Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 11.9.2013 20:43:02
vila_7
Eh ovako, da li mi neko moze reci priblizno - koliko kila paprika mi treba za AJVAR za npr. 10 tegli (onih standardnih - tipa majoneze, kis.krastavice,....) .
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 11.9.2013 23:10:55
Hannica
IZVORNA PORUKA: Marija13
IZVORNA PORUKA: memom
Ima li neko savjet gdje kupiti sto za peglanje, dobar da traje, a da nije prepreskup?
Imaš po tržnim centrima tipa Robot i sl., a kad budeš kupovala obrati pažnju da li je sto mrežasti ili je ravan metalni, u radnjama je poplava tih mrežastih, pa kad peglaš ostanu šare po odjeći
Jesi li sigurna za ove sare?Ja imam dva stola za peglanje,oba sa krezom ispod i nikad mii nikakve sare nisu ostale.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.9.2013 11:27:02
maxus svratila
zene pomagajte, prala sam eletricnu pec, i naravno ( mama mi je govorila uvijek da pretjerujem) ribala sam zicom ono staklo na vratima sa unutrasnje strane, i ja sam toliko pritisla da sam odlijepila staklo, i sad ne pece dobro........(muz mi kaze da sam rambo)..... znate li vi imal se to cicme zalijepit, otvorila sam ja vrata i izvadila staklo, ali sad dtrazim neko lepilo koje ide na visoku temeraturu, ili da trazim komplet nova vrata.....
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.9.2013 19:54:38
vila_7
IZVORNA PORUKA: vila_7
Eh ovako, da li mi neko moze reci priblizno - koliko kila paprika mi treba za AJVAR za npr. 10 tegli (onih standardnih - tipa majoneze, kis.krastavice,....) .
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.9.2013 20:17:22
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: maxus svratila
zene pomagajte, prala sam eletricnu pec, i naravno ( mama mi je govorila uvijek da pretjerujem) ribala sam zicom ono staklo na vratima sa unutrasnje strane, i ja sam toliko pritisla da sam odlijepila staklo, i sad ne pece dobro........(muz mi kaze da sam rambo)..... znate li vi imal se to cicme zalijepit, otvorila sam ja vrata i izvadila staklo, ali sad dtrazim neko lepilo koje ide na visoku temeraturu, ili da trazim komplet nova vrata.....
kaže mm da ima silikon za peći i podnosi do 1500 stepeni,košta oko 7.5km
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.9.2013 20:25:32
Mya_81 RR
Bas ne znam, ali da podignem post jos jednom. Ima ih sigurno koje prave i znaju
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.9.2013 20:47:23
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Bas ne znam, ali da podignem post jos jednom. Ima ih sigurno koje prave i znaju
Hm... po kom receptu pitaš... ako ardiš onaj sa paprikama koje šečeš u rerni pa guliš + patlidžan na njih... treba ti dosta... dok odvojiš peteljke, dok ih adekvatno oguliš, samelješ ukuhaš...najmanje 20 kg ti treba i to da ti budu finije... kada kupuješ vrećom i kutijom kartonskom zna biti u dnu jako loših ne ikoristivih...tako da jeste skuplja varijnata pri kupovini na kilo al pri kuhanju i dobivanju rezultata isplativije s epokaže... jer sam od 30 kg paprika i 7, 5 kg patlidžana dobila sam 12 tegli ajvara...što znači na mjeru do 10 kg haman 4 tegle ..
a ako hoćeš da porbaš lakši, brži i isplativi recept sa kuhanjem paprika i patlidžana i ukuhavanjem onda 10 kg crvenih paprika, oprala i očsitila 2,5 kg patidžana ogulila i izrezala na kriške i od ovoga dobila 6 tegli
eto :)))
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:12:44
salmy
Iskusne domacice mene smorise pecene paprike
Ispekla tepsiju..znaci stavila papir za pecenje i poredala ih..pekle su se dovoljno onako pocrnile su..stavila ih u kesu i ostavila par satt..kad je doslo vrijeme da gulim uzas..nista se nije moglo oguliti
Planiram sutra ponovo peci..ali kako da ih gulim muka mi pri pomisli da cu ih pobacati
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:20:12
bebacha
IZVORNA PORUKA: salmy
Ispekla tepsiju..znaci stavila papir za pecenje i poredala ih..pekle su se dovoljno onako pocrnile su..stavila ih u kesu i ostavila par satt..kad je doslo vrijeme da gulim uzas..nista se nije moglo oguliti
Planiram sutra ponovo peci..ali kako da ih gulim muka mi pri pomisli da cu ih pobacati
ispeci,ohladi,spakuju u kesi i u led kad ih odmrznes onda oglu,punooo bolje ide a i mozda ti paprike nisu debele
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:23:16
animagical
lakse se gule dok su vruce, sve i da su tanke sasvim...ja sam danas ispekla i ogulila neke jaaako tanke, uzasne..a dok su bile svjeze izgledale su bas dobro...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:23:41
salmy
IZVORNA PORUKA: bebacha
ispeci,ohladi,spakuju u kesi i u led kad ih odmrznes onda oglu,punooo bolje ide a i mozda ti paprike nisu debele
Stvarno? ja njih ledim u kesice po 4-5 komada..i tokom zime vadim dodam ulje sirce i b.luk...a ideja ti opste nije losa....mozda se brze gule kad se odlede..Probacu sutra..hvala ti
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:26:33
salmy
IZVORNA PORUKA: animagical
lakse se gule dok su vruce, sve i da su tanke sasvim...ja sam danas ispekla i ogulila neke jaaako tanke, uzasne..a dok su bile svjeze izgledale su bas dobro...
joj mogu sebe zamisliti kad su vrele ...auuuuu..ja navucem rukavice jer poslije tog rituala su mi ruke fuj... Mozda samo treba vise strpljenja...ja nemam zivaca..uhvati me huja sve bi nabila nogom
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.9.2013 20:28:42
animagical
IZVORNA PORUKA: animagical
joj mogu sebe zamisliti kad su vrele ...auuuuu..ja navucem rukavice jer poslije tog rituala su mi ruke fuj... Mozda samo treba vise strpljenja...ja nemam zivaca..uhvati me huja sve bi nabila nogom
i kad gulis, pomazi se malim nozem, lakse otpocne guljenje nego samo rukama...