|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravna pitanja
19.12.2013 14:38:15   
Hanady RR
Član 235.

(1) U postupku za izdržavanje sud će utvrditi ukupan iznos sredstava potrebnih za izdržavanje.

(2) Prilikom utvrđivanja potreba osobe koja zahtijeva izdržavanje, sud će uzeti u obzir njeno imovno stanje, sposobnost za rad, mogućnost zaposlenja, zdravstveno stanje i druge okolnosti od kojih zavisi ocjena njenih potreba.

(3) Prilikom utvrđivanja mogućnosti osobe koja je dužna davati izdržavanje, sud će uzeti u obzir sva njena primanja i stvarne mogućnosti da stiče povećanu zaradu, kao i njene vlastite potrebe i zakonske obaveze izdržavanja.

(4) Federalni ministar rada i socijalne politike objavit će jednom godišnje, najkasnije do 1. marta tekuće godine, podatke o prosječnim potrebama osobe koja zahtijeva izdržavanje, s obzirom na troškove života, koje će sud uzeti u obzir u postupku za izdržavanje.

Član 236.

(1) Kad se izdržavanje zahtijeva za dijete sud će, pored okolnosti iz člana 235. ovog Zakona, uzeti u obzir i uzrast djeteta, kao i potrebe za njegovo školovanje.

(2) U postupku za izdržavanje djeteta sud će posebno cijeniti kao doprinos za izdržavanje djeteta rad i brigu koju u odgoj i podizanje djeteta ulaže roditelj sa kojim dijete živi.

(3) Radno sposoban roditelj ne može se osloboditi dužnosti izdržavanja maloljetnog djeteta.

Član 237.

Kad sud utvrdi da roditelji i druge osobe koje su obavezne davati izdržavanje nisu u mogućnosti podmirivati potrebe izdržavanja djeteta, obavijestit će o tome organ starateljstva koji je dužan osigurati sredstva za izdržavanje djeteta iz budžetskih sredstava Federacije.

Član 238.

(1) Organ starateljstva, vodeći računa o dobrobiti djeteta, nastojat će da se roditelji sporazumiju o visini, odnosno o povišenju doprinosa za izdržavanje djeteta kada to zahtijevaju povećane potrebe djeteta ili to omogućavaju bolje materijalne prilike roditelja. (2) Sporazum iz stava 1. ovog člana roditelji mogu zaključiti i pred notarom u formi notarski obrađene isprave. Notar je dužan ovu ispravu dostaviti organu starateljstva. (3) Sporazum iz st. 1. i 2. ovog člana ima snagu izvršne isprave.

Član 239.

(1) Organ starateljstva, u ime maloljetnog djeteta, pokrenut će i voditi postupak za dosuđenje, odnosno za povećanje izdržavanja, ako roditelj sa kojim dijete živi bez opravdanih razloga ne koristi to pravo.

(2) Ako roditelj ne traži izvršenje odluke o izdržavanju, organ starateljstva će u ime maloljetnog djeteta podnijeti sudu prijedlog za izvršenje.

Član 240.

(1) Ako se u postupku odlučuje o izdržavanju maloljetnog djeteta ili punoljetnog djeteta iz stava 2. član 216. ovog Zakona, organ starateljstva učestvuje u tom postupku radi zaštite interesa djeteta.

(2) Sud koji odlučuje u parnici o izdržavanju obavijestit će organ starateljstva o postupku i pozivati ga na sva ročišta i dostavljati mu sve odluke donesene u postupku.

Član 241.

Organ starateljstva dužan je na zahtjev suda pribaviti sve podatke od značaja za donošenje odluke o izdržavanju.

Član 242.

(1) Organ starateljstva vodi evidenciju odluka i sporazuma iz člana 238. ovog Zakona o izdržavanju djece i roditelja prema uputstvu koje propisuje federalni ministar rada i socijalne politike.

(2) Organ starateljstva provjerava ispunjavanje obaveze izdržavanja djeteta i, radi zaštite interesa djeteta, poduzima mjere iz člana 239. ovog Zakona ako utvrdi da se ova obaveza ne ispunjava odnosno ne ispunjava u potpunosti.

Član 243.

Organ starateljstva će, u svojstvu punomoćnika starih i socijalno ugroženih osoba, ukoliko one same to ne mogu učiniti, pokrenuti i voditi postupak za ostvarivanje njihovog prava na izdržavanje prema srodnicima koji su, prema odredbama ovog Zakona, dužni da ih izdržavaju.

Član 244.

Osobu koja je dužna davati izdržavanje sud će obavezati na plaćanje budućih mjesečnih iznosa izdržavanja u određenom novčanom iznosu. Član 245.

(1) Izdržavana osoba kao i obveznik izdržavanja može tražiti da sud povisi, snizi ili ukine izdržavanje dosuđeno ranijom pravomoćnom presudom, ili sporazumom postignutim pred organom starateljstva, ili u formi notarski obrađene isprave, ako su se izmijenile okolnosti na osnovu kojih je donesena ranija presuda, odnosno sporazum.

(2) Prava i obaveze utvrđene izmijenjenom odlukom ne mogu djelovati prije podnošenja zahtjeva.

Član 246.

Fizičko ili pravno lice koje je imalo troškove zbog izdržavanja neke osobe, može tužbom tražiti naknadu tih troškova od osobe koja ju je, prema zakonu, dužna izdržavati, ako su učinjeni troškovi bili opravdani.

Član 247.

Obveznik izdržavanja kojem je prestao radni odnos i koji je zasnovao novi radni odnos dužan je podatke o postojanju izvršne isprave za izdržavanje, te ime i adresu osobe kojoj se to potraživanje treba isplaćivati, dostaviti poslodavcu kod kojeg je zasnovao radni odnos.

Član 248.

Poslodavac kod kojeg je obveznik izdržavanja zasnovao novi radni odnos dužan je odmah obavijestiti izdržavanu osobu o zasnovanom radnom odnosu, odnosno dati joj potrebna obavještenja o obvezniku izdržavanja koji je kod njega zasnovao novi radni odnos.

Član 249.

(1) U postupku za izdržavanje maloljetnog djeteta ili punoljetnog djeteta nad kojim roditelji ostvaruju roditeljsko staranje, sud može po službenoj dužnosti odrediti privremene mjere radi davanja izdržavanja.

(2) U ostalim parnicama za izdržavanje sud će odrediti privremene mjere radi davanja izdržavanja samo na prijedlog osobe koja traži izdržavanje.

(3) Privremene mjere sud će odrediti ako se učini vjerovatnim postojanje činjenica od kojih zavisi pravo na izdržavanje, a u postupcima za utvrđivanje materinstva ili očinstva i ako se učini vjerovatnim da je tužena osoba roditelj djeteta.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sanjica990)
Neposredna veza do poruke: 601
19.12.2013 14:41:58   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sanjica990

Pozdrav za sve.Ja ima pitanje,i bicu vam zahvalana na savetima.Rastala sam se u martu(nasilje i sve to,mozdas se secate pisala sam vam).Tuzbu za alimentaciju sam predala u aprilu(imam dvogodisnjeg sina koji je samnom).Otac mog djeteta je do aprila radio u ocevoj firmi,u aprilu je odjavljen da bi na sudu izgledalo da nema pas zasta da ga ujede3.Otac od mog bivseg ima 3 auta,firmu,dva izdata lokala,i imaju super primanja,sa njima zivi i moj bivsi i sve to uziva naravno.Bivsi nema na sebi nikakvu imovinu,i sad je na birou iako jos uvjek radi kod oca.Djete vidja oca 2x sedmicno,do sada mu nije dao niti jednu marku,jos uvjek cekamo sud.Ja sam angazovala advokata,kao i on.Takodje sav novac od moje i njegove familije koje je djete dobilo po rodjenju sam stavljala u jednu kovertu,s namerom da stavimo na banku.Sav taj novac djeciji je bivsi mi oduzeo i neda.Sad me upozorio da ce na sudu da trazi da ja njemu dovozim djete,a on ce da daje 100km alimentacije.Inace zivimo udaljeni 25km udaljeni jedni oca.Ja nemam auto,ne radim,i nemam nikakve sanse da mu dovozim djete.A ta alimentacija bi otisla na gorivo,cak i vise.Kakve su sanse za alimentaciju?I kolika ce ona odprilike biti?Da li bi stvarno sud mogaio donjeti odluku da mu ja dovozim dijete?Da li je imalo bitno sudu to sto otac od bivseg ima mnoogoo imovine na sebi,i ima jednog sina(naslednika)Ipak oni zive u zajednici i svi uzivaju sva primanja.Hvala puno.

jeli rješenjem o razvodu utvređna alimenqtcija...i kolika...
jeli od te išta do sada plaćao...
tj do dana podnošenja tužbe da nije izmiro istu...
njemu sud može smanjiti alimenatciju na 100KM jer je nezaposlen al uzima se ukupno stanje njegovo ...mislim ako je bio zapolenik kod oca i otac ga odjavio a on i dalje živi s anjim sud će i to uzeti u obzir, advokat ajbolje zna kako prema tome se odnositi...
a to a ti voziš njemu dijete...
to je smješno...
ako je staratellstvo dato tebi a njemu pojste on je dužan te posjete obavljati kako sud odredi....ne može sud reći tebi da ga vodiš njemu ako nemaš mogućnosti za to...
to što on tebe plaši tvoj advokat svaršeno će dobro znati kako se prema tome odnositi..

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 602
19.12.2013 14:50:49   
sanjica990
Da bas smijesno,ako hoce da ga vidin treba doci po njegama uspu dijete treba da jede da se oblaci i ostalo.Mi smo bili u vanbracnoj zajednici,sporazumno je predao meni starateljstvo(borio se ali je skontao da dijet ne moze dobiti)i utvrdjen je kontakt,o alimentaciji nije htjeo da razgovara.Do sada mu8 nije dao ni jednu marku,kad ga vraca posalje mu koji smoki,strasno.Hoce li on morati islatiti sve ove mjesece od kad je tuzba predata?I da li ja ikako tj dijete dobiti te pare koji je mali dobio od zajednicke familije,rijec je o 7000km?Hvala ti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 603
19.12.2013 14:54:02   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sanjica990

Da bas smijesno,ako hoce da ga vidin treba doci po njegama uspu dijete treba da jede da se oblaci i ostalo.Mi smo bili u vanbracnoj zajednici,sporazumno je predao meni starateljstvo(borio se ali je skontao da dijet ne moze dobiti)i utvrdjen je kontakt,o alimentaciji nije htjeo da razgovara.Do sada mu8 nije dao ni jednu marku,kad ga vraca posalje mu koji smoki,strasno.Hoce li on morati islatiti sve ove mjesece od kad je tuzba predata?I da li ja ikako tj dijete dobiti te pare koji je mali dobio od zajednicke familije,rijec je o 7000km?Hvala ti.

vanbračna zajednica smatra se bračnom ako u njoj rođeno je dijete...
dijete uživa sva prava kao da je rođeno u braku...
samim tim on je dužan plaćati alimenatciju za dijete...
tužbom ćete rješiti njegova dugovanja prema djetetu...od kada i kako to će sud donijeti olduku u odnosu na komletnu i situcaiju
a ti novci...ne znam...dokaa o postajnju istoga, ako on negira ako kaže da su potoršeni u zajendičkom domaćisntvu...to ipak advokat mora vdijeti kako će rješiti...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 604
20.12.2013 23:11:50   
idana_85
Vezano za porodiljsku naknadu. Ako je zena prijavljenja 6 mjeseci prije termina, a porodi se ranije, tj ne otvara porodiljno bolovanje, da li ima pravo na naknadu kao zaposlene zene?
I kako ide ovo s prijavljivanjem, koji je rok za prijavu od dana potpisivanja ugovora?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 605
20.12.2013 23:15:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: idana_85

Vezano za porodiljsku naknadu. Ako je zena prijavljenja 6 mjeseci prije termina, a porodi se ranije, tj ne otvara porodiljno bolovanje, da li ima pravo na naknadu kao zaposlene zene?
I kako ide ovo s prijavljivanjem, koji je rok za prijavu od dana potpisivanja ugovora?

termin postaje dan poroda...
po njemu se računa...ako nemaš 6 mjeseci punih nemaš nakandu za zaposlene...
a prijava 8 dana do potpisivanja ugovora kao i dojava 8 dana...
sve izmjene u tom smilu 8 dana je rok

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 606
20.12.2013 23:18:44   
idana_85
sta ako zena ima sest mjeseci punih staza bez prekida do termina, ali se porodi ranije?

I sta npr ako ona hoce od 1 decembra da bude prijavljena al tek sad odnesu papire, kakva je kazna''

< Poruku je uredio idana_85 -- 20.12.2013 23:19:36 >

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 607
20.12.2013 23:28:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: idana_85

sta ako zena ima sest mjeseci punih staza bez prekida do termina, ali se porodi ranije?

I sta npr ako ona hoce od 1 decembra da bude prijavljena al tek sad odnesu papire, kakva je kazna''

termin ti je dan poroda...
nigdje ti neće pisati drugi termin da ti broje 6 punih mjeseci do termina...
u ovom slučaju bolje stupiti na pordiljsko onih 28 dana prije termina...pa da se termin broji u odustvu tako...
ako stupiš na osustvo danom poroda, aporodiš se rpije nego je punih 6 mjeseci staća...
biće rpoblem kroz papire...jer termin koji je pisan nigdje ne stoji...

zakon o matičnoj evidneciji kaže ovako
http://fmrsp.gov.ba/s/images/stories/Zakon%20o%20matinoj%20evidenciji.pdf
vidi član 26 pa imaš dole sankcije u članu 36...stavak6, 7 i 8

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 608
21.12.2013 0:13:55   
idana_85
Hanady hvala ti puno
zena je trudna 14 sedmica, radi posao na kojem nije prijavljena i fizicki je tezak i morat ce prestati. suprug ne radi. zeli se preko nekoga formalno prijaviti. kako moze to uskladiti da ima pravo na vecu porodiljsku tj kao zaposlena zena, imas li ikakvu ideju?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 609
23.12.2013 14:17:49   
Elaa
da li moram otvoriti porodiljsko bolovanje 28 dana ranije ili ne , posto sam kontala uzeti GO pa onda 10 dana pred porod porodiljsko. Neko mi rece da trebam uzeti 28 dana porodiljskog , a sta onda sa GO? da li ga mogu iskoristiti u 2015 god (radi se o drugom dijelu godisnjeg, prvi sam sad uzela u Januaru.)
pozz

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 610
23.12.2013 14:18:41   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Elaa

da li moram otvoriti porodiljsko bolovanje 28 dana ranije ili ne , posto sam kontala uzeti GO pa onda 10 dana pred porod porodiljsko. Neko mi rece da trebam uzeti 28 dana porodiljskog , a sta onda sa GO? da li ga mogu iskoristiti u 2015 god (radi se o drugom dijelu godisnjeg, prvi sam sad uzela u Januaru.)
pozz

ne mozes iskoristiti GO u 2015...a uzmi GO kako si planirala, pa onda pred porod otvori porodiljsko.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 611
23.12.2013 14:19:52   
Hanady RR

pozz

ne moraš otvarati 28 dana...možeš ali ne moraš...

al ne možeš ni 10 dana prije...il sa danom poroda il 28 dana prije...

da bi iskoristila godišnji u tom drugom djelu možeš ga uzeti u 2015 najadlje do 30.6 u tom drugom djelu, najbitnije je da prvi dio iskoristiš prije poroda ...sad ja ovo pričam o godinjem iz 2014 koji te sljeduje

< Poruku je uredio Hanady RR -- 23.12.2013 14:21:49 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 612
23.12.2013 14:21:14   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pozz

da bi iskoristila godišnji u tom drugom djelu možeš ga uzeti u 2015, najbitnije je da prvi dio iskoristiš prije poroda ...

moze..ja sam otvorila 12 dana prije poroda.

Neposredna veza do poruke: 613
23.12.2013 14:22:58   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

pozz

da bi iskoristila godišnji u tom drugom djelu možeš ga uzeti u 2015, najbitnije je da prvi dio iskoristiš prije poroda ...

dopust...
ne znam..možda ima izmjena....no .nije u praksi...
il 28 dana il dan poroda...
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 614
23.12.2013 14:24:27   
Skvo RR

pozz

dopust...
ne znam..možda ima izmjena....no .nije u praksi...
il 28 dana il dan poroda...
user posted image

ma nije me niko ni pitao...nista...

Neposredna veza do poruke: 615
23.12.2013 14:29:27   
Hanady RR
ti si sa običnoga bolovanja komisijski otišla na pordiljsko...
ako je komisija predvdjela dan termina dajući ti po 2 mjeseca bolovanja u tom slučaju se isto desilo...
ginekeolog neće otvoriti tako, nema osnov zakonski...oni se vode ili 28 ili dan poroda....
il je došlo do izmjena...al ja u praksi nisma naletila na isteuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 616
23.12.2013 14:32:05   
Skvo RR

ako je komisija predvdjela dan termina dajući ti po 2 mjeseca bolovanja u tom slučaju se isto desilo...
ginekeolog neće otvoriti tako, nema osnov zakonski...oni se vode ili 28 ili dan poroda....

ma jok..ja sam bila na komisiji..onda sam uzela GO..i onda otvorila porodiljsko 12 dana prije termina.... a sta ako rodis ranije...a vec si uzeo dopust...racuna ti se ravno godina kako god..zaista me niko nije pitao nista.

Neposredna veza do poruke: 617
23.12.2013 14:35:30   
Elaa
pa kako sam ja planirala , ja bih u januaru uzela novi Go, pa malo bolovanja, pa od 1.2 opet ostatak GO .istek mog drugog dijele GO bi bio od prilike 6 dana pred porod . user posted image

Neposredna veza do poruke: 618
23.12.2013 14:35:35   
animagical
da vam kazem da bolonjski pravnici nece imati pojma, ako je to fakat takouser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 619
23.12.2013 14:36:28   
Hanady RR

ma jok..ja sam bila na komisiji..onda sam uzela GO..i onda otvorila porodiljsko 12 dana prije termina.... a sta ako rodis ranije...a vec si uzeo dopust...racuna ti se ravno godina kako god..zaista me niko nije pitao nista.

ne znam...
neka proba...
najbitnije ne mora 28 dana prije...a ovo da može kad hoće prije poroda ja ne mogu joj reći...
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 620
23.12.2013 14:38:24   
Skvo RR
pa sta vam je...meni je logicno da mozes i unutar tih 28 dana...pa ja sam Umu rodila 2 sedmice ranije...user posted image

Neposredna veza do poruke: 621
23.12.2013 14:40:15   
Skvo RR

pa kako sam ja planirala , ja bih u januaru uzela novi Go, pa malo bolovanja, pa od 1.2 opet ostatak GO .istek mog drugog dijele GO bi bio od prilike 6 dana pred porod . user posted image

ja sam bila na bolovanju
pa uzela GO
pa otvorila porodiljski dopust 12 dana prije termina)
rodila na dan termina (isprovociran porod)

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 622
23.12.2013 14:41:19   
Hanady RR

pa ti uradi tako...

najprije dali tebi polodavaca oba dijela godišnjeg u tom periodu...
drugo šta ti kaže ginekolog...on ti otvara bolovanje, jel???

ako tebi da poslodavac tako godišnji ti i iskoristi...
ne moraš 28 dana prije po zakonu...
ovom računicom tebi bi prvi dan dopusta i bio dan poroda

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 623
23.12.2013 14:45:48   
Hanady RR

pa sta vam je...meni je logicno da mozes i unutar tih 28 dana...pa ja sam Umu rodila 2 sedmice ranije...user posted image

to nema veze...
prije je bilo da se mora otvoriti 28 dana prije...onda su natupile izmjene u može
od planiranog termina...
pa ti rodi sutra nakon što ti ga otvore to nije njihov problem...bilo je mora se 28 dana prije...
sad je ili 28 ili na dan poroda...nema treće solucije...koliko ja znamuser posted image
"Za vrijeme trudnoce, poroda i njege djeteta, zena ima pravo na porodiljski dopust utrajanju od jedne godine neprekidno. Na temelju nalaza ovlastenog lijecnika zena moze otpoceti porodiljski dopust 28 dana prije ocekivanog datuma poroda. Zena moze koristi kraci porodni dopust, ali ne krace od 42 dana poslije poroda''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 624
23.12.2013 14:46:12   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

da vam kazem da bolonjski pravnici nece imati pojma, ako je to fakat takouser posted image

koje???

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za djecaka
Lara83

Koje ime odabrati?

Tarik (63%)

Bakir (10%)

Anur (19%)

Aner (8%)

Broj svih glasova: 115

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *