|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
18.8.2013 9:47:41   
sweet insanity
Jutrooo. I ja sam jucer malo zabrljala al trudit cu se da ispravim danas. Imam jaku upalu pojedinih misica od teretane ali idem i danas pakud puklo da puklo user posted image

Jucer sam jela:

kafa i bijelo grožđe
tanjih graha i dvije kriske crnog hljeba
Dvije kuhane konasice te sataraš
lubenica

Malo pretjerala al etuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 6151
18.8.2013 9:53:41   
MicoTico
Sweet, po meni nisi uopšte pretjerala, čak štaviše.
Mani bezze da pišem svoj jelovnik, jer ja sad samo održavam kilažu, pa i nije neki primjer dijetalnog jelovnika.
Elem, jedem sve, ali kad stavim u tanjir, a uzmem manji, nema dosipanjauser posted image . Vode pijem dosta, a to je za mene bilo stvarno teško za postići, jer prije bih jedva čašu dnevno poplila. Sad oko 2 l minimalno. Slatko jedem, ali prije podne. Voće nikad naveče.
I naravno, vježbam, bez toga, u mom slučaju, ne funkcioniše održavanje.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6152
18.8.2013 9:55:14   
sweet insanity
Mico Tico, reci mi nacin na koji si smrsala---meni fali malo da se ne nerviram kad se hocu obuc al nesto nikako ne ide. user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6153
18.8.2013 10:01:39   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Mico Tico, reci mi nacin na koji si smrsala---meni fali malo da se ne nerviram kad se hocu obuc al nesto nikako ne ide. user posted image

Nisam ja sad pretjerano smršavila, svega 5-6 kg.
Primjenila sam našu popularnu "canim metodu". Mali česti obroci, dosta vode, izbjegavanje UH i slatkiša. Nisam jela poslije 18h, ali bih obavezno čašu mlijeka, jogurta ili kefira pred spavanje.
Ma ništa spektakularno.
I vježba - svaki dan sam na sobnom biciklu (izuzev taj dan kad dobijem mens. jer sam nikakva). Vježbam na leg magicu, radim trbušnjake i čučnjeve i tako.
Još prije mjesec-dva zaradim stomačni virus, pa mi on "pomogne" sa kojom kilicom doleuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6154
18.8.2013 10:12:52   
Tuzlanka_

IZVORNA PORUKA: Hannica

Tuzlanka jesu li to i kod tebe sazrele kruske ii sljive?user posted image

Jesu Hanniceuser posted image Svekijevci nam stalno donose njihove šljive,kruške,kupine i paradajz.Ma milina.....user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6155
18.8.2013 10:23:27   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Primjenila sam našu popularnu "canim metodu". Mali česti obroci, dosta vode, izbjegavanje UH i slatkiša. Nisam jela poslije 18h, ali bih obavezno čašu mlijeka, jogurta ili kefira pred spavanje.
Ma ništa spektakularno.
I vježba - svaki dan sam na sobnom biciklu (izuzev taj dan kad dobijem mens. jer sam nikakva). Vježbam na leg magicu, radim trbušnjake i čučnjeve i tako.
Još prije mjesec-dva zaradim stomačni virus, pa mi on "pomogne" sa kojom kilicom doleuser posted image

Meni i treba 5 kg dole user posted image Probam.....Ja danas opet idem u teretanu mada imam upalu da jauknem dok sjednemuser posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6156
18.8.2013 10:46:35   
mishkica
Dancic: danas buranija s tikvom, 2-3 kafe, lubenice, koja smokva, i mislim da je to to, a sutra imamo djeciji rodjendan, mozda čpojedem nesto slatko tu, najkon 4 dana bez slatka, naravno nista previse, mali komadic nekog kolaca il tako nestouser posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

Neposredna veza do poruke: 6157
18.8.2013 11:06:52   
Visnja RR
žene jedite šljiva dok ih ima ...zasite a ne debljaju....
kad osjetite glad a vi smažite šljivu

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 6158
   [Obrisana poruka]
18.8.2013 11:15:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 6159
18.8.2013 11:24:13   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

žene jedite šljiva dok ih ima ...zasite a ne debljaju....
kad osjetite glad a vi smažite šljivu

Jedem ja sljive i to stalno, njih zaboravim i staviti u jelovnik jer smi se podrazumijevajuuser posted image Joas nisam ni kafe ni jela okusila, sad cu. Konkursi me izludise.

Tuzlanka u kojem si dijelu ove Tuzle, i ja sam ti sugrađankauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6160
18.8.2013 12:04:12   
sweet insanity
I da, upravo sam isla na vaganje i prijavljujem 60.100, tj 900 grama u minusu user posted image Mada sad kad doruckujem imam sjecaj opet ce biti 61 user posted image

Neposredna veza do poruke: 6161
18.8.2013 12:47:17   
Daliyah92
Jutro user posted image (podne je, a meni jos jutro user posted image )

Slatko jedem, ali prije podne. Voće nikad naveče.

Ja ne mogu slatko prije podne jer kasno ustajem pa oko podne doruckujem user posted image A zasto ne voce navece?

Sweety, user posted image za minus. A to sto ce biti poslije dorucka, nemoj brojati, normalno je da kad uneses odredjenu kolicinu hrane budes u malom plusu user posted image Ja imam ujutro jednu kilazu, a pred spavanje 1kg vise, ali slijedeci dan ne budem u plusu.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

Neposredna veza do poruke: 6162
18.8.2013 12:55:25   
canim
MicoTico ja mislim da je tebe taj viruscic super pokrenuo user posted image , u svemu losem ima nesto dobro user posted image

Evo Vijeko kaze suhe smokve i suhe kajsije potopiti, izmiksati u blender u sokic i to piti za probavu

Neposredna veza do poruke: 6163
18.8.2013 13:41:42   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Ja ne mogu slatko prije podne jer kasno ustajem pa oko podne doruckujem user posted image A zasto ne voce navece?

Ja ustajem u 6:30 svako jutro, a i vikendom me djeca tad probude, tako da mogu.
Elem, da ne dužim, bila sam na nekom predavanju o zdravoj ishrani prije koji mjesec. Prodavali su i neki proizvod, koji naravno nisam uzela, ali sam primjenila savjete i pokazalo se ispravnim.
Oni savjetuju voće prije podne, najkasnije do 14-15 sati , nikako uveče, jer voće sadrži UH i šećere, koji se u toku noći, kad je metabolizam najsporiji, pretvaraju u masti. takođe, nikad voće odmah poslije konkretnog obroka, nego samo kao međuobrok.

Ja imam 5 obroka dnevno. Ujutro mi je , čim ustanem, zobena kaša sa jogurtom ili kefirom. zatim ide doručak oko 10-10:30, pa oko 13-13:30 voće. Ručamo tek oko 17:30 jer tek tad se svi u kući okupimo. Realno, to dođe više ko večera. Tad nema UH. Najčešće povrće, meso i supice ili neko varivo. Oko 21 pojedem čvrsti jogurt ili popijem kefir ili mlijeko.
Kafe i čajeve ne ubrajam u jelovnik, jer ih volim skroz gorke, bez imalo šećera, tako da je to 0 kalorija.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 6164
18.8.2013 13:44:16   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: mishkica

Dancic: danas buranija s tikvom,

Joj, što ja to volim. Sutra ću nam za doručak.

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 6165
18.8.2013 13:49:54   
Lady26

Sta je to user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6166
18.8.2013 13:57:01   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: Lady26

ma to ti je hercegovački (tačnije mostarski) recept. Ja dobila od sveki recept.
Slično ja pravim:
http://www.coolinarika.com/recept/buranija-mostarska-tikvice-i-jogurt/

jedino uzmem pravu tikvu, a ne tikvice.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6167
18.8.2013 14:36:08   
sweet insanity
Ja cu da pijem kafu pa teretana, imam pjesaciti do ist pola sata pa onda nakon treninga pola sata nazad pa onda vecera lagana. Sad sam lubeniceuser posted image Misici me bole ko sam vrag a kaze ti meni zenska sto radi u teretani i govori mi sta kako i koliko da trebam raditi bas kad su bolovi najveci da se tad postize puni efekat zatezanja.....hajd vidjet cemo, ako ne crknemuser posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6168
19.8.2013 8:49:15   
veki_aki
Jutric!Kakve ste danasuser posted image Vidim da stepocele jelovnike pisati, ja nisam bas sigurna bi li trebala svoj, jer nekad toiko zabrljam....Znam da svi trube o tome kako treba poslijepode manje jest, ujutro vise i o zdravlju i mrsanju ali ja sam jednom citala neki vodic za dijetu gdje kazu da je samo vazno koliko kalorija uneses i koliko ih potrosis, a ne kad.Kod mene se to pokazalo tacno, jer sam ja pocela upravo mrsati kad sam smanjila unos kalorija prijepodne, a poslijepodne mozda cak ponekad i vese pojedem.Ja od kad ustanem pa sve do 17.30-18 pojedem samo svoj dorucak i kaficu i mozda koje voce i puno vode, to je dok sam na poslu.Kad se vratim sa posla rucam i bacam se na slatko...generalno sam smanjila unos kalorija, ali na racun prijepodnevnog menija i tako mrsam. Eto morala sam podjeliti sa vama...
Kile mi pisite iste 67, u pet sam se vagala, to je super jer sam ocekivala +user posted image
Dobro nam dosle nove clanice, zelim nam svima da sto prije predjemo u mrsave navijacice!

Neposredna veza do poruke: 6169
19.8.2013 9:03:11   
Lady26

ma to ti je hercegovački (tačnije mostarski) recept. Ja dobila od sveki recept.
Slično ja pravim:
http://www.coolinarika.com/recept/buranija-mostarska-tikvice-i-jogurt/

jedino uzmem pravu tikvu, a ne tikvice.

user posted image
A sto se zove buranija user posted image
Cudim se jer je kod nas buranija-mahuna user posted image pa mi to dvoje ne ide nikako zajedno, tnx user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6170
19.8.2013 9:04:29   
MicoTico
Da mahnem i mojim mršavicama!
Veki, meni ne odgovara tak sistem koji se oslanja samo na kalorije, nekako mi uspori metabolizam, kad jedem rjeđe, a pogotovo kad cijeli dan ništa ne jedem konkretno, pa navalim.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6171
19.8.2013 9:07:42   
MicoTico

A sto se zove buranija user posted image
Cudim se jer je kod nas buranija-mahuna user posted image pa mi to dvoje ne ide nikako zajedno, tnx user posted image

Kod nas je boranija - mahuna (u Krajini), ali u Hercegovini kažu "mohune".
Ali nemoj mene zdravo za gotovo uzimati, jer ja nisam Herka, nego samo hercegovačka nevistauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6172
19.8.2013 9:14:34   
Lulu_08

Ma ništa spektakularno.

Meni i treba 5 kg dole user posted image Probam.....Ja danas opet idem u teretanu mada imam upalu da jauknem dok sjednemuser posted image

Ne mogu da ne prokomentarišem al ženo si ti luuuuudaaaa? Pa ti imaš zavidnu liniju čovječe aaaaaaaaa user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 6173
19.8.2013 9:16:07   
Lulu_08
Ja sam se od juna opustila pravo, još bili roditelji mi pa uživala u hrani, uz to roštilji ovo ono. Elem stojim na istome, cca 68kg. Sada aBd od septembra kreće Zumba opet, tome se radujem i nadam se spadanju kilaže. Što se jelovnika tiče, u poslednje vrijeme grickam uvečer a to moram izbaciti opet, najbolja metoda-ne kupovati grickalice hehehehe...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6174
19.8.2013 9:17:37   
MicoTico

zenska sto radi u teretani i govori mi sta kako i koliko da trebam raditi bas kad su bolovi najveci da se tad postize puni efekat zatezanja.....hajd vidjet cemo, ako ne crknemuser posted image

Sportisti kad rade npr. trbušnjake, ne broje ih dok ne počnu da bole.
Najbolji su efekti kad već mišići lagano boluckaju.

Neposredna veza do poruke: 6175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *