Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
javljam da je izdajalica spakovana u kutiju,Selim je od petka do jucer,mashaAllah 120gr dobio, doji obje,prazni obje, aBd bicemo ok
Nikad nisam mislila da cu pisati na ovoj temi kao ona koja ima problem, jer se smatram iskusnom mamom koja je prvo dijete uspjesno dojila vise od 16 mjeseci (prekinula zbog trudnoce), 6 mjeseci iskljucivo dojenje, sva ponosna sto dojim i svima pametovala i savjetovala:dojite, dojite, dojite, ali sam sad postala ocajna. U pocetku je sve islo OK: porod je bio sekcijom, ali svejedno je treci dan A.poceo samo dojiti i nisu ga u bolnici vise dohranjivali. Bradavicu je uzimao fino, nisam imala regade kao sa I., na prvoj kontroli dobio vise od 1,500kg. Ali...vec vise od dvije sedmice mene izludi bol u bradavicama, jer A.je poceo desnima pritiskati i uvrtati bradavicu dok doji. U prvi mah sam mislila da je zbog jakog letdowna pa sam se odmicala kad mlijeko krene prejako, ali on i kasnije nastavi tako. onda stalno pusta bradavicu dok doji i vraca je bukvalno usisavajuci je nazad. Pokusavala sam ga odmicati pa vracati kad jako otvori usta, ali on cim provuta ponovo pusti bradavicu i ponavlja sve. Onda smo probali i razlicite polozaje dojenja(lezeci, pa ga.stavljala na sebe, i naravno sjedeci),ali sve isto. Pokusavala sam i sa silikonskim sesiricima jedan dan, ali se taj dan od mirne bebice pretvorio u malog monstruma koji neprestano place, jer izgleda nije bio dovoljno sit. Ne bih nikako zeljela prestati s dojenjem, sama pomisao na to me deprimira i odmah bih zaplakala, ali svaki podoj mi je postao toliko stresan i bolan u tolikoj mjeri da izmedju podoja mislim i osjetim samo taj bol u bradavicama i cekam jaci prilikom novog hranjenja. Lejla, imas li kakav savjet? I je li neka od mama imala slicno iskustvo? Sta ste radile?
< Poruku je uredio Latinka -- 16.4.2014 3:02:47 >
Latinka razumijem kako ti je kod mene je drugačije bilo ustvari imala sam ragade skoro do njegovog drugog mjeseca, ali on je htio da doji na silikonske bradavice i još uvijek ga tako hranim. Jesi pokušala izdajati mlijeko u bočicu da ne bude gladan hoće li tako?
Niki, Idana, Sara i ostale samo da se i ja prijavim za bljuckanje koje mi više strašno ide na živce presvlačim ga stalo ne znam šta uopšte ostane u njemu, sa starijim nisam imala taj problem oko bljuckanja, ali fino napreduje čak me pedijatrica naljutila jer mi je rekla da treba na dijetu jer je sa 2,5 mjeseca na vaganju imao 7050 kg a rođen sa 3950 kg pa ona kaže da je to previše a samo ga dojim ne mogu djetetu ne dati kad traži, ne mogu reći da se uobročio kad traži ja mu dam da jede, zna spavati i 5 sati preko noći bez buđenja a zna i tražiti da jede svaka 2,5 sata tako da ne mogu biti pametna i nešto reći za tu njezinu dijetu
Joj nasmija me za tu dijetu...i mojoj prijateljigi je pedijatrica rekla da mora na dijetu jwr joj je malac za mjeces dobio kilogram i po
Moja sad malo manje nbljucka..doduse ja sam primijeila da se ave vrti oko grceva..kad ih ima ona se konektuje za siku..valjda se tjesi. I puno pojede pa onda je muci visak i izbacuje
A bas zna zeznuto biti..tamam je uredim.kad ono..bljuc..i hajmo jovo na novo
Hvala vam, cure Jutros sam ponovo stavila sesirice, valjda se najeo cim je zaspao.
Bambibi, moj stariji je stalno bljuckao, malo-malo pa sam ga presvlavila ai sipere mu neke vece stavljala, tako da me to spasilo. To sto ti je ped.rekla za uvodjenje dijete bebi koja samo doji, ne bih ni komentarisala
Mene od sinoc nekad boli u desnoj dojci neki kanalic ah kao da zicu provlaci, kad doji, ona struja kad krene, brrr... i tako sve prema bradavici Nije mnogo dojio, dojka se prepunila, bas nikako da izvuce iz nje, je li moguce da je od toga?! Ili je nesto drugo Ne znam, danas cu mu nuditi vise nju, da izvlaci, mozda tako rijesim ovo.
Latinka Meni se zna desiti da cura vuce bradavicu ali to kad nije mnogo gladna pa se kao igra .. Ako vidim da tako zeza ja je skinem sa dojke i hranim kasnije . I bas to zna uraditi - pusti je pa je kao usisava sto zna bas da zaboli Ali to je bas rijetko i kad nije gladna . Nadam se da ce se javiti Lejla da tebi pomogne sa konkretnim savjetom a ja samo da prizim podrsku i nadam se da ce se sve rijesiti ! Ananas mashallah
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
Saro draga / neko osjeti a neko ne .. Ja osjetim kao iglice u dojkama ili probadanje kako ti kazes kad dojim a i izdajam . I u tom momentu mi krene mlijeko na suprotnoj dojci od one na kojoj beba siki ili na kojoj izdajam
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
i ja osjetim kad nadolazi al ne znam objasnit,znam kad pocne curit dobijes osjecaj da je mokro
Latinka moj S uzme bradavicu i pocne cuclat,jer mlijeko 'ide samo', ja mu je izvadim i cekam da jako zine,tako svaki put,vidim to si vec pokusala,jedino da pazis na nacin odvajanja bradavice,da mu sa strane usta ubacis vrh malog prsta,da makar bradavicu ne vuce...
Cure, hvala za podrsku i savjete. Sad mi bradavice izgledaju jako nadrazeno i kao da ce regade. Nisam vise pametna sta da radim. Stariji mi je prva tri mjeseca bez problema dojio sa ovim silikonskim sesiricima i bas, mashallah, dobijao na tezini vise od kg mjesecno. Ali, izgleda da.ovaj mali mis ne zna
Evo mene opet Ja sam opet dvije noći imala groznicu i temperaturu, upalila mi se dojka,temperaturu sam riješila paracetamolima, ali dojka je još crvena. nema grudica, stavljam kupus, masiram, izdajam, tuširam, forsiram pri dojenju, a boli ko žiška. A neposredno prije ovoga imala sam jednu stresnu situaciju, da li je moguće da je to bio okidač( pošto je prolaktin hormon stresa)? Ima li još neki savjet osim ovoga što radim. Ne ide mi se ljekaru, plašim se da će mi uključiti neki antibiotik i stopirati dojenje za vrijeme liječenja, a bebac iako ima 10 mjeseci vrlo često sisa, pogotovo noću-ne znam kako bih ga smirila ni nahranila jer flašice i dude nikad nismo koristili.
Koristim onu iz DM-a. Purelan je bolja? Moram li prati bradavice prije dojenja?
Purelan je cisti lanolin, i skroz prirodan..i nema potrebe prati nista..samo mazati nakon svakog podoja..vjeruj mi neces se pokajati!
Sirnice, nisam imala iskustva s temp., ali jesam 2x pila Ampicilin dok sam curu dojila i nisam prekidala dojenje. Mozda ti je ipak bolje javiti se ljekaru..
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.