Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 22.7.2014 13:07:08
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: pocahontas
a zasto ne koristiti druge granične prelaze kad ih je Bog dao i još Bog dao da nema gužvi
ovo se i ja uvijek pitam kada npr. Višnja napiše da su 2,5 sata čekali
ja sam joj rekla prije polaska gdje da idu, ali imaju oni svoju rutu
eh eto im ruta kad me nazvala da mi kaže da su 2,5 sata bili na Doljanima, nisam mogla da vjerujem. ja bi se istog momenta okrenula i vratila se u Čapljinu i preko Zvirića.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 22.7.2014 13:14:17
pocahontas
mi recimo idemo preko širokog brijega, pa na grude i granični prelaz donji vinjani..onda na imotski i prodjemo kroz onaj tunel Sv. Ilija i direkt se spustimo na more tj. magistralu (baske vode)...put traje 3,5h, sa 1 pauzom 4h
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 22.7.2014 14:48:24
Blue rose RR
Moja kika bi prespavala pola puta Svitave, u svojoj stolici, tako da i ne osjetimo nju. A niti meni niti mm nije bio problem preko Svitave ići. Mislim da imamo više sela u našoj BH koji imaju gore puteve od Svitave.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 22.7.2014 15:02:15
teacher75
Mi smo jednom isli preko svitave i to bez djece i stvarno je fuj put. Nasa djeca zaspala tek kod mostara i spavali citavih pola sata iako smo ih digli iz krevet u 4 tako da to nama ne bi doslo u obzir. Al eto ako krenete oko 4-5 ujutro necete cekati na doljanima puno. Na moru smo bili oko 11- pola 12 s tim da smo u lidlu izgubili vised sat i pravili smo jednu pauzu za kafu
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 22.7.2014 23:42:32
Visnja RR
Asja 90% puta prespava.... u povratku...spavala od Promajne do Počitelja...tu odmarali... pa cim smo krenuli zaspala i spavala do Maksumica.... tu opet odmarali...i onda nakon 5 minuta zaspala i probudila se na autoputu jer je zagrmilo i kisa počela padati.... nju vožnja uspavaljuje tako da je i ne osjetim
prijatelji jutros otisli na more.... krenuli u 5... išli na Doljane ...ja ih tako savjetovala jer tiki rece da su krenuli rano i da nisu cekali...medjutim ceklai 1:40 minuta
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 0:27:23
škorpija
Jel isao neko preko bijace, ima li guzve, mi već godinama ne idemo preko dlljana, volim se vise voziti pola sata pa i sat vremena duze, nego da cekam u redu, klaustrofobicna sam u redlvima :)
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:05:48
vila_7
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Asja 90% puta prespava.... u povratku...spavala od Promajne do Počitelja...tu odmarali... pa cim smo krenuli zaspala i spavala do Maksumica.... tu opet odmarali...i onda nakon 5 minuta zaspala i probudila se na autoputu jer je zagrmilo i kisa počela padati.... nju vožnja uspavaljuje tako da je i ne osjetim
prijatelji jutros otisli na more.... krenuli u 5... išli na Doljane ...ja ih tako savjetovala jer tiki rece da su krenuli rano i da nisu cekali...medjutim ceklai 1:40 minuta
Ja sam cula ko god je isao da je na Doljanima katastrofa!
A Bijace-neki dan prijateljica javila - nema uopce guzve,
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:16:29
teacher75
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Bas mi je zao ili smo mi imali srece ili nam je bio manje prometan datum. Nama valja sutra nazad, valjda nece bit guzve
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:17:25
mamina princeza
ja sam prelazila crveni grm al kad sam isla za sibenik i bio mi je zgodan jer poslije njega se brzo uklopim u autoput. ne znam sad tacno put kako jeisao jer bilo je prije 3 godine a i tad sam zapisala sve upute i po njima isla. ako ides ovamo negdje ranije oko makarske onda ne znam jel se isplati tu jer nije neki put cini mi se ... kad se ide preko bijace onda se izlazi tamo negdje iza baske vode jel tako ili moze prije.... ja sam prosle godine po preporuci ladyblue isla preko pruda i tu se odmah uklopis u metkovic bukvalno preko capljine samo zaobidjes doljane ... jest malo zeznuto za potrefit . mi smo imali navigaciju pa smo bez problema al ako se dobro pripremis unaprijed super j eusteda u vremenu.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:20:19
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
Jel isao neko preko bijace, ima li guzve, mi već godinama ne idemo preko dlljana, volim se vise voziti pola sata pa i sat vremena duze, nego da cekam u redu, klaustrofobicna sam u redlvima :)
ma Bijača je extra. veliki prelaz, nema gužve. iz Ljubokoš imaš alternativu da ideš na 3 prelaza- Bijača, Prud i Crveni grm.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:21:27
Pikapolonica
IZVORNA PORUKA: vila_7
Jel iko prelazio Crveni Grm? Ja prvi put cujem a tako mi onaj Via Mich. rutu najbrzu "odredio" ?
Jesmo mi sad za vikend :) Ide se na Capljinu pa Ljubuski i na kruznom toku izlaz gdje je Bijaca. I onda samo prati table :) Dodjes na raskrsnicu i lijevo je cini mi se Bijaca, a pravo Crveni grm (tako nekako, uglavnom ako citas ne mozes fuliti ) U odlasku nikog nije bilo na granici (petak oko 2 popodne), a u povratku cak 2 auta ispred nas (nedjelja oko 18:00 )
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 23.7.2014 11:22:28
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
ja sam prelazila crveni grm al kad sam isla za sibenik i bio mi je zgodan jer poslije njega se brzo uklopim u autoput. ne znam sad tacno put kako jeisao jer bilo je prije 3 godine a i tad sam zapisala sve upute i po njima isla. ako ides ovamo negdje ranije oko makarske onda ne znam jel se isplati tu jer nije neki put cini mi se ... kad se ide preko bijace onda se izlazi tamo negdje iza baske vode jel tako ili moze prije.... ja sam prosle godine po preporuci ladyblue isla preko pruda i tu se odmah uklopis u metkovic bukvalno preko capljine samo zaobidjes doljane ... jest malo zeznuto za potrefit . mi smo imali navigaciju pa smo bez problema al ako se dobro pripremis unaprijed super j eusteda u vremenu.
ne. ti sa Bijače možeš u Ploče sići ili nastaviti autoputem i isključivati se gdje ti odgovara...Vrgorac, Šestanovac, B. Voda....