|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kuhinja
17.7.2013 11:07:10   
Hannica
Elmal divna kuhinja, ako ikad budem kupovala novu bit ce bijela, a svidja mi se i to kaljeno staklo, mnogo je lijepse od keramickih plocica.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 376
17.7.2013 11:11:33   
Hannica

IZVORNA PORUKA: mayra

IZVORNA PORUKA: Hannica

Slikala bih i ja svoju kuhinjicu, ali bojim se da ce mi pasti u ocima ako mi je popljujete, a za novu para nema.user posted image

Pametnije ti je nemoj, ja mislila moja kuhinja lijepa a ono vecinom kritike hahahah

user posted image user posted image Ma lijepa ti je kuhinja, mozda ima sitnih stvarcica za prepraviti, ali je lijepa. Ima i kod mene nekih prepravki, ali necu da razmisljam o tome, bitno da je funkcionalna.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 377
17.7.2013 11:45:54   
Galicia
Prelijepa kuhinja ElmaL.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 378
18.7.2013 9:15:07   
maxus svratila
eh, ja dobila prijedlog za kuhinju, i ne svidja mi se, nema dovoljno radne ploce.....pa sam rekla da mi spusti sporet ispod ove ploce da vidim kako ce izgledat.....jer i gledajuci ovom cosku necu moci pric od sporeta.
user posted image
user posted image
user posted image

< Poruku je uredio maxus svratila -- 18.7.2013 9:18:39 >

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 379
18.7.2013 9:40:08   
palachinken
Joj sad bih se ja razmahala po ovoj kuhinji, ali da ne ispadne kako samo pametujem, neću. user posted image
user posted image
A uglu možeš pristupiti iz ormarića na drugoj strani.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 380
18.7.2013 9:49:56   
shpagica
Joj hajd se slobodno razbacajte sa prijedlozima za mene, sve ideje i savjeti su mi dobro dosli :)

user posted image

Dakle, ovo je jedno od ponudjenih rjesenja. Konkretna situacija kod mene je da je desno od sudopera masina za pranje sudja (nije ugradbena, samo bih je "prekrila" radnom plocom.

Ista stvar je i sa friziderom na lijevom zidu, ali ostatak molim pomozite...

Recimo meni je bezveze imati pecnicu i indukcijsku plocu na 2 mjesta (2 puta gubim na radnoj povrsini istu kolicinu prostora) nego bih stavila ugradbenu pecnicu i iznad kombinovanu plocu, a sadasnje mjesto sporeta je gdje je sada ta ploca...

Bujrum opletite, kuhinju moram ha prije rjesavati :)

< Poruku je uredio shpagica -- 18.7.2013 9:54:23 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 381
18.7.2013 9:52:21   
elmaL
maxus svratila

bolja ti je verzija sa spuštenim šporetom, ovako je nepraktično. A kuhinja ti je velika bona, imaćeš prostora, šta bi da ti je radna ploča kao kod meneuser posted image

i ono što bih ja voljela da je malo otvorenija kuhinja, nekako mi skučena ovim zidom sa strane i šankom, ali naravno govorim šta se meni svidja, volim otvorene kuhinje koje su potpuno povezane sa ostatkom stana/kuće.

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

Neposredna veza do poruke: 382
18.7.2013 9:53:15   
maxus svratila
IZVORNA PORUKA: palachinken

Joj sad bih se ja razmahala po ovoj kuhinji, ali da ne ispadne kako samo pametujem, neću. user posted image
user posted image
A uglu možeš pristupiti iz ormarića na drugoj strani.

