|
RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os... 21.8.2013 14:28:10
|
|
|
|
enaaa
|
IZVORNA PORUKA: perlica55 Cure DD , aktivna sam članica RR.hr vidim da i vi pokušavate koristiti čajeve, pa tako i ja. Ako neko ima volje malo mi objasniti kako i šta piti. Ukratko MM ima 33, ja 31 godinu. Trudimo se oko 1,5 god. napraviti bebu, al nam ne ide . Menstruacije redovite. Moji hormoni uredni, papa i UVZ također. MM se još neda nagovoriti na spermiogram, al morat će. Zadnjih 4/5 mjeseci imamo ciljane odnose, LH trakice i BT, i opet ništa..... Vrkutu pijem od Nove godine, smanjila mi je bolne menstruacije, al mi je još jaaako kratak ciklus 23-25 dana. Od ovog mjeseca ću koristiti i macinu travu. Sad jesam li dobro shvatila, Macinu pijem 2 čaše dnevno od M do O. a Vrkutu od O do M???? Sto bi mogao muž piti??? Izvinjavam se ako je dug post, i ako sam dosadna, al ima jako puno stranica i ne stignem sve čitati, a taman sam dobila pa bi krenula s čajevima. Hvala puno, i nadam se da budemo sve uskoro debele .... Dobro došla na RR.ba Ja sam pila i macinu travu i vrkutu par mjeseci, i ono što sam i ja osjetila je dok sam pila vrkutu da su mi se smanjile bolne menstr. Macina trava se pije od zadnjeg dana M pa sve do O, a pošto mjeriš BT, ja vjerujem da znaš kada ti je O, bar sam ja po mjerenju BT i po bolu osjetila kada mi je O...al još ni na mapi Macinu travu piješ 3 mj. ( od kraja M do O) i nakon 3mj. pauza 1 mj., bar sam ja tako pročitala i uradila ( trenutno sam na pauzi ) Ja za vrkutu nisam nigdje pročitala da se i za nju treba praviti pauza, jer sam čitala da je jako ljekovita biljka, i da se preporučuje ženama da je piju svaki dan ( možeš je miješati sa macinom travom)....što se tiče macine trave, ima je više vrsta, ja sam skoro svaku isprobala i još nema Ja sam oba čaja pravila po 1l, a nekada i 1.5l Što se tiče tm, čitala sam da se njima preporučuje što više sjemenki ( bundeve, suncokreta) moj je i to koristio al opet ništa I kod mene je sve ok, redovne M od 26-29dc, hormoni, papa test, sve na pregledu za 10, al nema pa nema Ono što bih ti preporučila je da nekako tm nagovoriš da i on uradi nalaz...mm je obećao da će uraditi kada se vratimo sa odmora, jer je meni stvarno muka da ja non stop tražim uputnice za sebe, a možda nije problem kod mene, već kod njega Ja sam jedan mjesec koristila i brazilski orah (jako dobar za debljanje endo., al uzimaš samo 2 dnevno), i vitamin E 200 -Dietpharm Brazilski orah može koristiti i tm, ja sam svog i sa tim kljukala ...mm jedino još cica macu i vrkutu nije isprobao, ostalo sve jeste...a vjerovatno znaš i za onu mućkalicu sa medom i sjemenkama, pa eto tm može i to da koristi Nadam se da sam ti bar malo pomogla...virnem ja malo i kod vas na RR.hr...ova lista za odbrojavanje vam je super ....da te utješim, nisi jedina koja dugo čeka svoj plusić, i istih smo godina Sretno sa ispijanjem čajeva, i naredni mjesec da nam se javiš sa
|