|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: porodiljska naknada
10.6.2014 10:22:52   
eaeb
ispravka zovite broj 033/562-255 neka gđa Šefika pravnica

(odgovor članu LijaSar)
Neposredna veza do poruke: 8651
10.6.2014 10:24:08   
M kao Mama
može li mi i jedna mjaka kazati koji je iznos na Rješenju

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8652
10.6.2014 10:28:33   
zvjezdic@
na rjesenju svim mamama pise 360 km meni sad bio postar opstina centar 360km a imam staza vise od 12 mjeseci znaci zakon im je izmisljen jedno napisu drugo rade svim mamama snizeno strasno zene samo na ulicu zovite vi koga hocete nista rijesiti necemo dok ne izadjemo na ulicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 8653
10.6.2014 10:38:17   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: zvjezdic@

na rjesenju svim mamama pise 360 km meni sad bio postar opstina centar 360km a imam staza vise od 12 mjeseci znaci zakon im je izmisljen jedno napisu drugo rade svim mamama snizeno strasno zene samo na ulicu zovite vi koga hocete nista rijesiti necemo dok ne izadjemo na ulicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa realno gledajući onda ko je pominjao tužbu nema osnova za to, da je 260 isplačeno, onda bi se moglo o tome pisati, ovako ako je na rješenju 360, to je to, to je ono što sam ja pisala, ali neznam da li ste pročitale, šta ako neko kaže hajd sad vratite onu razliku što smo vam isplačivali, jer po rješenju je 360 , a vi dobijate više,

(odgovor članu zvjezdic@)
Neposredna veza do poruke: 8654
10.6.2014 10:40:45   
bebana12

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: zvjezdic@

pa realno gledajući onda ko je pominjao tužbu nema osnova za to, da je 260 isplačeno, onda bi se moglo o tome pisati, ovako ako je na rješenju 360, to je to, to je ono što sam ja pisala, ali neznam da li ste pročitale, šta ako neko kaže hajd sad vratite onu razliku što smo vam isplačivali, jer po rješenju je 360 , a vi dobijate više,

Pise 360KM ali da visina naknade zavisi od prosjecne mjesecne plate koliko ja znam..

Neposredna veza do poruke: 8655
10.6.2014 10:41:20   
eaeb
razgovarala sa Šefikom i ostala bez teksta!!!
navodno su svi obračuni do sad bili pogrešni, tek je ovaj sad ispravan, davali nam više para na njihovu štetu!!! jesam ja glupa ili je Šefika u pravu?

(odgovor članu zvjezdic@)
Neposredna veza do poruke: 8656
10.6.2014 10:42:43   
bebana12
Ma bas bi mi njih zajebali kako da ne ta Sefika pojma nema.. Cuj toliko vremena pogresni obracuni koga oni vise lazu???

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8657
10.6.2014 10:43:20   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: eaeb

navodno su svi obračuni do sad bili pogrešni, tek je ovaj sad ispravan, davali nam više para na njihovu štetu!!! jesam ja glupa ili je Šefika u pravu?

šta vam rekoh ja sam se ovome nadala još prije dvoje godine, o tome vam upravo pišem od jučer, oni da idu na svoju štetu, a nama u korist, nema govora, nego da na ovome ostane da sad ne bude de vraćajte sve od kulina bana pa na ovamo

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8658
10.6.2014 10:47:00   
eaeb
molim vas zovite ih tj tu Šefiku, maltretirajte je dok kući ne krene
pa sutra opet

Neposredna veza do poruke: 8659
10.6.2014 10:49:26   
aida87
Mislim da je stvarno smijesno i pomisliti da je ova jadna drzava pogresno isplacivala sve ove godine,(cuj pogrijesli)jer kad je novac u pitanju za narod oni ne grijese,nego sto bi oni smanjivlii sebi plate,regrese i dnevnice kad mogu nama!! Zato mame kad bude tacan datum okupljanja,sve zajedno izaci!!

29.06.2013. <3

Neposredna veza do poruke: 8660
10.6.2014 10:51:14   
Hanady RR
Žene nažalost zaista al neto plaća kanton je pala...i naknada je pala kao što se i podigla u prethonim godinama sa 360 na prkeo 400...
ja sma zvala 4-5 puta konakovića da sjedemo međutim svaki pšut kaže nazovite me u ponedeljak, p aja tad on kaže sutra i tako...i dosutala sam mislim znam imao je mnogo kolegija i sjednica al nisma ja imala svaki dan slobodona od 8 do 18 da njega zivkam i čekam i ja imam obavaeze...no sve i da jesma isto bi bilo...
zakonskoga osnova za tužbu se nema...
zakon kaže da 60% plaće utvrđuje se na osnovu neto plaće ŽENA...o tome podataka daje zavod za statistiku...koja je to prosječna neto plaća žena na našem kantonu...
zato je rješenje na 360 što je minimum ispod kojega se ne može ići...al sad porcentom 60% jer rpomjenjiva varijbla u godfinama prije i kasnije...te nemaju ni oni osnov za tužbu da traže nazad novce u razulici od 400 i nešto do 360 kako iznosi na rjšenjima pošto u samom rješenju i piše 60% od prosječne plaće žene ( žene kao množina to vam objasnih, procenatr utvrđuje kanton godinama sa zavodom za statistiku)
jedino može neko biti problem ako je rpimao 100% plaće u razlici od cifre sa rješenja do svoje plaće ...a primao više nego na rješenju stoji pa da ga porezna ''upeca''...a što se službe ministarstva kantonalnoga tiče njima to ništa ne znači niti porvkeravaju niti ''fataju''...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 8661
10.6.2014 10:52:20   
new mama

IZVORNA PORUKA: mama_alma

šta vam rekoh ja sam se ovome nadala još prije dvoje godine, o tome vam upravo pišem od jučer, oni da idu na svoju štetu, a nama u korist, nema govora, nego da na ovome ostane da sad ne bude de vraćajte sve od kulina bana pa na ovamo

Ma Alma koliko sam shvatila,da oni ne smiju ici ispod ovih 360 km, a ide valjda taj neki prosjek sad za zaposlene preko 12 mj, 60 % od prosjecne plate plus satnica,a ove ispod 12 mj. 30 % ,a oni su sad samo isplatili minimalac,nema nikako razlike izmedju zaposlenih user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 8662
10.6.2014 10:57:09   
eaeb
ma ne kontam ništa.

Naknada umjesto plaće ženi-majci utvrđuje se u iznosu 60% od njene prosječne plaće ostvarene u periodu od šest mjeseci prije porođaja.

1. svima je isti iznos na rješenju-cca tih 360 a nismo imale istu platu

2. do sad smo dobijale sasvim drugačiji iznos, 60% od prosječne plate u federaciji a ne svoje prosječne plate

3. sad dobijamo tih 360 sa rješenja

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8663
10.6.2014 11:01:48   
eaeb
i da, dobila sam svojih p.šljivih 360km- novi grad user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8664
10.6.2014 11:07:07   
Twisterova
žene drage meni piše na rješenju 460km..

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8665
10.6.2014 11:09:23   
Hanady RR

ma ne kontam ništa.

Naknada umjesto plaće ženi-majci utvrđuje se u iznosu 60% od njene prosječne plaće ostvarene u periodu od šest mjeseci prije porođaja.

1. svima je isti iznos na rješenju-cca tih 360 a nismo imale istu platu

2. do sad smo dobijale sasvim drugačiji iznos, 60% od prosječne plate u federaciji a ne svoje prosječne plate

3. sad dobijamo tih 360 sa rješenja

Znači citirate odredbu zakona ...koja nije jedina...podzakonski akt je u skladu sa zakonskim i to je tako godinama jer 60% neke podoilje koja prima 1000 KM plaću porodilje koja prima minimalac na koji je prijavljena nije isto jel tako...i nebi bilo ni fer ja mislim jel privatnici nisu baš ažurni ni u plaćanju 100% plaće zakon ih ne obavezuje...u kakvom bi položaju bila porodilja koja prima minimalac od 303 KM na bankovnom računu a 400 Km mimo tog računa u koverti do poslodavca koji ne plaća 100% plaće na porodiljskom...

