Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 1:45:43
jasmin
IZVORNA PORUKA: Amela86
Ima li neko neki dobar savjet kako produvati odvod . Na sudoperu mi se skroz zapusio , cini mi se kap po kap ide , sve smo probali litr i litre mr.muscola za odvode potrosili nista, neke sajle, kiselinu nista ne pomaze ,a cijevi idu ispod poda tako da mi se nikako ne isplati dizati laminat a cini se da nema druge opcije . Je li sekome desilo slicno i sta ste uradile ? Da napomenem da nista ne bacam u odvod od hrane i stvarno ne znam sta je toliko zatvorilo , jedino mozda razlog sto cijev od odvoda ide po ravnini znaci nema " pad " .
Izvinite ako post nije prikladan temi , al ocajna sam , ne znam sta da radimo vise s tim .
Ako ko ima neki savjet nila bih zahvalna .
Probaj s flašom Cole. Jeste li skidali sifon?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 1:50:31
Amela86
Skidali smo sifon nema nista jos sam ga i dodatno oprala ali nista , colu nisam probala , sutra cu odmah , al ovo je cini mi se puno jace od cole nadam se da ce bar malo procistiti .
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 8:06:16
Ninushka
Ne gine vam onda pročišćavanje sajlom. Sjećam se da je tako tata čistio kada se mojim kući začepilo. Tada se skine i sifon pa se počinje čistiti od rupe u zidu. Sretno! Ili zovite vodoinstalatera da vam to pročisti...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 8:08:46
dambolina
to je zato sto ti nema pad. Meni se to desavalo u starom stanu i morali smo uvijek zvati upravitlja, pa onda oni dodju i to propusu pod pritiskom. Imaju neku specijalnu sajlu koja pod pritiskom izbacuje vodu. Jesi u prizemlju? Nama su zvali Womu jednom mjesecno da procepi i to je jedina prevencija. Nikakve kiseline tu ne pomazu jer ze obicno na nekom zglobu nakupi svega.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 9:03:51
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: Amela86
Skidali smo sifon nema nista jos sam ga i dodatno oprala ali nista , colu nisam probala , sutra cu odmah , al ovo je cini mi se puno jace od cole nadam se da ce bar malo procistiti .
to začepljenje je dalje od tvog odvoda,prema šahtu.jesi ti u prizemlju?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 21.8.2013 1:17:04
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: milenium
ja sam u dm-u uzimala sredstvo za pročišćavanje odvoda,i pomoglo je.čak i dlake od kose nagrize i odnese.u plavoj je boci,ona njihova marka denkt mit.
ti na ovoj temi dezurna u sitne sate, kako bi s farbanjem?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 21.8.2013 1:36:20
milenium
obojila ali ne u željenu nijansu.a sada pri svakom pranju boja sve više i više spada. .a ovo su jedini trenutci kad odmaram a sad idem,ne bih još al djeca u 7 već na nogama.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 15:24:31
Apotekarka
Znate sta mi se desilo,pripremila se zena da kuha pitu i sve pocela,nece tijesto da se razvija samo puca i tvrdo i skontam da sam ga skroz tvrdo zakuhala i sta cu zvala mm da ponese jufke je li se moglo sta uraditi
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 15:28:33
koka i po
ili si pretvrdo potkuhala jufku pa nije dovoljno odstojala,ili je nisi dovoljno namladila ili ti je brasno uhvatilo vlage. ideja sa kupovnim jufkama je dobra ali nema pite bez oklagije.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 15:29:23
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
Znate sta mi se desilo,pripremila se zena da kuha pitu i sve pocela,nece tijesto da se razvija samo puca i tvrdo i skontam da sam ga skroz tvrdo zakuhala i sta cu zvala mm da ponese jufke je li se moglo sta uraditi
prekuhaj al ne dodoaji brašna... stavi na njega ulja odozgo i najlonsku kesu i krpu neka odtoji pa porbaj razviti nek stoji oko 40 minuta tako...
al do tada će tebi jufka doći i kasno za pite već
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 17:46:56
emi7908
Imam problem sa pranjem peškira... Problem je sljedeći: uredno stavim omekšivač, prašak i perem na 90 bijele a ove što su mi u boji na 60. I kad ih izvadim lijepo mirišu sve ok ali prvo korištenje bukvalno se usmrde??? Nikako mi nije jasno zbog čega??? Jel' se to ikom dešavalo? Hanady đe si pomgaj izludjeću, došlo mi je da ih sve pobacam.... tako da sad peškire koristimo samo jedan dan i odam pranje..