De ziva bila se razmahaj.....pomozi mi........user posted image user posted image

elmal i ja sm voljela da je otvorena, ali rekose mi da ne stavljam frizder naprijed da mi kao narod iz dnevne ne gleda sta mi je u frizderu, ja sam najvise voljela da mze ici nekako od jedna frizder, pa pec, a da imam jednu plocu u cjelini.......

shpagica pomogla bih ti, ali i meni pomoc treba.........i ja imam taj problem sa sporetom.....ne znam sta cu

< Poruku je uredio maxus svratila -- 18.7.2013 9:56:37 >

Neposredna veza do poruke: 383
18.7.2013 9:56:26   
elmaL

IZVORNA PORUKA: shpagica

Joj hajd se slobodno razbacajte sa prijedlozima za mene, sve ideje i savjeti su mi dobro dosli :)

user posted image

Dakle, ovo je jedno od ponudjenih rjesenja. Konkretna situacija kod mene je da je desno od sudopera masina za pranje sudja (nije ugradbena, samo bih je "prekrila" radnom plocom.

Ista stvar je i sa friziderom desno, ali ostatak molim pomozite...

Recimo meni je bezveze imati pecnicu i indukcijsku plocu na 2 mjesta (2 puta gubim na radnoj povrsini istu kolicinu prostora) nego bih stavila ugradbenu pecnicu i iznad kombinovanu plocu, a sadasnje mjesto sporeta je gdje je sada ta ploca...

shpagice, može li veća slika, ćorava sam i ovako user posted image
iako se meni svidjaju podignute pećnice, ipak je možda prkatičnije zbog radne ploče da je ispod induk ploče. ne kontam te za mašinu za sudje, ona će biti pored ove sad kuhinje jel, u produžetku ili user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 384
18.7.2013 9:59:06   
palachinken
shpagice, meni je, dispoziciono, tvoja kuhinja skroz OK. I nije bezveze imati ugradbenu rernu iznad radne ploče, bit će ti kasnije drago da se ne moraš saginjati :)
Razmisli, šta "gubiš" ako su ploča i rerna na različitim mjestima? 60cm radne površine. Ništa posebno. Dobijaš zato set od tri ladice ispod ploče koje zlata vrijede u svakoj kuhinji.
Znači, meni je ovo OK, tehnološki...visoki blokg /frizider, ugradbene pećnice, ormari/ pa niski blok. Sad što se tiče rasporeda ladica/ormarića...probaj da ti ubace izvlakač oko radne ploče, može i onaj od 15cm, i on je praktičan...
Dizajn je malo subjektivna stvar, tu se ne bih petljala user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 385
18.7.2013 10:02:31   
elmaL

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

elmal i ja sm voljela da je otvorena, ali rekose mi da ne stavljam frizder naprijed da mi kao narod iz dnevne ne gleda sta mi je u frizderu, ja sam najvise voljela da mze ici nekako od jedna frizder, pa pec, a da imam jednu plocu u cjelini.......

prvo, to za frižider je bezveze priča, znači naša cijela kuhinja je okrenuta prema dnevnom, ispred nje je veliki trepez. sto, i uopšte me ne brine šta će neko da pomisli jel mi nekad neuredna kuhinja i sl, a tek za frižider, šta te briga bona, imaš u njemu šta si ti stavila, nek gleda narod ionako mor au nešto gledatiuser posted image

a možete li skinuti ovaj zid sa desne strane, mislim ovo malo što su predvidjene samo police, jer od tih polica nemaš nekih koristi, moji kući imaju iste ugaone na kraju kuhinje, i uvijek su me živcirale samo se moram popeti da ih pobrišem jer ne možeš ništa staviti na njih osim nekih ukrasa, a skupljaju prašinuuser posted image

imate li trepezarijski sto, mora li ti biti šank ovdje?

E i A=<3

Neposredna veza do poruke: 386
18.7.2013 10:04:26   
shpagica
IZVORNA PORUKA: elmaL

IZVORNA PORUKA: shpagica

user posted image

Ista stvar je i sa friziderom desno, ali ostatak molim pomozite...

shpagice, može li veća slika, ćorava sam i ovako user posted image
iako se meni svidjaju podignute pećnice, ipak je možda prkatičnije zbog radne ploče da je ispod induk ploče. ne kontam te za mašinu za sudje, ona će biti pored ove sad kuhinje jel, u produžetku ili user posted image

Povecala sam sliku, probaj opet klik :)

A kraj kuhinje je gje je na slici kraj, samo sto na slici nije prikazana masina za sudje (a na mjestu je krajnjeg desno elementa).

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 387
18.7.2013 10:05:28   
R&T@
Kuhinja... moja tiha patnja...

Elma, svidja mi se...

MS, na ovom planu izgleda nekako nabacano, skuceno... kao da su crtali samo da vise posla imaju...user posted image

Spagice, sudoper ispod prozora bas cool...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 388
18.7.2013 10:13:06   
palachinken
maxus svratila...ovo treba počistiti.
Ukini sve ove silne nakoso rezane poličice...napale su prostor, a nikakvog hajra od njh.
Ormar gdje je rerna diži do vrha, to ti je tzv špajz ilitiga kuhinjka ostava. I sve je nekako sitno sitniej...recimo. iznad sudopera, umjesto ovih silnih vrata, ja bih 4 ormarića koji se otvaraju odozdo. I inače, sve fronte bih malo ukrupnila, i na gornjim i na donjim elementima.
Ne bih nogice, nego sokl.

Ovo na prvu :)

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 389
18.7.2013 10:13:32   
shpagica

shpagice, meni je, dispoziciono, tvoja kuhinja skroz OK. I nije bezveze imati ugradbenu rernu iznad radne ploče, bit će ti kasnije drago da se ne moraš saginjati :)
Razmisli, šta "gubiš" ako su ploča i rerna na različitim mjestima? 60cm radne površine. Ništa posebno. Dobijaš zato set od tri ladice ispod ploče koje zlata vrijede u svakoj kuhinji.
Znači, meni je ovo OK, tehnološki...visoki blokg /frizider, ugradbene pećnice, ormari/ pa niski blok. Sad što se tiče rasporeda ladica/ormarića...probaj da ti ubace izvlakač oko radne ploče, može i onaj od 15cm, i on je praktičan...
Dizajn je malo subjektivna stvar, tu se ne bih petljala user posted image

Najprije, hvala za komentar :)

Slazem se da je jak argument imati vise prostora za odlaganje u kuhinji, pa i taj da mi pecnica bude na visini. Mene jedino odbija od takve postavke cinjenica da mi je duga a uska kuhinja - desnom stranom ide zid cijelom duzinom, nije otvorena i ne gledamo je ovako frontalno, nego zapravo je produzetak trpezarije i sa lijeve strane nas osmah s pocetka doceka taj frizider koji je izbacen nekih 15cm jer na tom lijevom zidu imamo (ne pitajte me zasto) izbaceni donji dio zida mislim 10cm. To je recimo vizuelno ok jer je ta "polica" bas po sredini zida izmedju donjih i gornjih elemenata, uradjeno je sve fino u plocicama i ja to koristim kao policu, sve super. Ali, to mi cini kuhinju jos i uzom, i taj veeeliki blok s pocetka mislim da bi nam totalno "ubio" prostor.

Tacne dimanzije kuhinje su 4 x 2m.

Neposredna veza do poruke: 390
18.7.2013 10:17:16   
maxus svratila
palachinken, ma i meni je ovo samo nabacano.........od ovolike kuhinje napravise nista.........

morat ce se ovo sve izmijenit.......

r&t u pravu si, uzas jedan.....

elmal nemamo stola, to nam je sve user posted image

joj zene, bas sam se nasikirala.....

Neposredna veza do poruke: 391
18.7.2013 10:21:37   
elmaL
shpagica

ja tek sad vidjeh kako treba, a nisam ni prozor upratila, ja mislila slika neka user posted image
prozor iza sudopere je moja tiha želja, ABD u kući koju ćemo nekad napraviti ću i ja imatiuser posted image

nego, sad vidim da imaš pofino radne ploče, možda ti je bolje da ostane pećnica kako je na slici, a kao što kaže palachinken imaš ispod tri ladice koje su vrijedne.

a što vam je mašina posebno, zašto je ne možete ugraditi? puno znači za izgled kuhine da je sve fino ukompanovano, ali naravno ako ne može Bože moj.