ovo je uređeno na nivu svakoga kantona ponaosob...
u sarajevou godinama isplaćuju 60% prosječne plaće kantona...za zaspolene prodilje...
donosi se odluka sa budžetom kada dođe do povećenja plaće na nivu kantona...
minimlano je 360 KM ispod toga se ne može ići...
i to piše na rješenjima godinamaaaaaaaaa
mislim nije mi jasno priamli ste rješenja na 360 Km a para preko 400 Km niste nikada nazvali d apitate što je to tako...
otkuda vam ''višak'''
u neko doba u nekim optšinama došlo je do promjena rješenja...podugli su cifru sa 360 na stavrnu jer su žene nosile rješenje u firem pa im se siplaćivala razlika do 100% plaće i to im bio problem...rupa između 460 do 360...al piše na rješenju kako se obračunava zakonski i povećanje i smanjenje do 360 je moguće bez obzira na cifru...sem naravno ispod 360 ne može ići
plata kantona je pala, i federacije je plaća pala...
zavod za statistiku objavljuje tromjesečne izvještaje...

nemojte se ljutiti na mene ja znam da je malo...malo je bilo i ono preko 400 kada vam poslodavaca nije oabvezan zakonom plaćati 100% do plaće...
nekažem ja da se slažem sa ovim postupkom...al ne može praviti svjetlost u kantonu u kojem je mračuga zavladala...
jedno su nam želje a durgo mogućnosti...
u nekim kantonima bez obzira na postojanje zakona žene ni dinara ne dobivaju...kanton sarajevo bar isplaćuje naknadu...ružno je ovo reći bar la je to tužna i surova istina

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8666
10.6.2014 11:09:30   
Merylin
I ja sam dobila svojih pišljivih 120 KM, novi grad.

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8667
10.6.2014 11:10:22   
cucko01
Realnoo kukatee bezveze proucite zakon. Pa 360.km od koga je dosta je... Radite sretne ste! sta bi ste da ste na mjestu zena koje ne rade??? I sretne su sa onom stojom...

(odgovor članu Twisterova)
Neposredna veza do poruke: 8668
10.6.2014 11:10:35   
aida87
eaeb molim te koji si dio opstine ng?? sad zvala postu i kazu samo opstinu novo s uplaceno??
Ne znam koga vise lazuu

29.06.2013. <3

(odgovor članu Twisterova)
Neposredna veza do poruke: 8669
10.6.2014 11:13:33   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Merylin

I ja sam dobila svojih pišljivih 120 KM, novi grad.

e ovo mi je žao...
nadala sma se da će se naći prostor da se isplati bar tih 180 KM za nezaposlene...
godinama ta mizerija do 120 KM vrijeđa nezaposlenu ženu koja je rodila...
ovakvim stavom se nezapolenim ženama poručuje nemojte ni rađat...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 8670
10.6.2014 11:15:52   
cucko01
Nego ima li neko info opcina novi grad... Postara ni na mapi da li je neko primio naknadu...?

(odgovor članu aida87)
Neposredna veza do poruke: 8671
10.6.2014 11:15:55   
Merylin

IZVORNA PORUKA: cucko01

Realnoo kukatee bezveze proucite zakon. Pa 360.km od koga je dosta je... Radite sretne ste! sta bi ste da ste na mjestu zena koje ne rade??? I sretne su sa onom stojom...

Sve ja razumijem te žene kojima je krivo što su im smanjene naknade, hajd da su te pare otišle za neko drugo dobro, nego su otišle nekome drugom u džep. Ali mi što smo nezaposlene ionako kuburimo sa parama pa nikad nismo dizale hajku. Jest mi teško, jedva pokrijem troškove za pelene sa tih 120 KM, ali Bože moj, hvala Bogu pa imam i to.

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu cucko01)
Neposredna veza do poruke: 8672
10.6.2014 11:18:56   
cucko01
Paa zato se ne zaposlene trebaju dicii i svee mii, jer stvarno je ponizavajuce 120.... Ne znam da li bi ih pojela ili popila... Jadnoo ponizavaa tee mizernooo do bolaaa...

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 8673
10.6.2014 11:18:58   
eaeb
novi grad- gradačačka

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 8674
10.6.2014 11:20:39   
cucko01
Blizu je mogao bi izbiti... Ali nije mi jasno zasto ova gamad iz opstine laze da nije uplaceno ili su dovoljno neinformisani koji im je kK....

(odgovor članu eaeb)
Neposredna veza do poruke: 8675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *