|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
3.1.2014 10:52:01   
dafri
raja_ringe suuuper,hobotnica je mrakuser posted image

emina,prelijepa kutija,jeli ovo rađeno svijećom i šmirglom?

scarlett ja bih ponovo obojila kutija i ponovila postupak,ima različitih lakova za raspucavanje,dosta zavisi od vremenskog razmaka između dva koraka,što je duži pukotine sitnije kao i od debljine drugog sloja,što deblji pukotine veće,vidi uputstvo

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1076
3.1.2014 11:23:50   
dafri
IZVORNA PORUKA: bebacha

imali neko zainteresovan da mi objasni decupage tehniku za pocetniku sa onim ameterski priborom
imam ono ljepilo za tapete ili kako se zov zove
ako moze korak po korakuser posted image

neka bude ravna površina na koju ćeš nanositi,ako treba išmirglana,nanesi svjetliju akrilnu boju da bi se salveta bolje vidjela,motiv sa salvete možeš izrezati ili iščupkati,bolje da budu manji motivi da ti se ne bi gužvala,odvojiš slojeve samo ostaviš zadnji i preko njega premažeš u tankom sloju ljepilom,paziš da nema mjehurića ispod,na kraju kada se osuši lakiraš

zbilja je jednostavno user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1077
3.1.2014 11:54:00   
bebacha

IZVORNA PORUKA: dafri

imali neko zainteresovan da mi objasni decupage tehniku za pocetniku sa onim ameterski priborom
imam ono ljepilo za tapete ili kako se zov zove
ako moze korak po korakuser posted image

neka bude ravna površina na koju ćeš nanositi,ako treba išmirglana,nanesi svjetliju akrilnu boju da bi se salveta bolje vidjela,motiv sa salvete možeš izrezati ili iščupkati,bolje da budu manji motivi da ti se ne bi gužvala,odvojiš slojeve samo ostaviš zadnji i preko njega premažeš u tankom sloju ljepilom,paziš da nema mjehurića ispod,na kraju kada se osuši lakiraš

zbilja je jednostavno user posted image

e hvala puno
jeli mora ta akrilna boja,nemam je a jedino mogu narucit preko neta,znaci nista prije utorka nebi dobila a damije pokusatuser posted image user posted image
možel temperamauser posted image user posted image user posted image salim se malo

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1078
3.1.2014 11:58:14   
D_K
emina - kutija je famozna..
kakva vam je to tehnika sa svijecom? ja sam samo smirglala povrsinu da dobijem ovaj efekat
bebacha - jesi li vidjela na fimo masi sta ti treba od materijala? treba li pomoc?
scarlett - koliko vidim ti si uradila salvetu preko krakla? jesam li dobro skontala? ja sam prvo stavila salvetu pa preko krakl. zasto si ti radila tako? je li to neki fazon ili zelis da ti salveta bude glat a ostali dijelovi ispucali?
kakvo je stanje? je li jos ljepljiva? dafri ti je dala dobar savjet. kod ovih radova je jedna dobra stvar sto uvijek mozes sve prefarbati i poceti ponovo user posted image

a bas ovaj lak - ja sam stavila deeebeli sloj i kako se susio vidjela sam da nisam dobila na dubini pukotina vec se lak sakupio po uglovima i podigao. to sam poslije ismirglala i izgleda uredno.
u hobby art smo koristili odlican lak kojim debljinom sloja regulises dubinu pukotine
takodje, imas lak za manje pukotine i lak za vece
ja sam zadovoljna krajnjim rezultatom i za ovaj moj rad ali jedina zamjerka je da sam stvarno mazala debeo sloj zavrsnog sloja a opet su pukotine plitke

Onaj pogled :))))

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1079
3.1.2014 12:06:34   
bebacha
DK imas pp na facebooku-uuser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1080
3.1.2014 12:14:46   
dafri
bebacha čitala sam da mnogi koriste fasadnu bijelu boju umjesto akrilne,drvofix malo razrijede sa vodom,valjda je gušći pa da ne bi ostajali nabori,malo proguglaj zamjena materijala za decoupage ima raznih savjeta

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1081
3.1.2014 12:18:58   
bebacha

bebacha čitala sam da mnogi koriste fasadnu bijelu boju umjesto akrilne,drvofix malo razrijede sa vodom,valjda je gušći pa da ne bi ostajali nabori,malo proguglaj zamjena materijala za decoupage ima raznih savjeta

haman najbolje poruciti akrilne boje i cekat user posted image
nego sta meni kao pocetniku treba
gledam stranicu Fedi i zamanta mi seuser posted image user posted image
nesto svasta ima a pojma nemam sta je neophodno
kazete lak za camce,to mogu kupit svugdje
al koje ljepilo,koje su boja naj pottrebnije,mislim na akrilne

