|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.9.2013 15:41:05
|
|
|
|
Marija13
|
IZVORNA PORUKA: Alannah ma moze dobiti alergiju na sve,najbolje ti je nemoj davati jedno vrijeme hurme.A cuj dr,sta ce mu hurme?!ja kupim one iranske,nemaju konzervansa i mekane su,cak i ja jedem,a nikad ih prije nisam voljela. Sparoge nisam nikad jela,niti znam ima li se kod nas kupiti,a voljela bih ih probati.Janjetina bljak za mene,stvarno ne mogu onaj miris,bebac jede junetinu,teletinu,piletinu i puretinu,ako nekad naidjem na domacu,mozda mu i isprobam. Krastavac mozes skuhati kao varivo,recimo sa tikvicom,mrkvicom.Ja ga ne stigoh do sada dati,iako imamo svoje krastavce. Fullmoon od quinoe napravi punjene tikvice npr ili paprike.Cesto stavim da se krcka paradajz,luk,tikvica,paprika,kad pusti sok dodam malo vode i quinou i skuha se sve zajedno,to je i za nas i za malog,nesto kao sataras sa quinoom. Dalia i ja bih dala tog pekmeza,ako nema secera.njami Offtopic:Ako je koja koristila gusciju mast bebi,hajd neka ode na temu zdravlje beba,da malo popricamo Ja ih vidjela kod nas na pijaci, možda svratim sutra da kupim ako danas izguglam kakav recept! Danas smo jeli: -3korn+jabuka+kruška+šljive -junetina+riža+tikvice (mrkva i luk se podrazumjevaju) -za večeru ćemo nešto s mlijekom..
|