Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A sudeci prema vijestima koje su bile na dnevniku....ko zna kad ce...
sta su javljali?
Federacija BiH je u novu godinu ušla sa novom krizom. Smjena ministra finansija Ante Krajine dodatno je zakomplicirala političke odnose. Moguć je i finansijski kolaps jer je upitna isplata budžetskih sredstava.
Tekst preuzimamo sa prijateljskog portala Dw.de
Od kada se „Platforma“ raspala zbog raspodjele funkcija u javnim preduzećima, Federacija BiH je u stalnoj političkoj krizi. U jeku te krize, decembra 2012. godine, federalni premijer Nermin Nikšić zatražio je od predsjednika Federacije BiH Živka Budimira (na slici gore) da smijeni osam ministara, među kojima i federalnog ministra finansija Antu Krajinu. Tada su i Krajina i Budimir bili članovi Hrvatske stranke prava (HSP) BiH, pa je predsjednik Federacije ignorirao Nikšićev zahtjev. Nastupile su nove političke okolnosti. Ante Krajina je napustio HSP-a BiH, a Budimir danas ima sopstvenu stranku.
Budimir je tek sada donio odluku o smjeni. Odluka o smjeni ministra stupa na snagu danom donošenja tako da smjena Ante Krajine, prema tvrdnjama analitičara, dovodi u pitanje poptisivanje brojnih finansijskih transakcija. „Kada se usvaja budžet, donosi se i zakon o njegovom izvršenju, a tim su zakonom planirani prioriteti isplate. Prvi potpisnik svake transakcije iz federalnog budžeta je federalni ministar finansija i to bez prava davanja punomoći nekoj drugoj osobi. Trenutno, jedino penzioneri nemaju razloga za zabrinutost jer je Vlada 31. 12. 2013. godine uplatila svoje obaveze prema federalnom penzijskom fondu“
Mrsko mi je trazit ko sve prima naknade iz federalnog budzeta a to su izmedju ostalog penzioneri, RVI, civilni invalidi, uposlenici federalni institucija i tako redom, a porodiljske naknade isplacuje kantonalno ministarstvo za rad, socijalnu politiku itd :) usput, plate prosvjetarima bile juce i oni se finansiraju iz kantonalnog budzeta
I jos nesto, posto sam ja novinarka po profesiji na sluzbeni mail mi stizu sve obavjesti iz kantona tako da dobijem i kad su uplacene naknade a osim cstitiki jos uvijek nista nema, a evo kad je bila prosli mjesc:
Sarajevo, 04.12.2013.godine
Od danas podjela oktobarskih dječijih dodataka i naknada za porodilje
Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica sa djecom u Kantonu Sarajevo da od danas pa do kraja sedmice mogu očekivati da im na kućnu adresu budu dostavljene oktobarske novčane naknade.
Ja sam sad zvala općinu Vogošća teta mi reče da je juče zvala Kantonalno ministarstvo da su u ponedeljak finansije počele sa radom i da sad "zasjedaju" kojim redom i kome početi isplatu A kanton i federacija nemaju veze al kako je nasa država sjajna kod nas se sve moze Ohrabruje me jedino to sto je prosvjeta dobila placu