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1082
3.1.2014 12:37:54   
dafri

haman najbolje poruciti akrilne boje i cekat user posted image
nego sta meni kao pocetniku treba
gledam stranicu Fedi i zamanta mi seuser posted image user posted image
nesto svasta ima a pojma nemam sta je neophodno
kazete lak za camce,to mogu kupit svugdje
al koje ljepilo,koje su boja naj pottrebnije,mislim na akrilne

bijela najvažnija i najviše koristiš,uzmeš još neku,plavu,zelenu,ne treba ti puno za početak,ako nećeš drvofix ima lak ljepilo ujedno a ima i posebno lak a posebno ljepilo,četkicu i to je otprilike to za početak

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1083
3.1.2014 13:36:06   
almondray
Emina kutijica ti je medena.
Nego znate li gdje mogu kupiti ovakvih ametist kamenčića ?Kod Fedija više robe nema nego što ima :(
Ima li možda u Facti ili U Tugri? D_K jesi li viđala gdje? Hitno mi je....

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1084
3.1.2014 13:44:26   
DM
Ja ti ne vidim te kamenčiće

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 1085
3.1.2014 13:46:53   
D_K
posto ne radim sa njima stvarno i ne gledam ima li ih u radnji
sorry

znam da na ovoj stranici ima tona materijala pa pogledaj
https://www.facebook.com/materijal.zaizradunakita.7?fref=ts

rade i online prodaju
sretno user posted image

Neposredna veza do poruke: 1086
3.1.2014 13:49:45   
DM
A gdje se ima kupiti onaj pištolj za ljepeljenje kamenčića-plastikom čini mi se

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1087
3.1.2014 14:17:48   
bebacha

IZVORNA PORUKA: almondray

Emina kutijica ti je medena.
Nego znate li gdje mogu kupiti ovakvih ametist kamenčića ?Kod Fedija više robe nema nego što ima :(
Ima li možda u Facti ili U Tugri? D_K jesi li viđala gdje? Hitno mi je....

ovdje ima,pa pogledaj

https://www.facebook.com/materijal.zaizradunakita.7?fref=ts

Neposredna veza do poruke: 1088
3.1.2014 14:34:41   
scarlett

scarlett ja bih ponovo obojila kutija i ponovila postupak,ima različitih lakova za raspucavanje,dosta zavisi od vremenskog razmaka između dva koraka,što je duži pukotine sitnije kao i od debljine drugog sloja,što deblji pukotine veće,vidi uputstvo

Kako misliš obojila, da sve išmirglam, pa opet?
Ma pukotine se vide, slabo, ali se vide, ali nisu dovoljno dubnoke da se može nešto utrljati pa da budu očitije.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1089
3.1.2014 14:46:23   
canim
Dm pistolj imas u Obi-ju a bilo je i u penniju i fediju.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1090
3.1.2014 14:49:18   
scarlett

IZVORNA PORUKA: D_K

emina - kutija je famozna..
kakva vam je to tehnika sa svijecom? ja sam samo smirglala povrsinu da dobijem ovaj efekat
bebacha - jesi li vidjela na fimo masi sta ti treba od materijala? treba li pomoc?
scarlett - koliko vidim ti si uradila salvetu preko krakla? jesam li dobro skontala? ja sam prvo stavila salvetu pa preko krakl. zasto si ti radila tako? je li to neki fazon ili zelis da ti salveta bude glat a ostali dijelovi ispucali?
kakvo je stanje? je li jos ljepljiva? dafri ti je dala dobar savjet. kod ovih radova je jedna dobra stvar sto uvijek mozes sve prefarbati i poceti ponovo user posted image

a bas ovaj lak - ja sam stavila deeebeli sloj i kako se susio vidjela sam da nisam dobila na dubini pukotina vec se lak sakupio po uglovima i podigao. to sam poslije ismirglala i izgleda uredno.
u hobby art smo koristili odlican lak kojim debljinom sloja regulises dubinu pukotine
takodje, imas lak za manje pukotine i lak za vece
ja sam zadovoljna krajnjim rezultatom i za ovaj moj rad ali jedina zamjerka je da sam stvarno mazala debeo sloj zavrsnog sloja a opet su pukotine plitke

Ta tehnika sa svijećom ide na slijedeći način:
Premažeš tamnijom bojom kutiju, zatim sve rubove premažeš svijećom (koja ne goriuser posted image , ne topiš vosak, nego samo svijećom natrljaš) a onda premažeš nekom svijetlijom bojom ako ćeš raditi dekupaž da imaš svijetlu podlogu.
Eh sada uzmeš šmirgl papir i pređeš po tim rubovima, onda svijetla boja spada i ostaje ona prva boja, pa izgleda kao da da je kutija isparana, ishabana - to je taj shabby chick - pohabani izgled.
Ja sam evo ovo radila na jednoj radionici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1428111004085574&set=pcb.1428111170752224&type=1&permPage=1
Ako klikneš dalje na sliku vidjet ćeš i sve ostale strane. Ovo je slikano tokom procesa izrade.
Ovdje je prvi sloj zelen, znači odabrali smo zelenu boju da bi se uklapala sa bojama koje se nalaze na slici ( transfer).

Nisam, zalijepila sam salvetu a tek onda nanijela taj crackle step 1 i 2 u razmaku od 1h vremena. Znači, salveta je ispod laka.

Nije toliko ljepljivo sada, samo vidim da je spao na mjestima sloj tog ljepila. Sad ne znam dal' da ponovo premažem tim step 1 i 2, jer je na mjestima ostalo tog ljepila. Nemam pojma user posted image A prošao me čejf da radim sv e ispočetak. Moj prvobitni entuzijazam nije pokazao očekivane rezultate user posted image

Možda su ti pukotine plitke, ali bar si uspjela unijet boju u njih. Ali tu moramo skontati koji je fol da budu dublje pukotine, nešto ne valja user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1091
3.1.2014 14:59:51   
scarlett

IZVORNA PORUKA: canim

Dm pistolj imas u Obi-ju a bilo je i u penniju i fediju.

Moja seka je kupila u Pennyu i kaže da je imala problema sa strujom, tipa iskoči joj osigurač i tako neke gluposti kada uključi taj pištolj. U Fediju ima i košta ok 4 KM i ljepilo je jeftino, ali pretpostavljam da je to nekakav kineski ( možda se varam i kupujem i ja kineske proizvode, ali obzirom da ide u struju user posted image )

Ja sam svoj kupila u Hobby art centru na Pofalićima, njemački je, u kutiji je došlo i ljepilo i platila sam ga 10 KM. Zadovoljna sam.

Nije sad da nešto veličam njemačke proizvode user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1092
3.1.2014 15:34:45   
canim
Moj je iz obija i ima komplet sa onim plasticnim mecima i bez ja sam kupila sa i cini mi se platila 11 tak km a imam i iz pennyja platila 2 marke, raspakovala ja jednom da koristim taj jer nisam ovaj moj mogla naci u kuci i samo ga vratila nazad ja ono u struju ustekat nisam smjela bolje da sam si kupila cokoladu za te pare, ne znam pa sta mi bi da ga uopste kupim user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1093
3.1.2014 17:48:47   
D_K
Hvala ti na objašnjenju
Kutija ti je famozna
Moram otići do Tugre nisam odavno
Ja ovaj ishaban izgled postigoh smirglom. Nešto kontakt da svijeća ne zeza sloj ljepila pa se nije lijepo zalijepilo
Da sam na tvom mjestu ja bih ga ismirglala i sve ponovo
Na tacni koju sam stavila ja sam dva puta radila salvetnu. Prva verzija mi je bila malo ukrivo i samo ga skinem i hajde ponovo

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1094
3.1.2014 20:19:20   
emina08

raja_ringe suuuper,hobotnica je mrakuser posted image

emina,prelijepa kutija,jeli ovo rađeno svijećom i šmirglom?

hvala dafri
jeste rađena je svijećom i šmirglom a scarlett je već objasnila postupak
jako mi se sviđaju stvari koje ti radiš
i reci mi na kutiji koju si ti radila ,zanimaju me trešnje(šta ,kako)

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1095
3.1.2014 20:28:41   
R&T@
emina08, user posted image

Vi ste bas kreativna familija...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1096
3.1.2014 20:43:07   
emina08
evo slikala sam jednu sa pukotinama,sad zbog loše svjetlosti ne znam koliko se dobro vide i boja zlata je
ali dafri je već rekla da zavisi od vremenskog razmaka i debljine drugog sloja (negdje sam pročitala da i ovaj sloj bijele akrilne mora biti deblji)
http://img577.imageshack.us/img577/3325/2bpf.jpg

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1097
3.1.2014 21:09:54   
emina08

to su samo pokušaji
ali hvala Rita

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1098
3.1.2014 21:41:21   
dafri
emina i ova druga je prelijepa,stvarnouser posted image kakvi pokušaji,ovo je predobro

moja je isto rađena sa cracklom ali sa onim koji raspucava boju,prvo tamnija boja u mom slučaju zelena,zatim crackle pa onda svijetla boja,bijela
ne utrljava se ništa u pukotine,nije onaj mozaik izgled već više efekat ispucalosti,mada i ovo zavisi kako se nanosi,četkicom,spužvom...
na ovo je stavljena salveta trešnje user posted image

scarlett ma ne moraš ti sve ponavljat,dobro je i tako,jeli i dalje ljepljivo?
za lak ne vjerujem da će djelovati mada ko zna ,probaj..

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1099
3.1.2014 22:42:34   
R&T@

IZVORNA PORUKA: emina08

evo slikala sam jednu sa pukotinama,sad zbog loše svjetlosti ne znam koliko se dobro vide i boja zlata je
ali dafri je već rekla da zavisi od vremenskog razmaka i debljine drugog sloja (negdje sam pročitala da i ovaj sloj bijele akrilne mora biti deblji)
http://img577.imageshack.us/img577/3325/2bpf.jpg

Ovo je super...user posted image

Kakvi pokusaji...

Scarlet ce se rasplakati...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *