Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ne znam da li je o tome vec bilo rijeci ali nemam vremena iscitavati temu, interesuje me da li je u svakom vrticu obavezno potpisivanje ugovora o upisu djeteta? Naime, namjeravam dijete dati u jedan privatni vrtic ali sam cula da u njemu ne daju ugovor, sto je meni van svake pameti. Kakva su vasa iskustva s tim?
Imaju dozvolu, ali ne daju ugovor niti je dijete osigurano za vrijeme boravka u vrticu. Nekoliko prijatelja je dijete dalo u taj vrtic ali niko od njih nije potpisao ugovor.
Imaju dozvolu, ali ne daju ugovor niti je dijete osigurano za vrijeme boravka u vrticu. Nekoliko prijatelja je dijete dalo u taj vrtic ali niko od njih nije potpisao ugovor.
S to je baš glupost..ne znam, ali ne sviđa mi se..
I meni je, ali s obzirom da nemam iskustva s vrticima ne znam da li je praksa i u drugim isto, pa sam zato postavila pitanje. Onda definitivno otpada ako mi ne ponude ugovor, ali ja ne znam nijedan drugi privatni na podrucju Novog Sarajeva osim Nur (koji ne dolazi u obzir zbog pretjeranog forsiranja islama) i Teta cuvalica koji cu kontaktirati. Ako imate neki drugi prijedlog pisite jer mi je bas frka.
Mi smo isto planirali kod Teta čuvalica, zbog blizine, imam ih i na fb..i onoliko koliko vidim, super je..Ali na kraju smo se ipak opredjelili za državni vrtić, i eto, primljeni smo..
Da se i mi ukljucimo Svaki vrtic koji ima odobrenje sa svojim korisnicima zakljucuje Ugovor. Vrtic koji ne zakljuci ugovor radi na crno, pa zar je tesko provjeriti da li isti ima odobrenje ministarstva ili ne. Svaki roditelj ima pravo tražiti od odgovorne osobe u objektu na uvid iskljucivo i samo Rjesenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS. Svi drugi tkz. papiri za rad nisu mjerodavni. Oprez roditelji ne nasjedajte i ne buidi lakovjerni, vodite racuna kome ostavljate svoju djecu jer ste vi za njih odgovorni i pred Bogom i pred narodom, kasno ce biti ako se nedaj Boze nesto desi mozda i vasem djetetu u tim tkz. "vrticima"
Neki dan sam bila u vrticu Nur s obzirom da nijedan drugi u kojem sam se raspitivala nema poludnevni boravak. Malo je reci da sam razocarana docekom. Selam je na svakom cosku, ali eto hajde to mi nije toliko smetalo s obzirom da je vise islamski vrtic. Prvo sto su nas pitale bilo je kako se preziva dijete. U medjuvremenu su pored nas bili jos jedni roditelji koji su takodjer tu prvi put, po prici sam skontala da su stranci i njima samo sto se nisu prostrle po podu od ljubaznosti. Sve su im u detalje objasnile i kada su pitali za cijenu rekose im 200 KM za poludnevni a 270 KM za cjelodnevni boravak. Kada su otisli onda je krenula prica sa nama u kojoj nam nisu nista skoro rekli o uslovima boravka djeteta osim da je velika navala i da popunimo zahtjev pa da cekamo. Na upit o cijeni rekose nam 226 KM i 290 KM. Ocigledno je da se u ovom vrticu drugacije tretiraju djeca nekih vaznijih licnosti od nas obicnih smrtnika. Dzaba im i ugovor ako moje dijete nece biti u jednakoj poziciji kao i ostali. Razumijem i da im je mozda sada guzva oko upisa ali to nije moj problem, za svoje pare zelim da budem pristojno docekana a ne da jedva cekaju da me se otarase. Procitala sam ovdje dosta pozitivnih iskustava sa ovim vrticem i zbog toga sam i otisla, ali sam ja zaista razocarana pristupom.
Mona, vidim da ti odgovara relacija NG ili NS, da si Bogdo na mom potezu, Vogošća, da ti peporučim vrtić Wogolino, oni su ustvari i vrtić i produženi, zaista su odlični, moja je išla više od dvije i po godine u vrtić sada nastavljau produženi, za svaku pohvalu su
monaa znam kako se osjećaš isti sam ja utisak imala o Nuru na Grbavici, jako su neljubazni,doduše ona jdna žena koja radi s strankama, starija, ne sejćam jojs e imena, prije sam pričala sa pedagogicom nekom mladom i tete mi se čine fine i ok, ali ždaba prvi utisak je sve i ja sam odustala od Nura iako sam 2 godien bila sigu,rna da je to vrtić za nas
To mi nije nikako usput, jer i muz i ja radimo u NG. Hvala na preporuci u svakom slucaju. ;) Nisam vjerovala da je ovako tesko naci vrtic dok nisam krenula u potragu. A nisam za opciju tete da je cuva, tako da samo vrtic dolazi u obzir. U pitanju je Amel i Nur vrtic, od njih sam bas ocekivala ljubaznost i susretljivost. Imam u opciji jos jedan kojeg su mi svi nahvalili, i dosta nasih prijatelja ima djecu u njemu, ali s obzirom da se s njima ne potpisuje ugovor trazila sam neki koji ima ugovor o cuvanju. Ali eto izgleda da cu morati tu. Da to je ta sto je i meni grozna bila, mislim da je ona medicinska sestra tamo. I upravo to, mozda ostale nisu lose ali mi je ona totalno utisak pokvarila.
Iskreno, nisam ni isla da se raspitam u Tete cuvalice, nekako sam se uzdala u ovaj Nur, jer mi je odmah pored zgrade. Otici cu i do njih. A koji su to na Mojmilu, imaju li FB ili neku drugu stranicu?
salmy curica od lenee ide u ovaj vrtić ona je jako zadovoljna, meni je samo bilo predaleko za sveki i druga stvar što me sad žene zadeverašne izgleda da vrtić san u starom gradu (koji pripada an nuru) nema dvorište, a meni je to baš bitno
salmy curica od lenee ide u ovaj vrtić ona je jako zadovoljna, meni je samo bilo predaleko za sveki i druga stvar što me sad žene zadeverašne izgleda da vrtić san u starom gradu (koji pripada an nuru) nema dvorište, a meni je to baš bitno
Mene su odusevili...bukvalno su ustanova nisu samo "cuvalice"
A nije nam tesko vozikati djete ako je to ono sto trazimo...kako vrijeme prolazi shvatila sam da njima treba znanje edukacija i pripreme za skolu u svakom smislu
Mene su odusevili...bukvalno su ustanova nisu samo "cuvalice"
A nije nam tesko vozikati djete ako je to ono sto trazimo...kako vrijeme prolazi shvatila sam da njima treba znanje edukacija i pripreme za skolu u svakom smislu
Cuvati ga mogu i ja kuci
ma da razumijem te, moj je na poludnevnom boravku pa mi i nije toliko bitno gdje je, već da rado ide