Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Svakom razlicito pocnu isplacivati,ja sad trebam dobiti novembarsku,a poceli su mi isplacivati odmah nakon drugog mjeseca kad sam se porodila.drage moje ja pocinjem raditi za dva mjeseca i jedva cekam bar mi je plata na vrijeme i nemoram ove traume prezivljavati.Svi mi zivimo od tih para,pa koliko god da je,a jos i kad kasni prosto da se ubijes.BAR NA DANASNJEM VREMENU
Pa da,tako mi je rekla gospodja u Opcini...a sad,kad ce to da bude....ko zna...A zanima me,ako meni firma isplacuje ostatak,tj.razliku do place,a u rjesenju mi pise 360 km,dobijem li taj iznos,ili onaj koji dobiju svi,preko 400km,pa tek na taj iznos firma namiri razliku do place??
ZNACI IDE OVAKO:BAR JE MENI OVAKO,KAD BUDE PLATA U FIRMI I MENI LEGNE OKO 450 KM OTPRILIKE ZAVISNO OD BROJA RADNIH DANA,A U RIJESENJU I MENI PISE 360 KAO I SVIMA,A UVIJEK DOBIJES PREKO 400.ZNACI IMAS CIJELU PLATU PODJELJENU NA DVA DIJELA OD FIRME I OD OPCINE
RECIMO PROSLU MI JE POSTAR DONIO 490KM,SAMO JE FAZON KOME JE KOLIKI PROSJEK PLATE,MENI JE MOJE RACUNOVODSTVO IZDALO NA 930 I TOLIKO DOBIVAM SVAKI MJESEC
Aha,firma vjerovatno onda uplacuje prema rjesenju,"crno na bijelo"a ja sam se bas iznenadila kad sam cula ovdje da se dobija vise nego sto je u rjesenju...bas cudno za nasu drzavu:))))
TO TI DODJE BARA BARA,POLA OD FIRME POLA OD NJIH,A TI CES AKO BOG DA SAD DOBITI IZOSTATAK OKOZA TA TRI MJESECA JER JE TAKO I MOJA SESTRA NEDAVNO DOBILA,ETO BAR SAM TI MALO OLAKSALA INFORMACIJOM
Pitanjce jedno posto vidim da vam i firme placaju predpostavljam da ste na budjetu, jer ja radim u privatnoj firmi i koliko znam od njih nemam nikakvu naknadu natrudnickom sam od 1.11 a jos nisam ni rjesenje dobila nadam mu se ovih dana a kad ce pare.... Koliko to kasni da li znate
JA SAM U DRZAVNOJ FIRMI I MENI JE TAKO,A KAD SAM PREDAVALA ZA RIJESENJE MORALA SAM DONIJETI IZ SVOG RACUNOVODSTVA PROSJEK PLATE I PO TOM ONI NAMA OBRACUNAVAJU,ONI SU U SARADNJI OPCINE I FIRME I ZNAJU KAKO TO IDE,NISTA SE VI NEBRINITE KO JE U DRZAVNOJ FIRMI DOBIJA PUNI IZNOS PLATE A ZA PRIVATNIKE NEZNAM JER JE TO DO NJIH HOCE LI NADOMIRITI PORODILJI
Ova afera oko ovog ministra nema nikakve veze sa naknadama za porodilje...Porodilje finansira Kanton.Ovdje neko koristi guzvu,i obrce lovu,jer nikad ni u jednom trenutku,ni u jednom dnevniku nisu uopce spomenute naknade za nas..Neko se koristi...
Draga Azarija, pa i ptice već znaju da opštine, kantoni, federacija (i ostali nivoi vlasti, ako sam koji propustio) isplaćuju sredstva sa trezora, tako da dok nam neki ku..evi kalif na mjesto kalifa (čitaj ministar na mjesto ministra) ne potpiše nema para...
Evo sad mi komšinica šalje SMS da je poslala mail klixu i avazu u kojem je iznijela ovaj problem sa odugovlačenjem uplate za porodilje a sve sa namjerom da se malo i o nama počne pričati.... Ne bi bilo loše ni da se još nas javi na adresu redakcije, čisto da nas shvte što ozbiljnije. Ovo je zaista ponižavajuće, pa od beba uzimaju!!!
Zene moje javile su mi ove moje iz press sluzbe da bi danas trebale biti uplate za porodilje, ceka se jos informacija iz ministarstva ali cim bude javit ce mi nadamo se da ce zaista biti
koje je to Ministarstvo i koji ministar ima pravo da zadržava naknade za porodilje bez javnog objašnjenja? Ok je pisanje medijima, ali obzirom da Klix i ostale naše portale više interesuje šta je Džeko večerao i šta mu je Amra obukla danas nego ozbiljne teme i problemi ove države, treba pisati i pozivati na odgovornost nadležne institucije.