M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: Adana IZVORNA PORUKA: ninuska Ej, zene, koja je bila u ulcinju? Koja je bolja plaza, da ima hlada? Da znam sta da trazim na netu :). Ili ako imate neko drugo mjesto preporuciti sa hladovinom. I jel istina da su cijene u prodavnicama ko u sarajevu? Ja sam za Hr, al muz se nesto misli pa rekoh da razmotrim i ovu opciju. Mi smo krajem prošlog mjeseca bili u Ulcinju. U stvari to je, valjda, dio Ulcinja i zove se Donji Štoj. Dođe nekako na sred Velike plaže. Prvi red kuća od mora, a najbliža plaža 900m pa eto... Velika plaža je ooooogromna, i nema hlada ni za lijeka. Pijeska ima kao u priči, i toliko je sitan da je skoro pa prašina, neke sive boje, pa je i boja mora tako tako... Plićak je baš dug, nije loše za djecu, ali nije baš idealno za plivanja. I Mala plaža u čaršiji je isto bez hlada, pijesak ali bude prljavo jer je luka blizu, pa puno ljudi, helem jok... Čula sam da kao između te dvije plaže imaju nekakve stijene i borovina, ali nisam vidjela pa ne mogu potvrditi. E, sada, ima uvala jedna pored Ulcinja zove se Valdanos, ti ima malo hladovine u borovima, nije pješčana plaža, ali je udaljen nekih 5km od stare čaršije. Što se cijena tiče haman pa su iste cijene kao i kod nas, mislim nešto malo skuplje, nešto skoro pa i jeftinije ali uglavnom nije velika razlika koliko sam upratila. Ako već birate CG radije neki drugi grad. Iako, to je moje lično viđenje, ja sumnjam da ću ikada više otići u Ulcinj... A i put je dug poprilično... potpisujem te, ja sam ovdje eseje pisala na temu Ulcinj i ljetovanje, i rekla zaista nikad više, sinoć se mladić iz BiH utopio na Velikoj plaži, samo 2010. godine nije bilo utapanja, svake godine bude takvih slučajeva, jer struja odvuče i nema te, mi kada smo bili te 2010. godine ni jedan dan po onim zastavicama nije se moglo kupati, haos, hlada nema, tamo, mislim nema prirodnog hlada, a one lezaljke i suncobrani su druga priča, Adana ta plaza je na Borićima,a to ti je iznad male plaže, ideš tamo lijevo od grada, penješ se, i onda opet spuštaš, i tu je ta plaža u stijenama i ima malo borića, ali tu većinom idu žene koje imaju problem sa ženskim organima i sl. helem Ulcinj, da mi đabe daju, hvala ti,
|