jedan prijedlog, za ovaj ugaoni elemnat, da li bi ti mogli staviti unutra rotacioni dodatak, ne znam kako bih ti opisala, ali ima kao držač vertikalni koji se stavi na sredinu i oko njega okrugla kao ploča koju ti možeš okretati, to je vrlo praktično da tu recimo držiš tepsije, šerpe i sl, i kad ti treba okrećeš tu ploču (obično bude metalna ili neka sl.) dok ne naidješ na ono što ti treba.

ovo je mm imao u stanu u Holandiji, ja mislim da nešto slično ima i ovdje, opet zavisi ko ti pravi kuhinju.

i za ovaj mali izvlakač, dobro bi bilo da ti stave, ja ga imam i tu držim ulje, sve začine i dosta nekih sitnica, negdje je širine 15-20cm, ali vrlo koristan. moj je odmah do pećnice i ploče tako da mi je zgodno kad kuham hiljadu puta ga izvučemuser posted image

E i A=<3

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 392
18.7.2013 10:28:38   
palachinken
shagice, sve to stoji, i u nekoj idealnoj varijatni, vama bi visoki blok bio na zidu gdje je prozor...ali ne može.
Šta možete...obojiti taj zid gdje je prozor u neku malo tamniju boju, da malo skrati prostor (ja bih npr onda tu boju provukla između gornjih i donjih elemenata i na to stavila transparentno kaljeno staklo, a kuhinja obavezno bijela, kako je i nacrtano.
Kod kuhinje je pod a) funkcionalnost, a pod b) umjetnički dojam.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 393
18.7.2013 10:28:59   
elmaL

palachinken, ma i meni je ovo samo nabacano.........od ovolike kuhinje napravise nista.........

ma nemoj se sekirati, preradi sve kako bi ti htjela i reci im, nemoj dopustiti da ti urade nešto što ti se ne svidja, da te nagovore, jer ne mijenjaš kuhinju svakog mjeseca. Tim što ti prave kuhinju odmah stavi do znanja da mora biti onako kako želiš, jer ćeš ej ti platiti, i obavezno nadziri postavljanje, najgore mi je kad me majstori počnu ubjeđivati za nešto ovo ti je ljepše i sluser posted image

E i A=<3

Neposredna veza do poruke: 394
18.7.2013 10:30:55   
palachinken
ovo je mm imao u stanu u Holandiji, ja mislim da nešto slično ima i ovdje, opet zavisi ko ti pravi kuhinju.

Mogu to svi nabaviti ovdje, ima u Šahermajeru, ali iz mog iskustva, skupo je i više fensi nego praktično. Najbolje ugao iskorisiti tako da mu se pristupa preko bočne strane nekog od elemata...pa se tu onda drže neke stvari koje se rjeđe koriste, kante, šerpetine, tegle i sl.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 395
18.7.2013 10:33:32   
shpagica

shpagica

ja tek sad vidjeh kako treba, a nisam ni prozor upratila, ja mislila slika neka user posted image
prozor iza sudopere je moja tiha želja, ABD u kući koju ćemo nekad napraviti ću i ja imatiuser posted image

nego, sad vidim da imaš pofino radne ploče, možda ti je bolje da ostane pećnica kako je na slici, a kao što kaže palachinken imaš ispod tri ladice koje su vrijedne.

a što vam je mašina posebno, zašto je ne možete ugraditi? puno znači za izgled kuhine da je sve fino ukompanovano, ali naravno ako ne može Bože moj.

jedan prijedlog, za ovaj ugaoni elemnat, da li bi ti mogli staviti unutra rotacioni dodatak, ne znam kako bih ti opisala, ali ima kao držač vertikalni koji se stavi na sredinu i oko njega okrugla kao ploča koju ti možeš okretati, to je vrlo praktično da tu recimo držiš tepsije, šerpe i sl, i kad ti treba okrećeš tu ploču (obično bude metalna ili neka sl.) dok ne naidješ na ono što ti treba.

i za ovaj mali izvlakač, dobro bi bilo da ti stave, ja ga imam i tu držim ulje, sve začine i dosta nekih sitnica, negdje je širine 15-20cm, ali vrlo koristan. moj je odmah do pećnice i ploče tako da mi je zgodno kad kuham hiljadu puta ga izvučemuser posted image

Hej super ste :)  ma mi mijenjamo kuhinju, i imali smo neku staru koja je morala posluziti jos koju godinu a kupili smo frizider i masinu novu da imamo. Tako da je sad imam, ne bih da kupujem ugradbenu kad ne moram, sta cu...ionako cu ici na varijantu svjetlije kuhinje valjda nece mnogo da vristi onakva bijela :)

A kuhinje mi se svidjaju generalno ovakve

user posted image

mada bih rado cula sugestije i na temu izgleda :)

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 396
18.7.2013 10:36:11   
maxus svratila

ma nemoj se sekirati, preradi sve kako bi ti htjela i reci im, nemoj dopustiti da ti urade nešto što ti se ne svidja, da te nagovore, jer ne mijenjaš kuhinju svakog mjeseca. Tim što ti prave kuhinju odmah stavi do znanja da mora biti onako kako želiš, jer ćeš ej ti platiti, i obavezno nadziri postavljanje, najgore mi je kad me majstori počnu ubjeđivati za nešto ovo ti je ljepše i sluser posted image

Tako sam i dlucila, bice kako ja kazem user posted image , pa ja, oni ce reci cijenu a ja sta hocu.....sad sam kontala da stavim sporet ispod ploce, pa malo psotora pa frizider i onda na lijeoj strani da imam cijelu plocu slobodnu i ovaj sank.....
eh sad kakko ce izgledat da samo strci frizder visok user posted image

shpagica bas je lijepa ova kuhinja, zasto ja ne mogu ovako napravit......user posted image

< Poruku je uredio maxus svratila -- 18.7.2013 10:38:01 >

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 397
18.7.2013 10:43:59   
elmaL

Mogu to svi nabaviti ovdje, ima u Šahermajeru, ali iz mog iskustva, skupo je i više fensi nego praktično. Najbolje ugao iskorisiti tako da mu se pristupa preko bočne strane nekog od elemata...pa se tu onda drže neke stvari koje se rjeđe koriste, kante, šerpetine, tegle i sl.

pa ako je baš skupo, onda ništa user posted image

mi u vikendici imamo ovakav ugaoni elemenat, i stavili smo vrata kao cik-cak ne znam kako bih opisala, nemam sliku, kao prelome se na mjestu ugla.

E i A=<3

Neposredna veza do poruke: 398
18.7.2013 10:50:20   
elmaL
shpagice, kuhinja kao kuhinja je fina, meni se jedino ne svidja radna ploča i to što su spušteni ovi gornji elementi gotovo da dodiruju radnu ploču.

maxus svratila da li bi mogla frizider prebaciti na suprotnu stranu, ljepše bi izgledalo da je ispred šanka čistina, možda bi bilo skladnije, frižider mi nekako dođe kao prepreka user posted image

E i A=<3

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 399
18.7.2013 10:55:17   
mala_sa
Shpagice i meni se dispoziciono svidja raspored tvoje kuhinje; bilo sta da pomjeris i razbijes ovaj visoki blok samo ce izgledati "neuredno razbacano", a ovako je bas fino slozeno.

Maxus pa naravno draga da ce biti onako kako ti kazes, mi smo imali "mali milion" planova, od kojih smo opet mi odabrali jedan i nja njemu uradili najmanje 10 prepravki. Znaci kuhinja nam je uzela dobre 3 sedmice i to smo imali sastanke svako drugi dan, dok nismo dosli do zadovoljavajuceg rjesenja.
Iskreno, ja bih ove sve silne police makla (one samo sluze za brisanje prasine); takodjer ja volim elemente koji idu po duzini i otvaraju se odozdo, jako otvore prostor. Ako ne mozes staviti ove elemente "dugacke" onda bar povecaj dimenzije ovih gornjih elemenata na 60cm (po slici mi se cini da su 40)

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *