Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mnei je doslo rjesenje u aprilu na 460 km s tim da sam od marta na porodiljskom, znaci trebala bih sad dobiti naknadu za april i mart, barem se nadam, ali ne znam koliko0 :) Da li ce i martovska biti umanjena?
evo mi smo danas primili stari grad gazin han.360 JEBENIH MARAKA.TREBA NAPRAVIT REVOLUCIJU.
katastrofa, osobito za nas koje smo upolene na mjestima gdje poslodavac ni marke ne daje porodilji kakva stimulacija hebo te
vidim protesti zakazani, dolazim obavezno!
al znaju oni šta rade,2000 porodilja u Kantonu, od toga pola neuposlene, njima digli na 180 KM sa 120, i njih "kupili" gestom, one se žaliti neće, jedan dio nas radi u državnim firmama koje svakako isplaćuju porodilji do pune plate i ostane nas 200-300 koje samo egzistiramo od porodiljne
i tako.... al treba izaći, eto .... al u učinak bilo kakav ne vjerujem
< Poruku je uredio veeseelaa -- 10.6.2014 22:23:54 >
Dolazimo i to obavezno.sa bebama trudne s kolicima kako god . uglavnom nek se nesto uradi.al sto kaze vesela ako ce ih kupiti za 60 km onda nidje veze.da su im bar dali ovih 100 sto su zaposlenim skinuli pa hajd.ja isto radim u firmi u kojoj nemam osratak plate.kolika je nadoknada toliko dobijem i to je to
Da, uvijek politicari iznadju nacin da kupe jedan dio populacije da ipak ne bi bio veliki broj onih koje se bune. Evo, cist primje: danas se svojoj rodici, isto porodilji, zalim kako su nam smanjili naknadu kojom sam pokrivala ratu za kredit, a od muzeve plate zivimo (necu ni spomenuti tu cifru, da ne radi stalno privatno, bili bi gladni-bukvalno), ona govori kako to ona nece ni primjetiti jer joj opstina uplacuje ostatak do punog iznosa plate. I sva ljuta me zove za pola sata da mi kaze kako su im smanjili koeficijent i da ce dobijati 30-tak KM manje tuzno...
Ja sam na porodiljskom od 01.02.2014. i u Rjesenju stoji: `Priznaje se pravo na naknadu umjesto plate u iznosu od 60% od prosjecne plate ostvarene u Kantonu Sarajevo u prethodnoj kalendarskoj godini so ukupno iznosi 460,00 KM` Znaci nama je naknada obracunata na osnovu prosjecne plate za proslu godinu, a ne za ovu. Nezakonito su nam uzeli 100,00 KM.
Svakako da cu sa svojom bebicom na proteste, meni znaci tih 100,00 KM jer mi poslodavac ne uplacuje nista. Za svoje dijete cu da protestujem pa da su mi i marku uzeli.
I one porodilje koje ne rade treba da se bune zbog bijednih 120 KM. Sta mogu kupiti za te pare.
Avaz je prvi objavio vijest o smanjenju naknada jos u subotu. Klix-u sam pisala u subotu i tek su nekad jutros objavili da su zakazani protesti. Sramota kakve medije imamo....
upravo traje sjednica kantona,sve su fino upakovali uz ovaj zakon za povecanje ne zaposlenim majkama sa 120 na 180km tako da ce ovo proci na skupstini svi podrzavaju....A ovih 100 km je kao nezakonito dijeljeno i ministar izjavi da on to vise nece potpisivati ...
Nemam od poslodavca ni jednu jedinu marku, a necu se imati gdje vratiti na posao, cim mi istekne porodiljsko, to je to A jos i smanjili naknadu, gamad...
Bas mi je krivo na zastupnike sto niko nije pomenuo tu temu da poslodavci ne isplacuju nista..sve gamad treba sve istjerati ...kao one rade imaju primanja daj da povecamo ne zaposlenim ..sto svakako treba povecati ne zaposlenim ali i vecina zaposlenim majkama je to to... Zasto ne pokrenu da se postuje zakon i da poslodavci moraju isplacivati a kako god zene su diskriminirane ja sam odmah po zatrudnjivanju ostala bez posla i igrom srece nasla drugi..ali sutra kad odem na porodiljno moja primanja ce biti samo 360 km i to sa kasnjenjima svaki mjesec stvarno sam razocarana maksimalno... Jos ministar se izjasnjava da od aprila nije htio potpisati to da porodilje dobijaju 460 zbog toga i ove aprilske naknade su smanjene... Lopoviii su svi.....
ej kada s ti protesti...ja sam citala zakon nesto sto je izaslo ako si osiguran 6 mjeseci prije trudnoce ims pravo 30% od onih 60%...idioti.. a ako si osiguran 1 god prije trudnoce onda imas onih 460 km koliko sam informisana ali svakako su idioti kada i u koliko su protesti..ne mogu sve da citam na poslu sam sam pa brzinski preletim..
nece niko vise dobijati 460 km jer je to protuzakonito tako kaze nas cijenjeni ministar ...360 zaposlene 180 ne zaposlene . Neko spominje Konakovica da je trebao biti s njim sastanak i on ista bagra...
nece niko vise dobijati 460 km jer je to protuzakonito tako kaze nas cijenjeni ministar ...360 zaposlene 180 ne zaposlene . Neko spominje Konakovica da je trebao biti s njim sastanak i on ista bagra...
pa nije me džaba cimao 3 mjeseca nazovite me sutra nazovite me za dva dana... znao je za ovo da se sprema...
brani i on ministra sve su tooo djubrad lopovska kao ministar radi po zakonu ok poo zakonu ali ima zakon i da se na drugi nacin rijesi...a ne po brzom postupku bez javnih rasprava a svi danas na skupstini bez strpljenja samo sto prije da prodje da idu kuci lopovi ...a za mame i djecu boli njih dupe...
Priznaje se pravo na naknadu umjesto plate u iznosu od 60% od prosjecne plate ostvarene u Kantonu Sarajevo u prethodnoj kalendarskoj godini so ukupno iznosi 460,00 KM`
to piše u rješenjima a tako glasi i zakon. Prave se ludi jer sad moraju isplatiti i nezaposlenim 30%, što je nekih 250 KM pa kao prosječnu plata je 600 KM, pozivaju se na neku najnižu platu i neke lažne računice
Zna li neko da li nezaposlene porodilje koje su na birou u SBK imaju pravo na naknadu ili neku jednokratnu pomoć?
1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0 2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska 3. FET April 2013 Cito, beta 0 4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0 5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :) 6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska
prosječna plata je viša od 900 KM, ali vidjela si oni nigdje to ne spominju, samo pričaju o nekoj najnižoj plati i opet su računali sa 600KM. Pa prosječna plata Federacije je 830 i 850KM a zna se ko je podigao taj prosjek-kanton Sarajevo. Kakvih 600KM, manipulišu gamad