ada_
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica IZVORNA PORUKA: Lalali IZVORNA PORUKA: jasminah IZVORNA PORUKA: Lalali Pokusaj koliko god je moguce s obzirom da si u zajednici, da se distanciras od njih, dijete isto tako. A nema ti druge nego popricati sa njim, pokusaj to nekad kad je dobre volje, polahko i smireno. Zelim ti srecu Da dinstancira sebe ok, svako zna svoje, ali da dinstancira dijete ,pa to su mu nana i dedo. Neke zene bi trebale da traze muzeve bez roditelja ili da idu sa muzem u drugu drzavu...planetu.... Pa sta ako su mu nana i dedo? zasto bi ona dopustala da to dvoje okrecu njeno dijete protiv nje i da pricaju na nju pred njim, mozes misliti kakvi su to nana i dedo kad unucetu umjesto da je uce da broji, crta i sl. uce kako pricati protiv svoje majke, drugih ljudi itd. Ti bi dozvolila da ti neko djetetu usadjuje negativne principe, blago tebi pa si tako dobre duse. Ja ne bih. prvo i prvo djed i nana nisu tu za obrazovanje djeteta znaci ja to tako ne vidim , tj. da ga uce citat i pisat , nije im to obaveza to je obaveza roditelja, djed i nana su vise tu za odobravanje svega onog sto roditelji nedaju al ne u prisustvu roditelja naravno :)))) . Naravno da niko ne dozvoljava da mu se djetetu prica gluposti posebno ne lose o mami i maminima ili ocu i ocevima naravno a odakle ona to zna da to pricaju , a zena koliko znam niej to ni napisala . JA vas kad citav pojedine ja vidim da je svjet otisao u lipu p.m , ok kad neko ima problem al fantazirat i padat u depresije radi malte ne niceg aaaaa . Nego lijepo uzmite prije neg se udate kupite pusko dobrih metaka i prvu noc dajte muzu da vam dokaze ljubav da upuca babu i mamu , sto ce mu ipak vas je samo mama rodila a njih ma ne sto bi njih rodila , njih je roda donjela, i kakve ste , nedao BOg da vaam svekrve dodzu na komad . Nemojte se sramotiti nego ostavite prostor za nejkog ko doista ima problema i treba mu pomoc , a ne a lijeci vase nezadovoljstvo . ma hajde molim te,evo reci mi jwel ja trebam postovati svoju svekrvu-zenu koja je svom sinu rekla da ga mrzi jer se zbog njega morala udati za covjeka kojeg ne voli,zenu koja je svoje dijete sa 7 godina poslala u podrum da spava da joj ne smeta,jeo je kad bi mu ona odredila da treba ne kad je gladan,od 9 godine je teglio i nosao krevete.ormare,ploce,pa sad sa 25 ima problema sa kicmom,zenu koja je pare trosila na izlaske a on hodao pocjepan i sam sebi sio stvari da mu se djeca ne smiju,zenu koja nas je istjerala jer iz kuce jer nije bila njena zadnja....muz sam kaze da bi mu draze bilo da ga je ostavila u domu pa mi ti sad reci jel ta doticna zena zasluzuje ista od nas....i to je samo mali dio onog sto je on prosao i jos dosta je ovakvih slucajeva pa tako kad napadas nekoga razmisli dva puta