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 18:18:16
ninuska
IZVORNA PORUKA: emi7908
Imam problem sa pranjem peškira... Problem je sljedeći: uredno stavim omekšivač, prašak i perem na 90 bijele a ove što su mi u boji na 60. I kad ih izvadim lijepo mirišu sve ok ali prvo korištenje bukvalno se usmrde??? Nikako mi nije jasno zbog čega??? Jel' se to ikom dešavalo? Hanady đe si pomgaj izludjeću, došlo mi je da ih sve pobacam.... tako da sad peškire koristimo samo jedan dan i odam pranje..
Nemam rjesenje, ali imam slican problem. Moji mirisu kad se tek operu ali kad se osuse jedva da se osjeti. Ni meni nije jasn zbog cega, a koristim Lenor koji stvarno ima intenzivan miris
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 22.8.2013 18:29:15
DM
IZVORNA PORUKA: emi7908
Mislim da budu mokri i ako stoje tako jedan dan-počnu da "šmekaju"
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 10:28:42
emi7908
Mislim da budu mokri i ako stoje tako jedan dan-počnu da "šmekaju"
Misliš da ih dobro ne osušim ili????
Ako to misliš baš dobro pregledam, ali oni dobiju miris nakon prvog korištenja.. Bukvalno ujutro su tri peškira za svakog od nas i probala sam da ih odmah iznesem na sunce da se posuše da bi ih mogla eventualno bar jedan cijeli dan koristiti ali ni to ne pomaže... tako da se ja polomi perući ručnike jer ih samo jednom koristimo i na pranje idu... Ide mi više na živce ova ceremonija...
R&T kako bez omekšivača? I to Lenor??? tražiću po netu rješenje...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 10:30:56
Hanady RR
nemojte stavljati omekšivaše sa peškirima.... il manogo manje stavljajte jer on zna držati vlagu...
ja ne kosritzim omekšivač uopće... dodouše ja često i po lijepom vremenu peškire sušim u sšilici izađu mi ko pahuljice...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 10:34:26
emi7908
R&T zaboravih napisati nema sav veš taj čudan miris, jedino peškiri i zato sam zbunjena a mašinu redovno čistim tako da mi stvarno nije jasno zašto je to tako... ???
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 10:38:25
emi7908
nemojte stavljati omekšivaše sa peškirima.... il manogo manje stavljajte jer on zna držati vlagu...
ja ne kosritzim omekšivač uopće... dodouše ja često i po lijepom vremenu peškire sušim u sšilici izađu mi ko pahuljice...
Nemoj zezat, bez omekšivača za peškire.... Ništa probaću onda tako, vjerovatno je to u pitanju još kad se pomoče poslije korišćenja vjerovatno se zbog te vlage i usmrde.
A sušilicu nikako ne volim koristiti, nešto je ne gotivim... zjapi mi džabe...
Hvala žemske, danas ide prva tura pranja bez omekšivača. Čojek će mi poludjeti, kaže mi neki dan pobugu ženo ti ćeš ovu mašinu ubiti ne gasiš je...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 11:10:24
Visnja RR
ja imam nekoliko peskira koje sam na kraju pocela korisiti kao prostirace ispred kade .... nakon prvog koristenja imaju neki bljak miris.... mislim da je to do peskira .... i sastava u njemu.... nakon toga kupujem samo one organik
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.8.2013 23:41:22
milenium
kao i hanady,nikad za donje vešove i za peškire ne koristim omekšivač,i sve što dodiruje kožu-bez omekšivača.omekšivač i tako te maze neke...sve je to otrov i nezdravo. a i mene osobno miris omekšivača uduši ako bi obrisala lice s takvim peškirom.a koža je najveći živući organ,kroz nju sve prolazi i sve upija.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.8.2013 6:43:19
Marija13
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ja imam nekoliko peskira koje sam na kraju pocela korisiti kao prostirace ispred kade .... nakon prvog koristenja imaju neki bljak miris.... mislim da je to do peskira .... i sastava u njemu.... nakon toga kupujem samo one organik
I ja sam to primjetila samo kod par peškira, isto mislim da je do sastava! Baš se usmrde! I to 2 koja su tamna i ne perem ih na 90C, neki dan ena da se napravi pametna, stavim i taj tamnoplavi na pranje 90C i sav mi ve poplavio!
< Poruku je uredio Marija13 -- 24.8.2013 6:45:40 >