Mya_81 RR
|
IZVORNA PORUKA: MajkaTereza Neki ljudi uistinu nemaju srca. Pa sve i da ova anonimna uistinu jeste besana. Sve da joj uistinu treba strucna pomoc (a ima nas ovdje 90% kojima ne bi bila na odmet) , zar stvarno zeni koja je toliko usamljena, ocajna, ostavljena, koja trazi podrsku medju nepoznatim ljudima morate utrljavati u lice da joj treba strucna pomoc, pitati je da li je normalna, govoriti joj da laze? Ocigledno zena nema odgovora. Trazi da joj ga mi damo, sto jeste suludo, jer mi ga nikad ne mozemo znati, ali covjek kad je lose, kad ne zna kud ce, trazi odgovor na pogresnim mjestima. Pa zar nema pravo niko da se osjeca lose, da nije ok non stop, da se ne uklapa u normu? Ovo je mobing na natu, ako niste znale drage moje. Ok, zena mozda i nije dobro, pa pomozite joj, hoce li se ijedna ponuditi da se sretnu, popiju kafu, ili samo mozete kakiti i osudjivati? Ne znam da li se radi o istoj osobi , po stilu pisanja bih rekla da da, ali bez obzira, pa zar to nije dokaz da zeni zaista treba neko, neko s kim bi pricala.. Ma dajte, fuj. Pa nije svako perfektan, ne znate kroz sta je neko prosao, kako vas nije Boga strah da osudjujete tako olako? Pa sta se vama sutra moze desiti? Imam prijateljicu koja je prije par godina na ovom forumu trazila pomoc, imala je strasnih problema u braku, muz ju je zlostavljao, a nije smjela da prica ni s familijom, ni sa prijateljima, jer se bojala poslijedica, a i pokusavala je u stilu facebook trenda da odrzi savrsenu fasadu.. Mi smo saznali sve tek nakon sto joj je muz otisao u zatvor,a ona zavrsila na psihijatriji nakon sto je sebi pokusala uzeti zivot, sve u prisustvu njenog sina kojem tad nije bilo vise od dvije-tri godine. Kasnije mi je pricala da je ovdje vise puta trazila savjet, ali da su je zene iznapadale, neke su joj govorile da laze, znam da je pricala da se osjecala toliko napadnuta i ponizena i usamljena da je utonula u jos goru depresiju. Ako se ne varam je bila i banovana jer su zene mislile da trola. Sebi je pokusala uzeti zivot sa preko 50 apaurina i to samo par sedmica nakon sto su je ovdje izvrijedjali. Danas ima novog, divnog muza (koliko znam je divan to sam mislila i o proslom..) i malu bebicu, i bjezi od RR kao od kuge, ide na neki hrvatski forum gdje je naisla na razumjevanje. Pa jbm mu, zar su ljudi danas toliki cinici, da moraju svoje frustracije lijeciti na drugima i kroz vrijedjanje drugih podizati sebe? Pa ako zeni ne mozete pomoci, zasto odmazete? Ja vas ne kontam, i mene pojedinci nerviraju, zazmirim, idem dalje, sta me briga.. Imam svog muza i svoje dijete, svoje prijatelje, a ovo mi ej zajebancija. Ako mogu pomoci, super, ako ne mogu,necu nekom kome ocigledno nije dobro jos vise prisjedati na muku. Ne cvjetaju svakom ruze. I ja sam nekad bila u jako losoj relaciji, nisam trazila savjete, ali mi je jako drago sto sam imala prijatelje koji su bili uz mene, pomiogli, izvukli me iz pakla. Da njih nisam imala, ne znam sta bih. Niej svako te srece, nema svako divne ljude oko sebe. Ne sudite. Jako mi je zao tvoje prijateljice. I zao mi je sto ovdje nije naisla na razumijevanje, kao sto vjerovatno nece naici ni iduca koja ce se naci u toj situaciji i ovdje biti iskrena, a mi je zbog ostalih, koje su toliko puta zloupotrijebile ovakvu pricu iz zezanicje, necemo vjerojatno shvatiti ozbiljno