|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: porodiljska naknada
14.2.2014 12:08:08   
kula
S obzirom da niko još ne javlja da je dobio naknadu, pretpostavljam da je teta u općini rekla istinu

(odgovor članu bebana12)
Neposredna veza do poruke: 8026
14.2.2014 12:08:40   
semira01
ovo je jedna velika brukauser posted image

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 8027
14.2.2014 12:08:56   
leki_4you
Taj mail mi je stigao iz kantona, nista mi nije jasno, mozda u opcinama ne znaju a mozda nije ni uplaceno svima jer nema nikakve cifre ili neko laze user posted image

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 8028
14.2.2014 12:11:14   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Nane2012

Dine Konakovica nema na fejsu ...a jucer je bio. Ima li neko nacin na koji mu mogu uputiti mail ?

elmedin.konakovic@skupstina.ks.gov.ba

Možda probati na ovaj službeni. Ako ne, na centralu SDA ili kantonalni odbor:
SARAJEVSKI KANTON
Predsjednik: dr. Denis Zvizdić
Adresa: Obala Kulina bana 20, Sarajevo
Tel: 033/ 442-564 Fax: 033/ 207-095
E-Mail: kosdasa@bih.net.ba
WEB: www.kosda-sa.ba

< Poruku je uredio Super Beba -- 14.2.2014 12:13:08 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 8029
14.2.2014 12:12:56   
muaaa

IZVORNA PORUKA: leki_4you

Taj mail mi je stigao iz kantona, nista mi nije jasno, mozda u opcinama ne znaju a mozda nije ni uplaceno svima jer nema nikakve cifre ili neko laze user posted image

ja sam napisala sta i je receno.....znaci smjestaju se jos uvjek....

A voljela bih da je bar nekome bila,onda je ocekivati i za ostale

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 8030
14.2.2014 12:16:50   
tajno
Jedino ako neko ima broj od Konakovica pa da ga nazove

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 8031
14.2.2014 12:18:53   
leki_4you
Ma kakav Konakovic sta nam on moze pomoci u ovome ne uplacuje on nego ministar.

(odgovor članu tajno)
Neposredna veza do poruke: 8032
14.2.2014 12:29:18   
Iris0306
Ja sam u Opcini Centar i nije mi bio postar a dodje odmah ujutro do 11 sati kada je dan isplate... Bit ce aBd sutra ili u ponedjeljak, ako smo izgurale ovoliko mozemo jos dan ili dva... :)

Nas Sultan dosao na ovaj svijet 12.01.2013 god i nista vise nije isto....

Neposredna veza do poruke: 8033
14.2.2014 12:30:49   
entinte
meni postar sad bio ali donio racune samo :(

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Iris0306)
Neposredna veza do poruke: 8034
14.2.2014 12:39:40   
roda03

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Kako je onda moguce da recimo porodilje, koje licno poznajem, dobijaju placu samo 6 mjeseci a imaju pravo na jos 6 ali nepalcenog odsustva? Po meni, ako oni naknadu koju ispalcuje Opcina ubrajaju kao placu ondnosno ako ista ima karakter place, bez obzira na poslodavca, onda mi jejasno...

Naknada koja se isplaćuje od strane kantona je nakanda plaćenoga odsutva na podidljskom dopusti i ista traje onoliko koliko na pordljkosme jesi...
a porodilje koje primaju do 100% iznosa svoje plaće to primaju do poslodavca...
neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće...
to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom...
al naknadu kantonlanu za vrijeme pordiljkoga odustva ima svaka zaposlena i nezapolena porodilja,,,i traje najduže 12 mjeseci...
i nema šnase da je neka pordilja prima samo 6 mjeseci na na pordiljskom da je 12...sva rješenja se izdaju odmah na 12 mjeseci, ona porodilja koja prekine rpodiljsko sama svojim zahtjevom prekida kantonalnu nakandu ...to je ona koja se prima putem općine.

Nismo se razumjeli... Poenta mog zahtjeva je ovo:

neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće...
to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom...

Znaci da se poslodavac obaveze zakonom da je duzan isplavivati/dopalcivati do punog iznosa plate. to je onos to je u yakonu ostavljeno njima na ruku.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 8035
14.2.2014 12:50:09   
leki_4you
Zaboravile smo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je zgrada kantona potpuno izgorjela i da je to veeliki problem sigurno, pa bit ce nakada valjda ako ne ove onda naredne sedmice, dobro je pa je i tako...

(odgovor članu roda03)
Neposredna veza do poruke: 8036
14.2.2014 12:53:14   
leki_4you
IZVORNA PORUKA: roda03

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Kako je onda moguce da recimo porodilje, koje licno poznajem, dobijaju placu samo 6 mjeseci a imaju pravo na jos 6 ali nepalcenog odsustva? Po meni, ako oni naknadu koju ispalcuje Opcina ubrajaju kao placu ondnosno ako ista ima karakter place, bez obzira na poslodavca, onda mi jejasno...

Naknada koja se isplaćuje od strane kantona je nakanda plaćenoga odsutva na podidljskom dopusti i ista traje onoliko koliko na pordljkosme jesi...
al naknadu kantonlanu za vrijeme pordiljkoga odustva ima svaka zaposlena i nezapolena porodilja,,,i traje najduže 12 mjeseci...
i nema šnase da je neka pordilja prima samo 6 mjeseci na na pordiljskom da je 12...sva rješenja se izdaju odmah na 12 mjeseci, ona porodilja koja prekine rpodiljsko sama svojim zahtjevom prekida kantonalnu nakandu ...to je ona koja se prima putem općine.

Nismo se razumjeli... Poenta mog zahtjeva je ovo:

Znaci da se poslodavac obaveze zakonom da je duzan isplavivati/dopalcivati do punog iznosa plate. to je onos to je u yakonu ostavljeno njima na ruku.

Da se nadovezem, radim kod privatnika, 6 mjeseci sam na porodiljskom dobijala punu placu, koja usput nije velika a ostali 6 mjeseci sam imala izbor ili da se vratim ili da ostanem jos 6 mjeseci ali mi poslodavac ne placa nista i ja sam naravno izabrala ovo drugo..I to je dobro kako se ostali poslodavci ponasaju, poznajem zene koje su se morale vratiti nakon 40 dana da ne bi ostale bez posla, to su ipak privatnici, ne mozes ga natjerati da radi nesto sto nece u firmi koju posjeduje..

< Poruku je uredio leki_4you -- 14.2.2014 12:58:11 >

(odgovor članu roda03)
Neposredna veza do poruke: 8037
14.2.2014 12:53:54   
tajno
Sve to stoji ali kako su onda mogli javit na tv-u da su pare uplaceneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8038
14.2.2014 12:57:11   
leki_4you
Valjda smo onu noc izvrsile pritisak na ministra pa je on pokusao da se izvuce, mozda je uplatio dio a mozda ce tek uplatiti

(odgovor članu tajno)
Neposredna veza do poruke: 8039
14.2.2014 13:15:59   
hapymum

IZVORNA PORUKA: Nane2012

Dine Konakovica nema na fejsu ...a jucer je bio. Ima li neko nacin na koji mu mogu uputiti mail ?

DINO ima na fejsu ja mislim da te blokirao ako ga nemotes naci

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 8040
14.2.2014 13:45:50   
ellaaa
Zene moje užas ja sad zvala Poštu Ilidža kažu nema ništa, možda sutra, ali i to je kažu pod velikim upitnikom jer nema para. user posted image user posted image

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 8041
14.2.2014 13:46:38   
PoweR01
Raja samo da javim da je prije deset sekundi teta iz ministarstva finansija javila da su porodiljske otisle prema opcinama
znaci sutra bi trebale biti kod nas.

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 8042
14.2.2014 14:00:26   
MujesiraMujesira
Lijep pozdrav zenice,, ja sam zvala postu (Vogosca) i rekli su mi da jos nisu dobili ni nalog niti cekove za isplatu,,a evo linka po kojem se potvrdzuje da bi isplate trebale poceti,,, user posted image
p://www.ks.gov.ba/aktuelno/od-danas-pocinje-podjela-djecijih-dodataka-i-naknada-za-porodilje-1

(odgovor članu PoweR01)
Neposredna veza do poruke: 8043
14.2.2014 14:01:16   
ellaaa
Nadamo se da nas nece ovaj put slagati. Uzas stvarno.user posted image

(odgovor članu PoweR01)
Neposredna veza do poruke: 8044
14.2.2014 14:17:56   
Ellaaaa
user posted image ja sad zvala opstinu novi grad i kazu da su spiskove poslali i da je uplata bila samo da se strpimo dok postari preuzmu novacuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 8045
14.2.2014 14:19:55   
Bebaconi

IZVORNA PORUKA: leki_4you

Zaboravile smo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je zgrada kantona potpuno izgorjela i da je to veeliki problem sigurno, pa bit ce nakada valjda ako ne ove onda naredne sedmice, dobro je pa je i tako...

pa nije dobro, da li ministar ceka jos uvijek decembarsku platu? Naravno da ne ceka, zasto bismo onda mi bile zadovoljne user posted image

Neposredna veza do poruke: 8046
14.2.2014 14:23:25   
leki_4you
Mozda zato sto nismo ministri user posted image

(odgovor članu Bebaconi)
Neposredna veza do poruke: 8047
14.2.2014 14:29:44   
leptiric_Sa
Ja sam vam rekla, iz mojih pouzdanih info, da ce prvo ici ilidza i centar, z anjih je uplaceno, pa onda ostale opstine sljedece sedmice kad bude para.

(odgovor članu Ellaaaa)
Neposredna veza do poruke: 8048
14.2.2014 14:36:36   
leki_4you
Pa jel rece Ellaaaa da je uplaceno u Novom Gradu?

(odgovor članu leptiric_Sa)
Neposredna veza do poruke: 8049
14.2.2014 14:39:09   
leptiric_Sa
Ja imam ovu info. Eh sad da li se izmijenilo nesto u medjuvremenu ne znam.

Neposredna veza do poruke: 8050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *