se ne krenemo kupati I navecer isto kao sto kazes na Ferhadiji - samo svi negdje idu idu idu . Nekako se navecer vise izmorim nego odmorim. Tako da ove godine malo odmaramo od Zadra (koji je prelijep, i imas sta vidjeti) , i idemo u drugu krajnost - Zivogosce , a dogodine ko zna
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 24.7.2014 10:15:32
vila_7
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: vila_7
Jel iko prelazio Crveni Grm? Ja prvi put cujem a tako mi onaj Via Mich. rutu najbrzu "odredio" ?
A što ti uopšte gledaš te prelaze, kad je nama najprirodniji Aržano. Još možeš i pola kile kokaina prenjet'. Fino izađeš u Brelama na Jadransku magistralu i kraj mora lagano do destinacije, gdje već treba.
ma meni svejedno ali najkraci mi je put preko tog Crvenog grma pa zato
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 24.7.2014 10:16:00
Visnja RR
Zadar je divan...ljetovala sam jedne godine... sjecam se one velike gradske plaze na kojoj ima i hlada... i tada sam vidjela najljepsi zalazak sunca a ja se zatekla na onom mostu
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 24.7.2014 10:44:21
Lady26
IZVORNA PORUKA: aidana
ljetovala sa roditeljima od 97'' pa nadalje, a prije 2 godine i sa bebom isla. Meni se u Vodicama ne svidja sto puse, nema puno sljuncanih plaza vecinom su betonske, guzva! (navece kad ides proset_ati ubacis se u masu ljudi i pustis da te nosi :) gore od ferhadije ), hladno more... Mi smo prije 2 sedmice isli u Drvenik a u augustu namjeravamo oko Sibenika ili Zadra, ali def ne Vodice. Moze biti i da sam se zasitila.
Lady ne znam kako nisi vidjela nase tablice. Jedne godine nas na granici pita kud idemo, kad smo rekli u Vodice kaze on ma ja svi putevi vode u Rim ili Vodice :) Dio Krajine ide u Vodice kao sto sarajlije idu u Makarsku.
Ovo sam i ja napisala, samo nisam rekla da mi se nije svidjelo, meni je tad bilo sasvim ok Na prste jedne ruke smo mogli prebrojati nase tablice...mi smo bili 2008, 7 dana, avgust, jel se to tako potrefilo pojma nemam, ali uopste nije bilo nasih toliko. Za ovo ne znam, a da idem u Makarsku idem