|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
25.10.2013 9:19:51   
elmaL
Lulu meni su prelijepa imena tvojih curica user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2176
25.10.2013 10:32:25   
malenaa
imam kuci knjigu muslimanskih imena... i jos sam jedno 10 tumacenje citala svugdje je znacenje vladar... ove izvedenice i ne gledam pravo da ti kazem :)))
sto se imena emma tice... nisam je nasla u muslimanskim imenima, ali nisam ni svoje ni ime prvog djeteta Dino nego samo Din tj prvi dio naseg imena :)
kako god meni je bitno da se izgovara na svim jezicima isto :) sta znam gdje ce mi djeca zivjeti :))

IZVORNA PORUKA: SdZ

IZVORNA PORUKA: malenaa

eh hajde i meni malo pomozite... ovih dana dumamo o imenima :) kako ockujem abd blizance sve smo kontali musko i zensko ime.. (Kaan i Emma) ali doc zadnji put rece na pregledu najvjerovatnije dva djecaka :)
nikako da se za drugo ime usaglasimo...
htijela bih nesto moderno i najbitnije kratko . ja sam imala par ideja mak,jan,noa, ali moj muz vazda nadje u knjigama da su neka jevrejska pa nece... iako meni to ne smeta plaho ali eto...
Mak bi i prihvatio ali hoce jos prijedloga heheh
ajde pomagajteeeeeee

Kaan je prekrasno ime.
Sad i ja razmisljam o tom imenu. user posted image

Ali me zbunjuju sva ova znacenja. user posted image
http://mullasadra.ba/pitanja-i-odgovori/Pitanja%20/408-znaenje-imena-kan-kenan-enna-i-hana-

Ima i lijepih znacenja, ali i ne bas tako lijepih.

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2177
26.10.2013 10:55:40   
minchis
Drage moje, imam jedno pitanje pa znam da cete mi pomoci user posted image
U februaru ocekujemo nasu princezicu i dogovor je bio da muz izabere za djevojcicu, a ja za djecaka ime...kad je doktor drugi put potvrdio da je curica, pitala sam muza za koje se ime odlucio, kaze Amina :D

I meni je to prelijepo ime, slazem se s njim, samo zelim cuti vase misljenje jer ja se zovem Emina...
Veliki pozdrav za sve buduce mame...

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 2178
26.10.2013 11:08:45   
canim
Meni su oba imena lijepa i Emina i Amina user posted image

(odgovor članu minchis)
Neposredna veza do poruke: 2179
26.10.2013 15:04:07   
Galicia
Emina mi je ljepse za sekundicu, ali nije lose ni Amina. Jedino sto ne volim kad su imena slicna kod roditelja i djece, ili kod djece kad se razlikuju u samo jednom slovu.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2180
26.10.2013 17:45:27   
Mahidevran 6
Bolje nadji neko drugo jer su to zapravo ista imena samo je kod arapa Amina ,a kod turaka Emina imaju isto znacenje ,a Emina je izvedeno od Amina...
Znam to jer se ja zovem Emina i kad su mi htjeli dati ime dvoumili su se izmedju ta dva i hodza im rece da je to jedno te isto ime kao na primer Amir i E mir ista imena sa istim znacenjem

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 2181
27.10.2013 20:40:26   
minchis
Hvala vam drage moje, zato sam i pitala...vise glavica je uvijek pametnije...jer ni ja nisam znala kako da se postavim prema tome da je i kci imamo skoro isto ime, mada mi je lijepo :)

Odoh traziti druga potencijalna imena pa da predlazem muzu hihi mada ce on prihvatiti sve moje prijedloge i skupa cemo odlucit sigurno, sreca pa nemamo problema oko toga :D

Veliki pozdrav i hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Mahidevran 6)
Neposredna veza do poruke: 2182
31.10.2013 8:56:11   
veeseelaa
Naravno da svaki roditelj misli da je baš njegovo dete dar od Boga, ali sve je veći broj onih koji žele da to naglase okolini, pa tako svom detetu daju ime Kralj, Princ i Mesija...

Džin Tvendž, psiholog i autor knjige “Epidemija narcizma”, primetila je da pozamašan broj ljudi naziva bebe hvalisavim imenima koja podstiču da se sujeta dovede na sasvim novi nivo.

Tokom istraživanja, Tvendžova je pronašla da se među najpopularnijim imenima za dečake u 2012. godini našlo mnogo onih koji oslikavaju veličinu i važnost bebe u društvu.

U Australiji je čak 1,423 dečaka nazvano Kralj, dok su 243 devojčice dobile ime Princeza.

“Svi znamo da ljudi koji su veoma narcisoidni beleže visok nivo potrebe za jedinstvenošću. Kada daju deci imena koja prokamuju njihovu veličinu, onda shvatate da je njihov narcizam prešao na sledeći nivo”

Džin upozorava da davanje ovakvih imena bebama nije uopšte zanemarljiva stvar, jer će se tokom godina odraziti i na kulturu.

“Narcizam je otrovan po druge u društvu. Narcisi nemaju osećaj empatije, nisu zainteresovani da pomažu drugima, agresivni su kada ih neko uznemirava, najviše uzimaju za sebe a mnogo manje daju drugima. Mislim da oni tu decu vide kao produžetak sopstvene ličnosti, a zabrinjava što mnogo toga i ne znamo o narcisima kao roditeljima”, rekla je ona.

Džin navodi ekstremni primer iz Tenesija, kada je sudija opštinskog suda naredila roditeljima da promene bebi, koja se zvala Mesija, ime navodeći da se to direktno kosi sa religijom, te da dete nema prava tako da se zove i da nije nikakvo božanstvo.

“Naravno da je prešla granice svojih ovlašćenja, ali shvatate šta je htela da poruči roditeljima ovim postupkom”

Nažalost, Džin je ubeđena da je ovaj trend tek započet te da ćemo u skorijoj budućnosti imati sve više “velikana” u društvu.

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu minchis)
Neposredna veza do poruke: 2183
4.11.2013 10:29:47   
Lilyfee
Ako bude user posted image zvat ce se Nadja
Ako bude user posted image zvat ce se Mak

<3 Love <3

(odgovor članu mama)
Neposredna veza do poruke: 2184
5.11.2013 17:47:11   
Ajlaaaa
Dali koja zna jeli ime Kiara muslimansko?

R & R <3
..Duse mamine potpuno upotpunile moj zivot !

(odgovor članu Lilyfee)
Neposredna veza do poruke: 2185
6.11.2013 11:38:37   
minchis

IZVORNA PORUKA: Ajlaaaa

Dali koja zna jeli ime Kiara muslimansko?

Kiara je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena dolazi od latinskog clara sa značenjem providan, jasan, sjajan, poznat.

Eto to sam nasla kad sam malo istrazivala po internetu, pozdraav user posted image

(odgovor članu Ajlaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2186
9.11.2013 2:04:12   
adissa_
Nije KIARA muslimansko

Inace,meni se svidja ime Aya,dal je ono muslimansko zna li neko?

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2187
9.11.2013 8:26:47   
teacher75

IZVORNA PORUKA: adissa_

Nije KIARA muslimansko

Inace,meni se svidja ime Aya,dal je ono muslimansko zna li neko?

jeste

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu adissa_)
Neposredna veza do poruke: 2188
13.11.2013 20:14:33   
tuga u ocima
moj ljepotan se zove Mauro,meni najljepse ime na svjetu a mala je Marizela i njoj je muz dao ime

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2189
17.11.2013 14:27:42   
Ajlaaaa
Sta kazete na ime Alejna?

R & R <3

(odgovor članu tuga u ocima)
Neposredna veza do poruke: 2190
17.11.2013 16:44:22   
teacher75

meni se bas svidjauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Ajlaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2191
17.11.2013 17:05:49   
škorpija

meni je Alejna jako lijepo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Ajlaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2192
17.11.2013 17:07:33   
škorpija

IZVORNA PORUKA: tuga u ocima

moj ljepotan se zove Mauro,meni najljepse ime na svjetu a mala je Marizela i njoj je muz dao ime

samo jednom sam to ime čula, bivša djevjka moga strica zvala se Marizela a bila je prelijepa user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu tuga u ocima)
Neposredna veza do poruke: 2193
17.11.2013 17:48:56   
MicoTico

Sviđa mi seuser posted image

< Poruku je uredio MicoTico -- 17.11.2013 17:50:28 >

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Ajlaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2194
17.11.2013 17:49:49   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: tuga u ocima

samo jednom sam to ime čula, bivša djevjka moga strica zvala se Marizela a bila je prelijepa user posted image

I ja sam imala komšinicu Marizelu, prezgodna bila, plesačica.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2195
17.11.2013 21:03:55   
teacher75
inace volim dosta imena koja u sebi sadrze slovo Luser posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2196
17.11.2013 21:50:14   
Ajlaaaa
Imeni se bas dopada to ime.Posto od mm sestra je trudna i nosi dvojke a posto cu ja jednom od bebica aBd biti kuma je taki obicaj u njiha da kuma da par prijedloga i ime mora biti slicno kuminom ( prvi put to cujem )..a termin joj tek aprila a ja vec imena odabiram hehe..za musko mi se svidja imr Aylan ( od mm sestra ima starijeg sina koji se zove Ayman i ona zeli da imena budu slicna ).. Imateli vi koje prijedloge za imena?

R & R <3

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2197
17.11.2013 21:57:09   
teacher75

Imeni se bas dopada to ime.Posto od mm sestra je trudna i nosi dvojke a posto cu ja jednom od bebica aBd biti kuma je taki obicaj u njiha da kuma da par prijedloga i ime mora biti slicno kuminom ( prvi put to cujem )..a termin joj tek aprila a ja vec imena odabiram hehe..za musko mi se svidja imr Aylan ( od mm sestra ima starijeg sina koji se zove Ayman i ona zeli da imena budu slicna ).. Imateli vi koje prijedloge za imena?

ajlin, ajsel, ajna, alina, aja user posted image a musko alanuser posted image

(odgovor članu Ajlaaaa)
Neposredna veza do poruke: 2198
17.11.2013 22:07:19   
emy24
super je i Alejna,a mi smo se odlucili za Ejna

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2199
18.11.2013 10:24:09   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Sviđa mi seuser posted image

ime je prelijepoo i ima lijepo znacenje

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *