Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Možda probati na ovaj službeni. Ako ne, na centralu SDA ili kantonalni odbor: SARAJEVSKI KANTON Predsjednik: dr. Denis Zvizdić Adresa: Obala Kulina bana 20, Sarajevo Tel: 033/ 442-564 Fax: 033/ 207-095 E-Mail: kosdasa@bih.net.ba WEB: www.kosda-sa.ba
< Poruku je uredio Super Beba -- 14.2.2014 12:13:08 >
Nas Sultan dosao na ovaj svijet 12.01.2013 god i nista vise nije isto....
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Kako je onda moguce da recimo porodilje, koje licno poznajem, dobijaju placu samo 6 mjeseci a imaju pravo na jos 6 ali nepalcenog odsustva? Po meni, ako oni naknadu koju ispalcuje Opcina ubrajaju kao placu ondnosno ako ista ima karakter place, bez obzira na poslodavca, onda mi jejasno...
Naknada koja se isplaćuje od strane kantona je nakanda plaćenoga odsutva na podidljskom dopusti i ista traje onoliko koliko na pordljkosme jesi... a porodilje koje primaju do 100% iznosa svoje plaće to primaju do poslodavca... neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće... to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom... al naknadu kantonlanu za vrijeme pordiljkoga odustva ima svaka zaposlena i nezapolena porodilja,,,i traje najduže 12 mjeseci... i nema šnase da je neka pordilja prima samo 6 mjeseci na na pordiljskom da je 12...sva rješenja se izdaju odmah na 12 mjeseci, ona porodilja koja prekine rpodiljsko sama svojim zahtjevom prekida kantonalnu nakandu ...to je ona koja se prima putem općine.
Nismo se razumjeli... Poenta mog zahtjeva je ovo:
a porodilje koje primaju do 100% iznosa svoje plaće to primaju do poslodavca... neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće... to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom...
Znaci da se poslodavac obaveze zakonom da je duzan isplavivati/dopalcivati do punog iznosa plate. to je onos to je u yakonu ostavljeno njima na ruku.
Zaboravile smo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je zgrada kantona potpuno izgorjela i da je to veeliki problem sigurno, pa bit ce nakada valjda ako ne ove onda naredne sedmice, dobro je pa je i tako...
Kako je onda moguce da recimo porodilje, koje licno poznajem, dobijaju placu samo 6 mjeseci a imaju pravo na jos 6 ali nepalcenog odsustva? Po meni, ako oni naknadu koju ispalcuje Opcina ubrajaju kao placu ondnosno ako ista ima karakter place, bez obzira na poslodavca, onda mi jejasno...
Naknada koja se isplaćuje od strane kantona je nakanda plaćenoga odsutva na podidljskom dopusti i ista traje onoliko koliko na pordljkosme jesi... a porodilje koje primaju do 100% iznosa svoje plaće to primaju do poslodavca... neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće... to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom... al naknadu kantonlanu za vrijeme pordiljkoga odustva ima svaka zaposlena i nezapolena porodilja,,,i traje najduže 12 mjeseci... i nema šnase da je neka pordilja prima samo 6 mjeseci na na pordiljskom da je 12...sva rješenja se izdaju odmah na 12 mjeseci, ona porodilja koja prekine rpodiljsko sama svojim zahtjevom prekida kantonalnu nakandu ...to je ona koja se prima putem općine.
Nismo se razumjeli... Poenta mog zahtjeva je ovo:
a porodilje koje primaju do 100% iznosa svoje plaće to primaju do poslodavca... neki poslodavci isto plaćaju neki ne...koliko para toliko muzike...vazda bilo i biće... to što neki poslodavaca plaća 6 mjeseci do 100% plaće a ostalih 6 ne...je njegov odnos prema istom...
Znaci da se poslodavac obaveze zakonom da je duzan isplavivati/dopalcivati do punog iznosa plate. to je onos to je u yakonu ostavljeno njima na ruku.
Da se nadovezem, radim kod privatnika, 6 mjeseci sam na porodiljskom dobijala punu placu, koja usput nije velika a ostali 6 mjeseci sam imala izbor ili da se vratim ili da ostanem jos 6 mjeseci ali mi poslodavac ne placa nista i ja sam naravno izabrala ovo drugo..I to je dobro kako se ostali poslodavci ponasaju, poznajem zene koje su se morale vratiti nakon 40 dana da ne bi ostale bez posla, to su ipak privatnici, ne mozes ga natjerati da radi nesto sto nece u firmi koju posjeduje..
< Poruku je uredio leki_4you -- 14.2.2014 12:58:11 >
Raja samo da javim da je prije deset sekundi teta iz ministarstva finansija javila da su porodiljske otisle prema opcinama znaci sutra bi trebale biti kod nas.
Lijep pozdrav zenice,, ja sam zvala postu (Vogosca) i rekli su mi da jos nisu dobili ni nalog niti cekove za isplatu,,a evo linka po kojem se potvrdzuje da bi isplate trebale poceti,,, p://www.ks.gov.ba/aktuelno/od-danas-pocinje-podjela-djecijih-dodataka-i-naknada-za-porodilje-1
Zaboravile smo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je zgrada kantona potpuno izgorjela i da je to veeliki problem sigurno, pa bit ce nakada valjda ako ne ove onda naredne sedmice, dobro je pa je i tako...
pa nije dobro, da li ministar ceka jos uvijek decembarsku platu? Naravno da ne ceka, zasto bismo onda mi bile zadovoljne